Millist autot osta

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Sellise eelarvega peaks küll ju ikka väga korraliku auto saama, mis hooldust vajab vähe. Kui 1-2 vanust autot vaadata eriti. Hetkel mul endal 100% elektriauto, aga vahetaks kohe mõne suure Volvo vastu. Volvoga endal kogemus olemas, ja väga korralikud autod. Kui sõidan äia suure Volvoga, siis ka alati naudin. 90 seeria volvo on suur ja supermõnus sõita. Aga jah, kõikidel paari-aastastel autodel on neid nuppe, vilesid ja vidinaid muidugi palju (tesla erandiks). Võib olla mõni Range Rover? Või Jeep Compass, tundub seest suht lihtne olevat.

Ma soovitaks teha mingi selektsiooni vastavalt mis autotootjad sulle sobivad (ma isiklikult ei mõtleks iial nt Nissani ja Subaru peale ja BMW ja Audidega lihtsalt pole meeldinud sõita, aga igasugused Volvod sobivad alati) ja siis proovida sõita.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Jaan 2025 22:10 Sellise eelarvega peaks küll ju ikka väga korraliku auto saama, mis hooldust vajab vähe. Kui 1-2 vanust autot vaadata eriti. Hetkel mul endal 100% elektriauto, aga vahetaks kohe mõne suure Volvo vastu. Volvoga endal kogemus olemas, ja väga korralikud autod. Kui sõidan äia suure Volvoga, siis ka alati naudin. 90 seeria volvo on suur ja supermõnus sõita. Aga jah, kõikidel paari-aastastel autodel on neid nuppe, vilesid ja vidinaid muidugi palju (tesla erandiks). Võib olla mõni Range Rover? Või Jeep Compass, tundub seest suht lihtne olevat.

Ma soovitaks teha mingi selektsiooni vastavalt mis autotootjad sulle sobivad (ma isiklikult ei mõtleks iial nt Nissani ja Subaru peale ja BMW ja Audidega lihtsalt pole meeldinud sõita, aga igasugused Volvod sobivad alati) ja siis proovida sõita.
Kõik uued autod on mingit mõttetut sodi täis laotud. Lihtsat autot inimesele, kes oskab ise autoga sõita ja ei vaja igal sammul abi, ei olegi. Eesmärk on vidinad, mille eest raha juurde küsida, mitte kasutaja muretus ja auto vastupidavus. Milleks peakski tootma autot, mis 20 aastat murevabalt sõidab kui ostjad peavad “viskab errorit” paratamatuks ja normaalseks nähtuseks auto puhul.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Jaan 2025 19:49
Aga mis auto siis osta?
Muud ei oskagi soovitada, kui et mine nende jutule, kelle automatka-värki telekastki nähtud. OÜ Imedepõld või mis ta oli.
kana
Kontakt:

Postitus Postitas kana »

mul on volvo xc 60, mõned aastad vana. julgen soovitada. mis vidinatesse puutub, siis mõtlesin kunagi, nagu sina. mul oli skoda felicia. kena väike auto manuaalkasti ja ilma igasuguste lisadeta. juhitavus oli ka olematu - isa sõitsi sellega hiljem bambusesse. vidinad teevad sõitmise mõnusaks - mul on panoraam kaamera - jube hästi paistab ja aitab tagurdada. rehvirõhu kontroll - ei mina viitsi näppe mudaseks teha ja rõhku mõõta.siis on veel ristuva liikluse alarm, küleliikluse alarm peeglites. jalakäia või metslooma turvapadi kapoti all, veojõukontroll, nelivedu, pidurdusjõukontrollm erinevad kliimatsoonid jne. mõnus ja mugav. ei lagune. ja nüüd, olles volvoga sõitnud, ei istuks ma iialgi oma vanasse tagasihoidlikkusse skodasse. väga ebaturavline ja ebamugav oli.
Külaline

Praeguse seisuga ostan ca 3-4 aastat vana mersu maasturi. Lihtsalt ei leia ühtegi autot, millel poleks asju, mida ma pean mõttetuks. Olgu siis vähemalt Mercedes :) Täpset kuulutust ei tea, sest no päris kohe ostma ei hakka. Hind on kusagil 60-70 tuhat. Pmst on mu auto otsimine läbikukkunud, sest sellist autot nagu ma päriselt tahan, ma ei saa. Neid lihtsalt ei tehta.
Uskumatu, et inimestele on oluline, et oleks rehvirõhu automaatne kontroll, aga ei ole oluline, et kui ma lähen perega metsa, siis võin auto peale kindel olla, et ma sealt metsast ka tagasi saan.
Loodan, et mersul on vähemalt telk siis põhivarustuses.. et kui ma seal treilerit ootan, saan vähemalt telgi üles panna.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 11:50 Praeguse seisuga ostan ca 3-4 aastat vana mersu maasturi. Lihtsalt ei leia ühtegi autot, millel poleks asju, mida ma pean mõttetuks. Olgu siis vähemalt Mercedes :) Täpset kuulutust ei tea, sest no päris kohe ostma ei hakka. Hind on kusagil 60-70 tuhat. Pmst on mu auto otsimine läbikukkunud, sest sellist autot nagu ma päriselt tahan, ma ei saa. Neid lihtsalt ei tehta.
Uskumatu, et inimestele on oluline, et oleks rehvirõhu automaatne kontroll, aga ei ole oluline, et kui ma lähen perega metsa, siis võin auto peale kindel olla, et ma sealt metsast ka tagasi saan.
Loodan, et mersul on vähemalt telk siis põhivarustuses.. et kui ma seal treilerit ootan, saan vähemalt telgi üles panna.
muidugi on oluline :) mul on superkasko ja see treiler tuleb mulle igasse padrikusse tasuta järgi. perele tuleb takso ;) proovitud - toimib.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 11:55
muidugi on oluline :) mul on superkasko ja see treiler tuleb mulle igasse padrikusse tasuta järgi. perele tuleb takso ;) proovitud - toimib.
Mkm, sa pole siis ikka õiges padrikus käinud. Eestis on piisavalt kohti, kuhu treiler peaks 3-4km mööda pehmet metsateed tagurdama, et kas või teoreetiliselt oleks võimalik sealt auto kaasa võtta. Vot seda pulli tahaks küll kohe näha.

Ja kes siin omas kogemust lihtsa autoga ning seejärel vidinaid täis Volvoga. No ma olen sellest staadiumist juba edasi või siis tagasi - kuidas keegi soovib asjale vaadata ning tahan ainult endale olulist varustust autole. Mille hulka ei kuulu tagurduskaamera, distantsisensorid ega isegi mitte automaatkast. Sest raskeid järelhaagiseid on mugavam ja mõistlikum vedada käsisiduriga autoga.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 11:50 Praeguse seisuga ostan ca 3-4 aastat vana mersu maasturi. Lihtsalt ei leia ühtegi autot, millel poleks asju, mida ma pean mõttetuks. Olgu siis vähemalt Mercedes :) Täpset kuulutust ei tea, sest no päris kohe ostma ei hakka. Hind on kusagil 60-70 tuhat. Pmst on mu auto otsimine läbikukkunud, sest sellist autot nagu ma päriselt tahan, ma ei saa. Neid lihtsalt ei tehta.
Külaline

Mitte keegi pole seda ju öelnud. Ja eks oleneb ka elustiilist, mul pole näiteks vajadust kuskil sellises mudas käia, et peab mingi meeletu traktor õues olema. Peamiselt sõidan linnas. Mu eks oli samasuguse jutuga nagu sina, ostis endale mingi Wrangleri kuskilt USA-st, et sellega siis saab metsas mütata. Linnas oli see auto üsnagi ebamugav, aga no mis siis. Kord aastas ju käisime perega ikka metsas ka.
Külaline

Rikutud puhkepäevast perega kahju ei ole?
Mul on mõne aasta tagune kogemus kettülekande (ja manuaalkastiga) mersust, millel vaatamata regulaarsele hooldusele kett katki läks. Mootoriremont sh nukkvõll.
Käru vedamiseks oli XC90 väga hea -sh kiirendus ja möödasõidud. Aga arvestades Volvo lagunemist ja varuosade hinda ning teeninduse klavliteeti - ei iial enam. Veel üks hea ja lihtne masin suurepärast soiduomadustega oli AudiA6 Allroad - see läks ka läbi paksust ja vedelast ja haagise olemasolu võis unustada. Aga needki mudelid on tänaseks ca 15a vanad. Hiljem mul enam Audit pole olnud.
Vidinatest veel. Istusin pereliikme Fordi - ostetud 2021 ja maksis 57000. Iga 10 km järel annab teada, et kütust jagub 80, 70, 60 km… kilks ja ekraanimärk. Piisaks ju ühest korrast.
Külaline

Vidinatest veel. Istusin pereliikme Fordi - ostetud 2021 ja maksis 57000. Iga 10 km järel annab teada, et kütust jagub 80, 70, 60 km… kilks ja ekraanimärk. Piisaks ju ühest korrast.
Selliseid märguandeid saab ka välja lülitada.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 12:22
Mul on mõne aasta tagune kogemus kettülekande (ja manuaalkastiga) mersust, millel vaatamata regulaarsele hooldusele kett katki läks. Mootoriremont sh nukkvõll.
Käru vedamiseks oli XC90 väga hea -sh kiirendus ja möödasõidud. Aga arvestades Volvo lagunemist ja varuosade hinda ning teeninduse klavliteeti - ei iial enam. Veel üks hea ja lihtne masin suurepärast soiduomadustega oli AudiA6 Allroad - see läks ka läbi paksust ja vedelast ja haagise olemasolu võis unustada. Aga needki mudelid on tänaseks ca 15a vanad. Hiljem mul enam Audit pole olnud.
ah, mitte väga. kui tihti juhtuks, siis ilmselt oleks. aga mul on ühe korra kogemus. aga need tilksud ja vilinad saab jah välja lülitada. ma ka ei viitsi kuulata :D
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 12:29
Läksin õue, istusin autosse-ei saa. Vähemalt ma ei leia.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Jaan 2025 12:16Subaru Outback.
Liiga madal maakohas, metsateedel ja isegi linnas talvistes puhastamata teedega oludes sõitmiseks.
Minu valik on Subaru Forrester.
kana
Kontakt:

Postitus Postitas kana »

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 12:52
keskkonsoolis on ekraan. otsid sealt juhiabid. sealt saab.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 12:57
Külaline kirjutas: 18 Jaan 2025 12:16Subaru Outback.
Liiga madal maakohas, metsateedel ja isegi linnas talvistes puhastamata teedega oludes sõitmiseks.
Minu valik on Subaru Forrester.
Imelik jah selle Outbackiga - reklaamivad muudkui selle väidetavat kõrget kliirensit. Mul on üks teine linnamaastur, mille kliirensit keegi kunagi ei reklaami ja vahe on ainult ca 1cm...
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 12:33
Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 12:22
ah, mitte väga. kui tihti juhtuks, siis ilmselt oleks. aga mul on ühe korra kogemus. aga need tilksud ja vilinad saab jah välja lülitada. ma ka ei viitsi kuulata :D
Me räägime autost hinnavahemikus 40-70K ja sa uhkustad sellega, et sul on leping, millega tuleb treiler igale poole järgi. See on lihtsalt niii vale asi, millega uhkustada, et ma ei oska isegi midagi vastata.
Ja see ongi näide, miks ma ei taha tänapäeva moodsat autot. Täiesti masendav ju.
Kust ma saan vanamoodsa auto, millega poleks sõidetud?
Külaline

kana kirjutas: 19 Jaan 2025 12:59
Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 12:52

keskkonsoolis on ekraan. otsid sealt juhiabid. sealt saab.
Miks ma pean oma vabal päeval sellise asjaga tegelema? Auto ei ole mulle mingi elustiil. Ja krt, ma tean ise ka, millal benssu võtta. Ma oskan ise ka parkida ja tagurdada.
Täiesti uskumatu, millega inimesed lepivad. Ja peavad seda normaalseks kusjuures.
Külaline

Mul on küll veider neid vastuseid lugeda ausaltöeldes :D keegi ei käse ju neid lisasi kasutada. Tagurdamiskaameraga autol on ju peeglid ka olemas ning rehvirõhu ise kontrollimine ei ole keelatud jne. Umbes sama hea minna osta trükimasin, sest ei taha, et arvutil on ID-kaardi lugeja :D Suht arusaamatu.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2025 13:40 Mul on küll veider neid vastuseid lugeda ausaltöeldes :D keegi ei käse ju neid lisasi kasutada. Tagurdamiskaameraga autol on ju peeglid ka olemas ning rehvirõhu ise kontrollimine ei ole keelatud jne. Umbes sama hea minna osta trükimasin, sest ei taha, et arvutil on ID-kaardi lugeja :D Suht arusaamatu.
Ei, sa ei ole asjast aru saanud. Probleem on selles, et kõik need vidinad on kapriissed ja nagu nt see bensiinitaseme hoiataja - pead ekstra pingutama, et seda välja lülitada, kui üldse saab. Rehvirõhu andureid ei saagi vist välja lülitada ja nagu öeldud, toovad need kaasa täiendavaid probleeme selle näol, et varuratast ei saagi kasutada ja uuematel autodel polegi enamasti varurattaid. Ehk siis hulk jama, mida mõni juba algusest peale ei taha, kuid mis on peale sunnitud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist