Haige ja julm ametnike Eesti

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Arutate pikalt inimeste üle, kes on aastaid sotsiaalkorterites elanud, et kas olukord on nende jaoks õiglane. Aga mõelge korraks ka nende inimeste peale, kes on veel raskemas olukorras ja ootavad pikka aega sotsiaalkorteri järjekorras, mida lihtsalt ei jagu. Nende inimeste olukord võib veelgi hullem olla.
Külaline

Huvitav oleks kui mõni sotsiaalkorteri kasutaja paneks ka enamvähem keskmise summa mis talvel seal kommunaalide ja muude maksete peale läheb.

Kunagi üks tuttav, kes Lasnamäe uute sotsiaalmajade järjekorras oli, ütles pakutust ära kui eeldatavaid kommunaal ja muid makseid ning tingimusi nägi. Ehk et polnud just eriti soodus. Kas see tõesti nii on või ei ole, võiks mõni sotsiaalkorteri kasutaja kirjutada.

Lasnamäe uutes majades olid mingid heakorrakulud jms. olnud suht kirved.
Külaline

Mul üks tuttav elas ka sotsiaalkorteris ja ei olnud seal midagi soodsat. Tingimused olid väga karmid, ise ei tohtinud põhimõtteliselt lambipirni ka vahetada, pidi maksma selle eest suure summa. Naabrid olid ka üsnagi jubedad. Igatahes ta üüris vabaturult korteri, mis oli vaid veidi kallim. Seal see ametnik toob mingi kümnekordse hinnavahe, mis minu arust pole tõsi.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Dets 2024 23:24 Huvitav oleks kui mõni sotsiaalkorteri kasutaja paneks ka enamvähem keskmise summa mis talvel seal kommunaalide ja muude maksete peale läheb.

Kunagi üks tuttav, kes Lasnamäe uute sotsiaalmajade järjekorras oli, ütles pakutust ära kui eeldatavaid kommunaal ja muid makseid ning tingimusi nägi. Ehk et polnud just eriti soodus. Kas see tõesti nii on või ei ole, võiks mõni sotsiaalkorteri kasutaja kirjutada.

Lasnamäe uutes majades olid mingid heakorrakulud jms. olnud suht kirved.
Meie elame munitsipaalkorteris, 50m2, üür + kommunaalid (vesi, üldvesi, küte, elekter, üldelekter, kindlustus, prügivedu) kokku olid viimase arve peal veidi alla 500 euro.
Külaline

Anonymous kirjutas: 20 Dets 2024 23:28Seal see ametnik toob mingi kümnekordse hinnavahe, mis minu arust pole tõsi
Artiklis mainiti, et maksti 350.- kuus. Ei tea, kui suure pinna eest, aga 10-kordne hinnavahe on muidugi liialdus. Samas - no Tallinnas sellise raha eest vist kõigi mugavustega üürikorterit leida ei saagi, nagu see pere harjunud oli.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Dets 2024 00:10
Anonymous kirjutas: 20 Dets 2024 23:28Seal see ametnik toob mingi kümnekordse hinnavahe, mis minu arust pole tõsi
Artiklis mainiti, et maksti 350.- kuus. Ei tea, kui suure pinna eest, aga 10-kordne hinnavahe on muidugi liialdus. Samas - no Tallinnas sellise raha eest vist kõigi mugavustega üürikorterit leida ei saagi, nagu see pere harjunud oli.
See oli ju praktiliselt üks tuba, köökigi ega midagi polnud eraldi.
Külaline

Võib ju tõesti loota ja arvata, et kui juba selle sotspinna sain, siis see jääbki nii. Et see pole ju mingi luksus. Aga sel juhul peab tegema neid pindu järjest juurde. Sest kes ikka tahab kolida kallimasse elamisse. Kuigi kallim oleks ilmselt ka parem. Aga kui leidagi ise endale 500e maksev ja parem elamine, on see ikkagi 150 e rohkem maksta.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Dets 2024 09:14
Külaline kirjutas: 17 Dets 2024 05:01
Külaline kirjutas: 16 Dets 2024 23:05

Kuidas see arvutuskäik sul nüüd nii metsa läks. Ema saab 1000 + vanaema saab 700 + lastetoetus 80 teeb kokku ca 1800 eurot. Sellest 350 üür ja 200 kom maksed (kom maksed vist selle üüri sees ei ole?), jääb alles 1250 eurot. Ei ole just väga laiutada, aga näljasurma piiril ilmselt ka ei ole. Paljud Eesti pered elavad nii. Kui lapse isalt saa ka summa kätte, siis on elujärg juba palju parem.
Postitus on kustutatud
1000 eur bruto saaja saab kätte 902. 700 eur pensioni saaja saab kätte 700.
See inimene, kelle postitus on kustutatud, tsiteerib mind. Kahjuks ma ei näe, mida ta mulle vastas. Ilmselt midagi inetut.

Aga sisuliselt... kui ma oma palgast arvutan maha kommunaalmaksed, siis jääb mul pereliikme peale kuus umbes sama palju elamiseks raha. Aga igal juhul suudan sealt veel kõrvale panna. Mul ei ole vaja enam oma kodu ostuks raha koguda. Selle olengi iseenda töö ja vaevaga soetanud, aga säästan sellegipoolest igakuiselt. Sest ootamatusi võib alati ette tulla.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Dets 2024 13:37
Külaline kirjutas: 18 Dets 2024 23:34
Külaline kirjutas: 17 Dets 2024 14:04 Postitus on kustutatud
Ma sosistan sulle ühe saladuse, ära teistele ütle - tead, see kasutaja "Külaline" ei ole üks kindel inimene, vaid selle taga on kõik kasutajad, kes soovivad jääda anonüümseks. See ei ole kõik ühe inimese arvamus, ausõna!
Alati võid lehe alt vaadata kes foorumis nimeliselt on ja siis saad oletada kes postitab. Iga päev näeb mustreid, siis saabki teada kes see kindel inimene on. Aga osad ikka tulevad ja väidavad kuidas esimest korda foorumis, esimene postitus...
All näitab foorumil olevaid kasutajaid küll, aga seal näitab, kes üleüldse foorumis parasjagu, mitte, et kes konkreetselt siin teemas praegu on. Nii et, kui sa siin all näed, et kasutaja Mari on foorumil, siis ta on vbl hoopis "Rasestumise" teemas.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Dets 2024 13:18
Külaline kirjutas: 18 Dets 2024 23:34 Ma sosistan sulle ühe saladuse, ära teistele ütle - tead, see kasutaja "Külaline" ei ole üks kindel inimene, vaid selle taga on kõik kasutajad, kes soovivad jääda anonüümseks. See ei ole kõik ühe inimese arvamus, ausõna!
Alati võid lehe alt vaadata kes foorumis nimeliselt on ja siis saad oletada kes postitab. Iga päev näeb mustreid, siis saabki teada kes see kindel inimene on. Aga osad ikka tulevad ja väidavad kuidas esimest korda foorumis, esimene postitus...
All näitab foorumil olevaid kasutajaid küll, aga seal näitab, kes üleüldse foorumis parasjagu, mitte, et kes konkreetselt siin teemas praegu on. Nii et, kui sa siin all näed, et kasutaja Mari on foorumil, siis ta on vbl hoopis "Rasestumise" teemas.
Ära mängi rumalat
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Dets 2024 15:37

Ära mängi rumalat
Sa ei näe sealt midagi. Saab valida ka variandi, et ära näita minu viibimist foorumil ja usu mind, seda see troll teebki.
Külaline

Ära mängi rumalat
Miks ma rumal olen? Vaata ise - praegu paistab su nimi siinse teema all ja näitab ka teisi kasutajaid. Kui hüppad nüüd mõnda teise teemasse, siis näed samu kasutajaidka selle teema all. Vaevalt, et nad sinuga täpselt samal ajal sinna teemasse hüppasid, kuhu sina.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Dets 2024 07:43
Ära mängi rumalat
Miks ma rumal olen? Vaata ise - praegu paistab su nimi siinse teema all ja näitab ka teisi kasutajaid. Kui hüppad nüüd mõnda teise teemasse, siis näed samu kasutajaidka selle teema all. Vaevalt, et nad sinuga täpselt samal ajal sinna teemasse hüppasid, kuhu sina.
Oled ikka, sest kui online on ainult 5 kasutajat kellest 3 on otsingubotid, siis jääbki kaks inimest kes hetkel kirjutavad. Pole vahet millises teemas kumbki on, kui tekib uus postitus, siis ongi selge kes selle postitas. Iga alagrupi all näitab ka neid kasutajaid kes seda alagruppi hetkel loevad.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: elke, libakägu, roosaroos ja 5 külalist