Tallinna Raamatukogud

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 20 Jaan 2025 14:13Minu küsimus on: miks Eesti riigi pealinnas avalikus kultuuriasutuses puudub riigikeelne teenus?

Kellegi meelest muidugi VIRISEMINE, aga lõpetame selle Eesti keelega jebimise siis üldse ära. Tuleb igati odavam kah. Ei tulnud lihtsalt välja. Paneme ukse kinni ja kustutame tule. Eesti keeles raamatuid pole kah trükkida vaja, kes keelt ei oska, saab ju piltide järgi aru, millest jutt :lol:
Aga milleks sulle eesti keel, kui lähtud ise kirjutamisel (tõenäoliselt) inglise keele grammatikast (inglise keeles kirjutatakse keeled suure algustähega)?
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Jaan 2025 16:24
Külaline kirjutas: 20 Jaan 2025 16:04
Külaline kirjutas: 20 Jaan 2025 15:43 Kui sa soovid eestikeelset raamatut, mine kohalikku raamatukokku. Kui sa soovid eestikeelset e-raamatut laenutada, mine kohalikku raamatukokku, võta ette Mirko või googelda, kindlasti on veel variante. Kui sa soovid eestikeelset audioraamatut laenutada, siis on see OverDrive sinu jaoks. Seal on 141 raamatut, pole sugugi vähe. Eestikeelseid audioraamatuid ongi vähe. Kui see koht ei sobi, on jällegi olemas Mirko ja google.
Maksumaksja raha? Sul on mingit infot, et selle äpi kasutamine maksab metsikuid summasid maksumaksja raha? Kahtlen.
Midagi ta ikka maksab. Kummaline käkk.
Kui ta maksab 100€ kuus ja selle eest saavad kõik lugejad tasuta 141eestikeelset audioraamatut ning tuhandeid võõrkeelseid audioraamatuid laenutada, siis ma küll ei pea seda käkiks.
Kindlasti oluliselt rohkem.
Külaline

Eks ma küsin keeleametist järgi.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Jaan 2025 17:19
Külaline kirjutas: 20 Jaan 2025 16:24
Külaline kirjutas: 20 Jaan 2025 16:04
Midagi ta ikka maksab. Kummaline käkk.
Kui ta maksab 100€ kuus ja selle eest saavad kõik lugejad tasuta 141eestikeelset audioraamatut ning tuhandeid võõrkeelseid audioraamatuid laenutada, siis ma küll ei pea seda käkiks.
Kindlasti oluliselt rohkem.
Raamatutele OverDrive keskkonnas kulus 2023. aastal 75 tuhat €, peamiselt nähakse selle keskkonna funktsiooni võõrkeelse e- ja audiokirjanduse kiiremas ja mugavamas laenutamises (sinna ilmuvad kiiremini kui paberteosed meie raamatukogudesse, kasutajale on tasuta, teist sellist võimalust Eestis pole), eestikeelne audioraamatute osakond on seal boonuseks. Kasutamine on 2023 vs 2022 kahekordistunud. Kui oled tallinlane, siis kulus sellele sinu maksuraha 2023. aastal 0.17€. Kui oled mujalt Eestist, siis jaga see kahega.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Jaan 2025 13:15https://tallinnaraamatukogud.overdrive. ... nguage-nav
Pean raamatukogusse mingit kaarti minema tegema, tõega või?
Miks ID-kaardiga regada ei saa??
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Jaan 2025 21:28
Külaline kirjutas: 20 Jaan 2025 13:15https://tallinnaraamatukogud.overdrive. ... nguage-nav
Pean raamatukogusse mingit kaarti minema tegema, tõega või?
Miks ID-kaardiga regada ei saa??
Misasja. Esimene tekst, mis vastu karjub: "User ID is your Estonian national ID number. Don't have a national ID? Trouble signing in? Contact your library at [email protected]."
Külaline

Ja kus ma registreeruda saan kui mul parooli ei ole?
Ma vist Sääse raamatukogus kunagi registreerusin, kui see kuulub samasse tsunfti, aga parooli küll enam ei tea.
Parooli meenutuse võimalust ka ei leia.
Külaline

siin räägivad ikka kaardi numbrist ja PIN koodist
https://help-libbyapp-com.translate.goo ... _tr_pto=sc
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Jaan 2025 21:55 Ja kus ma registreeruda saan kui mul parooli ei ole?
Ma vist Sääse raamatukogus kunagi registreerusin, kui see kuulub samasse tsunfti, aga parooli küll enam ei tea.
No smart id-ga lähed sisse, mis parooli sa otsid. Või id-kaardiga. Äran'd ole nii saamatu.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Jaan 2025 22:00No smart id-ga lähed sisse, mis parooli sa otsid. Või id-kaardiga. Äran'd ole nii saamatu.
Anna see imeline link kust ID kaardiga logida saan sellesse libbysse.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Jaan 2025 22:00
Külaline kirjutas: 20 Jaan 2025 21:55 Ja kus ma registreeruda saan kui mul parooli ei ole?
No smart id-ga lähed sisse, mis parooli sa otsid. Või id-kaardiga. Äran'd ole nii saamatu.
Ei saa smartiga ega idga. Aga kui tahtmine on siseneda, siis muuda Esteri kaudu parool ära ja mine OverDrive'i. Tallinlane oled? https://keskraamatukogu.ee/kojulaenutus-2-2/overdrive/
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Jaan 2025 22:09Ei saa smartiga ega idga. Aga kui tahtmine on siseneda, siis muuda Esteri kaudu parool ära ja mine OverDrive'i. Tallinlane oled? https://keskraamatukogu.ee/kojulaenutus-2-2/overdrive/
Olen sees, aga muutmiseks küsivad praegust salasõna ja seda ma ju ei tea. Jabur!
Külaline

Leidsin parooli meenutuse küsimise koha ja sain vastuse:

Otsi enda e-postkastist üles saadetud kinnitusviide ning mine siis sisselogimislehele.
Tagasi Tallinna Keskraamatukogu esilehele

Aga ei saadetud midagi.
Kas saadavad käsitsi ja ainult tööajal või :shock:
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Jaan 2025 22:35 Leidsin parooli meenutuse küsimise koha ja sain vastuse:

Otsi enda e-postkastist üles saadetud kinnitusviide ning mine siis sisselogimislehele.

Aga ei saadetud midagi.
Käkk mis Käkk
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Jaan 2025 22:23Olen sees, aga muutmiseks küsivad praegust salasõna ja seda ma ju ei tea. Jabur!
Tõeline varaait mida peab varaste eest hoidma :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Jaan 2025 23:02
Külaline kirjutas: 20 Jaan 2025 22:23Olen sees, aga muutmiseks küsivad praegust salasõna ja seda ma ju ei tea. Jabur!
Tõeline varaait mida peab varaste eest hoidma :lol:
Äkki mõni pääseb lugema :lol: :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Jaan 2025 22:35Leidsin parooli meenutuse küsimise koha ja sain vastuse:

Aga ei saadetud midagi.
Ei ole ikka saadetud. Parooli saatjal vist puhkus 8-)
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Jaan 2025 11:45
Külaline kirjutas: 20 Jaan 2025 22:35Leidsin parooli meenutuse küsimise koha ja sain vastuse:

Aga ei saadetud midagi.
Sulle kohe meeldib oodata ning vinguda ja mingil juhul sa ei kirjuta sinna aadressile, mis anti kohe esilehel - pöördumisteks sisselogimisprobleemide puhul? Muidu äkki veel saab asi lahendatud ja mõnus koht vingumiseks kaotsis?
Ma ei saa teist aru.
Külaline

Meeldib jah seda nõmedust jälgida ja viiiinguuuda. Leidsin Delfi taskust hulga päris häid audioraamatuid kuulamiseks.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Jaan 2025 12:43
Külaline kirjutas: 21 Jaan 2025 11:45

Aga ei saadetud midagi.
Sulle kohe meeldib oodata ning vinguda ja mingil juhul sa ei kirjuta sinna aadressile, mis anti kohe esilehel - pöördumisteks sisselogimisprobleemide puhul? Muidu äkki veel saab asi lahendatud ja mõnus koht vingumiseks kaotsis?
Ma ei saa teist aru.
Juturobot ei ole vastanud hommikul kell 9.00 saadetud küsimuse peale :lol:
Telefonile vastati peale umbes 6 vastuseta kõnet, et "tehniline töötaja ei ole täna kohal, meie ei tea" :lol: :lol: :lol:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 3 külalist