Millist autot osta

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 14:46
Minul ei ole mingi probleem rehvirõhku ise kontrollida. Sageli näen juba silma järgi, kui midagi valesti. See on umbes sama tegevus, kui klaasipesuvedeliku lisamine või bensiini võtmine.
Minu arust on igatahes väga tüütu minna seda voolikut bensiinijaamas pidevalt igale rehvile külge kruvima, et näha, mis sul rõhk on. Silma järgi sa ei oska rõhku õigesti hinnata. Siis peab rehv ikka täiesti tühi juba olema, et sa seda silmaga märkama hakkaks. Juhitavust mõjutab see alarõhk juba palju varem. Eriti halb ongi, kui ühes rehvis on alarõhk, teised on täis.
Minu arust ei ole tüütu. Mul on nimelt omal isiklik aparaat olemas ja ma ei kontrolli bensiinijaamas seda rõhku. Aparaat, mis mul on nimelt kontrollib rõhku ja samas saan sellega kohe ka rehvi täis pumbata. Kontrollin rõhku regulaarselt. Talvel isegi üsna tihti, sest vanad valuveljed kipuvad vist kuskilt vahelt õhku välja laskma.

Seega, kes siin muretseb, et ma olen liiklushuligaan ja teistele ohtlik, siis pole vaja muretseda. Hoian oma autol hoolikalt silma peas.

Ehkki, kõiksugu lisad mulle meeldivad, siis rehvirõhuteavitust tõesti ei vaja. Ja keeldun teeninduses maksma selle veateate maha võtmise eest.
Külaline

Minul ei ole mingi probleem rehvirõhku ise kontrollida. Sageli näen juba silma järgi, kui midagi valesti. See on umbes sama tegevus, kui klaasipesuvedeliku lisamine või bensiini võtmine.
Minu arust on igatahes väga tüütu minna seda voolikut bensiinijaamas pidevalt igale rehvile külge kruvima, et näha, mis sul rõhk on. Silma järgi sa ei oska rõhku õigesti hinnata. Siis peab rehv ikka täiesti tühi juba olema, et sa seda silmaga märkama hakkaks. Juhitavust mõjutab see alarõhk juba palju varem. Eriti halb ongi, kui ühes rehvis on alarõhk, teised on täis.
Mida seal kogu aeg kontrollida on. Osta normaalsed rehvid ja ei lähe tühjaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 14:44
Tundub, et tal auto pole korras, rehvid lasevad õhku välja, sest mees vahetab ise rehve, siis kargabki midagi kogu aeg ette. Võiks hoida auto korras, siis ei karga seal mitte midagi.
Siit jõuamegi jälle algusesse tagasi: miks peaks olema halb asju ise teha osata ja neid ka teha?
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 14:44
Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 14:40
Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 14:34

Tore, See hiina keel vähemalt ei karga sulle pidevalt ette ega küsi, kas oled ikka kindel, et hiina keelt ei taha. Samuti ei passi ta sul niisama ekraaninurgas, et seal ruumi võtta või muul moel elu ebamugavaks teha.
Misasi sulle koguaeg ette kargab, ma ei saa aru? Ma sõidan igapäevaselt autoga, mul ei karga midagi sinna ette.
Tundub, et tal auto pole korras, rehvid lasevad õhku välja, sest mees vahetab ise rehve, siis kargabki midagi kogu aeg ette. Võiks hoida auto korras, siis ei karga seal mitte midagi.
Sul on siin erinevad inimesed sassis. Sa ei tsiteeri praegu mind. Aga mina olin see, kes ütles, et mees vahetab rattaid.

Miks sa arvad, et ma oma autot korras ei hoia? Sellepärast, et ma ei käi esinduses rattaid vahetamas, olen ma lohakas auto kasutaja?
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 14:54
Ega minul midagi ette ei karga ja midagi kogu aeg kontrollima ka ei pea. Vastasin inimesele, kellele meeldib hirmsasti rõhku kontrollida, kohe oma aparaat selleks hangitud. Lisaks tunnistabki ju, et tal seal midagi lekib pidevalt.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 14:51
Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 14:31
Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 11:50 Praeguse seisuga ostan ca 3-4 aastat vana mersu maasturi. Lihtsalt ei leia ühtegi autot, millel poleks asju, mida ma pean mõttetuks. Olgu siis vähemalt Mercedes :) Täpset kuulutust ei tea, sest no päris kohe ostma ei hakka. Hind on kusagil 60-70 tuhat. Pmst on mu auto otsimine läbikukkunud, sest sellist autot nagu ma päriselt tahan, ma ei saa. Neid lihtsalt ei tehta.
Uskumatu, et inimestele on oluline, et oleks rehvirõhu automaatne kontroll, aga ei ole oluline, et kui ma lähen perega metsa, siis võin auto peale kindel olla, et ma sealt metsast ka tagasi saan.
Loodan, et mersul on vähemalt telk siis põhivarustuses.. et kui ma seal treilerit ootan, saan vähemalt telgi üles panna.
No, kes seda siin öelnud on, et auto sõidukindlus oluline ei ole? Muidugi on! Samas, ma ei saa aru, kuidas mingite lisade olemasolu selle auto sõidukvaliteedi kehvemaks teeb? Kuidas on selline auto vähem sõidukindel, millel on tagurduskaamera peal? Kui sulle ei meeldi seda kasutada (kuigi ma ei saa aru, kuidas see saab mitte meeldida?), siis ära kasuta. Aga kuidas selle olemasolu saab sulle tüliks olla või segada?
Sellepärast, et see elektroonika läheb autos rikki. Ja oluliselt kiiremini kui peaks minema. Ja siis istudki metsas oma aasta vana autoga, sest “elektroonika error”, aga vähemalt tuleb treiler ja korjab sind peale. Ja seda juhtub oioi kui palju uute autodega.
Siin teemaski on mitu lugu.
Sellepärast segabki.
Sa arvad tõsiselt, et kui su tagurdamiskaamera läheb rikki, siis auto enam ei sõida? Loodan, et teed nalja?
Külaline

Pole küll see, keda tsiteerid, aga asi ei pruugi olla kehvades rehvides. Mul on näiteks sügisest peal uhiuued ja kvaliteetsed rehvid, aga üks rehv kippus kohe koguaeg tühjaks minema. Asi selles, et valuveljel on värv maha tulemas (talve soolad on ära söönud) ja sealt velje ja rehvi vahelt kipub õhk välja minema.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 14:56

Ega minul midagi ette ei karga ja midagi kogu aeg kontrollima ka ei pea. Vastasin inimesele, kellele meeldib hirmsasti rõhku kontrollida, kohe oma aparaat selleks hangitud. Lisaks tunnistabki ju, et tal seal midagi lekib pidevalt.
Miks sa mõnitad? Mis mõttes "hirmsasti meeldib"? Minu jaoks on see tavaline, rutiinne tegevus. Täpselt nii, nagu ma aegajalt kallan autosse klaasipesuvedelikku või bensiini või puhastan oma autot, nii kontrollin ka rehvirõhku.

On kohe oma aparaat selleks hangitud?!?! Kujutad sa ette, et see on mõnel autol kohe ostmisel komplektis kaasas?
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 14:08
Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 13:51 Sa võid kinnitada rehvirõhud ükskõik millise näitaja peal ja ongi kõik. Võid täiesti tössi rehviga ka sõita, keegi ei keela. Kinnitad lihtsalt selle seadistuse ja korras. Mingit meeletut ekstra pingutamist pole tarvis seadistuste muutmiseks. Pigem tundub, et inimesed ei oska autot kasutada ja siis mõtlevad endale mingeid ebamääraseid probleeme välja.
Kinnitad küll, kuid kohe mõne aja pärast hakkab jälle plinkima ja üürgama ja viga andma. Vähemalt nendel autodel, millega mina olen sõitnud.
Just tahtsin sama kirjutada. Osad lisad(mugavused) ongi sellepärast ka minu jaoks ebamugavad, sest kui andur otsad annab siis piiksub, vilgub või karjub. Jah, kasutama neid ei pea aga kui normaalselt ei tööta siis see ikkagi häirib sõitmist lõpuks.
Ma näiteks eelistan kangiga liigutatavat tooli. See elektrilise paikka sättimine võtab jube kaua aega. Lisaks aegajalt hoolimata mälusse pandud tool ikka õigesse asendisse ei lähe. Jube tüütu.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 14:27
Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 14:21
Külaline kirjutas: 18 Jaan 2025 19:36

Ei lähe errorisse, korra kinnitad, et selline asi on okei ja siis nii ongi. Mingit tülitamist rohkem pole oma erroriga. Mingit mõne kuu tagant kontrollimist ei ole tarvis. Ja ei tea ka mingit määrust, mis sunnib rehvirõhu anduriga autot ostma. Nagu tavaliselt, siis need kurjad siin tugevalt liialdavad.
Mismoodi see "korra kinnitamine" käib. Minul on ka rehvirõhuandur. Ja see põleb mul hüüumärgina koguaeg armatuuril. Miks? Sellepärast, et minul vahetab rattaid alati mees ise. Ma ei käi esinduses rattaid vahetamas. Kui auto oli veel uus, siis paar korda käisin ja pidin lisaks rataste vahetamisele maksma veel eraldi teenustasu selle eest, et rehvirõhuanduri tuli maha võtta. Ja see oli üsna arvestatav summa. Täielik nõmedus!

Edaspidi hindangi just silma järgi seda rõhku. Mõnikord ka vastava aparaadiga, millega saab vajadusel kohe rehvi täis pumbata.
Ei tea, mina mäletan oma kolme viimast autot ja kõigil on saanud seadetest valida, et rõhk vastab minu soovidele ja siis kustub tuli ära. Uuesti viskab siis, kui rõhk taas langeb. Teeninduses peadki iga asja eest maksma, ükskord oli mul klaasipuhastusvedeliku kontroll ja juurdevalamine 10 eurot arvele juurde pandud. Järgmised korrad olen öelnud, et ma seda ei soovi.
Ei saa igal autol seda ise maha võtta. Minu autol on võimalik see eemaldada ainult esinduses. Ja seal maksab see 26 eurot. Täiesti jabur oleks maksta aastas 52 eurot (kevadel ja sügisel, kui toimub rataste vahetus) sellise liigutuse eest.
Külaline

Vaatasin auto24 ja kui tahta kas ainult bensiini või diiselmootorit, siis valik on ahtake ehk pea olematu. Toyota Land Cruiser, Hilux (kui kastikas sobib), Skoda Kodiaq ja üks Mercedes EQC. Ma Ssang Yongi jätaks kõrvale. Soovitan teemaalgatajal mingites parameetrites järeleandmisi teha, muidu jääbki autot otsima.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Jaan 2025 21:32See on ka väga lihtne auto, ei mingit liigset elektroonikat ja selle viie aasta jooksul olen pidanud vaid piduriklotse vahetada laskma. Mootoriõli lasin ka selle käigus ära vahetada. Kogu lugu.
Mootoris võiks õli ikka korra aastas vahetada, mitte iga 5 aasta tagant.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 13:48Miks nad peavad seal küljes olema kui nad on täiesti ebavajalikud? Ehk, et.. mind ei häiri, et on autosid inimestele, kelle eluunistus on oma auto seadistamisega tegeleda. Igaühel omad hobid. Aga kuidas on võimalik, et pole lihtsalt olemas autot, millele neid ei ole külge topitud?
Sellepärast, et me elame Euroopa Liidus ja on keelatud müüa autosid ilma nende vidinateta.Seadused on sellised.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 13:51 Sa võid kinnitada rehvirõhud ükskõik millise näitaja peal ja ongi kõik. Võid täiesti tössi rehviga ka sõita, keegi ei keela. Kinnitad lihtsalt selle seadistuse ja korras. Mingit meeletut ekstra pingutamist pole tarvis seadistuste muutmiseks. Pigem tundub, et inimesed ei oska autot kasutada ja siis mõtlevad endale mingeid ebamääraseid probleeme välja.
Kinnitad küll, kuid kohe mõne aja pärast hakkab jälle plinkima ja üürgama ja viga andma. Vähemalt nendel autodel, millega mina olen sõitnud.
Reaalselt oskavad täna rehvi vahetada 10% inimesi, ülejäänud kutsuvad treileri või autoabi.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 17:48
Reaalselt oskavad täna rehvi vahetada 10% inimesi, ülejäänud kutsuvad treileri või autoabi.
Rehvi vahetada või varuratast alla panna? Siin on suur vahe. Rehvi vaevalt sul keegi metsas ise vahetama hakkab.

Üldiselt ongi inimesed ka autojuhtidena suht tohlakad - vabandust väga. Ei tea nad isegi seda, kuidas nende autot vajadusel pukseerida või kus asub pukseerimisaas (kui see üldse kadunud pole) ning kuhu seda kinnitada. Ei osata tühjale akule särtsu anda ja krokodille suisa kardetakse. Päris masendav tegelikult. Oma tütardele teen emana igatahes sellised elementaarsed asjad kindlasti selgeks.
Külaline

Aga, miks mitte tellida siis täiesti uus auto ilma igasugu lisadeta? 70 tuhande euro eest peaks saama küll ju täiesti uue auto.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 18:14Rehvi vahetada või varuratast alla panna? Siin on suur vahe. Rehvi vaevalt sul keegi metsas ise vahetama hakkab.
Pidasin rehvivahetuse all silmas sellist tegevust. Tungraud auto alla, poldid või mutrid lahti, tungrauaga auto üles. Tühi rehv auto alt ära ja täis rehv auto alla tagasi. Siis poldid mutrid kinni, tungrauaga auto alla, poltide mutrite ülepingutamine ja tungraud auto alt ära.

Tühja rehvi maha võtmist velje pealt koduste vahenditega täna keegi tegema ei hakka. Selleks on vaja rehvipinki ja balansipinki, mida 99,9% inimestel kodus ei ole.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 18:24 Aga, miks mitte tellida siis täiesti uus auto ilma igasugu lisadeta? 70 tuhande euro eest peaks saama küll ju täiesti uue auto.
Ma kujutan ette stseeni Amservi esinduses. Tere tulin uut Land Cruiserit ostma. Mul on paar erisoovi. Aknad peavad olema vändaga, manuaalkast, ei mingeid juhiabisüsteeme (reahoidja, automaatne hädapidurdus, püsikiiruse hoidja jne), rehvirõhuandurite süsteem on täiesti välistatud, auto peab käivituma süütevõtit keerates, sobib ainult diisel või bensiin, igasugu hübriidid on välistatud.

Mida teeb selle jutu peale müügimees? :D
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 19:14
Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 18:14Rehvi vahetada või varuratast alla panna? Siin on suur vahe. Rehvi vaevalt sul keegi metsas ise vahetama hakkab.
Pidasin rehvivahetuse all silmas sellist tegevust. Tungraud auto alla, poldid või mutrid lahti, tungrauaga auto üles. Tühi rehv auto alt ära ja täis rehv auto alla tagasi. Siis poldid mutrid kinni, tungrauaga auto alla, poltide mutrite ülepingutamine ja tungraud auto alt ära.

Tühja rehvi maha võtmist velje pealt koduste vahenditega täna keegi tegema ei hakka. Selleks on vaja rehvipinki ja balansipinki, mida 99,9% inimestel kodus ei ole.
Idee poolest võiks selle vahetus lausa autokoolis kohustusöik olla.
Mina naisterahvana oskan seda kõike küll aga tihtipeale on need poldid nii kõvasti kinni, et jõust jääb puudu. Isegi oma kogu keharaskusega peale hüpates ei ole õnnestunud neid ise lahti saada.
Korra tuli parklas appi üks meesterhavas aga olen ka pidanud treila järgi kutsuma, sestoma jõust jääb puudu.

Ja tihtipeale on uutel autodel ja vargakindlad poldid ja sellisel juhul õige võtme puudumisel ikka midagi peale pole hakkata.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 20:13 Mina naisterahvana oskan seda kõike küll aga tihtipeale on need poldid nii kõvasti kinni, et jõust jääb puudu. Isegi oma kogu keharaskusega peale hüpates ei ole õnnestunud neid ise lahti saada.
Need rehvivahetuse töökodades lasevad oma põristajaga liiga kinni. Tegelikult on olemas õige tugevus millega kinni lasta tuleb.
Mul selleks autos toru pikendus, et vajadusel rattamutrid lahti saada.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: xqwerty ja 12 külalist