minu arvamus ja vale arvamus

vana hea klassika
Vasta
kana
Kontakt:

minu arvamus ja vale arvamus

Postitus Postitas kana »

loen foorumit ja imestan, kui palju on foorumis inimesi, kes ei suuda kuidagi oma ninaotsast kaugemale näha. on tema arvamus ja valed arvamused. asjalik diskussioon on täiesti võimatu. mõni teema läheb juba huvitavaks - inimesed arutlevad ja argumenteerivad - ja siis kargab sisse persoon, kes karjub "rõlge"! "ilge"! "aga mina"! "aga minu mees"! "aga vat nii peab"! - ja no keegi enam väga ei viitsi ja teema vajub ära......
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Kas siis on huvitav teema, kui kõik inimesed mõtlevad alati täpselt ühtemoodi ja on alati iga arvamusega nõus?

Minu arust kunagi ammu oli perekooli foorumi kõrval veel mingi perefoorum, kus kõik oligi alati nii nunnu ja armas. Keegi kunagi midagi teisiti ei arvanud. Aga erilist tuntust see foorum ei kogunud ja ruttu see välja surigi.
Külaline

Erinevat arvamust saab ka viisakalt, teisi halvustamata, maha tegemata, avaldada.
WD40

Postitus Postitas WD40 »

kana kirjutas: 13 Jaan 2025 10:15 loen foorumit ja imestan, kui palju on foorumis inimesi, kes ei suuda kuidagi oma ninaotsast kaugemale näha. on tema arvamus ja valed arvamused. asjalik diskussioon on täiesti võimatu. mõni teema läheb juba huvitavaks - inimesed arutlevad ja argumenteerivad - ja siis kargab sisse persoon, kes karjub "rõlge"! "ilge"! "aga mina"! "aga minu mees"! "aga vat nii peab"! - ja no keegi enam väga ei viitsi ja teema vajub ära......
Naistega vaidlemine on täiesti mõttetu tegevus, kuna naisterahvast (ka lolli ennasttäis meest) ei huvita mingi seisukoha põhjendamine, argumentide kaalumine või tõe välja selgitamine.
Naisterahvast huvitab vaidluse võitmine. Et võita, tuuakse esimese asjana välja demagoogia.
Peamisi demagoogia võtteid on kolm: ad hominem, õlemees, haisev heeringas.
Ehk siis1. Sul ei ole õigus, sest vaata mihuke sa oled, sinu öeldu ei loe
2. Sa ütlesid nii ja see on täielik jama. ( See on tõesti jama, kuid sa pole seda kunagi öelnud)
3. Vaidlus viiakse kõrvalradadele asjasse mitte puutuvate teemade arendamisega absurdini.

Tõsistes foorumites on moderaator, kes demagoogia kohe kõrvaldab. Siin ei ole.
Võtke seda pigem kui meelelahutust.
Külaline

WD40 kirjutas: 13 Jaan 2025 11:27
kana kirjutas: 13 Jaan 2025 10:15 loen foorumit ja imestan, kui palju on foorumis inimesi, kes ei suuda kuidagi oma ninaotsast kaugemale näha. on tema arvamus ja valed arvamused. asjalik diskussioon on täiesti võimatu. mõni teema läheb juba huvitavaks - inimesed arutlevad ja argumenteerivad - ja siis kargab sisse persoon, kes karjub "rõlge"! "ilge"! "aga mina"! "aga minu mees"! "aga vat nii peab"! - ja no keegi enam väga ei viitsi ja teema vajub ära......
Naistega vaidlemine on täiesti mõttetu tegevus, kuna naisterahvast (ka lolli ennasttäis meest) ei huvita mingi seisukoha põhjendamine, argumentide kaalumine või tõe välja selgitamine.
Naisterahvast huvitab vaidluse võitmine. Et võita, tuuakse esimese asjana välja demagoogia.
Peamisi demagoogia võtteid on kolm: ad hominem, õlemees, haisev heeringas.
Ehk siis1. Sul ei ole õigus, sest vaata mihuke sa oled, sinu öeldu ei loe
2. Sa ütlesid nii ja see on täielik jama. ( See on tõesti jama, kuid sa pole seda kunagi öelnud)
3. Vaidlus viiakse kõrvalradadele asjasse mitte puutuvate teemade arendamisega absurdini.

Tõsistes foorumites on moderaator, kes demagoogia kohe kõrvaldab. Siin ei ole.
Võtke seda pigem kui meelelahutust.
... ja selles postituses kasutad sa ad hominem'i, oma lemmik demagoogia võtet.
Külaline

Sulle ikka ei mahu hinge, et kõik mehed ei petagi ja et sinu ringiaelevale eluviisile kõik ei kiidagi takka?
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Külaline kirjutas: 13 Jaan 2025 12:29
Sulle ikka ei mahu hinge, et kõik mehed ei petagi ja et sinu ringiaelevale eluviisile kõik ei kiidagi takka?
Äkki on selline hala(mine) talle ravimite eest? Ei pea ju kohe palderjani tilku võtma, viirpuuekstrakti, validooli.
kana
Kontakt:

Postitus Postitas kana »

Külaline kirjutas: 13 Jaan 2025 10:53 Erinevat arvamust saab ka viisakalt, teisi halvustamata, maha tegemata, avaldada.
seda minagi mõtlesin. intelligentne inimene ei peaks kohe sõimlema kukkuma. kuidagi veits harjumatu.
Külaline

kana kirjutas: 14 Jaan 2025 04:30
Külaline kirjutas: 13 Jaan 2025 10:53 Erinevat arvamust saab ka viisakalt, teisi halvustamata, maha tegemata, avaldada.
seda minagi mõtlesin. intelligentne inimene ei peaks kohe sõimlema kukkuma. kuidagi veits harjumatu.
Ei öeldud seal teemas midagi ebaviisakat. Väljendatigi eriarvamust, täitsa viisakalt. Kuna see ei kattunud tema arvamusega, siis oli see tema meelest suur solvang ja ebaviisakus.
kana
Kontakt:

Postitus Postitas kana »

Külaline kirjutas: 14 Jaan 2025 07:17
kana kirjutas: 14 Jaan 2025 04:30
Ei öeldud seal teemas midagi ebaviisakat. Väljendatigi eriarvamust, täitsa viisakalt. Kuna see ei kattunud tema arvamusega, siis oli see tema meelest suur solvang ja ebaviisakus.
ma ei tea, mis teemast sa räägid, aga just lugesin, kuidas üks anonüümne teisele plädisemist ette heitis, umbes seda ma mõtlengi. suhelda võiks huvitavalt ja intelligentselt, mitte sõimates ja sildistades. aga no see on vist sinu jaoks liiga keeruline.
Külaline

Kui mõni ei taha või ei suuda normaalselt diskuteerida, siis suhtledki selles keeles, millest ta aru saab. Kui minu hinnanguvaba, neutraalne ja põhjendatud arvamus mõnda siin üle mõistuse ärritab ja sunnib kohe hinnanguid andma, siis järgmine vastus enam nii neutraalne ja põhjendatud lihtsalt pole, eks lisandub kauba peale ka mõni hinnang.
Selline suhtlus võtab minul isiklikult pingeid maha, miks mitte vahelduseks. Kuigi jah, normaalset vestlust oleks natuke huvitavam lugeda.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Jaan 2025 09:17 Kui mõni ei taha või ei suuda normaalselt diskuteerida, siis suhtledki selles keeles, millest ta aru saab. Kui minu hinnanguvaba, neutraalne ja põhjendatud arvamus mõnda siin üle mõistuse ärritab ja sunnib kohe hinnanguid andma, siis järgmine vastus enam nii neutraalne ja põhjendatud lihtsalt pole, eks lisandub kauba peale ka mõni hinnang.
Selline suhtlus võtab minul isiklikult pingeid maha, miks mitte vahelduseks. Kuigi jah, normaalset vestlust oleks natuke huvitavam lugeda.
sama
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Tuuletu ja 10 külalist