Millist autot osta

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Millist autot osta

Postitus Postitas Külaline »

Mul on autoost ees. Väga kiire pole, aga umbes aasta jooksul peaks ostma. Vana auto lihtsalt sureb ära, pole enam mõtet putitada. Ma ei tea autodest midagi. Minu punktid, mida mõtlen:
1. Tahan suurt autot. Pean vedama suuremahulist kola.
2. Hind võiks jääda 40K kanti. Tõesti äärmisek juhul olen nõus minema kuni 70K, aga eelistaks vähem
3. Olen kuulnud, et päris uut autot pole mõtet osta, kõige parem ca 1-2 aatsat vana. See oleks ok.
4. Tahaks võimalikult lihtsat. Mind absoluutselt ei huvita mingid lisad. Tahan, et auto töötaks ja oleks ok sõita. Nii palju olen näinud, kuidas uue autoga peab jaurama teeninduse vahet mingi elektroonikavea tõttu. Seda ei tahaks.
5. Minu ideaal oleks üldse manuaal, aknad vanamoodsalt käsitsi keritavad jne, aga no seda ma ilmselt ei saa. Nii et olgu siis, mis vaja, aga nii vähe kui võimalik.
6. Elektri või hübriidauto = ei.

Veelkord rõhutan, et olen väga rumal ja iga automüüja saab mulle koti pähe tõmmata. Ma lihtsalt ei tea autodest mitte midagi.
Olen mõelnud Toyota Land Cruiser, mingi Merzedese maastur, mudelit ei mäleta. Aga need olid väga kallid mõlemad.
Hyundai Santa Fe oleks ok, aga selle uued mudelid on kõik hübriidid.

Oskab keegi targem mulle nõu anda?
Külaline

Su soovid vastavad 4-7 tuhande vahele.
Saaksid manuaali, ilma elektroonikata, aknad käsitsi, pole uus.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Jaan 2025 10:19 Su soovid vastavad 4-7 tuhande vahele.
Saaksid manuaali, ilma elektroonikata, aknad käsitsi, pole uus.
Ma ostaks hea meelega vana auto. Aga mu number üks soov on siiski see, et see auto sõidaks ilma probleemideta. Vanad autod ei sõida ilma probleemideta. Vähemalt ei suuda mina seda enne ostu niimoodi üle vaadata, et kui korras ta on.
Uute autodega on see probleem, et neil on ka väga tihti jamad. Ostad 40+K auto ja jääd tee peale tundub kuidagi eriti hale laks. Aga ma siiski usun uutesse autodesse pisut rohkem. Äkki ikka toimivad.
Ideaal oleks osta uus auto ja sõita sellega järgmised 20 aastat. Hooldust võin teha nii korralikult kui võimalik, aga palun mitte jamasid.
Külaline

Autoremondifirmad pakuvad sellist teenust nagu ostueelne ülevaatus.
Autoga kaasnevad alati lisakulud, piduriklotside vahetus, veermiku kulumine, rehvid erinevateks hooaegadeks etc. Üsna reeglina on vanemate kasutatud autode puhul mõni oluline jupp nö kohe-kohe minemas, kuid mingi kindlustunde see ostueelne vahetus siiski annab.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Jaan 2025 11:01 Autoremondifirmad pakuvad sellist teenust nagu ostueelne ülevaatus.
Autoga kaasnevad alati lisakulud, piduriklotside vahetus, veermiku kulumine, rehvid erinevateks hooaegadeks etc. Üsna reeglina on vanemate kasutatud autode puhul mõni oluline jupp nö kohe-kohe minemas, kuid mingi kindlustunde see ostueelne vahetus siiski annab.
No ei tundu mõistlik lahendus. Kuigi uute autodega on probleeme, siis ikkagi mulle tundub, et vanadega on rohkem. Iseenesest on nad kvaliteetsemalt ehitatud, aga lihtsalt aeg on teinud oma töö. Kui ma saaks kusagilt tutika 2005 aasta maasturi.. Aga see kahjuks ei ole variant.
Külaline

See on tõesti imelik, et keegi tahab osta 40 000+ eurot maksva auto, millel oleks vändaga keritavad aknad. Ma kardan küll, et enam selliseid autosid ei tehta.

See lisade välistamine on üldse veider. Kas soovid välistada vaid sellepärast, et need kipuvad katki minema? Las need siis olla peal. Kui lähevad katki ja sul pole seda vaja, siis lihtsalt ongi katki. Auto sõidab ju ikka.

Ma ise olen ka mõelnud autovahetusele. Aga just tahaks, et oleks erinevaid lisasid peale. Näiteks, minu jaoks on väga hea asi tagurduskaamera (praegusel autol on).

Hands free - elementaarne tänapäeval!

Püsikiirusehoidja - väga mugav ja ilmselt hoiab bensiini natukene kokku.

Ja, mida ma väga tahaksin ja mis meie kliimas oleks väga hea, on süsteem, mis kütab talvel auto soojaks sel ajal, kui ma veel toas hommikukohvi joon. Selle lisa ametlikku nime ma ei tea. Hirmus kallis on see vist.
Külaline

Ma ise olen ka mõelnud autovahetusele. Aga just tahaks, et oleks erinevaid lisasid peale. Näiteks, minu jaoks on väga hea asi tagurduskaamera (praegusel autol on).
Selle järgi ei pea ju autot ometi valima. Saad lasta juurde panna. Mul maksis see 400 eurot. See on ju köki-möki auto hinna juures.
Külaline

40-70 tuhat auto eest? Meil sõidavad korterid mööda tänavaid ringi. Ma ausalt üldse ei arva, et kõik inimesed peaks mõtlema nagu mina, saan aru, et kui sissetulekud seda lubavad ja inimesel on autole kindlad nõudmised - mark, mugavust tagavad lisad - võib inimene endale sellise summa eest ka auto osta. Aga kui olulisi nõudmisi üldse pole, siis milleks selline summa maksta? Mul on 2016 aasta auto, mille ostsin kolme aasta eest 10000 euroga ja mis vastab kõigile loetud tingimustele. On olemas ka kõik olulised lisad, mõned mitte oluliseid kah veel. Selle kolme aasta jooksul on parandatud ühe ukse lukk, mis oligi juba ostes vigane - niiske ilmaga ei lukustunud. Kõik, peale tavalise hoolduse pole sentigi kulutanud remondile. Veelkord - ikka võib osta uuema ja toredama auto, aga milleks selline raha selle eest välja käia?
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Jaan 2025 11:07 See on tõesti imelik, et keegi tahab osta 40 000+ eurot maksva auto, millel oleks vändaga keritavad aknad. Ma kardan küll, et enam selliseid autosid ei tehta.

See lisade välistamine on üldse veider. Kas soovid välistada vaid sellepärast, et need kipuvad katki minema? Las need siis olla peal. Kui lähevad katki ja sul pole seda vaja, siis lihtsalt ongi katki. Auto sõidab ju ikka.

Hands free - elementaarne tänapäeval!

Püsikiirusehoidja - väga mugav ja ilmselt hoiab bensiini natukene kokku.

Ja, mida ma väga tahaksin ja mis meie kliimas oleks väga hea, on süsteem, mis kütab talvel auto soojaks sel ajal, kui ma veel toas hommikukohvi joon. Selle lisa ametlikku nime ma ei tea. Hirmus kallis on see vist.
Ma ei ole põhimõtteline lisade vastane. Mul on just see argument, et liiga palju jamasid on uute autodega. Kogu see lisade teema püsib elektroonikal. Aga auto ei ole hea koht elektroonikale. Raputamine ja niiskus jms. Oleks siis, et kasutataks päris raketitehnoloogiat, aga pigem on kõik ikka odav neis kallites autodes. No neist tavamõistes kallites. Üle 100K ma ei tea.
Ja lisad ei ole minu jaoks olulised. Püsikiirusehoidja on tore asi küll, aga mul on sellest ükskõik. Samas ei ole mul ükskõik kui ma pean minema oma alla 5-aastase autoga erakorraliselt teenindusse.
Ma ei eeldagi, et ma saan uue ilma lisadeta auto, neid lihtsalt ei toodeta. Aga üritangi välja mõrlda,milline oleks parim variant.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Jaan 2025 11:17
Selle järgi ei pea ju autot ometi valima. Saad lasta juurde panna. Mul maksis see 400 eurot. See on ju köki-möki auto hinna juures.
Üldiselt on uue auto ostmise puhul kasulikum tellida auto kohe konkreetsete lisadega. Hiljem eraldi peale pannes on lisa kallim.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Jaan 2025 11:23 40-70 tuhat auto eest? Meil sõidavad korterid mööda tänavaid ringi. Ma ausalt üldse ei arva, et kõik inimesed peaks mõtlema nagu mina, saan aru, et kui sissetulekud seda lubavad ja inimesel on autole kindlad nõudmised - mark, mugavust tagavad lisad - võib inimene endale sellise summa eest ka auto osta. Aga kui olulisi nõudmisi üldse pole, siis milleks selline summa maksta? Mul on 2016 aasta auto, mille ostsin kolme aasta eest 10000 euroga ja mis vastab kõigile loetud tingimustele. On olemas ka kõik olulised lisad, mõned mitte oluliseid kah veel. Selle kolme aasta jooksul on parandatud ühe ukse lukk, mis oligi juba ostes vigane - niiske ilmaga ei lukustunud. Kõik, peale tavalise hoolduse pole sentigi kulutanud remondile. Veelkord - ikka võib osta uuema ja toredama auto, aga milleks selline raha selle eest välja käia?
No vot, selline asi on minu ideaalstsenaarium. Aga kahjuks tundub mulle, et sa said lotovõidu. Või oled väga väga osav autovalikus. Enamik 2016 aasta autode ostjaid ilmselt ei oma sellist kogemust nagu sina.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Jaan 2025 11:27
Üldiselt on uue auto ostmise puhul kasulikum tellida auto kohe konkreetsete lisadega. Hiljem eraldi peale pannes on lisa kallim.
Polnud ju sellest jutt. Vaid sellest, et otsitakse kasutatud autot. Sellisel juhul on auto üldine seisukord olulisem, kui mõni konkreetne lisa. Kuigi ma pole enam väga näinudki uusi autosid, kus poleks parkimisabi juba peal. See on
Külaline

Mul on 2014-aastal uuena salongist ostetud auto. Selle 11 aasta jooksul on vahetatud autol üks esipirn (mees ise vahetas), parandati käsipiduril mingi asi ära ja turvavööde signaalheli. Kõik! Rohkem mitte midagi.

Loomulikult olen korralises hoolduses käinud. Ja "konti" on täidetud kaks korda.

Odav auto oli. Koos soodustusega ca 20 000 eurot.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Jaan 2025 10:11 Mul on autoost ees. Väga kiire pole, aga umbes aasta jooksul peaks ostma. Vana auto lihtsalt sureb ära, pole enam mõtet putitada. Ma ei tea autodest midagi. Minu punktid, mida mõtlen:
1. Tahan suurt autot. Pean vedama suuremahulist kola.
2. Hind võiks jääda 40K kanti. Tõesti äärmisek juhul olen nõus minema kuni 70K, aga eelistaks vähem
3. Olen kuulnud, et päris uut autot pole mõtet osta, kõige parem ca 1-2 aatsat vana. See oleks ok.
4. Tahaks võimalikult lihtsat. Mind absoluutselt ei huvita mingid lisad. Tahan, et auto töötaks ja oleks ok sõita. Nii palju olen näinud, kuidas uue autoga peab jaurama teeninduse vahet mingi elektroonikavea tõttu. Seda ei tahaks.
5. Minu ideaal oleks üldse manuaal, aknad vanamoodsalt käsitsi keritavad jne, aga no seda ma ilmselt ei saa. Nii et olgu siis, mis vaja, aga nii vähe kui võimalik.
6. Elektri või hübriidauto = ei.

Veelkord rõhutan, et olen väga rumal ja iga automüüja saab mulle koti pähe tõmmata. Ma lihtsalt ei tea autodest mitte midagi.
Olen mõelnud Toyota Land Cruiser, mingi Merzedese maastur, mudelit ei mäleta. Aga need olid väga kallid mõlemad.
Hyundai Santa Fe oleks ok, aga selle uued mudelid on kõik hübriidid.

Oskab keegi targem mulle nõu anda?
Dacia Duster
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Jaan 2025 11:30

Polnud ju sellest jutt. Vaid sellest, et otsitakse kasutatud autot. Sellisel juhul on auto üldine seisukord olulisem, kui mõni konkreetne lisa. Kuigi ma pole enam väga näinudki uusi autosid, kus poleks parkimisabi juba peal. See on
Originaalteema on siiski sellest, et otsitakse uut autot ILMA lisadeta. Nii väheste lisadega kui tänapäeval võimalik.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Jaan 2025 11:34 Mul on 2014-aastal uuena salongist ostetud auto. Selle 11 aasta jooksul on vahetatud autol üks esipirn (mees ise vahetas), parandati käsipiduril mingi asi ära ja turvavööde signaalheli. Kõik! Rohkem mitte midagi.

Loomulikult olen korralises hoolduses käinud. Ja "konti" on täidetud kaks korda.

Odav auto oli. Koos soodustusega ca 20 000 eurot.
2014 see oligi nii. Kui sa ostad praegu salongist uue auto, siis sa - suure tõenäosusega - ei saa sellega 10 aastat muretult sõita. Mina olen küll näinud liiga palju alla 5-aastasi autosid, mis teenindusse lähevad. Ja mitte ebaoluliste probleemidega.
Külaline

Subaru Outback.
Külaline

Miks Subaru Outback või Dacia Duster, aga mitte näiteks Toyota Land Cruiser või Mercedes GLS?
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Jaan 2025 11:35
Külaline kirjutas: 18 Jaan 2025 11:30

Originaalteema on siiski sellest, et otsitakse uut autot ILMA lisadeta. Nii väheste lisadega kui tänapäeval võimalik.
Kirjutab ju, et päris uut autot pole mõtet osta, vaid paar aastat vana. Siis see on ju juba komplekteeritud auto.
Külaline

Saan teemaalgatajast täiesti aru. Ise olen üsna samasuguse mõtlemisega. Pigem häirib kogu see liigne elektroonika autos. Aitäh, oskan ise ka aeg-ajalt rehvirõhku kontrollida. Mingi tagurduskaamera meie kliimas on tihti täiesti mõttetu, sest esiteks on kriitilisel hetkel kindlasti kõik sodi täis ja teiseks tagurdad suure osa ajast nagu mingisse musta auku. Lihtsam on juba ilma, siis ei ole seda frustratsiooni, et seade justkui on, aga abi tast ikka pole ning samuti hoiab oskused, nagu auto gabariitide tunnetamine, värskena. Püsikiiruse hoidja minu autos on, aga ma ei kasuta seda pea kunagi. Jne.

Endal on 2011 aasta auto, ostetud kasutatuna (5+ aasta vanusena) ja tänaseks 100K kanti kilometraaži. Ehk siis autoga on kogu aeg pigem tagasihoidlikult sõidetud. Probleeme praktiliselt pole olnud: korra akut vahetatud, piduriklotse, tavalised hooldused ehk siis õli ja filtrite vahetused. Lambipirne on ka tulnud paar korda vahetada.

Soovitada ei oskagi midagi muud, kui tuleb lihtsalt valida endale sobivaimate parameetritega mudel ja masin välja ja see Euroopa pealt üles leida ja koju tuua. Kui veab, siis leiab isegi Eestist. Ja kunagi pole hilja hakata endale selgeks tegema, mis millist tõrget põhjustab autol ning kuidas seda kõrvaldada. Siis kaob ka hirm selliste juhtumite ees.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Tuuletu ja 9 külalist