Sagedased ütlused peres
-
Külaline
Sagedased ütlused peres
Mis on teil oma lapsepõlvest meeles, et tihti öeldi ja/või kasutate ise oma peres tihti, nt ise kasutan "harjutamine teeb meistriks"; "usalda, aga kontrolli". Lapsepõlvest mäletan nt et ema ütles tihti "inimene on oma kõhu ori".
-
Külaline
Kel janu, sel jalad. (Kui üks pereliige tahtis, et teine talle näiteks vett tooks ja see teine ei viitsinud)
Hommik on õhtust targem. (Ei ole vaja poole öö ajal õppida)
Hommik on õhtust targem. (Ei ole vaja poole öö ajal õppida)
-
Külaline
Um iks ellai ilman.
Pane või lehma jala alla, ikka ei tee vällä.
Enne tuleb piss püksi, kui kõiki neid lukke jõuab läbi närida.
Pane või lehma jala alla, ikka ei tee vällä.
Enne tuleb piss püksi, kui kõiki neid lukke jõuab läbi närida.
-
Külaline
-
Külaline
saada sitta asjale, karga ise kannule.
sada korda mõõda, üks kord lõika.
hommik on õhtust targem.
üks loll jõuab rohkem küsida, kui sada tarka vastat.
ei ole halba ilma heata.
kui enam halvemaks minna ei saa, hakkab paremaks minema.
sada korda mõõda, üks kord lõika.
hommik on õhtust targem.
üks loll jõuab rohkem küsida, kui sada tarka vastat.
ei ole halba ilma heata.
kui enam halvemaks minna ei saa, hakkab paremaks minema.
-
Külaline
„Pill tuleb pika ilu peale“ seda kasutad isa, aga ma päris täpselt siiamaani aru saa, mis see õige point on.
„Kes kannatab, see kaua elab!“ seda ma kasutan ise ka oma teismelisega kes peab aegajalt kooli karistuseks
„Parem karta, kui kahetseda“ seda kasutad ema, kui andis mõista, et enne mõtle, siis tee.
Ema õpetas ka seda, et "ära tee seda teistele, mida sa ei taha, et sulle tehakse". Selle põhimõtte järgi ma üsna palju ka toimin.
„Kes kannatab, see kaua elab!“ seda ma kasutan ise ka oma teismelisega kes peab aegajalt kooli karistuseks
„Parem karta, kui kahetseda“ seda kasutad ema, kui andis mõista, et enne mõtle, siis tee.
Ema õpetas ka seda, et "ära tee seda teistele, mida sa ei taha, et sulle tehakse". Selle põhimõtte järgi ma üsna palju ka toimin.
-
Külaline
Esimest ütles mu vanaema, kui me voodi peal kargasime. Aru saime ütlemisest siis, kui varsti peadpidi kokku põrkasime, et tuligiKülaline kirjutas: ↑10 Jaan 2025 14:53 „Pill tuleb pika ilu peale“ seda kasutad isa, aga ma päris täpselt siiamaani aru saa, mis see õige point on.
Teise parafraseering on Muhvilt: "Kes kaua elab, sel tuleb kaua kannatada!"
-
Külaline
Meie peres öeldi: mine magama.Külaline kirjutas: ↑09 Jaan 2025 23:13 Mis on teil oma lapsepõlvest meeles, et tihti öeldi ja/või kasutate ise oma peres tihti, nt ise kasutan "harjutamine teeb meistriks"; "usalda, aga kontrolli". Lapsepõlvest mäletan nt et ema ütles tihti "inimene on oma kõhu ori".
-
Külaline
"Mul pole kunagi elus nii häbi olnud" - vähemalt kord päevas. Olen vandunud, et et ei ütle seda iial oma lastele ja pole ka öelnud.
-
Külaline
-
Külaline
Ilu nõuab ohvreid! Kui ema mulle väiksena patse tegi ja ma kiunusin
. Pill tuleb pika ilu peale. Ja tihti tuli ka. Kahjuks.
-
Külaline
"Tahtmine on taevariik, saamine iseasi."
"Saada sitta asjale, karga ise kannule."
Naljaga: "Laps räägib siis, kui kana pissib."
"Saada sitta asjale, karga ise kannule."
Naljaga: "Laps räägib siis, kui kana pissib."
-
Külaline
Tegelt oligi see vist põhiline ütlus, kui ma väike olin.Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2025 20:02"Laps räägib siis, kui kana pissib."
-
Külaline
-
Külaline
Ameerika kauboide variant sellest onKülaline kirjutas: ↑10 Jaan 2025 17:56Pill tuleb pika ilu peale. Ja tihti tuli ka.
Bill tuleb plika ilu peale
-
Külaline
Minu äi armastas ka öelda "elagu sitt ja varbalsed", mida ta sellega täpselt mõtles ei tea. Ilmselt arvas et on vaimukas. Jälestasin seda ütlust. Õnneks tema laps ehk minu abikaasa on täiesti normaalse mõttemaailmaga, pole uurinud kas tema isa ütlus talle ka mingeid nostalgilisi meentusi toob või pidas ta seda ise ka kohatuks. Vanemaid valida me ei saa, küll aga saame oma elu elada nii et meie lastel piinlik poleks.Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2025 11:32 Mingi fekalist on siia teemasse sattunud.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Tuuletu ja 10 külalist