Kas pooldate aastavahetuse ilutulestikku?
Kas pooldate aastavahetuse ilutulestikku?
Mina elumajade vahel ei poolda, tuleks ära keelata ja vastavad kohad sisse seada, mingu selleks ette nähtud kohta. Ei saa magada normaalselt, nüüd hommikul olen nagu roidunud ja energiat vähe, ja koduloomad ka kardavad. Ja vaadata pole seal ka õieti midagi, värve mujalgi saab näha. Mida arvate?
-
Tutiga Täi
- Teerajaja
- Kontakt:
Leian, et sellega peaks tagasi tõmbama. Jah, see on ilus, seda vaadates tekib kuidagi pidulikum tunne hinge, aga samas mulle ei meeldi sellega kaasnev paugutamine.
Kurb on see, et tänavad on pärast ilutulestikku prügi täis. Paugutatakse, aga oma sodi sealt hiljem kaasa ei võeta. Kardan ka pisut ilutulestikuga hooletut ümberkäimist, kuna olen kord olnud tunnistajaks olukorrale, mis oleks võinud väga halvasti lõppeda. Kiire reageerimine päästis halvimast.
Ja muidugi vaesed koerad- kassid, kelle jaoks see paugutamine on tohutult stressirohke. Olen lugenud lugusid, kus hobune on hirmu tõttu surnud. Seega- ei poolda. Mõttetult kulutatud raha.
Kurb on see, et tänavad on pärast ilutulestikku prügi täis. Paugutatakse, aga oma sodi sealt hiljem kaasa ei võeta. Kardan ka pisut ilutulestikuga hooletut ümberkäimist, kuna olen kord olnud tunnistajaks olukorrale, mis oleks võinud väga halvasti lõppeda. Kiire reageerimine päästis halvimast.
Ja muidugi vaesed koerad- kassid, kelle jaoks see paugutamine on tohutult stressirohke. Olen lugenud lugusid, kus hobune on hirmu tõttu surnud. Seega- ei poolda. Mõttetult kulutatud raha.
-
Külaline
Jah, ühelt poolt ma tean kõiki neid ilutulestikuga seotud hirmsaid lugusid: ei ole paugutamine paugutajatele endale ohutu (mõned on ennast vigastanud), Sakus läks nendest aastaid tagasi üks suur kasuvuhoonekompleks põlema, loomad kardavad...
Teisalt olid kõik lapsed eile südaöösel korteri aknast välja vaadates ja isetegevuslikku ilutulestikku nähes nii vaimustatud. Endale ka tegelikult meeldib. Eks ta selline laste ja lapsemeelsete värk ole
Magama saime küll hiljem, aga magasime hästi, mingi väsimust keegi (isegi lapsed) ei kurda.
Mis tunudub viimastel aastatel teistmoodi, on see, et rahval on rakette vähem käes ja paugutamine koonudub nüüd lühemasse ajavahemikku. Mis peaks siis neile, kellele ilutulestik on väga raske, natuke kergem üle elada olema. Varem algas intensiivne paugutamine kortermajade vahel juba õhtupoolikul ja käis vaata et hommikuni.
Teisalt olid kõik lapsed eile südaöösel korteri aknast välja vaadates ja isetegevuslikku ilutulestikku nähes nii vaimustatud. Endale ka tegelikult meeldib. Eks ta selline laste ja lapsemeelsete värk ole
Mis tunudub viimastel aastatel teistmoodi, on see, et rahval on rakette vähem käes ja paugutamine koonudub nüüd lühemasse ajavahemikku. Mis peaks siis neile, kellele ilutulestik on väga raske, natuke kergem üle elada olema. Varem algas intensiivne paugutamine kortermajade vahel juba õhtupoolikul ja käis vaata et hommikuni.
-
Külaline
Pigem võiks olla üks võimas ja organiseeritud ilutulestik linna ühes kohas või suuremas linnas mitmes linnaosas. See on jama, et igaüks võib suva nuka peal sirtsutada oma odavat ja mitte midagi pakkuvat pauku.
Meil tegelikult on see asi veel kontrolli all, aga paljudes maailma linnades ja Euroopas on lood palju hullemad. Seal käib nagu sõda ja lastakse vertikaalis igas suunas ja inimestele pihta. Eksootilised mehed kampas koos.
Meil tegelikult on see asi veel kontrolli all, aga paljudes maailma linnades ja Euroopas on lood palju hullemad. Seal käib nagu sõda ja lastakse vertikaalis igas suunas ja inimestele pihta. Eksootilised mehed kampas koos.
-
Külaline
Üldse ei poolda ilutulestikku. Mu kaks kassi jooksid mööda korterit ringi ega teadnud, kuhu pugeda. Õues olevatel loomadel on kordades hullem hirm.
Mõned aastad tagasi nägin aknast, kuidas mingitel tüüpidel kukkus see kast ümber ja ilutulestik lendas otse autoteele, autod sõitsid. Tüübid jooksid muidugi minema.
Kuna ma paugutamisest lugu ei pea, siis minu jaoks on see kõige ehtsam raha tuulde loopimine. Need rumalakesed võiks pigem annetada.
Mõned aastad tagasi nägin aknast, kuidas mingitel tüüpidel kukkus see kast ümber ja ilutulestik lendas otse autoteele, autod sõitsid. Tüübid jooksid muidugi minema.
Kuna ma paugutamisest lugu ei pea, siis minu jaoks on see kõige ehtsam raha tuulde loopimine. Need rumalakesed võiks pigem annetada.
-
Külaline
Ongi täpselt raha tuulde loopimine, sõna otseses mõttes. Ei poolda, ei osta, aga vana-aasta õhtul vaatn ikka rõdult. Mu oma koer õnneks paanikas ei ole, kuigi suurema paugu peale võpatab. Aga õhusaaste, mürasaaste, loomade stress, prügi, purjus inimeste lollused- ei kaalu a 1 sekumdit toredat vaatepilti üles.
-
Külaline
Mulle meeldib, aga ma saan aru kõigist vastuargumentidest. Kui oleks hääletus, oleksin erapooletu.
-
Tutiga Täi
- Teerajaja
- Kontakt:
Minu lapsepõlves oli aastavahetuse ilutulestik oodatud ja armastatud sündmus. Nii ilus oli neid vihmavarjuna avanevaid ja aeglaselt alla langevaid valgustombukesi vaadata. Punased, rohelised, kollased- imeilus. Vaatasime neid, kuni kael kangeks jäi.Külaline kirjutas: ↑01 Jaan 2025 15:27 Teisalt olid kõik lapsed eile südaöösel korteri aknast välja vaadates ja isetegevuslikku ilutulestikku nähes nii vaimustatud. Endale ka tegelikult meeldib. Eks ta selline laste ja lapsemeelsete värk oleMagama saime küll hiljem, aga magasime hästi, mingi väsimust keegi (isegi lapsed) ei kurda.
Mõistan, et lastele meeldib ja kindlasti täiskasvanutele ka. See on natuke nagu laulupeo tunne, kui kogu küla koguneb turuplatsile kokku, et koos ilutulestikku vaadata ja üksteisele head uut aastat soovida.
Ega mina ka otseselt vastu pole, kui see toimub kontrollitult. Pelgan neid tänaval suvalises suunas kõmmutajaid.
-
Külaline
Minule meeldib.
Kass magas rahulikult ja ei liigutanud vuntsigi.
Kass magas rahulikult ja ei liigutanud vuntsigi.
Eestlane on ikka huvitav tõug: istusid Viiratsi ilutulestikku näha lootes (kestis 6 min väidetavalt) ummikus.
-
Külaline
Siis ei müüdud neid iga ostukeskuse/toidupoe nukas tervelt ca kaks kuud igaühele, ei reklaamitud, althõlma mõni sai signaalrakette (mõnda olen näinud veel igal aastal, kuigi punaseid ei tohi kasutada). Oligi vähe ja imeasi, mida tasus õue või linnaplatsile minna vaatama.Tutiga Täi kirjutas: ↑01 Jaan 2025 19:00 Minu lapsepõlves oli aastavahetuse ilutulestik oodatud ja armastatud sündmus. Nii ilus oli neid vihmavarjuna avanevaid ja aeglaselt alla langevaid valgustombukesi vaadata. Punased, rohelised, kollased- imeilus. Vaatasime neid, kuni kael kangeks jäi.
-
Külaline
Praegusel kujul ilutulestikku ei poolda. Võiks siis olla tõesti näiteks igas omavalitsuses-linnaosas 1 kontrollitud ilutulestik kl 00:00 alates paar minutit. Seda suvalist paugutamist suvalistel päevadel ja kellaaegadel elumajade vahel ei salli.
-
Külaline
Kui ilutulestikku õigel ajal lastaks, oleks ok. Kõik ülejäänud, kes neid suvalisel ajal lasevad, võivad sügavale perse käia. Nii palju ärajooksnud koeri on jälle, et ei näe otsimis- ja leidmiskuulutustel lõppu.
See pole poliitiliselt korrektne seisukoht, aga mina ausalt öeldes aastavahetuse ilutulestikku täitsa pooldan.
Minu meelest loob see piduliku ja õige aastavahetuse tunde ja no see on ju pealegi väga-väga iidne uskumus, et pahad vaimud tuleb aastavahetusel eemale paugutada.
Lindudest ja loomadest on mul samas kahju küll ja see, kui sodi pärast maha jäetakse, mulle ka ei meeldi. Ikkagi usun, et kord aastas paugutamist on loodusele väiksem kahju ja loomadele pisem/hetkelisem piin kui paljud muud asjad, mida inimesed märksa suuremamahulisemalt ja rutiinsemalt teevad ja mida ei kiirustata üldse muutma. Just ilutulestiku vastu võitlemine on seega mu arust natuke silmakirjalik.
Küll aga võiks tõesti ilutulestiku jaoks ollagi ainult see üks päev/õhtu aastas - vana-aasta õhtu - mitte nii, et paugutatakse veel enne ja pärast ja suvalistel aegadel.
Minu meelest loob see piduliku ja õige aastavahetuse tunde ja no see on ju pealegi väga-väga iidne uskumus, et pahad vaimud tuleb aastavahetusel eemale paugutada.
Lindudest ja loomadest on mul samas kahju küll ja see, kui sodi pärast maha jäetakse, mulle ka ei meeldi. Ikkagi usun, et kord aastas paugutamist on loodusele väiksem kahju ja loomadele pisem/hetkelisem piin kui paljud muud asjad, mida inimesed märksa suuremamahulisemalt ja rutiinsemalt teevad ja mida ei kiirustata üldse muutma. Just ilutulestiku vastu võitlemine on seega mu arust natuke silmakirjalik.
Küll aga võiks tõesti ilutulestiku jaoks ollagi ainult see üks päev/õhtu aastas - vana-aasta õhtu - mitte nii, et paugutatakse veel enne ja pärast ja suvalistel aegadel.
-
Külaline
Pigem pooldan. Kuni ilutulestik on haruldane (st tõesti vaid aastavahetuse ööl), on seda tore vaadata.
Meie peres on ka koerad ja kassid, kuid nemad ei ole mitte kunagi saluudist närvi läinud, nad ei pane seda tähelegi.
Mis mind aga häirib, on see, et üksvahe muutus popiks lasta ilutulestikku täiesti suvalisel ajal, ja muidugi linna sees. Kusjuures ühed sünnipäeva pidavad naabrid olid veel nii kavalad, et ajastasid oma paugutamise täpselt neli minutit enne ametliku öörahu algust. Mul oli põhikooli õpilane, kel seisis järgmisel hommikul ees lõpueksam. Laps oli terve päeva õppinud ja läks õhtul varem magama. Ilutulestik ajas ta kõige magusama une pealt üles ja kuna närv eksami pärast oli niigi sees, siis hakkas ta ehmatusest ja lärmist lihtsalt nutma. Ei jäänudki pool ööd magama ja järgmisel hommikul eksamile minnes oli laps loppis ja väsinud ning eksamil läks halvasti.
Aastavahetuse ilutulestik vähemalt on kõigile teada ja 1. jaanuaril ei seisa kellelgi ees mingeid olulisi eksameid ega tööülesandeid. Las ta siis olla.
Meie peres on ka koerad ja kassid, kuid nemad ei ole mitte kunagi saluudist närvi läinud, nad ei pane seda tähelegi.
Mis mind aga häirib, on see, et üksvahe muutus popiks lasta ilutulestikku täiesti suvalisel ajal, ja muidugi linna sees. Kusjuures ühed sünnipäeva pidavad naabrid olid veel nii kavalad, et ajastasid oma paugutamise täpselt neli minutit enne ametliku öörahu algust. Mul oli põhikooli õpilane, kel seisis järgmisel hommikul ees lõpueksam. Laps oli terve päeva õppinud ja läks õhtul varem magama. Ilutulestik ajas ta kõige magusama une pealt üles ja kuna närv eksami pärast oli niigi sees, siis hakkas ta ehmatusest ja lärmist lihtsalt nutma. Ei jäänudki pool ööd magama ja järgmisel hommikul eksamile minnes oli laps loppis ja väsinud ning eksamil läks halvasti.
Aastavahetuse ilutulestik vähemalt on kõigile teada ja 1. jaanuaril ei seisa kellelgi ees mingeid olulisi eksameid ega tööülesandeid. Las ta siis olla.
-
Külaline
Ma oleksin häiritud pigem sellest, et mu põhikooli lõpetav laps on selline kakahäda, et ilutulestiku peale nutma hakkab. Sugugi mitte kaugel õpivad lapsed pommirahe all, siin üks, peaaegu suur inimene, pillib ilutulestiku peale.Külaline kirjutas: ↑04 Jaan 2025 08:24 .Mul oli põhikooli õpilane, kel seisis järgmisel hommikul ees lõpueksam. Laps oli terve päeva õppinud ja läks õhtul varem magama. Ilutulestik ajas ta kõige magusama une pealt üles ja kuna närv eksami pärast oli niigi sees, siis hakkas ta ehmatusest ja lärmist lihtsalt nutma. Ei jäänudki pool ööd magama ja järgmisel hommikul eksamile minnes oli laps loppis ja väsinud ning eksamil läks halvasti.
-
Külaline
väiksena mulle meeldis. aga kui ma vaatan, kuidas minu varjupaigast võetud koer hullunult hingeldades põgeneda püüab, ei oleks normaalne, kui see mulle meeldiks. räige õhureostus pole muidugi kunagi meeldinud. seega usun, et aeg on edasi liikuda ja valgusmängudega piirduda.
-
Külaline
Me kõik oleme kogenud olukorda, kus närvid on pingul ja siis tuleb see viimane piisk karikasse ja hakkab üle ajama. Me kõik oleme näinud, kuidas keegi läheb meie arvates mingi tähtsusetu asja peale endast välja ja me ei saa aru, mis tal nüüd siis hakkas. Juhtus see, et inimene oli juba muudel põhjustel nö närvis ja järgmise asja lisandudes kadus enesevalitsus.Külaline kirjutas: ↑04 Jaan 2025 09:22Ma oleksin häiritud pigem sellest, et mu põhikooli lõpetav laps on selline kakahäda, et ilutulestiku peale nutma hakkab. Sugugi mitte kaugel õpivad lapsed pommirahe all, siin üks, peaaegu suur inimene, pillib ilutulestiku peale.Külaline kirjutas: ↑04 Jaan 2025 08:24 .Mul oli põhikooli õpilane, kel seisis järgmisel hommikul ees lõpueksam. Laps oli terve päeva õppinud ja läks õhtul varem magama. Ilutulestik ajas ta kõige magusama une pealt üles ja kuna närv eksami pärast oli niigi sees, siis hakkas ta ehmatusest ja lärmist lihtsalt nutma. Ei jäänudki pool ööd magama ja järgmisel hommikul eksamile minnes oli laps loppis ja väsinud ning eksamil läks halvasti.
Pauk ise tekitab alati palju ehmatust ja tunnet, et süda jääb seisma. Kasvõi õhupalli lõhkemine toas. Leidub neid, kes hüppavad ka iga kapiukse paugatuse ja potikaane kukkumise peale õhku. Nö paugu taluvus on inimestel erinev.
Arusaadav, et kui laps valmistub eksamites, siis tal on närvid pingul. Ta läheb õigel ajal magama, et olla hommikuks puhanud ja siis juhtub midagi sellist, mida ta polnud ette näinud. Õues hakkab paugutamine. Laine lööb üle pea.
Oleme kõik meediast lugenud juhtumeid, kus naabrid on müra pärast lootusetult raksus. Minnakse suisa relvaga ukse taha. Öine vaikus on püha ja selle rikkumine ajab inimestel kopsu üle maksa.
-
Külaline
Jeerum, see oli ikka väga niru sutsakas, küll aga pauku ja tossu oli rohkem kui rubla eest. Mingist ilutulestikust polnud seal haisugi. Vaatasin telekast kadedusega Moskva tõelist ilutulestikku. Küll on hea, et see aeg läbi on.Külaline kirjutas: ↑01 Jaan 2025 22:08Siis ei müüdud neid iga ostukeskuse/toidupoe nukas tervelt ca kaks kuud igaühele, ei reklaamitud, althõlma mõni sai signaalrakette (mõnda olen näinud veel igal aastal, kuigi punaseid ei tohi kasutada). Oligi vähe ja imeasi, mida tasus õue või linnaplatsile minna vaatama.Tutiga Täi kirjutas: ↑01 Jaan 2025 19:00 Minu lapsepõlves oli aastavahetuse ilutulestik oodatud ja armastatud sündmus. Nii ilus oli neid vihmavarjuna avanevaid ja aeglaselt alla langevaid valgustombukesi vaadata. Punased, rohelised, kollased- imeilus. Vaatasime neid, kuni kael kangeks jäi.
-
Külaline
Praegu aknast näen, kuidas ilutulestikku lastakse, üksikud paugud ca 1-minutiliste vahedega, vahel pikemad pausid. Palju õnne loomaomanikele.
See ongi see, mis teeb kogu selle ilutulestiku laskmise problemaatiliseks. Oleks tõesti konkreetne aeg selleks, siis ma usun, et kisa poleks pooltki nii suur.
See ongi see, mis teeb kogu selle ilutulestiku laskmise problemaatiliseks. Oleks tõesti konkreetne aeg selleks, siis ma usun, et kisa poleks pooltki nii suur.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Bing [Bot], dmy, kaegu, silli ja 6 külalist