Millist autot osta

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 13:40 Mul on küll veider neid vastuseid lugeda ausaltöeldes :D keegi ei käse ju neid lisasi kasutada. Tagurdamiskaameraga autol on ju peeglid ka olemas ning rehvirõhu ise kontrollimine ei ole keelatud jne. Umbes sama hea minna osta trükimasin, sest ei taha, et arvutil on ID-kaardi lugeja :D Suht arusaamatu.
Miks nad peavad seal küljes olema kui nad on täiesti ebavajalikud? Ehk, et.. mind ei häiri, et on autosid inimestele, kelle eluunistus on oma auto seadistamisega tegeleda. Igaühel omad hobid. Aga kuidas on võimalik, et pole lihtsalt olemas autot, millele neid ei ole külge topitud? Miks mina pean nende erroritega tegelema kui mul absoluutselt pole neid asju vaja. Parim vastus siiamaani on olnud see, et treiler tuleb igalepoole järgi. Parim müügiargument tänapäeva uue auto juures!
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 13:45
Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 13:40 Mul on küll veider neid vastuseid lugeda ausaltöeldes :D keegi ei käse ju neid lisasi kasutada. Tagurdamiskaameraga autol on ju peeglid ka olemas ning rehvirõhu ise kontrollimine ei ole keelatud jne. Umbes sama hea minna osta trükimasin, sest ei taha, et arvutil on ID-kaardi lugeja :D Suht arusaamatu.
Ei, sa ei ole asjast aru saanud. Probleem on selles, et kõik need vidinad on kapriissed ja nagu nt see bensiinitaseme hoiataja - pead ekstra pingutama, et seda välja lülitada, kui üldse saab. Rehvirõhu andureid ei saagi vist välja lülitada ja nagu öeldud, toovad need kaasa täiendavaid probleeme selle näol, et varuratast ei saagi kasutada ja uuematel autodel polegi enamasti varurattaid. Ehk siis hulk jama, mida mõni juba algusest peale ei taha, kuid mis on peale sunnitud.
Mis varuratta kasutamisest sa räägid kogu aeg, et seda rehvianduriga ei saa kasutada? Muidugi saab. Sa võid kinnitada rehvirõhud ükskõik millise näitaja peal ja ongi kõik. Võid täiesti tössi rehviga ka sõita, keegi ei keela. Kinnitad lihtsalt selle seadistuse ja korras. Mingit meeletut ekstra pingutamist pole tarvis seadistuste muutmiseks. Pigem tundub, et inimesed ei oska autot kasutada ja siis mõtlevad endale mingeid ebamääraseid probleeme välja.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 13:51 Sa võid kinnitada rehvirõhud ükskõik millise näitaja peal ja ongi kõik. Võid täiesti tössi rehviga ka sõita, keegi ei keela. Kinnitad lihtsalt selle seadistuse ja korras. Mingit meeletut ekstra pingutamist pole tarvis seadistuste muutmiseks. Pigem tundub, et inimesed ei oska autot kasutada ja siis mõtlevad endale mingeid ebamääraseid probleeme välja.
Kinnitad küll, kuid kohe mõne aja pärast hakkab jälle plinkima ja üürgama ja viga andma. Vähemalt nendel autodel, millega mina olen sõitnud.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 14:08
Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 13:51 Sa võid kinnitada rehvirõhud ükskõik millise näitaja peal ja ongi kõik. Võid täiesti tössi rehviga ka sõita, keegi ei keela. Kinnitad lihtsalt selle seadistuse ja korras. Mingit meeletut ekstra pingutamist pole tarvis seadistuste muutmiseks. Pigem tundub, et inimesed ei oska autot kasutada ja siis mõtlevad endale mingeid ebamääraseid probleeme välja.
Kinnitad küll, kuid kohe mõne aja pärast hakkab jälle plinkima ja üürgama ja viga andma. Vähemalt nendel autodel, millega mina olen sõitnud.
Järelikult sul midagi lekib seal ja ongi vaja kontrollida. Muidu ei hakka, ainult kui rõhk muutub, siis hakkab.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 14:14
Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 14:08

Järelikult sul midagi lekib seal ja ongi vaja kontrollida. Muidu ei hakka, ainult kui rõhk muutub, siis hakkab.
Selle peale ei tule, et äkki on erinevatel autodel erinevad need süsteemid? Aga ka see ei muuda algset argumenti, et miks üldse peab neid endale hankima, kui inimene tahaks pigem ilma kellade ja viledeta autot? Ehk kogu see elektrooniliste lisade pakkumine on paljude jaoks juba ammu igasuguse taluvuse piiri ületanud.

Isiklikult üritan ka elektriautodest ja hübriididest hoiduda ning panustan salalootused vesiniktehnika piisavale arengule lähiaastatel.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Jaan 2025 19:36
Külaline kirjutas: 18 Jaan 2025 17:58
Külaline kirjutas: 18 Jaan 2025 17:36

No just, sellepärast ongi rehviandur hea, et sa ei pea selle kontrollimisega tegelema. Kui ükskord mitme aasta jooksul on mingi probleem, siis saad sellest anduri kaudu teada, mitte sa ei käi kogu aeg iga bensiinivõtu ajal kontrollimas, nagu see üks inimene teeb, kes ütles, et pole mingit andurit tarvis, ta bensiini võtmise ajal ise kontrollib. Mina küll ei viitsi.
Mina jälle tahan vajadusel varuratast kasutada ja panna rehve millisesse asetusse parasjagu soovin. Need andurid aga lähevad sellise isetegevuse peale errorisse. Ehk on minu jaoks tülikamad, kui mõne kuu tagant korra rehvirõhku kontrollida. Ma ei taha neid. Ja veel vähem tahan ma mingit määrust, mis sunnib neid taluma.
Ei lähe errorisse, korra kinnitad, et selline asi on okei ja siis nii ongi. Mingit tülitamist rohkem pole oma erroriga. Mingit mõne kuu tagant kontrollimist ei ole tarvis. Ja ei tea ka mingit määrust, mis sunnib rehvirõhu anduriga autot ostma. Nagu tavaliselt, siis need kurjad siin tugevalt liialdavad.
Mismoodi see "korra kinnitamine" käib. Minul on ka rehvirõhuandur. Ja see põleb mul hüüumärgina koguaeg armatuuril. Miks? Sellepärast, et minul vahetab rattaid alati mees ise. Ma ei käi esinduses rattaid vahetamas. Kui auto oli veel uus, siis paar korda käisin ja pidin lisaks rataste vahetamisele maksma veel eraldi teenustasu selle eest, et rehvirõhuanduri tuli maha võtta. Ja see oli üsna arvestatav summa. Täielik nõmedus!

Edaspidi hindangi just silma järgi seda rõhku. Mõnikord ka vastava aparaadiga, millega saab vajadusel kohe rehvi täis pumbata.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 13:48
Miks nad peavad seal küljes olema kui nad on täiesti ebavajalikud? Ehk, et.. mind ei häiri, et on autosid inimestele, kelle eluunistus on oma auto seadistamisega tegeleda. Igaühel omad hobid. Aga kuidas on võimalik, et pole lihtsalt olemas autot, millele neid ei ole külge topitud? Miks mina pean nende erroritega tegelema kui mul absoluutselt pole neid asju vaja. Parim vastus siiamaani on olnud see, et treiler tuleb igalepoole järgi. Parim müügiargument tänapäeva uue auto juures!
No mul on võimalik oma telefoni ka hiinakeelseks seadistada, mis on täiesti ebavajalik minu jaoks, aga ma ei näe, et see oleks mingi erakordselt suur probleem, et selline võimalus olemas on. Ma lihtsalt ei kasuta seda, kui ei vaja. Ma olen olnud erinevate autode omanik kohe 20 aastat ja pole kordagi kuskil treiler mingisuguse elektroonikavea pärast järel käinud ega metsa äärde jäänud. Tavapärane hooldus on ainuke "mure", millega tegelema peab aga seda peab ju kõikidel autodel tegema.
See, et selliseid autosid nagu sina soovid, saada ei ole, on loogiline, sest tehakse ja müüakse ju seda, mille järgi nõudlus on. Kui üks inimene miljonist tagab endale allakeritavate akendega autot, siis ilmselgelt tootja ei hakka seda ühte erandit selle ühe inimese jaoks tootma.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 14:21
Külaline kirjutas: 18 Jaan 2025 17:58

Mina jälle tahan vajadusel varuratast kasutada ja panna rehve millisesse asetusse parasjagu soovin. Need andurid aga lähevad sellise isetegevuse peale errorisse. Ehk on minu jaoks tülikamad, kui mõne kuu tagant korra rehvirõhku kontrollida. Ma ei taha neid. Ja veel vähem tahan ma mingit määrust, mis sunnib neid taluma.
Ei lähe errorisse, korra kinnitad, et selline asi on okei ja siis nii ongi. Mingit tülitamist rohkem pole oma erroriga. Mingit mõne kuu tagant kontrollimist ei ole tarvis. Ja ei tea ka mingit määrust, mis sunnib rehvirõhu anduriga autot ostma. Nagu tavaliselt, siis need kurjad siin tugevalt liialdavad.
Mismoodi see "korra kinnitamine" käib. Minul on ka rehvirõhuandur. Ja see põleb mul hüüumärgina koguaeg armatuuril. Miks? Sellepärast, et minul vahetab rattaid alati mees ise. Ma ei käi esinduses rattaid vahetamas. Kui auto oli veel uus, siis paar korda käisin ja pidin lisaks rataste vahetamisele maksma veel eraldi teenustasu selle eest, et rehvirõhuanduri tuli maha võtta. Ja see oli üsna arvestatav summa. Täielik nõmedus!

Edaspidi hindangi just silma järgi seda rõhku. Mõnikord ka vastava aparaadiga, millega saab vajadusel kohe rehvi täis pumbata.
Ei tea, mina mäletan oma kolme viimast autot ja kõigil on saanud seadetest valida, et rõhk vastab minu soovidele ja siis kustub tuli ära. Uuesti viskab siis, kui rõhk taas langeb. Teeninduses peadki iga asja eest maksma, ükskord oli mul klaasipuhastusvedeliku kontroll ja juurdevalamine 10 eurot arvele juurde pandud. Järgmised korrad olen öelnud, et ma seda ei soovi.
Külaline

Silma järgi sa ei saa ju hinnata, kas see rõhk on õige või mitte. Selleks peab rehv täiesti töss olema, et sa seda juba silmaga märkama hakkad. Liiga madal või ebaühtlane rõhk halvendab juhitavust, rehvid kuluvad kiiremini ja võib suureneda ka kütusekulu.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 11:50 Praeguse seisuga ostan ca 3-4 aastat vana mersu maasturi. Lihtsalt ei leia ühtegi autot, millel poleks asju, mida ma pean mõttetuks. Olgu siis vähemalt Mercedes :) Täpset kuulutust ei tea, sest no päris kohe ostma ei hakka. Hind on kusagil 60-70 tuhat. Pmst on mu auto otsimine läbikukkunud, sest sellist autot nagu ma päriselt tahan, ma ei saa. Neid lihtsalt ei tehta.
Uskumatu, et inimestele on oluline, et oleks rehvirõhu automaatne kontroll, aga ei ole oluline, et kui ma lähen perega metsa, siis võin auto peale kindel olla, et ma sealt metsast ka tagasi saan.
Loodan, et mersul on vähemalt telk siis põhivarustuses.. et kui ma seal treilerit ootan, saan vähemalt telgi üles panna.
No, kes seda siin öelnud on, et auto sõidukindlus oluline ei ole? Muidugi on! Samas, ma ei saa aru, kuidas mingite lisade olemasolu selle auto sõidukvaliteedi kehvemaks teeb? Kuidas on selline auto vähem sõidukindel, millel on tagurduskaamera peal? Kui sulle ei meeldi seda kasutada (kuigi ma ei saa aru, kuidas see saab mitte meeldida?), siis ära kasuta. Aga kuidas selle olemasolu saab sulle tüliks olla või segada?
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 14:22
No mul on võimalik oma telefoni ka hiinakeelseks seadistada, mis on täiesti ebavajalik minu jaoks, aga ma ei näe, et see oleks mingi erakordselt suur probleem, et selline võimalus olemas on. Ma lihtsalt ei kasuta seda, kui ei vaja.
Tore, See hiina keel vähemalt ei karga sulle pidevalt ette ega küsi, kas oled ikka kindel, et hiina keelt ei taha. Samuti ei passi ta sul niisama ekraaninurgas, et seal ruumi võtta või muul moel elu ebamugavaks teha.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 14:31

No, kes seda siin öelnud on, et auto sõidukindlus oluline ei ole? Muidugi on! Samas, ma ei saa aru, kuidas mingite lisade olemasolu selle auto sõidukvaliteedi kehvemaks teeb? Kuidas on selline auto vähem sõidukindel, millel on tagurduskaamera peal? Kui sulle ei meeldi seda kasutada (kuigi ma ei saa aru, kuidas see saab mitte meeldida?), siis ära kasuta. Aga kuidas selle olemasolu saab sulle tüliks olla või segada?
Aga las ma tulen ja paigaldan sulle rõdule hiiglasliku SAT-TV panni. Ei huvita, kas sul seda vaja on või kas sa seda üldse kunagi kasutad. Mingi tonni raha nõuan ka selle eest. Ikkagi hea ja kindel värk ju, kui kaabelTV peaks pekki minema. Ei, ma ei sunni sind seda kasutama, ta lihtsalt on sul seal.

Vot samamoodi häiribki.
Külaline

Olen 20 aastat igasugu erinevate autodega sõitnud ja mina oma esimesi lisadeta ronte küll taga ei igatse. Saan küll sõidetud ükstapuha millega ja olen seda ka teinud, aga automaat, parkimiskaamera, klaasi- ja peeglisoojendused, rehviandur on praegusel ajal küll juba elementaarsed asjad. Veel vähem tahan ma hakata akent käsitsi üles ja alla kruttima. Oli sellist eksemplari võimalik kohata autorendis kuskil Kreeka pärapõrgus. Käis võtmega kinni ja lahti, aknaid pidi ise kruttima. Ei ütleks küll, et meeletult mõnus oleks olnud, kuigi sõidetud muidugi sain. Loomulikult on parkida lihtsam, kui sa näed, mis taga on, mitte ei oleta. Eks saaks kinnisilmi trepist ka üles minna näiteks, aga mõnusam on ikka see variant, kui silmad on lahti.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 14:29
Silma järgi sa ei saa ju hinnata, kas see rõhk on õige või mitte. Selleks peab rehv täiesti töss olema, et sa seda juba silmaga märkama hakkad. Liiga madal või ebaühtlane rõhk halvendab juhitavust, rehvid kuluvad kiiremini ja võib suureneda ka kütusekulu.
+ halvenenud juhitavus on ohtlik ka teistele liiklejatele. Kui kõik oskaksid oma auto olukorda pealevaadates hinnata, siis ei oleks vaja ka ju tehnoülevaatusi jm. Sa ei osale liikluses üksinda, vaid seal osaleb lisaks sinule veel palju inimesi. Kõiksugu tehnilise poolega seotud "vidinad" on minu arvates küll vajalikud.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 14:34
No mul on võimalik oma telefoni ka hiinakeelseks seadistada, mis on täiesti ebavajalik minu jaoks, aga ma ei näe, et see oleks mingi erakordselt suur probleem, et selline võimalus olemas on. Ma lihtsalt ei kasuta seda, kui ei vaja.
Tore, See hiina keel vähemalt ei karga sulle pidevalt ette ega küsi, kas oled ikka kindel, et hiina keelt ei taha. Samuti ei passi ta sul niisama ekraaninurgas, et seal ruumi võtta või muul moel elu ebamugavaks teha.
Misasi sulle koguaeg ette kargab, ma ei saa aru? Ma sõidan igapäevaselt autoga, mul ei karga midagi sinna ette.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 14:27
Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 14:21

Ei tea, mina mäletan oma kolme viimast autot ja kõigil on saanud seadetest valida, et rõhk vastab minu soovidele ja siis kustub tuli ära. Uuesti viskab siis, kui rõhk taas langeb. Teeninduses peadki iga asja eest maksma, ükskord oli mul klaasipuhastusvedeliku kontroll ja juurdevalamine 10 eurot arvele juurde pandud. Järgmised korrad olen öelnud, et ma seda ei soovi.
Minu autol seda tuld ise ära kustutada ei saa.2014 aasta auto. Autoesinduses oli isegi eraldi hinnakirjas välja toodud teenustasu selle veateate eemaldamiseks.

Võimalik, et nüüd on nad selle eest raha kasseerimise lõpetanud - sest see on ju täielik lollus. Ja ehk siis uutel autodel saab ise seadetest selle kuidagi maha võtta.

Minul ei ole mingi probleem rehvirõhku ise kontrollida. Sageli näen juba silma järgi, kui midagi valesti. See on umbes sama tegevus, kui klaasipesuvedeliku lisamine või bensiini võtmine.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 14:40
Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 14:34
Misasi sulle koguaeg ette kargab, ma ei saa aru? Ma sõidan igapäevaselt autoga, mul ei karga midagi sinna ette.
Tundub, et tal auto pole korras, rehvid lasevad õhku välja, sest mees vahetab ise rehve, siis kargabki midagi kogu aeg ette. Võiks hoida auto korras, siis ei karga seal mitte midagi.
Külaline

Minul ei ole mingi probleem rehvirõhku ise kontrollida. Sageli näen juba silma järgi, kui midagi valesti. See on umbes sama tegevus, kui klaasipesuvedeliku lisamine või bensiini võtmine.
Minu arust on igatahes väga tüütu minna seda voolikut bensiinijaamas pidevalt igale rehvile külge kruvima, et näha, mis sul rõhk on. Silma järgi sa ei oska rõhku õigesti hinnata. Siis peab rehv ikka täiesti tühi juba olema, et sa seda silmaga märkama hakkaks. Juhitavust mõjutab see alarõhk juba palju varem. Eriti halb ongi, kui ühes rehvis on alarõhk, teised on täis.
Külaline

Ma see inimene, kes Xc90ga soitnud ja seejärel Higlanderi soetas ning ka Audi Allroadi soovitas.
Meelde tuli, et viimase autovaliku eel vaatasin ka uusi ja sättisin kalkulaatoreid. Meelde tuli, et kõikse tühjemana müüdi VW. Touareg nt oma 3l mootoriga veab ka haagist, mis mühiseb. Minu valikusse ei jäänud ta ca 2x teistest suurtest kõrgema, ca 800-1000 eurose aastamaksu pärast. Volkaril tuleb aga suur hulk ”luksust” lisaraha eest juurde osta.
Ja veel. Nali naljaks, aga tuttav kolkaküla maamees ostis neliveolise Dusteri, manuaalkastiga ja igasuguste lisadeta ning on ülirahul - kliirens sobib maastikule. Autol on tavapärane läbisoit ja mingeid erivigasid pole välja tulnud. Lihtsalt visalt püsib veel eelarvamus - öhöhhöö, Dacia…
Ma ise õppisin soitma žigulli ja volgaga ja pargin igasse boksi ja saan hakkama soiduabideta. Need, kes vaid uue põlvkonna autodega soitnud, ei oskagi soiduabideta soita. No kuidas sa ikka saad muidu kindel olla, et liigud eessoitjale liiga lähedal voi tuleb kaugtuled maha võtta, õli vahetada vms… Auto ju teeb juhi eest ära ja eks see ole paganama mugav. Samamoodi kipuvad need kilksud katki minema - nt Volvol jäi automaatvedrustus alumisse asendisse regulaatrori rikke tõttu ilma igasuguse hoiatuseta. Voi elektrooniline süüde, mis kord keerates enam ei tööta vs manuaalne, mis enne tühjade kiuksudega märku annab… imestan ka, et veidralt paljud on täieselektroonilistega rahul.
See, kes rehvirõhutulega soidab - rõhutule kustutamine on kuskil menüüs. Lexusel tuli nt mingit nuppu 2x vajutada… Googelda. Ja rõhutuli süttib nt ka siis kui oled alla pannud ilma anduriteta veljed. Andurite noue aga tuleb kuskilt euroopa määrusest.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 14:31
Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 11:50 Praeguse seisuga ostan ca 3-4 aastat vana mersu maasturi. Lihtsalt ei leia ühtegi autot, millel poleks asju, mida ma pean mõttetuks. Olgu siis vähemalt Mercedes :) Täpset kuulutust ei tea, sest no päris kohe ostma ei hakka. Hind on kusagil 60-70 tuhat. Pmst on mu auto otsimine läbikukkunud, sest sellist autot nagu ma päriselt tahan, ma ei saa. Neid lihtsalt ei tehta.
Uskumatu, et inimestele on oluline, et oleks rehvirõhu automaatne kontroll, aga ei ole oluline, et kui ma lähen perega metsa, siis võin auto peale kindel olla, et ma sealt metsast ka tagasi saan.
Loodan, et mersul on vähemalt telk siis põhivarustuses.. et kui ma seal treilerit ootan, saan vähemalt telgi üles panna.
Sellepärast, et see elektroonika läheb autos rikki. Ja oluliselt kiiremini kui peaks minema. Ja siis istudki metsas oma aasta vana autoga, sest “elektroonika error”, aga vähemalt tuleb treiler ja korjab sind peale. Ja seda juhtub oioi kui palju uute autodega.
Siin teemaski on mitu lugu.
Sellepärast segabki.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: xqwerty ja 11 külalist