Kas teie kodus on lauatelefon?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Minul on, aga sellele ei helista mitte keegi. Ja ma ise ka sellega ei helista.

Lauatelefon on jäänud põhjusel, et minu ja mu mehe vanemad helistasid sellele. Nüüd neid enam ei ole.

Siiski, ma nüüd ka veel mõnikord kasutan seda. Nimelt, kui laps läheb hilisemaks kellaajaks kooli, siis helistan sellele, et teda üles äratada. See telefon ei ole hääletu ja kostab üle terve elamise. Lapse enda mobiil on hääletu peal ja sellele ta ei reageeri.
Külaline

Jah on endiselt, kuigi harva tõesti mõni vanem sugulane veel helistab ja neid jääb vähemaks. Aga number on sama, mis meile anti juba nõukaajal 45 aastat tagasi. Selles mõttes raske ka loobuda. Mingis mõttes ikkagi hea backup, kui oled üksi kodus, mobiili mingil põhjusel kasutada ei saa, aga vaja abi kutsuda.
Külaline

Meil on ka lauatelefon veel sees. Kusjuures sellele helistatakse üllatavalt tihti. Enamus on müügimehed, kahjuks. Kuid vahel tuleb kõnesid ka ametiasutustest, kuhu vanadest aegadest veel on lauatelefoni number tallele jäänud.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Jaan 2025 19:04 Mingis mõttes ikkagi hea backup, kui oled üksi kodus, mobiili mingil põhjusel kasutada ei saa, aga vaja abi kutsuda.
Kas lauakas sul töötab ka siis kui elektrit pole?
Selleks ei tohi olla vahel ruuterit ja telefon ise peab ka töötama ilma elektrita.
Külaline

Meil on ka lauatelefon siiani alles, aga helistatatakse selle üliharva. Müügimehed vast ehk, aga üldiselt seisab ta lihtsalt jõude. Mina viskaks ta välja, aga mees tahab, et oleks. Las olla siis. ☎️
Külaline

Paar kuud tagasi võtsin ära. Mul oli ainult sellepärast, et kui mobiil kuskile kodus kadunud oli, siis sai lauatelefonilt helistada ja see üles leida.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Külaline kirjutas: 26 Jaan 2025 11:29 Paar kuud tagasi võtsin ära. Mul oli ainult sellepärast, et kui mobiil kuskile kodus kadunud oli, siis sai lauatelefonilt helistada ja see üles leida.
... lisaks tööle ununenud mobla kõned suunata kodusele lauatelefonile. Mõnikord on kasulik moblalt mitte helistada, sest hiljem võib saabuda laviin müügikõnesid: lauatelo saab paariks kuuks hääletule seada ja müügimehed saavad oma aega kulutada ...
Mis puudutab elektrit siis minul sellest suva: erinevatel põhjustel keldris diiselgenekas, mul suva, mis alajaamas toimub (nagu on juhtunud).
Viimati muutis Ants, 26 Jaan 2025 11:47, muudetud 1 kord kokku.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Jaan 2025 20:06
Külaline kirjutas: 25 Jaan 2025 19:04 Mingis mõttes ikkagi hea backup, kui oled üksi kodus, mobiili mingil põhjusel kasutada ei saa, aga vaja abi kutsuda.
Kas lauakas sul töötab ka siis kui elektrit pole?
Selleks ei tohi olla vahel ruuterit ja telefon ise peab ka töötama ilma elektrita.
Ei teagi, kas kusagil veel vanad nõrkvoolusüsteemid alles on. Mul igatahes sai majja toodud valguskaabel ja siis ühel ilusal päeval avastasin, et vana õhu-telefoniliin oli järsku lihtsalt kadunud, ilma igasuguse teavituse või kooskõlastuseta. Suht veider värk. Minu lauatelefon seega ilma vooluta ei töötaks. Vanasti muidu oli küll nii, et kui meil piirkonnas ka elekter ära oli, siis telefonid ikka töötasid, kuna nendele vajalik vool tuli hoopis mujalt.

Aga lauatelefon mul on, sest esiteks on sellel nupud, mis võimaldab hõlpsamini helistada ja abi kutsuda ka nt vigastuse puhul. (Mõnikord ei pruugi nutitelefoni käsitsemine siis lihtne olla.) Teiseks saab magavaid lapsi sellega äratada - nagu siin juba mainitud on. Ja kolmandaks on lihtsalt tegu tagavara-turvasüsteemiga juhuks kui mobiilside rikkis peaks olema. Kuigi jah, see viimane funktsioon in tänapäeva tehniliste iseärasuste tõttu juba kahtlane.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Jaan 2025 18:35 Kas teie kodus on lauatelefon?

Lauatelefon on jäänud põhjusel, et minu ja mu mehe vanemad helistasid sellele. Nüüd neid enam ei ole.

Siiski, ma nüüd ka veel mõnikord kasutan seda. Nimelt, kui laps läheb hilisemaks kellaajaks kooli, siis helistan sellele, et teda üles äratada. See telefon ei ole hääletu ja kostab üle terve elamise. Lapse enda mobiil on hääletu peal ja sellele ta ei reageeri.
Mul on ka, midagi ei maksa ja las ta olla. Helistavad aeg-ajalt veel mingid õhumüüjad, varem helistas ka mehe tädi, aga teda enam pole. Mõni minu sõbrannadest helistab ka aeg-ajalt kui ta mind telefoni teel kätte ei saa, mul on telefon hääletu peal ja abikaasa ka ei vasta mingil põhjusel. Ise olen ka paar korda helistanu, kui tean et keegi peaks kodus olema aga mobiilile ei vasta. No ja kui kuhugi tuleb telefoninumber anda ja ma ei taha, et mulle hakataks hiljem mobiilile helistama, selline linnukese pärast kontakt, siis olen ka mõnikord lauatelefoni numbri andnud.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Külaline kirjutas: 26 Jaan 2025 15:32
Külaline kirjutas: 25 Jaan 2025 18:35 Kas teie kodus on lauatelefon?

Mul on ka, midagi ei maksa ja las ta olla. Helistavad aeg-ajalt veel mingid õhumüüjad, varem helistas ka mehe tädi, aga teda enam pole. Mõni minu sõbrannadest helistab ka aeg-ajalt kui ta mind telefoni teel kätte ei saa, mul on telefon hääletu peal ja abikaasa ka ei vasta mingil põhjusel. Ise olen ka paar korda helistanu, kui tean et keegi peaks kodus olema aga mobiilile ei vasta. No ja kui kuhugi tuleb telefoninumber anda ja ma ei taha, et mulle hakataks hiljem mobiilile helistama, selline linnukese pärast kontakt, siis olen ka mõnikord lauatelefoni numbri andnud.
Kui PERH EMO-s annate lauatelo numbri siis näidatakse ise avanevate uste poole: valige teine EMO. Kui annate mobla numbri siis võib juhtuda, et hakkate sarnaselt Teiega juhtunule saama õhumüüjate kõnesid / sõnumid. Kuuldavasti enam ei karjuta üle ootesaali, et kas teie telefoni number on see ja see, elukoht seeja too, nüüd olla kasutusel parool: kas teie telefoninumber lõppeb 112 numbriga?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Kirile ja 4 külalist