Kui ma oleks valitsuses...

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 05 Veebr 2025 21:19
Külaline kirjutas: 05 Veebr 2025 19:11
Külaline kirjutas: 05 Veebr 2025 17:51
karm auto sel invaliidil. minu uuemapoolne linnamaastur maksab alla 400.- :P
No teema tõstatnud invaliidi hooldaja auto oli konkreetselt 800 miskit ja kui see ühekordne soodustus maha võtta siis 600 ja natuke peale jääb ikka maksta tal.
Tegu täiesti tavalise Ford bussiga, mis on invatranspordiks ümber ehitatud. Uudistes rääkis, et sõidab max 6000km aastas sellega.
https://www.ohtuleht.ee/1123992/mehed-e ... -automaksu
Headust ikka siiski veel õnneks eksisteerib siin koledas maailmas 👌😊
Nii tore uudis.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Veebr 2025 21:27
Külaline kirjutas: 05 Veebr 2025 21:18
Külaline kirjutas: 05 Veebr 2025 18:14 Postitus on kustutatud
Eelarves võiks olla kirjas kindlad summad, nagu naaberriikides. Aga loe riigikontrolli raport läbi.
Saa nüüd aru, et need kindlad summad samuti ei avaks sulle otsuste tagamaid - miks just huviharidusele nii palju ja mis täpselt selles sees on ning millistel põhimõtetel arvutati. Riigieelarve seletuskiri ehk natuke avab taustu, aga samuti üsna üldsõnaliselt ning kuidas teisiti see võimalik olekski. Nagu juba ütlesin - ei saa üks inimene võtta ette ja üle arvutada kogu riigieelarvet, nagu sina seda sooviksid.
Soomes saab ja Lätis saab, aga meil kuidagi ei saa... :roll:
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Veebr 2025 23:25
Külaline kirjutas: 05 Veebr 2025 21:27
Külaline kirjutas: 05 Veebr 2025 21:18
Eelarves võiks olla kirjas kindlad summad, nagu naaberriikides. Aga loe riigikontrolli raport läbi.
Saa nüüd aru, et need kindlad summad samuti ei avaks sulle otsuste tagamaid - miks just huviharidusele nii palju ja mis täpselt selles sees on ning millistel põhimõtetel arvutati. Riigieelarve seletuskiri ehk natuke avab taustu, aga samuti üsna üldsõnaliselt ning kuidas teisiti see võimalik olekski. Nagu juba ütlesin - ei saa üks inimene võtta ette ja üle arvutada kogu riigieelarvet, nagu sina seda sooviksid.
Ei tea sinu analoogid Soomes ega Lätis ka midagi rohkem oma valitsuse otsuste tagamaadest. See on üldine juhtimise probleem, esineb igal tasandil. Ka lasteaiaõpetajad sosistavad omavahel, et juhataja on nii loll ja teeb niiiiii rumalaid otsuseid. Tegelikult ei tea nad juhtimisotsuste põhjustest ega taustadest midagi, ainult kujutavad ette, et teavad. Samuti kui sina kujutad ette, et marsiksid valitsusse ja teeksid asjad kohe "õigesti" ja "korda".
Külaline

Sa ei saa riigieelarvest vastust lihtsatele küsimustele:
Kui palju kulus eelmine aasta loomaaia ülalpidamiseks maksuraha? Seda seal ei ole. Eelarves. Seal on ainult pikad leheküljed ümmargust möla.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Veebr 2025 00:33
Külaline kirjutas: 05 Veebr 2025 23:32
Külaline kirjutas: 05 Veebr 2025 23:25

Ei tea sinu analoogid Soomes ega Lätis ka midagi rohkem oma valitsuse otsuste tagamaadest. See on üldine juhtimise probleem, esineb igal tasandil. Ka lasteaiaõpetajad sosistavad omavahel, et juhataja on nii loll ja teeb niiiiii rumalaid otsuseid. Tegelikult ei tea nad juhtimisotsuste põhjustest ega taustadest midagi, ainult kujutavad ette, et teavad. Samuti kui sina kujutad ette, et marsiksid valitsusse ja teeksid asjad kohe "õigesti" ja "korda".
Postitus on kustutatud
See on hoopis üks teine teema, tekkepõhine eelarve on loomulikult arusaadavam, kuid ei näeks sa ka seal rida "Loomaaed" ja ei mõistaks sa ka sealt ilma vastava ettevalmistuseta soovitud kulusid üles leida. Siin tekitas siiski protesti aga see osa, et lihtne inimene peab otsuseid ja valitsust rumalaks, kuid tegelikkuses ei ole ju kellelgi pädevust midagi sellist hinnata, sest me EI TEA taustu, miks on midagi vaja olnud, mida saadi mingi kompromissi puhul vastu jne. Hinnata võib riigikontroll, õiguskantsler, erinevad komisjonid, neil on ligipääs ka algallikatele. Aga Mati Mõrumetsast läheb ikka naabrimehe juurde ja ütleb täie veendumusega, et kõik seal valitsuses on lollid, näe panivad meite raamatukogu/koolimaja/poe kinni, ütlesivad, et pole raha. Lollid ja laisad kõik. Tegelikult aga ei olegi raha, sest russi oht on suur ning kui külas on 1 laps ja 15 pensionäri, siis koolimaja seal ehk polegi väga vaja. Poodi on vaja, aga Mati Mõrumetsast lihtsalt ei tea või unustas öelda, et kaks korda nädalas käib kauplusbuss ja pole selle valikul häda midagi. Rohepööre on samuti kõigil hambus, aga mina arvan, et kuni me soovime ELiidus olla, seni meil tuleb teha ka asju, mida seal on otsustatud ja mitte vigiseda kogu aeg. Me pole mingi Saksamaa või Itaalia, kes viskavad jalad lauale ja ütlevad, et ei, mina ei tee. Meil on neid rohkem vaja kui neil meid.
Selline on vingumise ja enese kõigist targemaks mõtlemise anatoomia.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Veebr 2025 00:49
Külaline kirjutas: 06 Veebr 2025 00:33
Külaline kirjutas: 05 Veebr 2025 23:32 Ei tea sinu analoogid Soomes ega Lätis ka midagi rohkem oma valitsuse otsuste tagamaadest. See on üldine juhtimise probleem, esineb igal tasandil. Ka lasteaiaõpetajad sosistavad omavahel, et juhataja on nii loll ja teeb niiiiii rumalaid otsuseid. Tegelikult ei tea nad juhtimisotsuste põhjustest ega taustadest midagi, ainult kujutavad ette, et teavad. Samuti kui sina kujutad ette, et marsiksid valitsusse ja teeksid asjad kohe "õigesti" ja "korda".
Postitus on kustutatud
See on hoopis üks teine teema, tekkepõhine eelarve on loomulikult arusaadavam, kuid ei näeks sa ka seal rida "Loomaaed" ja ei mõistaks sa ka sealt ilma vastava ettevalmistuseta soovitud kulusid üles leida. Siin tekitas siiski protesti aga see osa, et lihtne inimene peab otsuseid ja valitsust rumalaks, kuid tegelikkuses ei ole ju kellelgi pädevust midagi sellist hinnata, sest me EI TEA taustu, miks on midagi vaja olnud, mida saadi mingi kompromissi puhul vastu jne. Hinnata võib riigikontroll, õiguskantsler, erinevad komisjonid, neil on ligipääs ka algallikatele. Aga Mati Mõrumetsast läheb ikka naabrimehe juurde ja ütleb täie veendumusega, et kõik seal valitsuses on lollid, näe panivad meite raamatukogu/koolimaja/poe kinni, ütlesivad, et pole raha. Lollid ja laisad kõik. Tegelikult aga ei olegi raha, sest russi oht on suur ning kui külas on 1 laps ja 15 pensionäri, siis koolimaja seal ehk polegi väga vaja. Poodi on vaja, aga Mati Mõrumetsast lihtsalt ei tea või unustas öelda, et kaks korda nädalas käib kauplusbuss ja pole selle valikul häda midagi. Rohepööre on samuti kõigil hambus, aga mina arvan, et kuni me soovime ELiidus olla, seni meil tuleb teha ka asju, mida seal on otsustatud ja mitte vigiseda kogu aeg. Me pole mingi Saksamaa või Itaalia, kes viskavad jalad lauale ja ütlevad, et ei, mina ei tee. Meil on neid rohkem vaja kui neil meid.
Selline on vingumise ja enese kõigist targemaks mõtlemise anatoomia.
Jajah, riigi valitsemine on nii keeruline tegevus, et iga inimene sellega hakkama ei saagi. Mine vaata peeglist ega sul keel juba pruun ei ole?
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Veebr 2025 13:08 Kindlasti väldiksin populistlikke ettepanekuid, nagu venelaste elamisloa piiramine, v.a. neil, kelle kohta on kindel info riigivastase tegevuse kohta või kes on pannud toime kuritegusid. Suvaliste seadusekuulekate kodanike kallal norides on selliselt on võimalik ainult vaenlasi juurde tekitada. Usu, nad ei taha elada Putini diktatuuririgis, muidu oleksid nad juba seal.
Venelaste uuringust on selgunud, et alla kolmandiku mõistab hukka Venemaa rünnaku. Kolmandik on Venemaa poolt ja kolmandik ütleb, et on "neutraalsed". Mis on sama asi, aga ei julge öelda.
Venelased elavad siin seepärast, et elatustase on siin oluliselt parem, nad ei ole Eesti riigile lojaalsed ja ei saa kunagi lojaalseks. Eesti on nende jaoks Venemaa osa, kus on häirivalt palju eestlasi oma lollakate keelenõuetega.
30 aastat on proovitud neid kodustada, aega on piisavalt olnud. Äkki aitab? Konflikti korral võib üks vaenulik tibla maksta sadade Eesti inimeste elu.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Veebr 2025 20:57
Külaline kirjutas: 05 Veebr 2025 19:12 Mina teeks astmelise tulumaksu.
Lisaks võiks ju rikastelt vara ja raha ära võtta ning vaeste vahel jagada?
palun väga - ja üks ullike on juba püstise pöidla alla surunud. vaesed ostaksid makarone ja teeksid tiiru jebiktuses ja olekski raha otsas. ja siis võtaks jälle rikastelt juurde? ja rikkad muudkui rabaksid, et vaeseid tobusid ülal pidada. väga "geniaalne".
Külaline

Praegune valitsus meenutab oma tegevusega aina rohkem Vseviovi saadet "Müstiline Venemaa".
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Veebr 2025 19:12 Mina teeks astmelise tulumaksu.
Mina ka. Rikkaid tulebki rohkem maksustada. Nii oleks õiglane.
Külaline

ja kui rikkad hakkavad ümbrikupalka võtma ja raha välismaa pangas hoidma, on jälle vesi ahjus. minu arvates ei tule karistada neid, kes viitsivad ennast harida ja tööd teha ja raha teenida - vaid neid, kes vinguvad ja vinsevad ja arvavad, et kõik on neile midagi võlgu. aga ise panustada ei oska/viitsi/suuda/taha.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Veebr 2025 10:35 ja kui rikkad hakkavad ümbrikupalka võtma ja raha välismaa pangas hoidma, on jälle vesi ahjus. minu arvates ei tule karistada neid, kes viitsivad ennast harida ja tööd teha ja raha teenida - vaid neid, kes vinguvad ja vinsevad ja arvavad, et kõik on neile midagi võlgu. aga ise panustada ei oska/viitsi/suuda/taha.
Väga paljud rikkad viivadki oma raha välismaale. Caymani saartele, Küprosele, Dominikaani, Vanuatule ja jumalteab, kuhu. Et vaid riiki pettes maksudest pääseda. Sellisele tegevusele tuleks piir panna.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Veebr 2025 10:57
Külaline kirjutas: 06 Veebr 2025 10:06 Praegune valitsus meenutab oma tegevusega aina rohkem Vseviovi saadet "Müstiline Venemaa".
Postitus on kustutatud
Sa mõtled vist mind. Mingist teenäitamisest pole ma siiski rääkinud. Lakei ma ei ole, ametnik ei ole, maksumaksja palgal ei ole, väga viletsalt tulistad. Minu arust on sinul meist siin kõige rohkem alati aega foorumis istuda ja vigiseda, vigiseda, vigiseda ... Mina olen siin harv külaline, aga sinu virisemist ja tatipritsimist on kõik teemad täis.

Mitte praegune valitsus pole midagi väga erilist, vaid Eesti elanike suhtumine oma riiki ja valitsusse on praegu väga eriline ja rumalust ja pimedust on kohutavas koguses. Loodetavasti ei lõpe see seekord sama halvasti kui 1940-ndal.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Veebr 2025 04:34 Jajah, riigi valitsemine on nii keeruline tegevus, et iga inimene sellega hakkama ei saagi.
Sinu arust saab või? :D
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Veebr 2025 09:57
Postitus on kustutatud
Ma ironiseerisin. lenin tegi selle triki juba Venemaal 1917. Oktoobrirevolutsioon ja töörahva võim, köögitüdruk võis saada ministriks. Mis sellest sai? 1991 kukkus N Liit kokku ja tänu sellele sai ka Eesti vabaks. Nii et rikastelt raha ära võtmine ei päästa majandust.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Veebr 2025 11:50
Külaline kirjutas: 06 Veebr 2025 09:57
Postitus on kustutatud
Ma ironiseerisin. lenin tegi selle triki juba Venemaal 1917. Oktoobrirevolutsioon ja töörahva võim, köögitüdruk võis saada ministriks. Mis sellest sai? 1991 kukkus N Liit kokku ja tänu sellele sai ka Eesti vabaks. Nii et rikastelt raha ära võtmine ei päästa majandust.

Astmeline tulumaks annaks natukene inimväärsema elu ka madalapalgalistele. Siis ei oleks ühiskonnas ka nii suurt lõhet vaeste ja keskklassi vahel. Päris Rikkad on rikkad ka astmelise tulumaksuga.
See ju ometi ei tähenda, et vaesed saavad riskate tulumaksu näol ise rohkem raha 😁
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Veebr 2025 11:56Astmeline tulumaks annaks natukene inimväärsema elu ka madalapalgalistele.
Täiesti võimalik, paljud riigid astmelist kasutavad, ju sel mingi point on.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Veebr 2025 11:23Mitte praegune valitsus pole midagi väga erilist, vaid Eesti elanike suhtumine oma riiki ja valitsusse on praegu väga eriline ja rumalust ja pimedust on kohutavas koguses. Loodetavasti ei lõpe see seekord sama halvasti kui 1940-ndal.
Minu arvates Eesti elanikud on vägagi kahe jalaga maapeal ja saavad aru, et ideoloogiline kliimapoliitika ja selle vastaste tühistamine ei ole riigi jätkusuutlik arengusuund.
Rumalus ja pimedus valitseb Toompea koridorides, rahva kaitsetahe on seetõttu erakordselt nõrk. Erakordselt. Vabalt võib minna sama halvasti kui 40-ndatel, asi selles, et see "väga halvasti" tundub tavalisele kodanikule juba väga palju parem kui praegused tingimused. Kui nii edasi, võetaksegi vabastajad lilledega vastu. Küsimus on, kas me seda tahamegi. Kas me päriselt tahame, et eestlane otsiks kaitset oma riigi eest? Kas me tahame, et hääletataks jalgadega, sest siin elamine muutub võimatuks?

Siin peaks valitsusliikmetel alarm sellise hooga töötama, et öösel magada ei saa. Ja ei, populistlikud artiklid, tuuleparkide sisuturundus ja mainekujundus ei ole lahendus. Ka rahva tühistamine ja kremlimeelseteks sõimamine pole lahendus. Tuleb võtta kümme sammu tagasi ja hoolega mõelda, mis läks valesti. Teha tegusid rahva usalduse taastamiseks. Aga mida meie omad teevad? Keeravad oma senisele tegevusele veel vinti peale. Päris õudne hakkab. Ja ma olen oma riigi pärast päriselt mures.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Veebr 2025 12:06
Külaline kirjutas: 06 Veebr 2025 11:23Mitte praegune valitsus pole midagi väga erilist, vaid Eesti elanike suhtumine oma riiki ja valitsusse on praegu väga eriline ja rumalust ja pimedust on kohutavas koguses. Loodetavasti ei lõpe see seekord sama halvasti kui 1940-ndal.
Minu arvates Eesti elanikud on vägagi kahe jalaga maapeal ja saavad aru, et ideoloogiline kliimapoliitika ja selle vastaste tühistamine ei ole riigi jätkusuutlik arengusuund.
Rumalus ja pimedus valitseb Toompea koridorides, rahva kaitsetahe on seetõttu erakordselt nõrk. Erakordselt. Vabalt võib minna sama halvasti kui 40-ndatel, asi selles, et see "väga halvasti" tundub tavalisele kodanikule juba väga palju parem kui praegused tingimused. Kui nii edasi, võetaksegi vabastajad lilledega vastu. Küsimus on, kas me seda tahamegi. Kas me päriselt tahame, et eestlane otsiks kaitset oma riigi eest? Kas me tahame, et hääletataks jalgadega, sest siin elamine muutub võimatuks?

Siin peaks valitsusliikmetel alarm sellise hooga töötama, et öösel magada ei saa. Ja ei, populistlikud artiklid, tuuleparkide sisuturundus ja mainekujundus ei ole lahendus. Ka rahva tühistamine ja kremlimeelseteks sõimamine pole lahendus. Tuleb võtta kümme sammu tagasi ja hoolega mõelda, mis läks valesti. Teha tegusid rahva usalduse taastamiseks. Aga mida meie omad teevad? Keeravad oma senisele tegevusele veel vinti peale. Päris õudne hakkab. Ja ma olen oma riigi pärast päriselt mures.
Troll, räägi ikka enda eest. Mine kaitseliidu ja naiskodukaitse üritustele ja vaata, kas on see kaitsetahe ikka "erakordselt nõrk". Sina mõmised kuskil kurjalt koos endasugustega, aga te ei ole "suurem osa" Eesti elanikest.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Veebr 2025 12:35
Külaline kirjutas: 06 Veebr 2025 12:06

Troll, räägi ikka enda eest. Mine kaitseliidu ja naiskodukaitse üritustele ja vaata, kas on see kaitsetahe ikka "erakordselt nõrk". Sina mõmised kuskil kurjalt koos endasugustega, aga te ei ole "suurem osa" Eesti elanikest.
Tore, et on see käputäis inimesi, kes on valmis riiki kaitsma. Kuid soovitan sul siiski veidi laiemat pilti uurida, ka teie ei ole "suurem osa" Eesti elanikest.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist