Millist autot osta

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 18:24 Aga, miks mitte tellida siis täiesti uus auto ilma igasugu lisadeta? 70 tuhande euro eest peaks saama küll ju täiesti uue auto.
Sa ei saa osta tänapäeval ilma või isegi vähese elektroonikata autot. Sest neid lihtsalt ei toodeta. Maksa või 150K.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 19:19
Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 18:24 Aga, miks mitte tellida siis täiesti uus auto ilma igasugu lisadeta? 70 tuhande euro eest peaks saama küll ju täiesti uue auto.
Ma kujutan ette stseeni Amservi esinduses. Tere tulin uut Land Cruiserit ostma. Mul on paar erisoovi. Aknad peavad olema vändaga, manuaalkast, ei mingeid juhiabisüsteeme (reahoidja, automaatne hädapidurdus, püsikiiruse hoidja jne), rehvirõhuandurite süsteem on täiesti välistatud, auto peab käivituma süütevõtit keerates, sobib ainult diisel või bensiin, igasugu hübriidid on välistatud.

Mida teeb selle jutu peale müügimees? :D
Ma ei teadnudki, et manuaalkäigukasti soov on midagi naeruväärset

Ilmselt sa ei ole kunagi uut autot salongist ostnud, aga just nii ongi, et lisad alustades moodsamatest vidinatest kuni jalamattideni välja, tuleb autole eraldi juurde tellida. Ja täiesti vabalt võid soovi korral loobuda nendest lisadest.
Külaline

Ma kujutan ette stseeni Amservi esinduses. Tere tulin uut Land Cruiserit ostma. Mul on paar erisoovi. Aknad peavad olema vändaga, manuaalkast, ei mingeid juhiabisüsteeme (reahoidja, automaatne hädapidurdus, püsikiiruse hoidja jne), rehvirõhuandurite süsteem on täiesti välistatud, auto peab käivituma süütevõtit keerates, sobib ainult diisel või bensiin, igasugu hübriidid on välistatud.

Kõlab nagu üks suht normaalne auto. Kahju tõesti, et sellist tänapäeval niisama lihtsalt ei saa. Kusjuures, mis puudutab süütevõtit keerstes käivitust, siis ma leian, et võtmel on süptelukus hea kindel koht, kust see kaduma ei lähe. Muidu jälle mõtle, kus taskus või kotipõhjas aee võti sul asuda võib või kas selle autost lahkudes kaasa võtsid.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 20:44Ma ei teadnudki, et manuaalkäigukasti soov on midagi naeruväärset

Ilmselt sa ei ole kunagi uut autot salongist ostnud, aga just nii ongi, et lisad alustades moodsamatest vidinatest kuni jalamattideni välja, tuleb autole eraldi juurde tellida. Ja täiesti vabalt võid soovi korral loobuda nendest lisadest.
Vaatasin järele, Toyotal uus Land Cruiser välja tulnud ja tundub et saab valida ka diiselmootori. Manuaalse käigukastiga paraku teda ei saa.
https://www.toyota.ee/company/news/new-land-cruiser
Manuaalse käigukasti soov uue auto ostu puhul ei ole naeruväärne, aga TA soove lugedes tundub see 99% võimatu missioon. Ma ei ole kindel, et isegi uut Dacia Dusterit täna manuaaliga saab.

Seega, kui autotootja ei paku autot manuaaliga, siis ta seda ei valmista ja isegi kalli raha eest ei ole võimalik seda lisavarustusena juurde osta. Sama kehtib ka vändaga akende kohta. Uute autode ostmisega salongist olen kursis ja sinuga vaielda ei viitsi.
Külaline

Pepusse see müügimees, ega talle seda autot osteta, tema asi on müüa.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 22:04

Pepusse see müügimees, ega talle seda autot osteta, tema asi on müüa.
Mõtlesin sama asja. Et kuidas töötab selle inimese aju, kes salongist autost ostes mõtleb, et mida mõtleb müügimees. :) Ei tea kas ta julgeb üldse midagi auto kohta ise tahta, sest mine tea, äkki veel müügimees peab teda imelikuks :)
Võib-olla sellepärast need uued autod ongi nii sodi täis, et inimesed lihtsalt ei julge öelda, et ei taha. Sest no, kuidas ma ütlen.. mida siis müügimees mõtleb :)
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 22:04Pepusse see müügimees, ega talle seda autot osteta, tema asi on müüa.
Müügimees püüab kliendile selle peale selgeks teha, et vabandage, aga selliseid autosid täna enam ei toodeta ja pakub välja mõne sellise, mida toodetakse.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Jaan 2025 10:21
Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 22:04Pepusse see müügimees, ega talle seda autot osteta, tema asi on müüa.
Müügimees püüab kliendile selle peale selgeks teha, et vabandage, aga selliseid autosid täna enam ei toodeta ja pakub välja mõne sellise, mida toodetakse.
No shit Sherlock
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 22:24Võib-olla sellepärast need uued autod ongi nii sodi täis, et inimesed lihtsalt ei julge öelda, et ei taha.
Vahet pole, kas inimene julgeb öelda või ei julge. Euroliidus on seadus, mis ütleb, et tohib müüa autosid, millel on peal rehvirõhuandurite süsteem, erinevad juhiabid jne Autotootja peab lihtsalt tootma selliseid autosid. Siis veel elektriautode teema. Autotootja peab tootma elektriautosid, et ta saaks ka toota näiteks diiselmootoriga autosid. Diiselmootoriga autode vastu võib olla nõudlus isegi suurem, aga autotootja ei saa neid trahvide hirmus rohkem toote, sest selleks peab ta ma müüma enne eltriautosid. Elektriautode müük aga Euroopas kiratseb.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 19:14
Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 18:14Rehvi vahetada või varuratast alla panna? Siin on suur vahe. Rehvi vaevalt sul keegi metsas ise vahetama hakkab.
Pidasin rehvivahetuse all silmas sellist tegevust. Tungraud auto alla, poldid või mutrid lahti, tungrauaga auto üles. Tühi rehv auto alt ära ja täis rehv auto alla tagasi. Siis poldid mutrid kinni, tungrauaga auto alla, poltide mutrite ülepingutamine ja tungraud auto alt ära.

Tühja rehvi maha võtmist velje pealt koduste vahenditega täna keegi tegema ei hakka. Selleks on vaja rehvipinki ja balansipinki, mida 99,9% inimestel kodus ei ole.
Sa vist ei tee vahet sõnadel 'rehv' ja 'ratas'.
Külaline

Olen teemaalgataja. Tegelikult korra juba mainisin, et ilmselt ostan lõpuks kasutatud mersu maasturi. 4-5 aastat vana, hinnaklassis ca 70 tuhat. Sellist autot, mida ma päriselt tahan, tõesti ei ole võimalik osta, sest neid lihtsalt ei toodeta. Ja päris vana autot ma kahjuks ei ole võimeline üleval pidama.
Vaatasin ka Dacia Bigsterit. Selle kasutatud mersu hinnaga saaks 3 tuttuut Bigsterit :) Bigster tundub tegelt päris korralik (suur!) oma hinna kohta, aga ei usu mina, et tema elektroonika üle paari kuu vastu peab ja kui ma nagunii pean autoga oma ajusid ke**ma, siis olgu vähemalt mersu :)
Hea mugav metsas treilerit oodata, saab läbi panoraamkatuse pilvi vahtida :)
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Jaan 2025 10:56Sa vist ei tee vahet sõnadel 'rehv' ja 'ratas'.
No aga sa hari mind ja teisi. Mis vahe on siis rehvil ja rattal. Ma vahetan autol parema esimese rehvi ära, sest rehv on tühjaks läinud. Või hoopis nii. Ma vahetan autol parema esimese ratta ära, sest ratas on tühjaks läinud. Kas neil lausetel on mingi sisuline vahe, mida need mõlemad laused tähendavad? Hari meid selles :D
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Jaan 2025 12:14No aga sa hari mind ja teisi. Mis vahe on siis rehvil ja rattal. Ma vahetan autol parema esimese rehvi ära, sest rehv on tühjaks läinud. Või hoopis nii. Ma vahetan autol parema esimese ratta ära, sest ratas on tühjaks läinud. Kas neil lausetel on mingi sisuline vahe, mida need mõlemad laused tähendavad? Hari meid selles :D
Tänapäeva mõistes koosneb auto ratas rehvist (kummist osa) ning veljest (metallist osa).
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Jaan 2025 11:20 Olen teemaalgataja. Tegelikult korra juba mainisin, et ilmselt ostan lõpuks kasutatud mersu maasturi. 4-5 aastat vana, hinnaklassis ca 70 tuhat. Sellist autot, mida ma päriselt tahan, tõesti ei ole võimalik osta, sest neid lihtsalt ei toodeta. Ja päris vana autot ma kahjuks ei ole võimeline üleval pidama.
Vaatasin ka Dacia Bigsterit. Selle kasutatud mersu hinnaga saaks 3 tuttuut Bigsterit :) Bigster tundub tegelt päris korralik (suur!) oma hinna kohta, aga ei usu mina, et tema elektroonika üle paari kuu vastu peab ja kui ma nagunii pean autoga oma ajusid ke**ma, siis olgu vähemalt mersu :)
Ma ei tea miks aga mul on kasutusel olnud mersud roostetanud päris kiiresti (rattakoopad, kerel täpid jne), kuigi regulaarne pesu+vahatamine+mingid kaitsespreid ja asjad, mida töökojas peale pandud. Talvisel ajal olid valdavalt garaažis ka. Juba see on mega tüütu tegelemine. Parem las olla mingid tehnikavidinad, mida ma ei kasuta, kui keeruline hooldamine.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Jaan 2025 11:20 Olen teemaalgataja. Tegelikult korra juba mainisin, et ilmselt ostan lõpuks kasutatud mersu maasturi. 4-5 aastat vana, hinnaklassis ca 70 tuhat. Sellist autot, mida ma päriselt tahan, tõesti ei ole võimalik osta, sest neid lihtsalt ei toodeta. Ja päris vana autot ma kahjuks ei ole võimeline üleval pidama.
Ära nüüd väga pahanda, aga sul tundub selle elektroonika katkimineku ja metsas treileri ootamisega mingi foobia olevat. See ei ole enam normaalne, mida sa siis kirjutad pidevalt.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Jaan 2025 12:14
Külaline kirjutas: 20 Jaan 2025 10:56Sa vist ei tee vahet sõnadel 'rehv' ja 'ratas'.
No aga sa hari mind ja teisi. Mis vahe on siis rehvil ja rattal. Ma vahetan autol parema esimese rehvi ära, sest rehv on tühjaks läinud. Või hoopis nii. Ma vahetan autol parema esimese ratta ära, sest ratas on tühjaks läinud. Kas neil lausetel on mingi sisuline vahe, mida need mõlemad laused tähendavad? Hari meid selles :D
Rehvivahetus ja rattavahetus on kaks täiesti erinevat asja. Ratas on tühjaks läinud, vahetad parema esimese rehvi ära....mida veel. Isegi minu põhikoolilaps ei räägi nii ja teeb neil asjadel vahet.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Jaan 2025 17:30
Ära nüüd väga pahanda, aga sul tundub selle elektroonika katkimineku ja metsas treileri ootamisega mingi foobia olevat. See ei ole enam normaalne, mida sa siis kirjutad pidevalt.
Ee.. metsas treileri ootamine on konkreetselt siit teemast, kus keegi kelkis, et tal on nii äge leping, et ta tuleb treiler igale poole järgi. Ses mõttes on tõsi, et ma kuidagi ei saa üle sellest. See oli päris naljakas jah.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Jaan 2025 17:47
Ee.. metsas treileri ootamine on konkreetselt siit teemast, kus keegi kelkis, et tal on nii äge leping, et ta tuleb treiler igale poole järgi. Ses mõttes on tõsi, et ma kuidagi ei saa üle sellest. See oli päris naljakas jah.
Aa, et jälle lausa kelkis? Enamik autodel on kasko peal, seega tuleb vajadusel ka treiler. Abi tuleb ka siis, kui kütus saab otsa või kui rehv on tühi. Euroopa piires.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Jaan 2025 18:29

Aa, et jälle lausa kelkis? Enamik autodel on kasko peal, seega tuleb vajadusel ka treiler. Abi tuleb ka siis, kui kütus saab otsa või kui rehv on tühi. Euroopa piires.
Otsisin isegi välja selle kommentaari, et üle vaadata. Jaa, kelkis ja oligi päris naljakas kommentaar. Mäletasin õigesti. Tal ei ole lihtsalt kasko, tal on superkasko! Sest mida muud uuelt autolt tahta kui tasuta äravedu.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Jaan 2025 19:23
Külaline kirjutas: 20 Jaan 2025 18:29

Otsisin isegi välja selle kommentaari, et üle vaadata. Jaa, kelkis ja oligi päris naljakas kommentaar. Mäletasin õigesti. Tal ei ole lihtsalt kasko, tal on superkasko! Sest mida muud uuelt autolt tahta kui tasuta äravedu.
Tavaskaskos on äravedu sees. Mul on eliitkasko, eks igal pool on nimetus erinev. Ikka ei mõista, kuidas see sind segab? Rahaka inimesena nii veidrad kommentaarid? Nagu aru võib saada, sina kaskot ei taha. Jälle üks lisajant, eks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: xqwerty ja 2 külalist