Kas talv peab külm olema?

vana hea klassika
Vasta
Tolmukübe
Kontakt:

Kas talv peab külm olema?

Postitus Postitas Tolmukübe »

Minu arust mitte. Kumba eelistate, sooja või külma? Mina sooja. Suusatamas/kelgutamas nagunii ei käi, seega millestki ilma ei jää. Veel parem, kui asfalt väljas, siis tihtipeale pole libe ka. Ega seda libedust ka kellegile vaja pole, võimalus ainult kondid katki kukkuda.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Tolmukübe kirjutas: 07 Veebr 2025 08:28 Minu arust mitte. Kumba eelistate, sooja või külma? Mina sooja. Suusatamas/kelgutamas nagunii ei käi, seega millestki ilma ei jää. Veel parem, kui asfalt väljas, siis tihtipeale pole libe ka. Ega seda libedust ka kellegile vaja pole, võimalus ainult kondid katki kukkuda.
Inimene tahab vaheldust. Vähemalt põhjamaine inimene on harjunud, et suvel on soe ja talvel külm. Muidu on kogu aeg sihuke... kehv suusailm, ei liha ega kala õieti. Samas auto omanikuna olen hakanud eelistama vähesema lumega talvesid. Hommikul niigi kiire ja siis unise peaga tuleb tormata õue autot puhastama ja välja kaevama :)
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Veebr 2025 09:49 Inimene tahab vaheldust. Vähemalt põhjamaine inimene on harjunud, et suvel on soe ja talvel külm.
See, kui suvel on +25 ja talvel +5 on minu arust küll täiesti piisav vaheldus. Mingit pakast mina küll ei igatse. Loodan väga, et sellised talved, kus asfalt on väljas ja õhk pole jäine, jäävad püsima.
Külaline

Veidi külma võiks ikka olla, päris plusskraade talvel ei tahaks. Puhas värske lumi paar korda nädalas, mõõdukalt. Mitte lõputu vihm ja muda.
Ja no paar kärekülma ilma oleks ka tore!
Külaline

Pikalt krõbekülma tõesti ei igatse enam. Aga nii umbes -5-6 on normaalne ja lund võiks ka ikka väheke olla. Vaikne tihe lumesadu paari miinusega on nii ilus vaatepilt. Või kui päike siölerdab värske lume peal.

Selline must ja sopane talv on lihtsalt nagu lõputu sügis.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Veebr 2025 13:35 Pikalt krõbekülma tõesti ei igatse enam. Aga nii umbes -5-6 on normaalne ja lund võiks ka ikka väheke olla. Vaikne tihe lumesadu paari miinusega on nii ilus vaatepilt. Või kui päike siölerdab värske lume peal.

Selline must ja sopane talv on lihtsalt nagu lõputu sügis.
Miks ei või olla päikesepaisteline ja kuiv +5 talv?
Külaline

Praegune talv on mu täielik lemmik! Elan maal, pole muret, kuidas hommikul ikka autoga maanteeni välja saab. Nädalavahetustel saab õues tohlendada, lausa aiatöid teha diivanil lesimise asemel. Täiega meeldib.
nelz
Kontakt:

Postitus Postitas nelz »

Talv ei pea külm olema aga kipub seda olema tingituna meie kliimavöötmest ja laiuskraadist. Lisaks on külm ja lumi loodusele (ja ka inimestele) vajalikud. Teatud taimed vajavad külmakraade, talivili vajab kasvutsükliks külma ja lume alla jäämist, külm hoiab kontrolli all teatud kahjulikke parasiite...
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 07 Veebr 2025 08:28Veel parem, kui asfalt väljas, siis tihtipeale pole libe ka. Ega seda libedust ka kellegile vaja pole, võimalus ainult kondid katki kukkuda.
Asfald väljas meeldib mulle ka, nii kõnniteedel kui autoteedel. Need võiks ilusti puhtad olla. Aga mujal võis talvelikka ikka lumi olla. Teed on mõnusalt puhtad, aga tee kõrval on ilusad valged hanged. Ja saab suusatada ja kelgutada, aga autojuhte ja jalakäijaid ei sega. Vot see on parim talve variant :)
Külaline

Kas lumi tuleb veel maha?
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 15:02Kas lumi tuleb veel maha?
Kindlasti tuleb, järgmine nädal, järgmine kuu või järgmine aasta.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Jah on vajalik, sest soe talv ajab taimed, loomad ja linnud segadusse. Taimed võivad õitsema hakata, karud hakkavad keset talve ringi tatsama jne. Kokkuvõttes ei ole see inimesele kasulik, kui loodus on tasakaalust väljas. Ka inimene jääb haigemaks.
Külaline

Juba ammu ei saa ma aias midagi eriti kasvatada, sest satikaid ja haiguseid on kliima soojenemise tõttu metsikult palju.
Külaline

Los Angelese ümbrus siiamaani põleb, juba nädalaid. Ja neil on praegu niiskem talve hooaeg, üldsegi mitte suvi.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 19:23 Los Angelese ümbrus siiamaani põleb, juba nädalaid. Ja neil on praegu niiskem talve hooaeg, üldsegi mitte suvi.
Ei põle seal hetkel midagi. Tegeletakse koristamistega, vangid on pandud tööle, makstakse 10 dollarit tunnis.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Veebr 2025 20:39
Tolmukübe kirjutas: 07 Veebr 2025 08:28Veel parem, kui asfalt väljas, siis tihtipeale pole libe ka. Ega seda libedust ka kellegile vaja pole, võimalus ainult kondid katki kukkuda.
Asfald väljas meeldib mulle ka, nii kõnniteedel kui autoteedel. Need võiks ilusti puhtad olla. Aga mujal võis talvelikka ikka lumi olla. Teed on mõnusalt puhtad, aga tee kõrval on ilusad valged hanged. Ja saab suusatada ja kelgutada, aga autojuhte ja jalakäijaid ei sega. Vot see on parim talve variant :)
Praegu ongi minu jaoks ideaalne talv: temperatuur kõigub kuskil -1 ja -8 vahel (Lõuna-Eestis), maa on kenasti lumine, päeval päikegi paistab, asfaltteedel on asfalt väljas (külateedel on mingi kiht kinnisõidetud lund, aga mitte nii palju, et midagi lükkama peaks), õues mängivate laste riided ja jalanõud on ilusasti puhtad (mitte porised)...
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 15:02Kas lumi tuleb veel maha?
Oleneb, kus. Meil lõunas on tuli nii nädal aega tagasi lumi uuesti maha ja vähemalt 17. veebruarini jääb maha kah.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], Kirile ja 6 külalist