Külaline kirjutas: ↑06 Veebr 2025 12:06Ehk siis mida peaks see valitsus tegema? Ma saan aru, et probleem on selles, et valitsus ei tee piisavalt toredaid asju, et rahvale meeldida. Seega oleks siis ehk abi 60-päevastest mängudest, kus jagaks tsirkust ja leiba? Või piisaks Vabakale toodud kartulikottidest ja puuriidast?Külaline kirjutas: ↑06 Veebr 2025 11:23 Siin peaks valitsusliikmetel alarm sellise hooga töötama, et öösel magada ei saa. Ja ei, populistlikud artiklid, tuuleparkide sisuturundus ja mainekujundus ei ole lahendus. Ka rahva tühistamine ja kremlimeelseteks sõimamine pole lahendus. Tuleb võtta kümme sammu tagasi ja hoolega mõelda, mis läks valesti. Teha tegusid rahva usalduse taastamiseks. Aga mida meie omad teevad? Keeravad oma senisele tegevusele veel vinti peale. Päris õudne hakkab. Ja ma olen oma riigi pärast päriselt mures.
Lihtne on öelda, et tuleb taastada rahva usaldus - aga rahvas ju ei taha usaldada. See probleemne osa rahvast tahabki verd ja vaatemänge, tahab elada muinasjutus, kus Vene karu pole olemas, akna taga laiub rohetav aas ning särab puutumata järvepind, samas tuleks igal kuul pangaarvele kopsakas pension või töötasu ning kauplus ja kool oleks 100 meetrit minna. Paraku seda muinasjuttu pole. Selleks, et olla rikas riik, kes jaotab kodanikele hüvesid, on vaja arendada tööstust, selleks, et olla iseseisev ja vaba riik, on vaja tõsta kaitsekulutusi. Neid kumbagi ei saa teha, kui rahvas ei luba ehitada tehaseid, töödelda puitu ega maavarasid, ammugi luua sõjalisi rajatisi, vaidleb kõigele vastu, kakleb kõigega. Saate aru, see pilt, mida lapsena Nukitsamehe filmis nägite, seda pole olemas, see on muinasjutt.
Sina arvad, et valitsusel peaks alarm töötama. Mina arvan, et rahval peaks see alarm töötama, mitte ainult valitsusel. Mõtteviis, et "tehtagu meie riik nüüd korda" on loll ja tulemusetu. Iga inimene peaks mõtlema, kust saab järele anda ja kus saab panustada, et riik korda teha, või et mis valesti on, et riigi vastu usaldus väike on. Miks sa arvad, et usalduskriis alati selle süü on, keda ei usaldata? Ikka usaldajal peab ka tahtmist olema usaldada ning võimet märgata ka positiivset, mitte ainult vigu. Seisa või kõrvade peal, usaldama vägisi panna ei ole võimalik.
Kui ma oleks valitsuses...
-
Külaline
-
Külaline
Kaitseliitlasi ja naiskodukaitsjaid on Eestis vist ca 50 tuhat. Päris käputäis ei ole. Eks virisejaid on ehk tõesti natuke rohkem, kuid siin on see vahe, et kaitsetahtega inimesed teevad ka tegusid ja neist on midagi kasu. Virikotid jäävadki virisema ja neist pole millegi korraldajaid. Seega on nende mõju null.Külaline kirjutas: ↑06 Veebr 2025 13:14 Tore, et on see käputäis inimesi, kes on valmis riiki kaitsma. Kuid soovitan sul siiski veidi laiemat pilti uurida, ka teie ei ole "suurem osa" Eesti elanikest.
No eks sa triigi see punane plagu ära siis, kui nii arvad ja esivanemate ees sugugi häbi pole.
-
Külaline
Keegi ei tahagi sellist lõbustamist, nagu sa välja tõid, ära demagoogitse.Külaline kirjutas: ↑06 Veebr 2025 13:19Iga inimene peaks mõtlema, kust saab järele anda ja kus saab panustada, et riik korda teha, või et mis valesti on, et riigi vastu usaldus väike on.
Küll aga olen nõus tsiteeritud osaga. KUID... Igapäevaselt teevad ettevõtjad ettepanekuid, kuidas majandus madalseisust välja tuua. Igapäevaselt kirjutavad teadurid artikleid, kuidas ühte või teist probleemi lahendada (poliitika pole teadurite asi, nende asi on teadus).
Kas neid kuulatakse? Oh, ei, sest see ei klapi IDEOLOOGILISE EESMÄRGIGA olla paari aasta pärast kliimaneutraalne. Selle asemel tellitakse sobivad artiklid ja pannakse tuima edasi. Kuula kliimaministri sõnavõtte, isegi elektrimolekulid pööritavad segaduses silmi.
Selle väikese riigi käputäis maksumaksjaid (ERAsektorist) ja pärsitud ettevõtlus ei kanna välja sedavõrd kosmilist koormust.
Müstilise Venemaa asemel tehakse kunagi saade Müstiline Eestimaa.
-
Külaline
Sel juhul Müstiline Euroopa Liit. Nagu juba kirjutasin, on Eesti süü liiga korrektselt otsustatu ellu viimises. See, kas liigne korrektsus on hea või halb omadus, on igaühe enda otsustada.Külaline kirjutas: ↑06 Veebr 2025 13:39 Müstilise Venemaa asemel tehakse kunagi saade Müstiline Eestimaa.
Oot, kas sa peaksid õigeks, kui valitsus iga uue teadusnupu või ettevõtjate pöördumise peale eelnevalt otsustatut muudaks ning kurssi korrigeeriks? Mina ei pea. Mis ettevõtjate ettepanekutesse puutub, siis on needsamad võimalused üsna tõenäoliselt juba ka otsustusprotsessis läbi räägitud. Ettevõtluse puhul tuleb siiski ka meeles hoida pidevalt, et ettevõtluse eesmärk on kasumit teenida, seega on igal ettevõtjal alati omakasu (mitte Eesti vabariigi kasu) meeles, kui ta kirjutab artikli, esitab pöördumise, korraldab kampaania või mida iganes. Mulle on pigem sümpaatne, et riik ei tee otsuseid ettevõtjate soovide järgi. Kuigi viimane oleks kindlasti lihtne ja kiire viis rikkaid ja valjuhäälseid sõpru leida.
-
Külaline
Jätsid ütlemata putinist, kremli meelne, poetagune, teine eesti, oleme sõjas, rinderiik, energiajulgeolekKülaline kirjutas: ↑06 Veebr 2025 11:23Sa mõtled vist mind. Mingist teenäitamisest pole ma siiski rääkinud. Lakei ma ei ole, ametnik ei ole, maksumaksja palgal ei ole, väga viletsalt tulistad. Minu arust on sinul meist siin kõige rohkem alati aega foorumis istuda ja vigiseda, vigiseda, vigiseda ... Mina olen siin harv külaline, aga sinu virisemist ja tatipritsimist on kõik teemad täis.
Mitte praegune valitsus pole midagi väga erilist, vaid Eesti elanike suhtumine oma riiki ja valitsusse on praegu väga eriline ja rumalust ja pimedust on kohutavas koguses. Loodetavasti ei lõpe see seekord sama halvasti kui 1940-ndal.
-
Külaline
Väga värskendav lugemine, tänan!
-
Külaline
Mina ei jätnud midagi ütlemata, mida öelda soovisin.Külaline kirjutas: ↑06 Veebr 2025 13:56Jätsid ütlemata putinist, kremli meelne, poetagune, teine eesti, oleme sõjas, rinderiik, energiajulgeolekKülaline kirjutas: ↑06 Veebr 2025 11:23Sa mõtled vist mind. Mingist teenäitamisest pole ma siiski rääkinud. Lakei ma ei ole, ametnik ei ole, maksumaksja palgal ei ole, väga viletsalt tulistad. Minu arust on sinul meist siin kõige rohkem alati aega foorumis istuda ja vigiseda, vigiseda, vigiseda ... Mina olen siin harv külaline, aga sinu virisemist ja tatipritsimist on kõik teemad täis.
Mitte praegune valitsus pole midagi väga erilist, vaid Eesti elanike suhtumine oma riiki ja valitsusse on praegu väga eriline ja rumalust ja pimedust on kohutavas koguses. Loodetavasti ei lõpe see seekord sama halvasti kui 1940-ndal.
-
Külaline
Jajah, kui sa opositsioonipoliitikuna ei räägi rahva heaolust vs "praegune valitsus", siis millest sa üldse räägid
-
Külaline
Helmet vast mitte, aga Reinsalu, Kõlvarti juttu küll. Ega rohkem valetada ikka saa, kui Reform enne viimaseid valimisi. Viimaste katteta lubadused peaks olema kohustuslik õppematerjal igale valimisealisele kodanikule. Ja hilisem Kallase "muidu poleks meid ju valitud".Külaline kirjutas: ↑06 Veebr 2025 14:31Jajah, kui sa opositsioonipoliitikuna ei räägi rahva heaolust vs "praegune valitsus", siis millest sa üldse räägid![]()
Võtke ikka Kõlvarti, Reinsalu ja Helme tekste tõsiselt. Eriti enne valimisi.
-
Külaline
Ja tuletame veel meelde, kui labaselt käitusid reformipoliitikud ise opositsioonis olles. Pole mitte ühtki põhjust seda seltskonda valida, küll aga on ohtralt põhjuseid, miks seda mitte teha.Külaline kirjutas: ↑06 Veebr 2025 14:31Jajah, kui sa opositsioonipoliitikuna ei räägi rahva heaolust vs "praegune valitsus", siis millest sa üldse räägid![]()
-
Külaline
Ei, Reinsalu on ikka täiega samas pundis kus Helme. Olen pikka aega justnimelt Reinsalut austanud, aga nüüd on teda selline logorröa tabanud, iga asja kohta on midagi öelda ja kunagi ei unusta lisada, kuidas tema teeks, kui peaministriks saab ... hais käib üle pea ja igasugune austus tema vastu on kadunud. Kõlvart pole veel jõudnud sellele kameeleonluse tasemele.Külaline kirjutas: ↑06 Veebr 2025 14:52Helmet vast mitte, aga Reinsalu, Kõlvarti juttu küll. Ega rohkem valetada ikka saa, kui Reform enne viimaseid valimisi. Viimaste katteta lubadused peaks olema kohustuslik õppematerjal igale valimisealisele kodanikule. Ja hilisem Kallase "muidu poleks meid ju valitud".Külaline kirjutas: ↑06 Veebr 2025 14:31Jajah, kui sa opositsioonipoliitikuna ei räägi rahva heaolust vs "praegune valitsus", siis millest sa üldse räägid![]()
-
Külaline
Reinsalu ikka Reformierakonna meelne ja ta ise on vägagi sots mis sots. Kellega Reinsalu valitsuse teeks kui tema erakond peaks valimised võitma? Ikka reformierakonna ja sotsialistidega. Aga mis siis Eestis muutuks? Mitte kui midagi, kõik jääks samaks nagu praegu. Reinsalu ehk Isamaa on klounipartei, neil pole isegi seda väärtust mis on Ekrel, ükskõik kui halvasti Ekrest ka mõelda. Isamaa on puudel.
-
Külaline
No ongi. Seepärast ma ütlengi, et ainus päris jõud Eestis on Reform (kuigi see mulle üldse ei meeldi). Nemad viivad asjad ellu, jah, viimati valetasid palju, aga suhtelisel skaalal on nad ikka peajagu teistest udujutuvendadest ja räuskmartidest üle. Neil on tegijaid, kellest saab kokku asjatundliku valitsuse. Ükski teine erakond ei mehitaks ära kogu valitsust. Eriline naljanumber on siin muidug EKRE.Külaline kirjutas: ↑06 Veebr 2025 15:43 Reinsalu ikka Reformierakonna meelne ja ta ise on vägagi sots mis sots. Kellega Reinsalu valitsuse teeks kui tema erakond peaks valimised võitma? Ikka reformierakonna ja sotsialistidega. Aga mis siis Eestis muutuks? Mitte kui midagi, kõik jääks samaks nagu praegu. Reinsalu ehk Isamaa on klounipartei, neil pole isegi seda väärtust mis on Ekrel, ükskõik kui halvasti Ekrest ka mõelda. Isamaa on puudel.
-
Külaline
Oh, palun. Me näeme seda "asjatundlikku" valitsust siin tõestiKülaline kirjutas: ↑06 Veebr 2025 17:18Neil on tegijaid, kellest saab kokku asjatundliku valitsuse.
-
Külaline
mhmh - mina sain ironiseerimisest aru. pöidlapanija mõtles ilmselt tõsiselt. muidu oleks loogiline olnud naerunägu panna.Külaline kirjutas: ↑06 Veebr 2025 11:50Ma ironiseerisin. lenin tegi selle triki juba Venemaal 1917. Oktoobrirevolutsioon ja töörahva võim, köögitüdruk võis saada ministriks. Mis sellest sai? 1991 kukkus N Liit kokku ja tänu sellele sai ka Eesti vabaks. Nii et rikastelt raha ära võtmine ei päästa majandust.Külaline kirjutas: ↑06 Veebr 2025 09:57palun väga - ja üks ullike on juba püstise pöidla alla surunud. vaesed ostaksid makarone ja teeksid tiiru jebiktuses ja olekski raha otsas. ja siis võtaks jälle rikastelt juurde? ja rikkad muudkui rabaksid, et vaeseid tobusid ülal pidada. väga "geniaalne".Lisaks võiks ju rikastelt vara ja raha ära võtta ning vaeste vahel jagada?
-
Külaline
Mina panen pöidla, kui postitus meeldib. Iroonia võib ka meeldida. Naerunäo paneksin ainult meganalja peale. Siin seda polnud.Külaline kirjutas: ↑06 Veebr 2025 17:52mhmh - mina sain ironiseerimisest aru. pöidlapanija mõtles ilmselt tõsiselt. muidu oleks loogiline olnud naerunägu panna.Külaline kirjutas: ↑06 Veebr 2025 11:50Ma ironiseerisin. lenin tegi selle triki juba Venemaal 1917. Oktoobrirevolutsioon ja töörahva võim, köögitüdruk võis saada ministriks. Mis sellest sai? 1991 kukkus N Liit kokku ja tänu sellele sai ka Eesti vabaks. Nii et rikastelt raha ära võtmine ei päästa majandust.Külaline kirjutas: ↑06 Veebr 2025 09:57
palun väga - ja üks ullike on juba püstise pöidla alla surunud. vaesed ostaksid makarone ja teeksid tiiru jebiktuses ja olekski raha otsas. ja siis võtaks jälle rikastelt juurde? ja rikkad muudkui rabaksid, et vaeseid tobusid ülal pidada. väga "geniaalne".
-
Külaline
Tegelikult on valitsuse ja üldse juhtimise sõimamine lihtsalt moodne, kas pole? Iga valitsus saab nii et tolmab. Praegune saab eriti, sest ajad on närvilised. Ega muud polegi.
-
Külaline
Kas teate mõnda riiki, mille valitsusega elanikud rahul oleks?Külaline kirjutas: ↑06 Veebr 2025 19:05Tegelikult on valitsuse ja üldse juhtimise sõimamine lihtsalt moodne, kas pole? Iga valitsus saab nii et tolmab. Praegune saab eriti, sest ajad on närvilised. Ega muud polegi.
-
Külaline
Karta on, et sa ei tunne asjatundlikkust äragi, kui seda näed. Levinud on ju teha järeldusi a la "minu elu on halvemaks läinud, järelikult on valitsus asjatundmatu".
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Kirile ja 6 külalist