Ma ei ole sealt kunagi ostnud, tunduvad nii kahtlased. Mõtlesin, et veremaa toodang.Mauno kirjutas: ↑19 Jaan 2025 14:00Nt need https://www.kommipomm.ee/tooted/sokolaadikompvekid/
Müüakse lahtisena Maximates, A1000, Grossi jne. Olen ka ostnud ja samuti kahjuks pidanud pettuma. Meeleldi ostaks Ukraina toodangut, aga no..
Vaesus või teadlikkus?
-
Külaline
-
Külaline
Ma arvan,et siisn pole asi selles, et puuduks kodumaa-armastus kui emotsioon. Emotsioon on olemas, rohkem aga kaheldakse selles, et okei, suurel on otsesest konfliktist võibolla võitagi (palju saab surma, aga palju jääb ka ellu ja elu läheb edasi).Aga väiksel rahval - väiksel ei ole ju inimesi pillavalt käes, kui noored (kes võiks järglasi sada) tapetakse maha ja järglasi ei saa - siis võib kööga olla ju? Samal ajal, suured lepivad üle sinu pea jumal teab mis kokku.Külaline kirjutas: ↑19 Jaan 2025 12:38Orja mõtteviis, muidugi ori ei lähe kupja eest kuhugi ja kodumaad orjal ei ole. Kodanik oma riigi eest läheb küll. Ehk siis vastus sulle - vaata, kuidas kasvab Kaitseliidu ja Naiskodukaitse liikmete arv. Nemad lähevad kindlasti. Pluss ka muud. Aga ega sind vaja polegi, sinust polekski kasu, ainult viriseksid.Külaline kirjutas: ↑19 Jaan 2025 10:59 Ma usun, et ennekõike vaesus. Varasemalt oleks ehk piinlik, aga praegu on mittetarbimine kasulik ka keskkonnale.
Saan keskmist palka, hädas otseselt ei ole, aga väga mures küll. Mõtlen alternatiividele, mh kolimisele.
Kui läheb sõjaks siis... Kas keegi läheb vabatahtlikult kupja eest sõtta?
Seõtüttu pebki väike olema alahoidlikum. Nagu naine. Kas naised on tingimata orjalikud? Mõni ütleb hoopis, et naised on ussid.
Suur võib klõmaki! rinnutsi kokku tormata (nagu mees) . Väike peab toimima alahoidlikumalt nagu naine. Väikerahvas peab olema see ussisugu.
-
Külaline
Meie linna suurimas keskuses on mitu toidupoodi, spordiklubi, uisuväli, kino, juuksur, apteek, lisaks kõikide telefonifirmade esindused jpm. Riidepoed on üsna tühjad, aga inimesed vajavad ka muid tarbeid ja teenuseid.Külaline kirjutas: ↑19 Jaan 2025 15:24Arvad, et vaesed üldse enam ei söö? Või et jalutavad Kapa-Kohilast nüüd jalgsi linna, maal ju enam poode ei ole.Külaline kirjutas: ↑19 Jaan 2025 11:30Vaesus...asi, millest ma aru ei saa, on see, et kui rahvas on vaene, kuidas on kaubanduskeskuste parklad ikka nii täis?
-
Külaline
See teil ju siis lausa hiigellinn, kuskil USA-s või?Külaline kirjutas: ↑19 Jaan 2025 15:44linna suurimas keskuses
-
Külaline
Mis hiigellinn? Jah, meil on mitu kaubakeskust, üks on suurem kui teised.
-
Külaline
Mis seos on sellel jutul suletud külapoodidega?Külaline kirjutas: ↑19 Jaan 2025 15:44Meie linna suurimas keskuses on mitu toidupoodi, spordiklubi, uisuväli, kino, juuksur, apteek, lisaks kõikide telefonifirmade esindused jpm. Riidepoed on üsna tühjad, aga inimesed vajavad ka muid tarbeid ja teenuseid.
-
Külaline
Toidupoodidesse tullakse ka maalt ja ümberkaudsetest küladest. Ja enamsti autoga.Külaline kirjutas: ↑19 Jaan 2025 16:17Mis seos on sellel jutul suletud külapoodidega?Külaline kirjutas: ↑19 Jaan 2025 15:44Meie linna suurimas keskuses on mitu toidupoodi, spordiklubi, uisuväli, kino, juuksur, apteek, lisaks kõikide telefonifirmade esindused jpm. Riidepoed on üsna tühjad, aga inimesed vajavad ka muid tarbeid ja teenuseid.
Imestati ju, et kaubakeskuste parklad on täis.
Süüa peab ju ikka ostma.
-
Külaline
Sinna peabki ju sõitma, mis siis imelikku, et autod pargivadKülaline kirjutas: ↑19 Jaan 2025 15:44Meie linna suurimas keskuses on mitu toidupoodi, spordiklubi, uisuväli, kino, juuksur, apteek, lisaks kõikide telefonifirmade esindused jpm. Riidepoed on üsna tühjad, aga inimesed vajavad ka muid tarbeid ja teenuseid.
-
Külaline
No keegi pidas imelikuks.Külaline kirjutas: ↑19 Jaan 2025 16:33Sinna peabki ju sõitma, mis siis imelikku, et autod pargivadKülaline kirjutas: ↑19 Jaan 2025 15:44Meie linna suurimas keskuses on mitu toidupoodi, spordiklubi, uisuväli, kino, juuksur, apteek, lisaks kõikide telefonifirmade esindused jpm. Riidepoed on üsna tühjad, aga inimesed vajavad ka muid tarbeid ja teenuseid.![]()
-
Külaline
Mida sa nüüd räägid? Et sinu arust on parem üks järjekordne ikkeperiood üle elada, mitte enda eest võidelda? Lolliks läinud? Kas eelnevate generatsioonide vigadest siis üldse ei õpi, tahad korrata Pätsu viga? Ma lihtsalt ei saa aru, mis kohaga osad mõtlevad või milles täpselt su kodumaa-armastus seisneb, kui mõtled, et õige oleks võõrale võimule pigem pugeda kui vastu hakata?Külaline kirjutas: ↑19 Jaan 2025 15:39 Ma arvan,et siisn pole asi selles, et puuduks kodumaa-armastus kui emotsioon. Emotsioon on olemas, rohkem aga kaheldakse selles, et okei, suurel on otsesest konfliktist võibolla võitagi (palju saab surma, aga palju jääb ka ellu ja elu läheb edasi).Aga väiksel rahval - väiksel ei ole ju inimesi pillavalt käes, kui noored (kes võiks järglasi sada) tapetakse maha ja järglasi ei saa - siis võib kööga olla ju? Samal ajal, suured lepivad üle sinu pea jumal teab mis kokku.
Seõtüttu pebki väike olema alahoidlikum. Nagu naine. Kas naised on tingimata orjalikud? Mõni ütleb hoopis, et naised on ussid.
Suur võib klõmaki! rinnutsi kokku tormata (nagu mees) . Väike peab toimima alahoidlikumalt nagu naine. Väikerahvas peab olema see ussisugu.
Ja mis naistest ja ussisoost sa jahud, seda ma ka ei taipa. Mina, naine, kavatsen ka vastu hakata ja vähemalt ühe tibla endaga teispoolsusesse kaasa võtta.
-
Külaline
Eks vaesus teebki teadlikumaks ja leidlikumaks ka. Kommist mõistlikum on on´kodus tehtud magustoit, restoranis sõõmise asemel on odavam ja mitte vähem tervislik ise kokata. Rämpsu ja muus "head", mis kõhtu täis ei tee, pole ju mõtet osta. Kui ei saa osta uut jopet, siis parandada vanal luku ära ja käib selle talve veel jnejne
-
Külaline
Tõesti pole ammu juba komme ostnud. Viimased, mis ostsin, olid Kalevi Kirju koera kommid, ja need ongi head, aga kallid. Järgmiseks ostsin 2 pakki küpsist soodushinnaga ja tegin neid komme ise, viimased veel hetkel külmkapis. Ühest küljest hoidsin päris mitu eurot kokku, teisest küljest majanduse elavnemisele kaasa ei aidanud.
-
Külaline
Ei osta Ukraina toodangut põhimõtteliselt.Mauno kirjutas: ↑19 Jaan 2025 14:00Nt need https://www.kommipomm.ee/tooted/sokolaadikompvekid/
Müüakse lahtisena Maximates, A1000, Grossi jne. Olen ka ostnud ja samuti kahjuks pidanud pettuma. Meeleldi ostaks Ukraina toodangut, aga no..![]()
-
Külaline
Arusaamatud põhimõtted.Külaline kirjutas: ↑19 Jaan 2025 23:23 Ei osta Ukraina toodangut põhimõtteliselt.
-
Külaline
Ausalt ja otse. Mine peeesseeee oma klišeedega. Sa debiilik loe majandusaasta aruandeid. Isegi Kaubamaja (selver jne) grupi käive kukkus 30% EELMINE AASTA. Hipphipp hurrraaa valime kajat jagu sina seda teedKülaline kirjutas: ↑19 Jaan 2025 11:30 Vaesus...asi, millest ma aru ei saa, on see, et kui rahvas on vaene, kuidas on kaubanduskeskuste parklad ikka nii täis? Ma pean end kehvaks parkijaks. Ja väga keeruline on kohta leida, kus oleks ruumi parkida. Mõtlen küll, et vaesus peaks ju olema, aga ei paista autode rohkuse näol. Kortermajade juures sama. Nii palju autosid ikka. Samas mine tea, äkki nad lihtsalt on jätnud autod sinna seisma
-
Külaline
Palun viita allikale. Kaubamaja grupi müügitulu 2023 aastal oli 947 miljonit, 2024 aastal oli 945 miljonit. Supermarketite osa sellest oli vastavalt 620 miljonit ja 610 miljonit. Kus siin on 30% kukkumine? Rohkem nagu 1-2% kukkumine? Koguseline müük muidugi vähenes rohkem, sest hinnad tõusid, kuid siiski levitad sa mingit ulmejama.Külaline kirjutas: ↑20 Jaan 2025 01:26 Ausalt ja otse. Mine peeesseeee oma klišeedega. Sa debiilik loe majandusaasta aruandeid. Isegi Kaubamaja (selver jne) grupi käive kukkus 30% EELMINE AASTA. Hipphipp hurrraaa valime kajat jagu sina seda teed
-
Külaline
Venemaa toodangut ostad?Külaline kirjutas: ↑19 Jaan 2025 23:23 Ei osta Ukraina toodangut põhimõtteliselt.
-
Külaline
Kui nüüd on lugeda olnud inimeste jäätmekäitlusest, siis jällegi tekib küsimus vaesuse suhtes. Koduses majapidamises visatavat ära väga palju toitu või toidujäätmeid. Kui rahvas oleks nii vaene nagu arvatakse, siis ei saaks toidujäätmeid ju tekkida? Ok poodides saab seda tekkida, sest rahvas on vaene või teadlik, ei osta ära nii palju toitu. Enne kukub kuupäev. Aga kodudes, kuidas neid jäätmeid saab tekkida? Ma ei mõtle siin kartulikoori.
-
Külaline
Kas põhimõttelisus on Ukraina, kui riigi suhtes? Või kauba tervislikkuse või kvaliteedi pärast? Sama olen kuulnud öeldavat ka vahel Poola või Hiina kaupade suhtes.
-
Külaline
Jah, minu arust on parem justnimelt üle elada (rõhk on siin sõnal "elada"). Kangelaslikkusega võib küll jõuda rutem Jumala juurde, nagu öeldakse, aga kas see just eesmärk peaks olema - ma pole nii kindel. Kui meie esivanemad poleks neid perioode, kus nemad nr. 1 ei olnud, justnimelt üle elanud , siis meie siin praegu ei räägiks. Väga tublid olid meie esivanemad - elasid, hoidsid oma keelt ja kombeid ja jäid selgelt eristuvaks. Seda polegi nii vähe. Pugejalikkus pugejalikkuseks, aga alahoidlikkus ja oskus valida mitmest halvast parim - väikerahvastel on olukordi, kus see töötab paremini (kuigi see ei pole kõige efektsem), midagi pole teha. Mingi kellegi teispoolsusesse saatmine ei paku mulle grammi võrra kah lohutust, kui samal löödaks ka meie omi mättasse. Kes tagab pärast rahvuse elujõu ja edasikestmise, kui noorem/tegusam osa lastakse maha lüüa, ah?Külaline kirjutas: ↑19 Jaan 2025 21:11Mida sa nüüd räägid? Et sinu arust on parem üks järjekordne ikkeperiood üle elada, mitte enda eest võidelda? Lolliks läinud? Kas eelnevate generatsioonide vigadest siis üldse ei õpi, tahad korrata Pätsu viga? Ma lihtsalt ei saa aru, mis kohaga osad mõtlevad või milles täpselt su kodumaa-armastus seisneb, kui mõtled, et õige oleks võõrale võimule pigem pugeda kui vastu hakata?Külaline kirjutas: ↑19 Jaan 2025 15:39 Ma arvan,et siisn pole asi selles, et puuduks kodumaa-armastus kui emotsioon. Emotsioon on olemas, rohkem aga kaheldakse selles, et okei, suurel on otsesest konfliktist võibolla võitagi (palju saab surma, aga palju jääb ka ellu ja elu läheb edasi).Aga väiksel rahval - väiksel ei ole ju inimesi pillavalt käes, kui noored (kes võiks järglasi sada) tapetakse maha ja järglasi ei saa - siis võib kööga olla ju? Samal ajal, suured lepivad üle sinu pea jumal teab mis kokku.
Ja mis naistest ja ussisoost sa jahud, seda ma ka ei taipa. Mina, naine, kavatsen ka vastu hakata ja vähemalt ühe tibla endaga teispoolsusesse kaasa võtta.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Tuuletu ja 10 külalist