Aktuaalne teema ka minu jaoks.
Hetkel sõidan 15 aastat vana autoga. Sain ta oma kasutusse 5 a tagasi. Eelnevad omanikud olid naised (2 omanikku on olnud enne mind) ja hästi hoitud. Läbisõit oli 140 000. Kuigi paras uunikum, siis ülevaatusele minnes polnud mul kordagi mõtet, et "äkki ei saa läbi". Kuigi palju uuemad autod peavad kordusülevaatusele suunduma. Sel aastal aga juhtus küll ülevaatuse käigus äpardus: piduritoru läks katki. Selle parandas sõber tunni ajaga ära ja uuesti ülevaatusele minnessain läbi, huhh!
See on ka väga lihtne auto, ei mingit liigset elektroonikat ja selle viie aasta jooksul olen pidanud vaid piduriklotse vahetada laskma. Mootoriõli lasin ka selle käigus ära vahetada. Kogu lugu. Bensiinikas ja manuaalkäigukastiga. Sõidab vaikselt. Ainus probleem on rooste teke :S Autouste alläärde. Juhipoolsel küljel. Nii närvi ajab (A) Muidu igati töökorras auto, aga kosmeetiliste vigade tõttu tuleb ta järgmisel kevadel Emexisse viia. Kuni ülavaatuseni kevadel täidab veel oma ustavat rolli.
Siin jutuks olnud rehvirõhk. Kontrollinud olen seda vahetult enne ülevaatusele minekut. Midagi suurt juurde pole olnud vaja pumbata. Minimaalselt vaid.
Olen sõitnud ka uute ja uhkete autodega (Jeep Grand Cherokeed). Firma autod ja eksmehega seotud. Endale tahaks pigem midagi pisemat. Silma on jäänud uued Toyota Yarised. Kena voolujooneline disain.
Autospetsist sõber aga soovitab Volvosid vaadata.. Mnjah. Et Põhjamaa kliimasse loodud/kohandatud.