Kummas käes abielusõrmus?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Kummas käes abielusõrmus?

Postitus Postitas Külaline »

Nõuka ajal oli kombeks abielusõrmus paremas käes, kas olete seda muutnud ja kannate hoopis vasakus käes nagu mitmed Euroopa riigid ja USA?
Külaline

Ei ole, miks peaks. Meie tuleme saksa kultuuriruumist, seal kantakse parema käe sõrmes.
Mauno
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Mauno »

Mina kannan ka paremas.
Külaline

See pole nõukaaja pärand. Paljudes riikides kantakse paremas käes. Taanis ka näiteks (kihlasõrmus vasakus, abielusõrmus paremas).
Külaline

Paremas, harjunud ja alati nii kandnud, ka EW ajal kanti abielusõrmust paremas käes.
Külaline

Kihla- ja abielusõrmus üksteise otsas ja vasakus.

Tahan, et parem käsi vaba oleks.
Külaline

Mul ka vasakus käes.
Külaline

Kihlasõrmust pole, aga on kaks abielusõrmust parema käe sõrmes. Kaks seetõttu, et ümmargusel pulmaaastapäeval kinkisme endale uued ja edevamad sõrmused kui need, mis said 90-tel ostetud.
Külaline

Vasakus. On mugavam ja kuskil kirjutas, et soon südamest läheb otse vasakusse kätte. Võimalik, et see jama, aga no las olla.
Külaline

Vasakus. Meeldis mõte, et “südame pool” ja praktilisest poolest on parem töökäsi.
Külaline

Kannan ka viimasel ajal vasakus käes, sest paremas veits pigistab. Abiellusin 13 aastat tagasi ja näpud on vist kosunud. :)
Külaline

Vasakus käes.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Jaan 2025 18:14 Vasakus. Meeldis mõte, et “südame pool” ja praktilisest poolest on parem töökäsi.
No just. Parem käsi on mul alailma kas sõnnikus või hakklihas või tainas, rääkimata sellest, et sõrmus käib vahel igasuguste käepidemete vastu - noad, sirbid, isegi labidas.
Las olla südamepoolsel käel ja vähem kahjustatud.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Jaan 2025 23:16
Külaline kirjutas: 30 Jaan 2025 18:14 Vasakus. Meeldis mõte, et “südame pool” ja praktilisest poolest on parem töökäsi.
No just. Parem käsi on mul alailma kas sõnnikus või hakklihas või tainas, rääkimata sellest, et sõrmus käib vahel igasuguste käepidemete vastu - noad, sirbid, isegi labidas.
Las olla südamepoolsel käel ja vähem kahjustatud.
Huh, parema käega oled hakklihas ja taignas, vasakut hoiad pea kohal ja puhtana?
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Jaan 2025 01:14Huh, parema käega oled hakklihas ja taignas, vasakut hoiad pea kohal ja puhtana?
Milleks selline imelik kommentaar? Jah, enamasti teen kõike parema käega. Sõtkun, istutan, pesen, puhastan. Vasak käsi hoiab sel ajal potti, pange või kaussi paigal. Mis pagana pea kohal?
Külaline

Ikka paremas
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], xqwerty ja 9 külalist