Kas kasutate oma andeid, või olete selleks liiga laisad/mugavad?

vana hea klassika
Vasta
Tolmukübe
Kontakt:

Kas kasutate oma andeid, või olete selleks liiga laisad/mugavad?

Postitus Postitas Tolmukübe »

Selline küsimus ongi.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Andeid peab vaka all peidus hoidma, muidu varastatakse ära.
Külaline

Mida üldse pidada anneteks? Näiteks ei pidanud ma kooli ajal ennast õppimisega vaevama, sest head hinded sai niisamagi kätte. (Sh kodus ei õppinud kunagi, kõik sai kähku koolis vahetundidel või bussis ära tehtud.) Kas see on anne? Ja kui seda andeks pidada, siis kuidas nüüd objektiivselt tuvastada, kas olen seda edaspidi kasutanud või veel kasutan?

Teine näide: mulle jäävad keeled üsna lihtsalt külge. Nooruspõlves õppisin suht pingutuseta ära nii soome kui rootsi keele. Ainult, et mul pole kummagagi igapäevaelus eriti midagi peale hakata. Kas see on anne ja kas ma siis kasutan või olen liiga laisk, et kasutada?
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Dets 2024 12:44 Mida üldse pidada anneteks? Näiteks ei pidanud ma kooli ajal ennast õppimisega vaevama, sest head hinded sai niisamagi kätte. (Sh kodus ei õppinud kunagi, kõik sai kähku koolis vahetundidel või bussis ära tehtud.) Kas see on anne? Ja kui seda andeks pidada, siis kuidas nüüd objektiivselt tuvastada, kas olen seda edaspidi kasutanud või veel kasutan?

Teine näide: mulle jäävad keeled üsna lihtsalt külge. Nooruspõlves õppisin suht pingutuseta ära nii soome kui rootsi keele. Ainult, et mul pole kummagagi igapäevaelus eriti midagi peale hakata. Kas see on anne ja kas ma siis kasutan või olen liiga laisk, et kasutada?
Nii rumala jutuga inimene õpib keeled selgeks?
Anded on need mis inimesel tuleb hästi välja, aga ta ei pruugi neist ise teada või ta häbeneb end väljenduda läbi oma annete. Näiteks on lapsena kõvasti kritiseeritud või teised ei hinda neid ja täiskasvanult on tekkinud blokk. Kui blokk on ees, ei saa ka andeid rakendada, sest eneseusaldus on väike.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: elke, Google [Bot], libakägu, roosaroos ja 6 külalist