Rikkaks võib saada igaüks
Rikkaks võib saada igaüks
Olete nõus? Vähemate annetega läheb soome koristajaks või ehitajaks; oss spekuleerib või elab kellegi kulul; teravam pliiats läheb ülikooli juurat või arstiteadust õppima ja siis kõrge palga peale; vahepealne investeerib ja töötab mitme koha peal. Nii et kui tahtmist on...
-
Külaline
Ei tolmukübe, rikkaks ei saa igaüks. Rahalises mõttes. Kas sina oled rikkaks saanud tolmukübe? Sa võid isegi rikas olla, sest kulutad toidule kõigest 100 eurot ja oled suutnud seetõttu nende kümnete aastate jooksul kõrvale panna priske summa. 
-
Külaline
Aga ettevõtlik inimene saab vähemalt jõukaks. Kuhu sina oled jõudnud? Kiunud ikja, et näe ma kõrgharitud, aga väärilist palka ei maksta.Külaline kirjutas: ↑30 Jaan 2025 10:54 Sinu näidete najal küll rikkaks ei saada.
Õigus - kokkuhoiu ma unustasin hoopis ära. Kui inimene on rahaahne, siis ta peaks leidma võimaluse, kuidas see raha tema poole tuleb, ehk et vastavate väärtushinnangute tõttu võtab midagi ette. Rikkaks võivad saada ka mitte rahaahned, aga sel juhul algses postituses toodud näidete varal. Mul käis sugulane Soomes ehitajaks mitu aastat, tuli koju, ütles, et tal on nüüd 10a söögiraha olemas. Aga kui oleks töötanud 20 aastat.. ?
-
Külaline
ma arvan, et need toodud näited ei ole just päris rikkus. rikkaks võib saada, kui oled mingis vallas geniaalne nt Musk. või saad ootamatult suure päranduse. või oled sündinud kõrgklassi, kus on elementaarne, et oled rikas. no vast veel eriline vedamine nt ostad mõne saja või tujande eest õigel hetkel bitcoine
aga kõrgharitult ja tööga rikkaks ei saa. aga suht hästi on võimalik ära elada küll.
-
Külaline
Ma arvan, et need näited on varasemast ajast. Nüüd ei aita Soome koristajaks minemine sul siin ära elada. Kui ehitaja suudad olla, teenid vist siin rohkemgi, ma olen aru saanud.
-
Külaline
Sa arvad, et see Soomes ehitamine on mingi chill ja grill või, et uhad oma parimad aastad sedavahet ära ja tuled enne surma siia haavu lakkuma?
-
Külaline
Oleneb, mida pidada rikkuseks.
Kas poolemilline investeerimisportfell, mis toob iga kuu 2000€ passiivset tulu, on rikkus? Minu arust on. Sellise rikkuseni jõuaksid küll paljud, kui see piisavalt vara, 20-ndates, eesmärgiks võtta. Vb mitte igaüks, aga iga teine-kolmas kindlasti.
Samas mõne arust ei ole see mingi rikkus.
Kas poolemilline investeerimisportfell, mis toob iga kuu 2000€ passiivset tulu, on rikkus? Minu arust on. Sellise rikkuseni jõuaksid küll paljud, kui see piisavalt vara, 20-ndates, eesmärgiks võtta. Vb mitte igaüks, aga iga teine-kolmas kindlasti.
-
Külaline
Mis ta Eestis ehitamisest teisiti on? Soomes hoitakse oma töötajaid rohkem, lisatunnid tasustatakse, reedeti tööpäeva lõpp 2h varem. Korralik puhkus, puhkuseraha poolteist palka.Külaline kirjutas: ↑02 Veebr 2025 18:51Sa arvad, et see Soomes ehitamine on mingi chill ja grill või, et uhad oma parimad aastad sedavahet ära ja tuled enne surma siia haavu lakkuma?
-
Külaline
Aga mine ja ehita siis. Ela perest eemal 6-si ühes korteris. Aga vinguda meeldib. Olen kõrgelt haritud aga palk väike.Külaline kirjutas: ↑04 Veebr 2025 08:50Mis ta Eestis ehitamisest teisiti on? Soomes hoitakse oma töötajaid rohkem, lisatunnid tasustatakse, reedeti tööpäeva lõpp 2h varem. Korralik puhkus, puhkuseraha poolteist palka.Külaline kirjutas: ↑02 Veebr 2025 18:51Sa arvad, et see Soomes ehitamine on mingi chill ja grill või, et uhad oma parimad aastad sedavahet ära ja tuled enne surma siia haavu lakkuma?
-
Külaline
Võib võib. Aga kui siinsamas kõrvalteemas inimene küsib nõu, kuidas investeerimisega alustada, siis on kökk-kökk ja mökk-mökk. Keegi ei vasta midagi tarka..Külaline kirjutas: ↑04 Veebr 2025 08:34 Oleneb, mida pidada rikkuseks.
-
Külaline
Mina soovitasin talle III sammas täis panna ja raamatuid lugeda. See on see, kuidas ma ise alustasin. Minu soovitus laideti muidugi kohe maha.Külaline kirjutas: ↑04 Veebr 2025 10:47Võib võib. Aga kui siinsamas kõrvalteemas inimene küsib nõu, kuidas investeerimisega alustada, siis on kökk-kökk ja mökk-mökk. Keegi ei vasta midagi tarka..Külaline kirjutas: ↑04 Veebr 2025 08:34 Oleneb, mida pidada rikkuseks.
-
Külaline
Aga ela siin kuuekesi ühes korteris. Saaksid ehk siingi palju raha kokku hoida ja poleks sinna Soome vaja minnagi.Külaline kirjutas: ↑04 Veebr 2025 10:22Aga mine ja ehita siis. Ela perest eemal 6-si ühes korteris. Aga vinguda meeldib. Olen kõrgelt haritud aga palk väike.Külaline kirjutas: ↑04 Veebr 2025 08:50Mis ta Eestis ehitamisest teisiti on? Soomes hoitakse oma töötajaid rohkem, lisatunnid tasustatakse, reedeti tööpäeva lõpp 2h varem. Korralik puhkus, puhkuseraha poolteist palka.Külaline kirjutas: ↑02 Veebr 2025 18:51
Sa arvad, et see Soomes ehitamine on mingi chill ja grill või, et uhad oma parimad aastad sedavahet ära ja tuled enne surma siia haavu lakkuma?
-
Külaline
Miks 6-kesi? Mu peika just ostis 200K maksva korteri välja, null laenu. Ei pea üüri maksma võidab kolme aastaga 25 tuhat eurot ja ajas kinnisvara hind tõuseb. Minu meelest mõistlik. Arutasime ka Tallinnasse ostu, aga see poleks olnud nii tulus.Külaline kirjutas: ↑04 Veebr 2025 10:22Aga mine ja ehita siis. Ela perest eemal 6-si ühes korteris. Aga vinguda meeldib. Olen kõrgelt haritud aga palk väike.Külaline kirjutas: ↑04 Veebr 2025 08:50Mis ta Eestis ehitamisest teisiti on? Soomes hoitakse oma töötajaid rohkem, lisatunnid tasustatakse, reedeti tööpäeva lõpp 2h varem. Korralik puhkus, puhkuseraha poolteist palka.Külaline kirjutas: ↑02 Veebr 2025 18:51
Sa räägid mingeid asotsiaalide teemasid. 6-kesi ei elanud inimesed ka vaesel ajal.
-
Külaline
Miks sa oled kõrgelt haritud ja palk väike? Ma olen ka, aga palk 2500 neto ja muu tulu 5000 neto. Ei kurda.Külaline kirjutas: ↑04 Veebr 2025 10:22Aga mine ja ehita siis. Ela perest eemal 6-si ühes korteris. Aga vinguda meeldib. Olen kõrgelt haritud aga palk väike.Külaline kirjutas: ↑04 Veebr 2025 08:50Mis ta Eestis ehitamisest teisiti on? Soomes hoitakse oma töötajaid rohkem, lisatunnid tasustatakse, reedeti tööpäeva lõpp 2h varem. Korralik puhkus, puhkuseraha poolteist palka.Külaline kirjutas: ↑02 Veebr 2025 18:51
-
Külaline
Mis see sinu peika sellesse vastusesse puutub, millele mina vastasin? Üldse ei jälgi, millele ja mida sa vastad.Külaline kirjutas: ↑05 Veebr 2025 19:56Miks 6-kesi? Mu peika just ostis 200K maksva korteri välja, null laenu. Ei pea üüri maksma võidab kolme aastaga 25 tuhat eurot ja ajas kinnisvara hind tõuseb. Minu meelest mõistlik. Arutasime ka Tallinnasse ostu, aga see poleks olnud nii tulus.Külaline kirjutas: ↑04 Veebr 2025 10:22Aga mine ja ehita siis. Ela perest eemal 6-si ühes korteris. Aga vinguda meeldib. Olen kõrgelt haritud aga palk väike.Külaline kirjutas: ↑04 Veebr 2025 08:50
Mis ta Eestis ehitamisest teisiti on? Soomes hoitakse oma töötajaid rohkem, lisatunnid tasustatakse, reedeti tööpäeva lõpp 2h varem. Korralik puhkus, puhkuseraha poolteist palka.
Sa räägid mingeid asotsiaalide teemasid. 6-kesi ei elanud inimesed ka vaesel ajal.
-
Külaline
Kuidas ei puutu? Töötab Soomes juba 10 aastat.Külaline kirjutas: ↑05 Veebr 2025 20:28Mis see sinu peika sellesse vastusesse puutub, millele mina vastasin? Üldse ei jälgi, millele ja mida sa vastad.Külaline kirjutas: ↑05 Veebr 2025 19:56Miks 6-kesi? Mu peika just ostis 200K maksva korteri välja, null laenu. Ei pea üüri maksma võidab kolme aastaga 25 tuhat eurot ja ajas kinnisvara hind tõuseb. Minu meelest mõistlik. Arutasime ka Tallinnasse ostu, aga see poleks olnud nii tulus.Külaline kirjutas: ↑04 Veebr 2025 10:22
Aga mine ja ehita siis. Ela perest eemal 6-si ühes korteris. Aga vinguda meeldib. Olen kõrgelt haritud aga palk väike.
-
Külaline
Sellised pooletoobised siin muidu tavalised?Külaline kirjutas: ↑05 Veebr 2025 20:28Mis see sinu peika sellesse vastusesse puutub, millele mina vastasin? Üldse ei jälgi, millele ja mida sa vastad.Külaline kirjutas: ↑05 Veebr 2025 19:56Miks 6-kesi? Mu peika just ostis 200K maksva korteri välja, null laenu. Ei pea üüri maksma võidab kolme aastaga 25 tuhat eurot ja ajas kinnisvara hind tõuseb. Minu meelest mõistlik. Arutasime ka Tallinnasse ostu, aga see poleks olnud nii tulus.Külaline kirjutas: ↑04 Veebr 2025 10:22
Aga mine ja ehita siis. Ela perest eemal 6-si ühes korteris. Aga vinguda meeldib. Olen kõrgelt haritud aga palk väike.
-
Külaline
Apua! Loodan, et selline 8-klassilise haridusega proua istub üksi edasi, mitte ei jjaga oma rumalusi edas, eks.Külaline kirjutas: ↑05 Veebr 2025 20:28Mis see sinu peika sellesse vastusesse puutub, millele mina vastasin? Üldse ei jälgi, millele ja mida sa vastad.Külaline kirjutas: ↑05 Veebr 2025 19:56Miks 6-kesi? Mu peika just ostis 200K maksva korteri välja, null laenu. Ei pea üüri maksma võidab kolme aastaga 25 tuhat eurot ja ajas kinnisvara hind tõuseb. Minu meelest mõistlik. Arutasime ka Tallinnasse ostu, aga see poleks olnud nii tulus.Külaline kirjutas: ↑04 Veebr 2025 10:22
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: xqwerty ja 11 külalist