Chat GPT

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 30 Jaan 2025 17:52
Külaline kirjutas: 30 Jaan 2025 11:39
Külaline kirjutas: 30 Jaan 2025 11:27
Mis edvistamine? Mis imelik jutt! Olen vahel tahtnud saada tõlkeabi, aga need eestikeelsed vasted on enamasti äärmiselt kohmakad või suisa valed. Mõnikord on tõlketekstis lausa ilma igasuguse tähenduseta iseleiutatud sõnu.
Ja inglise keeles tõlkeid tellides on eestikeelsed vasted paremad? :D
Mida sa sogad? Ma rääkisin ometigi sellest, et Chat ei oska eriti hästi eesti keelt. Inglise keeles on Chat loomulikult pädevam, nii et kui mul on vaja mõnda ingliskeelset väljendit või on tarvis mõni tekst, mille olen inglise keeles kirjutanud, üle vaadata, siis oskab ta aidata küll.
Mis sa ise sogad. Chat oskab palju paremini eesti keelt kui keskmine praegune 20-aastane. Kahtlemata on Chat inglise keeles pädevam, aga väide, et ta "eriti hästi eesti keelt ei oska" on küll küündimatu ja näitab, et sa kas pole proovinud või ei oska promptida. Või eputad, nagu mu esimene oletus oli. Teet Kalmus just täna FB-s postitas oma katsetuse, kus lasi erinevatel robotitel "Mutionu pidu" tõlkida. Tasulise GPT 4 tõlke esimesed kolm salmi, kõiki ei hakka siia kopima (esimeses salmis millegipärast pole riimi, on ainult rütm, edasi tuleb riimgi ja täiesti korralik:

In the woods, an uncle mole
Lived 'mong young and ancient knolls.
Underneath a juniper,
Deep inside, his home did stir.

Called together guests to meet,
Furry ones and those with beak.
Crows and magpies flew with glee,
Hawk and clever raven, free.

Old Bear strutted with his pride,
Hedgehog’s spiky ball did glide,
Rabbit, short of tail, came through,
Squirrel's ears perky in view.
kolja
Kontakt:

Postitus Postitas kolja »

Külaline kirjutas: 31 Jaan 2025 00:12 No küsige AI-lt, mis on hundijalavesi 🤭
Hundijalavesi on vanarahva kõnekeelne nimetus kangemale alkohoolsele joogile, eriti viinale või puskarile. Seda kasutatakse tihti naljatlevalt või poeetiliselt, viidates joogile, mis võib olla „kange nagu hundi hingus“ või „terav nagu hundi jäljed lumel“.
kolja
Kontakt:

Postitus Postitas kolja »

Külaline kirjutas: 29 Jaan 2025 07:25 Tere

Kui paljud teist on kasutanud? Mis olukordades kasutate?
Kasutan kogu aeg, peamiselt googeldamiseks- see vaatab minu eest antud teemast lingid läbi ja teeb asjassepuutuvast kokkuvõtte, ma ei pea kõike seda risu, mis google leiab, ise läbi kammima.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Jaan 2025 11:39 Ja inglise keeles tõlkeid tellides on eestikeelsed vasted paremad? :D
Enda arust tahtsid teravmeelitseda ja ära panna, aga võhlikkus jätab sust endast veigi juhmi mulje. Kõigil iseõppvatel süsteemidel on inglise ja eesti keeles suur kvaliteedivahe, sest mahud lihtsalt erinevad, mille pealt see võrk "õpib".
Kasutan inglisekeelset just, et leida väljendeid, mid endale pähe ei tuleks jnejne.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Jaan 2025 11:39 Olen vahel tahtnud saada tõlkeabi, aga need eestikeelsed vasted on enamasti äärmiselt kohmakad või suisa valed. Mõnikord on tõlketekstis lausa ilma igasuguse tähenduseta iseleiutatud sõnu.
Küllap kasutasid vanemat tasuta chatgpt 3, neljandal on juba eesti keele tase täiesti ok. Tõepoolest parem kui mõnel mudijal ;)
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Jaan 2025 09:02
Külaline kirjutas: 30 Jaan 2025 11:39 Ja inglise keeles tõlkeid tellides on eestikeelsed vasted paremad? :D
Enda arust tahtsid teravmeelitseda ja ära panna, aga võhlikkus jätab sust endast veigi juhmi mulje. Kõigil iseõppvatel süsteemidel on inglise ja eesti keeles suur kvaliteedivahe, sest mahud lihtsalt erinevad, mille pealt see võrk "õpib".
Kasutan inglisekeelset just, et leida väljendeid, mid endale pähe ei tuleks jnejne.
Ossajummel kui haritud tädike sa oled. Keeled suus ja puha. Oskad arvutid kahh verl kasutada. Nii nummi ja tore,et eestis sellisez toredad,haritud naised. Kindlasti näed 15 a noorem välja. Kena ja sale naine suurepalgaga.iga endast noorema mehe unistus
Külaline

kolja kirjutas: 31 Jaan 2025 07:12
Külaline kirjutas: 31 Jaan 2025 00:12 No küsige AI-lt, mis on hundijalavesi 🤭
Hundijalavesi on vanarahva kõnekeelne nimetus kangemale alkohoolsele joogile, eriti viinale või puskarile. Seda kasutatakse tihti naljatlevalt või poeetiliselt, viidates joogile, mis võib olla „kange nagu hundi hingus“ või „terav nagu hundi jäljed lumel“.
ja nüüd küsi esimeselt tänaval vastu tulevalt noorelt sama küsimus ...
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Jaan 2025 09:02
Kuule, sinu soov uusi väljendeid õppida ei näita kuidagi, et sa oma eestikeelsele päringule adekvaatset vastust ei saaks.
Külaline

Pilt
Külaline

Talk AI teab aga, et hundijalavesi on:
Hundijalavesi on traditsiooniline Eesti jook, mis on valmistatud looduslikest koostisosadest, sealhulgas puuviljadest, marjadest ja ravimtaimedest. See jook on sageli valmistatud kodustes tingimustes ja sellel on erinevad variatsioonid, sõltuvalt piirkondlikest kommetest ja isiklikest eelistustest. Hundijalavesi on tuntud oma värskendava maitse ja looduslike koostisosade kasulike omaduste poolest. Samuti on see populaarne suvejook, mida serveeritakse sageli jahutatult.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mida tähendab villast viskama:

"Villast viskama" on eesti keeles väljend, mis tähendab kedagi või midagi kõrvale heitma või loobuma. See võib viidata ka sellele, et inimene või asi ei ole enam soovitav või vajalik. Väljend on sageli seotud olukordadega, kus keegi loobub mingist suhtest, tööst või muust kohustusest. Samuti võib see tähendada, et inimene on väsinud või pettunud millegis ning otsustab sellest lahti lasta.

:lol: Puha loll...
Külaline

eelnev oli see kõige labasem tasuta "AI". Nagu näha, on kvaliteedi ja sisu vahe üüratu.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Jaan 2025 00:54
Külaline kirjutas: 30 Jaan 2025 17:52
Mida sa sogad? Ma rääkisin ometigi sellest, et Chat ei oska eriti hästi eesti keelt. Inglise keeles on Chat loomulikult pädevam, nii et kui mul on vaja mõnda ingliskeelset väljendit või on tarvis mõni tekst, mille olen inglise keeles kirjutanud, üle vaadata, siis oskab ta aidata küll.
Mis sa ise sogad. Chat oskab palju paremini eesti keelt kui keskmine praegune 20-aastane. Kahtlemata on Chat inglise keeles pädevam, aga väide, et ta "eriti hästi eesti keelt ei oska" on küll küündimatu ja näitab, et sa kas pole proovinud või ei oska promptida. Või eputad, nagu mu esimene oletus oli. Teet Kalmus just täna FB-s postitas oma katsetuse, kus lasi erinevatel robotitel "Mutionu pidu" tõlkida. Tasulise GPT 4 tõlke esimesed kolm salmi, kõiki ei hakka siia kopima (esimeses salmis millegipärast pole riimi, on ainult rütm, edasi tuleb riimgi ja täiesti korralik:

In the woods, an uncle mole
Lived 'mong young and ancient knolls.
Underneath a juniper,
Deep inside, his home did stir.

Called together guests to meet,
Furry ones and those with beak.
Crows and magpies flew with glee,
Hawk and clever raven, free.

Old Bear strutted with his pride,
Hedgehog’s spiky ball did glide,
Rabbit, short of tail, came through,
Squirrel's ears perky in view.
Heldeke, sa ajad ikka oma joru! Jah, eesti keelest inglise keelde oskab Chat hästi aidata, aga ma räägin ju täpselt vastupidisest suunast! Anna Chatile üks ingliskeelne luuletus ja palu see ilusasse eesti keelde tõlkida - vaata, mis tulemuse saad.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Jaan 2025 13:49 Heldeke, sa ajad ikka oma joru! Jah, eesti keelest inglise keelde oskab Chat hästi aidata, aga ma räägin ju täpselt vastupidisest suunast! Anna Chatile üks ingliskeelne luuletus ja palu see ilusasse eesti keelde tõlkida - vaata, mis tulemuse saad.
Sa arvad, et sõnavara baas, mida ta kasutab on sõltuvalt tõlke suunast erinev? Et eesti keele tähendusvarjundeid taipab hästi, kui tõlge on eesti keelest inglise keelde, aga kui vaja inglise keelest eesti keelde tõlkida, siis on baas mingi teine ja tulemus halb? Ega tea, äkki on mingid erinevused, aga sa ära räägi ainult tõlkest kogu aeg. Me räägime ikkagi laiemast kasutusest ja sellest, et kui eesti keeles prompt anda, siis annab hea tulemuse - ei pea tõlkima selleks ülesannet inglise keelde. Sõnavara on piisav, et õigesti ülesannet mõista ja vastus anda.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Tõutäkk kirjutas: 29 Jaan 2025 07:33 Enanasti kasutan teksti tõlkimiseks, aga vahel küsin ka küsimusi analoogselt googli otsingu kasutamisele.
Tõlge on oluliselt parem kui googli translatoril ja küsimuste vastustes pole sellist vahtu nagu googli otsingutes.
Tõutäkk, proovi Deepl.com ja sa ei taha rohkem google translationit kasutada.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Ants kirjutas: 31 Jaan 2025 14:09
Tõutäkk kirjutas: 29 Jaan 2025 07:33 Enanasti kasutan teksti tõlkimiseks, aga vahel küsin ka küsimusi analoogselt googli otsingu kasutamisele.
Tõlge on oluliselt parem kui googli translatoril ja küsimuste vastustes pole sellist vahtu nagu googli otsingutes.
Tõutäkk, proovi Deepl.com ja sa ei taha rohkem google translationit kasutada.
Kasutan tõlkimiseks chat GPT-d ja olen rahul.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Jaan 2025 12:32Mida tähendab villast viskama:

"Villast viskama" on eesti keeles väljend, mis tähendab kedagi või midagi kõrvale heitma või loobuma. See võib viidata ka sellele, et inimene või asi ei ole enam soovitav või vajalik. Väljend on sageli seotud olukordadega, kus keegi loobub mingist suhtest, tööst või muust kohustusest. Samuti võib see tähendada, et inimene on väsinud või pettunud millegis ning otsustab sellest lahti lasta.
Viskab villast reaalselt ju 😆🤣🤣
Külaline

Tasuta Chat-GPT 3.5 teadis nii villase viskamist kui ka hundijalavett.
Külaline

Kasutan igapäevaselt töös. Nt. Annan kirja ja palun kirjutada 1000 tähemärki vastus, mis tugineks /mingile algteesile/. Annan 10 lauset ja palun luua selle põhjal arvamus. Tõlgin eesti keelde jne. Vahel haun kaua mingi lause sõnastust ja annan hoopis tehisarule luua. Mõnikord küsin nt sotsiaalmeedia postituste plaani Jne, võimalused on lõputud. Saab ka nt kodus olevad toiduained ritta panna ja paluda pakkuda hommikusöögi retsept.
Kasutan tasulist chat gpt-d, aga olen proovinud ka tasuta varianti, copilotit jt. Vastuste tase on erinev. Nt copiloti sõnastus on tasulisest chat gptst tuntavalt kehvem.
Mul on loodud erinevad kujuteldavad rollid, milles vastuseid küsin ja vastava sisuga ja stiilis saan ka vastused. Mida täpsemalt on roll loodud, seda sobivam on vastus. Üldiselt tuleb promptimisoskus kogemusega nagu googeldamisoskus. Chat GPT saab olla abiks, aga mitte tööd (vähemalt minu eest) ära teha.
Loodud tekstidest saab ideid, aga need tuleb mõttega üle lugeda, sisu anda ja toimetada.
Faktide küsimisest olen loobunud, sest liiga palju olen nö kontrollküsimustega saanud lausvalesid vastuseid. Nt proovisin paluda nimetada valitsusliikmeid ja suuremate linnade linnavalitsuse koosseisu. Nojah, lõpuks tulevad õiged vastused, a’la vabanda, Jüri Ratas oli tõesti peaminister aastatel x-y ja praegu seda enam ei ole. Aga olemata tehisaru faktiteadmistes kindel, ei saa talle kindlasti tugineda. Kui aga fakte küsida, annan ette mingid kindlad saidid, millelt materjali otsida.
Tehisaru areng saab olema ilmselt kiire nagu muugi tehnika puhul. Aga tore on ta küll ja vaieldamatult viisakam ja lahkem kui mõni kolleeg.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Jaan 2025 20:10 Kasutan igapäevaselt töös. Nt. Annan kirja ja palun kirjutada 1000 tähemärki vastus, mis tugineks /mingile algteesile/. Annan 10 lauset ja palun luua selle põhjal arvamus. Tõlgin eesti keelde jne. Vahel haun kaua mingi lause sõnastust ja annan hoopis tehisarule luua. Mõnikord küsin nt sotsiaalmeedia postituste plaani Jne, võimalused on lõputud. Saab ka nt kodus olevad toiduained ritta panna ja paluda pakkuda hommikusöögi retsept.
Kasutan tasulist chat gpt-d, aga olen proovinud ka tasuta varianti, copilotit jt. Vastuste tase on erinev. Nt copiloti sõnastus on tasulisest chat gptst tuntavalt kehvem.
Mul on loodud erinevad kujuteldavad rollid, milles vastuseid küsin ja vastava sisuga ja stiilis saan ka vastused. Mida täpsemalt on roll loodud, seda sobivam on vastus. Üldiselt tuleb promptimisoskus kogemusega nagu googeldamisoskus. Chat GPT saab olla abiks, aga mitte tööd (vähemalt minu eest) ära teha.
Loodud tekstidest saab ideid, aga need tuleb mõttega üle lugeda, sisu anda ja toimetada.
Faktide küsimisest olen loobunud, sest liiga palju olen nö kontrollküsimustega saanud lausvalesid vastuseid. Nt proovisin paluda nimetada valitsusliikmeid ja suuremate linnade linnavalitsuse koosseisu. Nojah, lõpuks tulevad õiged vastused, a’la vabanda, Jüri Ratas oli tõesti peaminister aastatel x-y ja praegu seda enam ei ole. Aga olemata tehisaru faktiteadmistes kindel, ei saa talle kindlasti tugineda. Kui aga fakte küsida, annan ette mingid kindlad saidid, millelt materjali otsida.
Tehisaru areng saab olema ilmselt kiire nagu muugi tehnika puhul. Aga tore on ta küll ja vaieldamatult viisakam ja lahkem kui mõni kolleeg.
Võimaldab ametnikel ja igasugustel poolharitud olevustel tööstuslikes kogustes pahna toota.
Külaline

Ei ole kunagi kasutanud ega vist hakka ka, kui just tungivat vajadust ei peaks tekkima.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot], xqwerty ja 12 külalist