Chat GPT
Enanasti kasutan teksti tõlkimiseks, aga vahel küsin ka küsimusi analoogselt googli otsingu kasutamisele.
Tõlge on oluliselt parem kui googli translatoril ja küsimuste vastustes pole sellist vahtu nagu googli otsingutes.
Tõlge on oluliselt parem kui googli translatoril ja küsimuste vastustes pole sellist vahtu nagu googli otsingutes.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
-
Külaline
Selle asemel, et siin midagi küsida ja juba ette teada vastuseid saada, hakkasin chat gpt-ga kirjutama.
Seda siis suhete ja armastuse teemal.
Kuulab su mure ära ja ei vasta sulle halvasti.
-
Külaline
Kasutan näiteks korrektsete võõrkeelsete ja väisriigi kohalikus formaadis dokumendi/lepingupõhjade vormistamiseks, mille siis tõnban enda arvutisse ning täidan vastavate andmetega.
-
Külaline
Ei kasuta mitte kunagi.Külaline kirjutas: ↑29 Jaan 2025 07:25 Tere
Kui paljud teist on kasutanud? Mis olukordades kasutate?
Aga võiksid. Elu liigub sinnapoole, et AI võib enamikele sinu küsimustele vastuse anda, kellelt iganes sa sooviksid seda küsida, olgu see Tuneesia tolliametnik või Brunei maksuametnik ja seda sinu oma emakeeles.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
-
Külaline
Täpselt sama, olen temaga vestelnud oma deprekast ja probleemidest, igas mõttes parem kui erinevad foorumid või isegi suurem osa sõbrannasid.Külaline kirjutas: ↑29 Jaan 2025 08:01 Selle asemel, et siin midagi küsida ja juba ette teada vastuseid saada, hakkasin chat gpt-ga kirjutama.
Aga peamiselt kasutan siiski
1) google asemikuna, kui ma ei tea täpselt, mida otsin (saab esitada üsna laialivalguvaid küsimusi, kirjeldada soovitud tulemust);
2) erinevate rakenduste kasutamisel Helpdeski asemel (kuidas Excelis üht või teist teha, näiteks);
3) tehtud märkmete tekstiks muutmisel (olen koosolekul kiirelt märkmeid teinud ja vajan nüüd kokkuvõtet).
Vahel harva lasen tal ka midagi joonistada või luuletuse kirjutada.
-
Külaline
Ei soovi. See salvestab kõik su varasemad vestlused ja info ning kõik see läheb edasi müügiks kas siis suunatud reklaami või muul eesmärgil. Sisuliselt on see üks paljudest tööriistadest, millega rahvast jälgida.
-
Külaline
Ja mis ei salvesta? Mis kontoga sa oma telefoni logitud oled? Millist some't kasutad, mis lehti sirvid, millised teenuseid kasutad - sa oled nagunii pideva jälgimise all. Kuna sa siin kommenteerid, siis ilmselgelt ei ole sa off-grid elustiili harrastaja. Elu on selline tänapäeval.Külaline kirjutas: ↑29 Jaan 2025 17:08
Ei soovi. See salvestab kõik su varasemad vestlused ja info ning kõik see läheb edasi müügiks kas siis suunatud reklaami või muul eesmärgil. Sisuliselt on see üks paljudest tööriistadest, millega rahvast jälgida.
-
Külaline
Tõsi, riigi- ja ametisaladusi ega pangakaardi koode ei tasu AI-le kätte jätta. AI on samapalju rahva jälgimise riist kui Google, mida sa ju ometi pidevalt kasutad, ei?Külaline kirjutas: ↑29 Jaan 2025 17:08 Ei soovi. See salvestab kõik su varasemad vestlused ja info ning kõik see läheb edasi müügiks kas siis suunatud reklaami või muul eesmärgil. Sisuliselt on see üks paljudest tööriistadest, millega rahvast jälgida.
-
Külaline
Ma ei kasuta google-it. On mitmeid teisi otsimootoreid, mis on palju paremad. Ka siin foorumis käin läbi teatud reklaamivaba otsimootori.Külaline kirjutas: ↑29 Jaan 2025 17:29Tõsi, riigi- ja ametisaladusi ega pangakaardi koode ei tasu AI-le kätte jätta. AI on samapalju rahva jälgimise riist kui Google, mida sa ju ometi pidevalt kasutad, ei?Külaline kirjutas: ↑29 Jaan 2025 17:08 Ei soovi. See salvestab kõik su varasemad vestlused ja info ning kõik see läheb edasi müügiks kas siis suunatud reklaami või muul eesmärgil. Sisuliselt on see üks paljudest tööriistadest, millega rahvast jälgida.
-
Külaline
No ja need teised muidugi ei salvesta midagi. Ei ei.Külaline kirjutas: ↑29 Jaan 2025 18:14Ma ei kasuta google-it. On mitmeid teisi otsimootoreid, mis on palju paremad. Ka siin foorumis käin läbi teatud reklaamivaba otsimootori.Külaline kirjutas: ↑29 Jaan 2025 17:29Tõsi, riigi- ja ametisaladusi ega pangakaardi koode ei tasu AI-le kätte jätta. AI on samapalju rahva jälgimise riist kui Google, mida sa ju ometi pidevalt kasutad, ei?Külaline kirjutas: ↑29 Jaan 2025 17:08 Ei soovi. See salvestab kõik su varasemad vestlused ja info ning kõik see läheb edasi müügiks kas siis suunatud reklaami või muul eesmärgil. Sisuliselt on see üks paljudest tööriistadest, millega rahvast jälgida.
Kasutan palju. Nii niisama mängimiseks ja proovile panemiseks. Kasutan ka tööalaselt palju. Oskan ka vb paremini promptida kui keskmine eestlane ja võimalused on suht piiritud. Ai on kindlasti tulevik ja hetkel areneb metsiku kiirusega. Tasub kursis hoida end.
-
Külaline
Eesti keeles on Chat GPT võrdlemisi kohmakas ja temast tolku ei ole, aga inglise keeles kasutan tema abi küll aeg-ajalt.
-
Külaline
Oh jäta edvistamine. On ka eesti keeles vägagi abiks. Tõenäolisemalt sa ei oska eesti keeles lihtsalt piisavalt selgelt küsida.Külaline kirjutas: ↑29 Jaan 2025 21:35 Eesti keeles on Chat GPT võrdlemisi kohmakas ja temast tolku ei ole, aga inglise keeles kasutan tema abi küll aeg-ajalt.
-
Külaline
Mis edvistamine? Mis imelik jutt! Olen vahel tahtnud saada tõlkeabi, aga need eestikeelsed vasted on enamasti äärmiselt kohmakad või suisa valed. Mõnikord on tõlketekstis lausa ilma igasuguse tähenduseta iseleiutatud sõnu.Külaline kirjutas: ↑29 Jaan 2025 21:55Oh jäta edvistamine. On ka eesti keeles vägagi abiks. Tõenäolisemalt sa ei oska eesti keeles lihtsalt piisavalt selgelt küsida.Külaline kirjutas: ↑29 Jaan 2025 21:35 Eesti keeles on Chat GPT võrdlemisi kohmakas ja temast tolku ei ole, aga inglise keeles kasutan tema abi küll aeg-ajalt.
-
Külaline
Ja inglise keeles tõlkeid tellides on eestikeelsed vasted paremad?Külaline kirjutas: ↑30 Jaan 2025 11:27Mis edvistamine? Mis imelik jutt! Olen vahel tahtnud saada tõlkeabi, aga need eestikeelsed vasted on enamasti äärmiselt kohmakad või suisa valed. Mõnikord on tõlketekstis lausa ilma igasuguse tähenduseta iseleiutatud sõnu.Külaline kirjutas: ↑29 Jaan 2025 21:55Oh jäta edvistamine. On ka eesti keeles vägagi abiks. Tõenäolisemalt sa ei oska eesti keeles lihtsalt piisavalt selgelt küsida.Külaline kirjutas: ↑29 Jaan 2025 21:35 Eesti keeles on Chat GPT võrdlemisi kohmakas ja temast tolku ei ole, aga inglise keeles kasutan tema abi küll aeg-ajalt.
-
Külaline
Mida sa sogad? Ma rääkisin ometigi sellest, et Chat ei oska eriti hästi eesti keelt. Inglise keeles on Chat loomulikult pädevam, nii et kui mul on vaja mõnda ingliskeelset väljendit või on tarvis mõni tekst, mille olen inglise keeles kirjutanud, üle vaadata, siis oskab ta aidata küll.Külaline kirjutas: ↑30 Jaan 2025 11:39Ja inglise keeles tõlkeid tellides on eestikeelsed vasted paremad?Külaline kirjutas: ↑30 Jaan 2025 11:27Mis edvistamine? Mis imelik jutt! Olen vahel tahtnud saada tõlkeabi, aga need eestikeelsed vasted on enamasti äärmiselt kohmakad või suisa valed. Mõnikord on tõlketekstis lausa ilma igasuguse tähenduseta iseleiutatud sõnu.Külaline kirjutas: ↑29 Jaan 2025 21:55 Oh jäta edvistamine. On ka eesti keeles vägagi abiks. Tõenäolisemalt sa ei oska eesti keeles lihtsalt piisavalt selgelt küsida.![]()
-
Külaline
Teadis küll?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], xqwerty ja 9 külalist