Kas võrdlete ennast teistega?
-
Külaline
Arvestades su teemasid siin - kuidas teie teete, mida teie arvate, kas teie arvates on nii või naa jne.jne.jne. võrdled ja valideerid iseennast ja oma valikuid siin ikka üsna suure hoolega. Milleks muidu sellised teemaalgatused.
-
Külaline
Kuidas sul nii palju küsimusi küll ok, kas kopeerid kuskilt? Oled siin tasuline?
-
Külaline
Tasuline naine tähendab ühte teist asja. Ma parem kõva häälega ei ütleKülaline kirjutas: ↑28 Jaan 2025 17:35Oled siin tasuline?
Küsimus ei ole võrdlemine, see on lihtsalt küsimus, et teema arenema hakkaks. Küsida võib mida iganes mis iganes sõnadega, mis võrdlus see on? Võrdlus on võrdlus ja küsmus on küsimus, mõistedki erinevad. Erinevad mõisted tähistavad erinevaid asju.Külaline kirjutas: ↑28 Jaan 2025 16:50 Arvestades su teemasid siin - kuidas teie teete, mida teie arvate, kas teie arvates on nii või naa jne.jne.jne. võrdled ja valideerid iseennast ja oma valikuid siin ikka üsna suure hoolega. Milleks muidu sellised teemaalgatused.
-
Külaline
Selliste küsimuste eesmärk on saada kinnitust, et vähemalt mõned teised teevad või mõtlevad ka sinuga sarnaselt ehk oma arvamuse valideerimine ja iseenda teistega võrlemine. Vaielda pole siin mõtet, mõistete ja tähenduste taga toimuv jääb ilmselt sulle suures osas mõistetamatuks, nagu ChatGPT.
-
Külaline
Tead mina olen hakanud sinu peale mõtlema. Sisimas tahaksin sind näha ja sinuga rääkida, arutada. Võibolla sa meeldiksid mulle.
-
Külaline
Ikka võrdlen. Nt imestusega, et kuidas tema, või keegi nii hästi oskab ja tahab süüa teha. Kuidas tal elamine nii korras on alati. Kuidas keegi tahab nii palju lugeda, teha käsitööd või aias olla, või trenni teha. Või tööalaselt- kuidas tal kõik nii kergelt käib ja ma pean pusima ja mõtlema. Või kuidas tema lapsed sellised on ja minu omadega need võtted ei toimi. See on ju võrdlemine? Ma tahan ka saada nii heaks ja oskajaks. Või võrdlen end suhtumises- talle ei lähe üldse korda kriitika tema aadressil? Mulle küll.
Minul küll pole eesmärk saada sellist kinnitust, küsida saab ka ilma kinnituse huvideta. Aga eks sina tead mind muidugi minust paremini ja eks ikka teisele inimesele jäävad asjad suures osas mõistetamatuks, mitte sulle endale. Hoidku Jumal, kus sa sellega.Külaline kirjutas: ↑29 Jaan 2025 08:20Selliste küsimuste eesmärk on saada kinnitust, et vähemalt mõned teised teevad või mõtlevad ka sinuga sarnaselt ehk oma arvamuse valideerimine ja iseenda teistega võrlemine. Vaielda pole siin mõtet, mõistete ja tähenduste taga toimuv jääb ilmselt sulle suures osas mõistetamatuks, nagu ChatGPT.
See on jah võrdlemine. Minul ei ole mõtteid teiste inimeste tegude või isiku üle, mida mina nimetan võrdlemiseks. Elan lihtsalt oma elu, on nagu on, ja muuga oma pead ei vaeva. Aga ega võrdlemine ei pea kehv asi olema, võrdled midagi ja vaatad, kuidas sama hästi saaks. Siit tuleb välja, et võrdlemine on nagu mingit pidi edasi viiv jõud. Teine asi, kui võrdled ja ennast näed kehvemini ja jäädki sinna sellisesse nägemusse, midagi ette ei võta, seda küll pole vaja teha.Külaline kirjutas: ↑29 Jaan 2025 08:59 Ikka võrdlen. Nt imestusega, et kuidas tema, või keegi nii hästi oskab ja tahab süüa teha. Kuidas tal elamine nii korras on alati. Kuidas keegi tahab nii palju lugeda, teha käsitööd või aias olla, või trenni teha. Või tööalaselt- kuidas tal kõik nii kergelt käib ja ma pean pusima ja mõtlema. Või kuidas tema lapsed sellised on ja minu omadega need võtted ei toimi. See on ju võrdlemine? Ma tahan ka saada nii heaks ja oskajaks. Või võrdlen end suhtumises- talle ei lähe üldse korda kriitika tema aadressil? Mulle küll.
Vbl meeldiksin, vbl mitte, seda ju ei tea. Kui soovid, võid ühendust võtta, võime ju kasvõi kirjasõbrad olla, kui muu ei sobi või muud ei taha.
-
Külaline
Ei, kussa sellega!...
Tark ütlemine on, et võistelda tasub ainult iseendaga. Teooriaks hea küllalt.
-
Külaline
Ma mõtlesin, et võiks kohvikusse minna ja kooki ning kohvi võtta, juttu rääkida ja kui meile mõlemale sobib siis minna minu poole nö jätkule.
-
Külaline
Kes maksab?Külaline kirjutas: ↑29 Jaan 2025 10:51Ma mõtlesin, et võiks kohvikusse minna ja kooki ning kohvi võtta, juttu rääkida ja kui meile mõlemale sobib siis minna minu poole nö jätkule.
-
Külaline
-
Külaline
Ma näen, et mulle on konkurent tulnud.Külaline kirjutas: ↑29 Jaan 2025 10:51Ma mõtlesin, et võiks kohvikusse minna ja kooki ning kohvi võtta, juttu rääkida ja kui meile mõlemale sobib siis minna minu poole nö jätkule.
-
Külaline
-
Külaline
Ei ole. ma võin ka sinuga kohvikusse minna. Sööme kooki, joome kohvi ning kui mõlemale sobib, siis edasi minu juurde nö jätkule.Külaline kirjutas: ↑29 Jaan 2025 12:21Ma näen, et mulle on konkurent tulnud.
-
Külaline
Eriline nilbik juba siin ka oma jätkule minemisega. Kas nii meeleheitel tõesti oled?
-
Külaline
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist