Minu arust mõeldakse siin toidujäätmete all just nimelt kartulikoori. Kui mistahes biolagunevasse konteinerisse piiluda, siis vaatavad seal vastu koduses majapidamises toiduvalmistamisel tekkinud jäägid.Külaline kirjutas: ↑20 Jaan 2025 08:20 Kui nüüd on lugeda olnud inimeste jäätmekäitlusest, siis jällegi tekib küsimus vaesuse suhtes. Koduses majapidamises visatavat ära väga palju toitu või toidujäätmeid. Kui rahvas oleks nii vaene nagu arvatakse, siis ei saaks toidujäätmeid ju tekkida? Ok poodides saab seda tekkida, sest rahvas on vaene või teadlik, ei osta ära nii palju toitu. Enne kukub kuupäev. Aga kodudes, kuidas neid jäätmeid saab tekkida? Ma ei mõtle siin kartulikoori.
Kui poes vähem hoolikalt valida, siis rändab ostukotti kindlasti mõni tomat, õun või mandariin, mille kodus ära viskad. Kaalika koorid ju ära, nuikapsa samuti jne.
Leib, sai lähevad kähku hallitama, kui jahul seeneeosed juba sees. Jällegi, kust tarbija peaks seda ette nägema.
Mäletan mingit Laseri eksperimenti, kus prooviti banaanikoored ka ära praadida. No pole ju mõistlik.
Minu jaoks esitletakse kodumajapidamistes tekkivate toidujäätmete hulka draama tekitamiseks. Numbrid vastavad tõele, aga sisu ei eksponeerita. Peamine, et saaks selle kliimasoojenemise jälle kuidagi artiklisse torgata.