Tasakaal sõpruses
-
Külaline
Tasakaal sõpruses
Kuidas teie suhted sõbrannadega on? Kas tunnete, et annate ja saate võrdselt, või on alati nii, et üks pool kuulab, aitab, hoolitseb ja teine omalt poolt sama vastu ei paku?
Ma olen alati olnud see tugev ja endaga hästi hakkama saav inimene, kes teistele oma muresid ei kurda ja kelle õla najal teised saavad nutmas käia ning pakun alati tuge, mõistmist ja kuulan ära. Nüüd on esimest korda endal raske aeg ja saatsin oma kõige parimale sõbrannale, keda alati muredes toatanud olen, sõnumi. Et olen hetkel õnnetu ja mis juhtus.
Näen, et ta on seda kirja lugenud, aga vastust ei saatnud. Ma ei teagi nüüd, mida arvata ja olen veel õnnetum kui enne. Minu mured ei väärigi siis kaastunnet ega lohutavat sõna? Kas tugev sõber peabki olema alati tugev ja mul ei olegi õigust oodata, et keegi kaasa mõtleks ja lohutaks? Sest ma olen ju see, kes saab alati ise hakkama...
Ma olen alati olnud see tugev ja endaga hästi hakkama saav inimene, kes teistele oma muresid ei kurda ja kelle õla najal teised saavad nutmas käia ning pakun alati tuge, mõistmist ja kuulan ära. Nüüd on esimest korda endal raske aeg ja saatsin oma kõige parimale sõbrannale, keda alati muredes toatanud olen, sõnumi. Et olen hetkel õnnetu ja mis juhtus.
Näen, et ta on seda kirja lugenud, aga vastust ei saatnud. Ma ei teagi nüüd, mida arvata ja olen veel õnnetum kui enne. Minu mured ei väärigi siis kaastunnet ega lohutavat sõna? Kas tugev sõber peabki olema alati tugev ja mul ei olegi õigust oodata, et keegi kaasa mõtleks ja lohutaks? Sest ma olen ju see, kes saab alati ise hakkama...
-
Külaline
mnjaa - ma samas olukorras olnud. aga nõuanne on see, et vali hoolikamalt sõpru/sõbrannasid.Külaline kirjutas: ↑14 Jaan 2025 12:36 Kuidas teie suhted sõbrannadega on? Kas tunnete, et annate ja saate võrdselt, või on alati nii, et üks pool kuulab, aitab, hoolitseb ja teine omalt poolt sama vastu ei paku?
Normaalne on, et täiskasvanud inimene saabki oma eluga ise hakkama, või kui tekivad puudujäägid, siis pöördub spetsialistide poole ja maksab neile, ehk et mõlemad saavad midagi. Need sinu "sõbrannad" on sind ära kasutanud, kui keegi juba minu kaela halisema tuleb, siis on see suur ohumärk ja temast tuleb eemale hoida, see on isik, kes tahab lihtsalt tähelepanu ja haletsust/hoolitsust ja muidugi ei mõtle ta midagi vastu anda. Vali hoolikamalt, kellega suhelda, ja edaspidi hoia vinguritest eemale. Näiteks mul läks armatuur hiljuti läbi, tuttav tuli, tegi korda, aga viisakusest peab talle midagi pakkuma, see on ikkagi tema aeg, mis ta minu peale ohverdas. Seda tuleb ka väärtustada, mitte ainult seda, kuidas mina valguse tagasi majja saan.Külaline kirjutas: ↑14 Jaan 2025 12:36 Kuidas teie suhted sõbrannadega on? Kas tunnete, et annate ja saate võrdselt, või on alati nii, et üks pool kuulab, aitab, hoolitseb ja teine omalt poolt sama vastu ei paku?
-
Külaline
Kui kaua sellest kirjutamisest möödas on? Kui täna saatsid, siis hetkel on ju tööpäev, ehk õhtu peale tööd/kooli vastab?
Aga väga võimalik, et ta vastab hiljem?
Mul on mitu korda olnud nii, et kirjutan sõbrannale mõne murekirja ja siis ta vastab näiteks 2 päeva pärast. Alustab kirja nii, et vabanda, et mul vastamine aega võttis, aga ma tahtsin enne rahulikult läbi mõelda... Tegelikult on see ju väga armas, et ei viska uisapäisa mingit ümmargust iba, peaasi et oleks "vastatud", vaid ikka hoolib ja mõtleb minule.
Üks väga ebameeldiv mälestus on jäänud hingesoppi. Oli kunagi aastate eest mul selline sõbranna, kes pidevalt, iga päev, tahtis mu õla najal nutta. Mõtlesin, et olgu peale, pakun talle siis seda õlga, ikkagi sõbranna ju. Ei hakanud talle kunagi ütlema, et mul on kiire vms (ehkki tegelikult oli). Kuni mu väga oodatud rasedus katkes. Olin siis ikka tõelises augus, kirjutasin sõbrannale sellest. Ma ei tea, ootasin vist lohutamist või mis... Vastust ei tulnudki, nädal otsa. Lõpuks kirjutasin talle, et kas said mu teate kätte. Siis tuli vastus, "heiaheia, aa jah, kui paranenud oled tule siis jälle jutustama!" Vaatasin seda kirja ja mõtlesin, et koos lapsega kaotasin tegelikult ka sõbranna. Või õigemini selle, keda sõbrannaks pidasin. Lõpetasin suhted, sest nägin ära, et see kõik on vaid ühepoolne ja tasakaalust pole siin küll juttugi.
Mul on mitu korda olnud nii, et kirjutan sõbrannale mõne murekirja ja siis ta vastab näiteks 2 päeva pärast. Alustab kirja nii, et vabanda, et mul vastamine aega võttis, aga ma tahtsin enne rahulikult läbi mõelda... Tegelikult on see ju väga armas, et ei viska uisapäisa mingit ümmargust iba, peaasi et oleks "vastatud", vaid ikka hoolib ja mõtleb minule.
Üks väga ebameeldiv mälestus on jäänud hingesoppi. Oli kunagi aastate eest mul selline sõbranna, kes pidevalt, iga päev, tahtis mu õla najal nutta. Mõtlesin, et olgu peale, pakun talle siis seda õlga, ikkagi sõbranna ju. Ei hakanud talle kunagi ütlema, et mul on kiire vms (ehkki tegelikult oli). Kuni mu väga oodatud rasedus katkes. Olin siis ikka tõelises augus, kirjutasin sõbrannale sellest. Ma ei tea, ootasin vist lohutamist või mis... Vastust ei tulnudki, nädal otsa. Lõpuks kirjutasin talle, et kas said mu teate kätte. Siis tuli vastus, "heiaheia, aa jah, kui paranenud oled tule siis jälle jutustama!" Vaatasin seda kirja ja mõtlesin, et koos lapsega kaotasin tegelikult ka sõbranna. Või õigemini selle, keda sõbrannaks pidasin. Lõpetasin suhted, sest nägin ära, et see kõik on vaid ühepoolne ja tasakaalust pole siin küll juttugi.
-
Külaline
Eile lõuna paiku saatsin oma kirja, nii et ei oodanud vastust kohe. Aga ta nägi seda kohe kui ma saatsin (sõnumit saates näed ju, kui tekib teade "seen")
Ja töö on tal vaba graafikuga, nii et saab ise sättida, millal töötab ja vahepeal pause võtta, nii et vabalt saab chattida igal ajal kui soovi on.
Eeliimane vastaja - mul on sinust nii kahju. Su sõbranna oli ikka täielik mölakas. Aga no häda selle sõprade leidmisega täiskasvanueas - pole lihtne ka neid uusi ja häid kohe leida.
Ja töö on tal vaba graafikuga, nii et saab ise sättida, millal töötab ja vahepeal pause võtta, nii et vabalt saab chattida igal ajal kui soovi on.
Eeliimane vastaja - mul on sinust nii kahju. Su sõbranna oli ikka täielik mölakas. Aga no häda selle sõprade leidmisega täiskasvanueas - pole lihtne ka neid uusi ja häid kohe leida.
-
Külaline
Kas tõesti arvate, et mõni keskealine naine on omakasupüüdlik, siiras, hea ja aus?Külaline kirjutas: ↑14 Jaan 2025 15:27 Eile lõuna paiku saatsin oma kirja, nii et ei oodanud vastust kohe. Aga ta nägi seda kohe kui ma saatsin (sõnumit saates näed ju, kui tekib teade "seen")
-
Külaline
Ega vist ole küll, sest see oleks ju isiksuse lõhenemine.Külaline kirjutas: ↑14 Jaan 2025 15:36Kas tõesti arvate, et mõni keskealine naine on omakasupüüdlik, siiras, hea ja aus?
-
Külaline
Huvitav teema.
Elasin mõnda aega Prantsusmaal, ja sealsed sõbrannasuhted erinevad Eesti omadest just selles suhtes, et sõbrannad on selleks, et omavahel mõnusalt aega veeta, kohvikus veini juua, shoppamas käia, vahel õhtust süüa. Ehk siis selleks, et positiivseid emotsioone saada ja vahetada. Mulle tundub, et see Eesti arusaam sõprusest on pigem Venemaalt pärit, kus kuskil hrustsovka köögikeses sai tee- või napsiklaasi taga üksteise õlal nutta petva mehe, rahapuuduse, kurja ämma üle, aga ka nalja teha ja niisama muljeid vahetada elu ja inimeste üle.
Selles Vene mõjudega variandis ei ole midagi halba, ja kindlasti on see sügavamgi, kui Prantsuse variant. Aga mida vanemaks ma saan, seda enam tunnen, et eelistan Prantsuse varianti, olgugi pealiskaudne. Ma ei taha tunnetada, et maailm on üks hädaorg, mul ei jätku kannatust kuulata kuude ja aastate kaupa korduvat kurtmist. Sellised inimesed saavad minult lihtsalt bloki. Loomulikult ise ka ei käi kurtmas, ainult mainin korraks, kui midagi on viga, ja vahetan teemat.
Teine asi on, kui inimese elus juhtub midagi kurba, siis ma olen tema jaoks loomulikult olemas. Aga minu vähesed sõbrannad on ise sellised inimesed, kes ei koorma teist pideva kurtmisega. Ka raskes olukorras nad elavad pigem sissepoole ning otsivad lahendusi. Ilmselt sarnane tõmbab sarnast.
Elasin mõnda aega Prantsusmaal, ja sealsed sõbrannasuhted erinevad Eesti omadest just selles suhtes, et sõbrannad on selleks, et omavahel mõnusalt aega veeta, kohvikus veini juua, shoppamas käia, vahel õhtust süüa. Ehk siis selleks, et positiivseid emotsioone saada ja vahetada. Mulle tundub, et see Eesti arusaam sõprusest on pigem Venemaalt pärit, kus kuskil hrustsovka köögikeses sai tee- või napsiklaasi taga üksteise õlal nutta petva mehe, rahapuuduse, kurja ämma üle, aga ka nalja teha ja niisama muljeid vahetada elu ja inimeste üle.
Selles Vene mõjudega variandis ei ole midagi halba, ja kindlasti on see sügavamgi, kui Prantsuse variant. Aga mida vanemaks ma saan, seda enam tunnen, et eelistan Prantsuse varianti, olgugi pealiskaudne. Ma ei taha tunnetada, et maailm on üks hädaorg, mul ei jätku kannatust kuulata kuude ja aastate kaupa korduvat kurtmist. Sellised inimesed saavad minult lihtsalt bloki. Loomulikult ise ka ei käi kurtmas, ainult mainin korraks, kui midagi on viga, ja vahetan teemat.
Teine asi on, kui inimese elus juhtub midagi kurba, siis ma olen tema jaoks loomulikult olemas. Aga minu vähesed sõbrannad on ise sellised inimesed, kes ei koorma teist pideva kurtmisega. Ka raskes olukorras nad elavad pigem sissepoole ning otsivad lahendusi. Ilmselt sarnane tõmbab sarnast.
-
Külaline
Minu jaoks ei ole sõprus kunagi tähendanud mingit andmist ja saamist. Kui mul on probleeme, siis ma otsin abi professionaalilt, ja sama teevad mu sõbrad. Kui mul on vaja muru niita või puid laduda, siis ma tellin endale vastava inimese seda tööd tegema, mitte ei hakka oma sõpru selleks kasutama. Sõbrad ma kutsun siis, kui ma tahan nendega meeldivalt aega veeta.Külaline kirjutas: ↑14 Jaan 2025 12:36 Kuidas teie suhted sõbrannadega on? Kas tunnete, et annate ja saate võrdselt, või on alati nii, et üks pool kuulab, aitab, hoolitseb ja teine omalt poolt sama vastu ei paku?
-
Külaline
Tooks horoskoobid ka sisse ära ajaviiteks.
Jäärad naised on väga kehvad kirjadele vastajad ja osad teiste tähtkujude esindajad muidugi ka. Ise püüan kirjutamise lõpetamisest alati teavitada. Jäärad lihtsalt jätavad üldse vastamata ja kaovad, amburid näiteks ka. Seep neid enam enda ligemateks ei pea. Moepärast vaid vahel sõna-paar tähtpäevadel. Kuigi irooniliselt just üks neist jääradest ise jällegi tohutult ootab, et kutsutaks kuhugi või laigitaks ta profiilipilte, aga ise on lõpetamata kirjavahetuste pidaja.
Jäärad naised on väga kehvad kirjadele vastajad ja osad teiste tähtkujude esindajad muidugi ka. Ise püüan kirjutamise lõpetamisest alati teavitada. Jäärad lihtsalt jätavad üldse vastamata ja kaovad, amburid näiteks ka. Seep neid enam enda ligemateks ei pea. Moepärast vaid vahel sõna-paar tähtpäevadel. Kuigi irooniliselt just üks neist jääradest ise jällegi tohutult ootab, et kutsutaks kuhugi või laigitaks ta profiilipilte, aga ise on lõpetamata kirjavahetuste pidaja.
-
Külaline
Muidugi hakkaks närvidele käima, kui mõni sõbranna iga kord kokku saades paneks jälle sama vana plaadi peale, et mees joob ja petab, või hoopis kurdaks iga kord oma rasket lapsepõlve. Sellisel juhul oleks küll kohane talle psühholoogi juurde minekut soovitada. Aga kui lähedasel sõbrannal katkeks rasedus, või ta kaotaks töö, või talle murtakse koju sisse, siis oleks küll üsna imelik, kui me käime regulaarselt koos kohvi joomas ja räägime vaid loetud raamatutest, Haapsalu salli mustritest ja muust ilusast ning ei mainiks poole sõnagagi seda halba sündmust, sest sõpra ei saa ju oma negatiivse jutuga kurnata. Muidugi ma tahaksin sellistest asjadest teada ja oma tuge pakkuda.
-
Külaline
Ma olen kala naine ja ka väga kehva vastaja. Eriti, kui pole midagi mõistliku vastu öelda või ei oska kuidagi reageerida.Külaline kirjutas: ↑14 Jaan 2025 20:15 Tooks horoskoobid ka sisse ära ajaviiteks.![]()
-
Külaline
See on rumala. Isekalt rumala inimese tunnusjoon. Olen seda täheldanud ka Sõnnide ja Lõvide puhul. Lisaks muudele halbadele iseloomujoontele. Nagu ahnus, reetlikus, petmine.Külaline kirjutas: ↑14 Jaan 2025 21:42Ma olen kala naine ja ka väga kehva vastaja. Eriti, kui pole midagi mõistliku vastu öelda või ei oska kuidagi reageerida.Külaline kirjutas: ↑14 Jaan 2025 20:15 Tooks horoskoobid ka sisse ära ajaviiteks.![]()
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑14 Jaan 2025 15:36Kas tõesti arvate, et mõni keskealine naine on omakasupüüdlik, siiras, hea ja aus?Külaline kirjutas: ↑14 Jaan 2025 15:27 Eile lõuna paiku saatsin oma kirja, nii et ei oodanud vastust kohe. Aga ta nägi seda kohe kui ma saatsin (sõnumit saates näed ju, kui tekib teade "seen")
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Tuuletu ja 9 külalist