Keskeakriis
Keskeakriis
Kas teil sellist asja on olnud, kuidas avaldus? Minul ei olegi olnud üldse, aga ma ka näen noorem välja ja sisemiselt tunnen ennast samamoodi nagu välja näen, vbl sellepärast. Nii vaadates on keskeakriis psühholoogiline nähtus, see ei sõltu vanusest tegelikult.
-
Külaline
Üks tunnus on see, et naine võtab kostile endast 16 aastat noorema junkruKülaline kirjutas: ↑10 Jaan 2025 08:05 Millised on keskeakriisi tunnused?
-
Külaline
Oled kade? Sind ei taha ka 50 aastat vanemad naised.
-
Külaline
Keskeaks loetakse vanust 40.–60. eluaastani.Tolmukübe kirjutas: ↑10 Jaan 2025 07:41 Kas teil sellist asja on olnud, kuidas avaldus? Minul ei olegi olnud üldse, aga ma ka näen noorem välja ja sisemiselt tunnen ennast samamoodi nagu välja näen, vbl sellepärast. Nii vaadates on keskeakriis psühholoogiline nähtus, see ei sõltu vanusest tegelikult.
Sul on ju tüüpiline keskeakriisis oleva isiku jutt
Ühiskonnas, kus nooruslikkus ja värskus on hinnas, on raske leppida oma vananemise väliste tunnustega. Sellepärast sa siin rõhutadki oma „nooruslikku välimust“.
Mina arvan, et ma olen kogenud seda. Saabub taipamine, et pool elu on läbi, et paljud uksed on sulgunud, väga palju asju on jäänud saavutamata ja kogemata ja paljud väärt võimalused, mis mul olid, on läinud. Ja keskeakriis seisneb selles, et ei taha sellega leppida, et raban veel, mis käeulatuses- loobun vanast, ennast ammendanud suhtest uue armumise jaoks, leian mingi eneseteostuse, mida õigel ajal ei teinud (sport, kunst), teen lihtsalt täieliku reseti et veel 1 elu elada.
Ausalt öelda mulle pigem sümpatiseerib, resigneerunud alistujad (keda vahel nimetatakse ka "väärikateks vanaejateks") on pahatihti märksa kurvem ja haledam vaatepilt kui natuke üle võlli keskealised, kes üritavad "noort elu" elada. Suhtun positiivselt neisse, kes ei taha leppida vananemise ja hääbumisega.
Ausalt öelda mulle pigem sümpatiseerib, resigneerunud alistujad (keda vahel nimetatakse ka "väärikateks vanaejateks") on pahatihti märksa kurvem ja haledam vaatepilt kui natuke üle võlli keskealised, kes üritavad "noort elu" elada. Suhtun positiivselt neisse, kes ei taha leppida vananemise ja hääbumisega.
-
Külaline
Rikkamatel meestel väljendub see selles, et vana naine saadetakse kodust minema ja uus ning noorem võetakse asemele. Võib juhtuda, et mingi aja pärast saadetakse ka see minema ja tema asemele tuleb järgmine noorem naine. Sellest saab lugeda näiteks meditsiiniajakirja Kroonika veergudelt.
-
Külaline
Keskeakriisi peasüüdlased on siiski hormonaalsed muutused. Ja me kõik sõltume oma hormoonidest vägagi suurel määral.
-
Külaline
Aga milleks taluda vinguvat vananevat mutti, kui rahakott võimaldab?Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2025 12:47 Rikkamatel meestel väljendub see selles, et vana naine saadetakse kodust minema ja uus ning noorem võetakse asemele. Võib juhtuda, et mingi aja pärast saadetakse ka see minema ja tema asemele tuleb järgmine noorem naine. Sellest saab lugeda näiteks meditsiiniajakirja Kroonika veergudelt.
-
Külaline
Täitsa õige! See "mina küll vana pole" on esimene tunnus.Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2025 12:31Keskeaks loetakse vanust 40.–60. eluaastani.Tolmukübe kirjutas: ↑10 Jaan 2025 07:41 Kas teil sellist asja on olnud, kuidas avaldus? Minul ei olegi olnud üldse, aga ma ka näen noorem välja ja sisemiselt tunnen ennast samamoodi nagu välja näen, vbl sellepärast. Nii vaadates on keskeakriis psühholoogiline nähtus, see ei sõltu vanusest tegelikult.
Sul on ju tüüpiline keskeakriisis oleva isiku jutt![]()
Ühiskonnas, kus nooruslikkus ja värskus on hinnas, on raske leppida oma vananemise väliste tunnustega. Sellepärast sa siin rõhutadki oma „nooruslikku välimust“.
-
Külaline
Ise nad selle "muti" ju oma kõrvale valisid. Ja siis järsku enam ei sobi, loobime välja nagu prügi.Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2025 13:35Aga milleks taluda vinguvat vananevat mutti, kui rahakott võimaldab?Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2025 12:47 Rikkamatel meestel väljendub see selles, et vana naine saadetakse kodust minema ja uus ning noorem võetakse asemele. Võib juhtuda, et mingi aja pärast saadetakse ka see minema ja tema asemele tuleb järgmine noorem naine. Sellest saab lugeda näiteks meditsiiniajakirja Kroonika veergudelt.
Igast noorest saab mingil hetkel mutt. Ja siis tulevadki ühiskonda need nilbed vanamehed, kes ei taha tunnistada, et ka nemad vananevad.
-
Külaline
Inimesed muutuvad. Kasvavad lahku.Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2025 15:19Ise nad selle "muti" ju oma kõrvale valisid. Ja siis järsku enam ei sobi, loobime välja nagu prügi.Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2025 13:35Aga milleks taluda vinguvat vananevat mutti, kui rahakott võimaldab?Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2025 12:47 Rikkamatel meestel väljendub see selles, et vana naine saadetakse kodust minema ja uus ning noorem võetakse asemele. Võib juhtuda, et mingi aja pärast saadetakse ka see minema ja tema asemele tuleb järgmine noorem naine. Sellest saab lugeda näiteks meditsiiniajakirja Kroonika veergudelt.
Igast noorest saab mingil hetkel mutt. Ja siis tulevadki ühiskonda need nilbed vanamehed, kes ei taha tunnistada, et ka nemad vananevad.
Vastupidi. Esimene tunnus on, kui inimene leiab, et on nüüd vanaks saadud, elu mööda läinud, mis kõik tegematta jäänud, kurvastab selle pärast, ei oska sellest välja tulla, jne. See "mina küll vana pole" näitab, et inimene elab edasi, nagu ennegi, pole tal mingit kriisi, kõik laabub ilusti. Kriis on ikka siis, kui inimene saab aru, et nüüd on nö kööga. Ja siis tahab uus olukord harjumist (loe:kriisist välja tulemist). Aga kui kõik läheb nö sama noorelt edasi, siis elu nagu lill nagu ennemalt, nii ka praegu, ma ei näe seal mingit kriisi. Kui muidu tegus inimene keskeas "mutistub", vaat' see on keskeakriis. Nooruslik olemine edasi on vastupidi normaalne elu edasi, nii, nagu kogu aeg ennegi olnud. Elu loomulik kulg. Ega keskealine ei pea siis kõrvad pea alla panema ja ennast vanana tundma.Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2025 13:36Täitsa õige! See "mina küll vana pole" on esimene tunnus.Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2025 12:31Keskeaks loetakse vanust 40.–60. eluaastani.Tolmukübe kirjutas: ↑10 Jaan 2025 07:41 Kas teil sellist asja on olnud, kuidas avaldus? Minul ei olegi olnud üldse, aga ma ka näen noorem välja ja sisemiselt tunnen ennast samamoodi nagu välja näen, vbl sellepärast. Nii vaadates on keskeakriis psühholoogiline nähtus, see ei sõltu vanusest tegelikult.
Sul on ju tüüpiline keskeakriisis oleva isiku jutt![]()
-
Külaline
Mis sul sellest, sind ei taha nagunii mitte keegiKülaline kirjutas: ↑10 Jaan 2025 13:35Aga milleks taluda vinguvat vananevat mutti, kui rahakott võimaldab?Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2025 12:47 Rikkamatel meestel väljendub see selles, et vana naine saadetakse kodust minema ja uus ning noorem võetakse asemele. Võib juhtuda, et mingi aja pärast saadetakse ka see minema ja tema asemele tuleb järgmine noorem naine. Sellest saab lugeda näiteks meditsiiniajakirja Kroonika veergudelt.
-
Külaline
Palju sa siis noorem välja näed? 16 aastat? Rinnad pringid nagu noorel tüdrukulTolmukübe kirjutas: ↑10 Jaan 2025 07:41 Kas teil sellist asja on olnud, kuidas avaldus? Minul ei olegi olnud üldse, aga ma ka näen noorem välja ja sisemiselt tunnen ennast samamoodi nagu välja näen, vbl sellepärast. Nii vaadates on keskeakriis psühholoogiline nähtus, see ei sõltu vanusest tegelikult.
-
Külaline
LahutusKülaline kirjutas: ↑10 Jaan 2025 08:05 Millised on keskeakriisi tunnused?
Tinder,Amoremi. Väljakutsuv ja praaliv käitumine
-
Külaline
Aga ütle miks ta ei peaks seda tegema kui selline võimalus olemas on. Miks ta peaks oma elu matma ja võimalused kasutamata jätma.Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2025 12:47 Rikkamatel meestel väljendub see selles, et vana naine saadetakse kodust minema ja uus ning noorem võetakse asemele. Võib juhtuda, et mingi aja pärast saadetakse ka see minema ja tema asemele tuleb järgmine noorem naine. Sellest saab lugeda näiteks meditsiiniajakirja Kroonika veergudelt.
Naistel on see komme juba kümneid aastaid. Vara pooleks kui lapsed suured. Ja saadud rahaga tormatakse vallaliste aasale indlema, kepslema.
Miks peaks mees ootama kui 20 a kois elatud tädikesel sõbrantside eeskujul katus ära sõidab.
Kui lapsed lõpetavad põhikooli on nad peaaegu kodust väljas. Välja tuleb saada ka sa alaliselt rahulolematu tädike. Kaua sa ikka ainult annad ja annad. Vastu ei saa midagi.
-
Külaline
Olgem ausad. Valisid ja koos hakkasid elama ikka ühise otsusena. Ja naine ei rääkunud, et peale 10 aastast kooselu muutub ta pahuraks, õelaks,omakasupüpdlikuks fuuriaks kes pols millegiga rahul. Eriti enda kaasaga. Mehed kannatavad pldjuhul 10+5 aastat ja siis lõpetavad. Turg on vallandatud ja ise lahku läinud mutikesi täis kes suudavad 1-2 aastat oma tõelist palet varjata. Aga kuna valik suur saab neid vahetada. Elu on tglt ilus ja põnev. Kindlasti poleks ta seda mutiga eladesKülaline kirjutas: ↑10 Jaan 2025 15:19Ise nad selle "muti" ju oma kõrvale valisid. Ja siis järsku enam ei sobi, loobime välja nagu prügi.Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2025 13:35Aga milleks taluda vinguvat vananevat mutti, kui rahakott võimaldab?Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2025 12:47 Rikkamatel meestel väljendub see selles, et vana naine saadetakse kodust minema ja uus ning noorem võetakse asemele. Võib juhtuda, et mingi aja pärast saadetakse ka see minema ja tema asemele tuleb järgmine noorem naine. Sellest saab lugeda näiteks meditsiiniajakirja Kroonika veergudelt.
-
Külaline
Kui raha on siis leiab alati. Ja raha on. Kõik on müüdavad. Asi on hinnas.Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2025 15:36Mis sul sellest, sind ei taha nagunii mitte keegiKülaline kirjutas: ↑10 Jaan 2025 13:35Aga milleks taluda vinguvat vananevat mutti, kui rahakott võimaldab?Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2025 12:47 Rikkamatel meestel väljendub see selles, et vana naine saadetakse kodust minema ja uus ning noorem võetakse asemele. Võib juhtuda, et mingi aja pärast saadetakse ka see minema ja tema asemele tuleb järgmine noorem naine. Sellest saab lugeda näiteks meditsiiniajakirja Kroonika veergudelt.![]()
-
Külaline
Tegelikult see lahkukasvamise jutt on lodevuse, nõrkuse ja litsakuse vabandus. See lahkukasvamine on ostus selliste rahulolematute naiste ära leirdatud ila. Umbes nagu vaimne ja majanduslik vägivald. Sibib iga asja vabanduseks.Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2025 15:21Inimesed muutuvad. Kasvavad lahku.Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2025 15:19Ise nad selle "muti" ju oma kõrvale valisid. Ja siis järsku enam ei sobi, loobime välja nagu prügi.Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2025 13:35
Aga milleks taluda vinguvat vananevat mutti, kui rahakott võimaldab?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], kaegu, libakägu, Roosad tulbid ja 12 külalist