Enamik inimesi panevad aineid – nii see paraku on

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

ENAMIK on nüüd küll äärmiselt vale ja utreeritud siinjuures.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Dets 2024 16:20 Vanas Perekoolis oli kunagi teema ja seal oi kui paljud pereinimesed üritasid mulle selgeks teha, et väike triip mehega nädalavahetusel pole mingi narkomaania. Õnneks ise selliseid inimesi ei tunne ja normaalseks ei pea ja olen endiselt veendunud, et need nädalavahetuse triibutajad on narkomaanid, vahet pole kuidas nad ise seda kutsuvad. Pane seale lips ette ja ülikond enne, ikka on siga.
Ja siis? Alkohol ning tubakas on ka narkootikumid. See, et nad legaalsed on, ei tee neid muuks. Ilmselt oled ise ka narkomaan, sest midagi ikka oled teinud.
Külaline

Kõige kummalisem on aga see, et abi sisuliselt ei olegi. Kui see noor käib arsti juures ja nad mõlemad - nii noor kui tema ema - räägivad arstile täiesti ausalt ja selgelt, et sel noorel on tekkinud narkoprobleem ja ehk veel saaks kuidagimoodi käe vahele panna, siis arst ainult kuulab ja mõmiseb: "ahah", ja ei tee mitte midagi. Vahetati arsti - jälle sama lugu. Prooviti kolmandatki arsti - jälle sama "ahah". Et kuhu siis jäävad kõik need hiiglauhked paljukiidetud sekkumised tegelikkuses? Kõik need spetsialistid jahuvad "varasest märkamisest", aga kui märkamine on juba toimunud, ja isegi piisavalt vara, siis ei tehta tegelikkuses mitte midagi.

Kas ei noor ega vanemad ei oska guugeldada, kuhu tuleks pöörduda? Narkomaan saab abi Viljandi sõltuvushaigete ravi- ja rehabilitatisoonikeskusest. Siis on olemas selline programm nagu Sütik, millega saab liituda. (Rohkem ei tule hetkel pähe, aga neid võimalusi, kust abi saada, on veel.) Psühhiaater aitab siis, kui noor on narkotarvitamisest psühhoosis, lihtsalt sõltuvuse ravi ei olegi psühhiaatri rida.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Dets 2024 16:24
Külaline kirjutas: 17 Dets 2024 16:20 Vanas Perekoolis oli kunagi teema ja seal oi kui paljud pereinimesed üritasid mulle selgeks teha, et väike triip mehega nädalavahetusel pole mingi narkomaania. Õnneks ise selliseid inimesi ei tunne ja normaalseks ei pea ja olen endiselt veendunud, et need nädalavahetuse triibutajad on narkomaanid, vahet pole kuidas nad ise seda kutsuvad. Pane seale lips ette ja ülikond enne, ikka on siga.
Ja siis? Alkohol ning tubakas on ka narkootikumid. See, et nad legaalsed on, ei tee neid muuks. Ilmselt oled ise ka narkomaan, sest midagi ikka oled teinud.
Ära seleta. Aine on aine. Suits ja alkohol pole piinlik, aineid teha on piinlik ning mina sellistega tegemist ei tee.
https://et.wikipedia.org/wiki/Uimasti
Külaline

Pealkirjas olev väide on lausvale ja teemaalgatuses lingitu ka midagi sellist ei väida. Meelevaldsed järeldused, mil pole reaalse eluga palju ühist.
Külaline

Kui "enamik", siis ka teemaalgataja, miks muidu teema nii kangesti kõnetab ja valeväiteid esitama paneb? Otsid kaaskannatajaid?
Külaline

Alkohol ning tubakas on uimastid, aga narkootilist ainet nad ei sisalda.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Dets 2024 16:32 Kõige kummalisem on aga see, et abi sisuliselt ei olegi. Kui see noor käib arsti juures ja nad mõlemad - nii noor kui tema ema - räägivad arstile täiesti ausalt ja selgelt, et sel noorel on tekkinud narkoprobleem ja ehk veel saaks kuidagimoodi käe vahele panna, siis arst ainult kuulab ja mõmiseb: "ahah", ja ei tee mitte midagi. Vahetati arsti - jälle sama lugu. Prooviti kolmandatki arsti - jälle sama "ahah". Et kuhu siis jäävad kõik need hiiglauhked paljukiidetud sekkumised tegelikkuses? Kõik need spetsialistid jahuvad "varasest märkamisest", aga kui märkamine on juba toimunud, ja isegi piisavalt vara, siis ei tehta tegelikkuses mitte midagi.

Kas ei noor ega vanemad ei oska guugeldada, kuhu tuleks pöörduda? Narkomaan saab abi Viljandi sõltuvushaigete ravi- ja rehabilitatisoonikeskusest. Siis on olemas selline programm nagu Sütik, millega saab liituda. (Rohkem ei tule hetkel pähe, aga neid võimalusi, kust abi saada, on veel.) Psühhiaater aitab siis, kui noor on narkotarvitamisest psühhoosis, lihtsalt sõltuvuse ravi ei olegi psühhiaatri rida.
Mis abi siis anda saab? Heroiinist ja fentanüülist ei saagi mitte kunagi enam lahti. Pole mingit ravimit olemas mis tema sõltuvuse ajust kustutaks. Sõltlased suudavad suure suure tahtejõuga mingi aeg mitte kasutada, aga kohe kui eluraskused tulevad, hakatakse uuesti kasutama. Kokaiin ja kanep on sellest palju pehmemad narkod.
Külaline

Tundub, et Lootuse küla on vist ainuke asutus Eestis, kus päriselt ka abi saab. Kust kaudu aga sinna saada, seda ma ei tea.
Mitmeid doke selle kohta olnud, kus näidatakse, et seal päriselt saab ka abi.
Kas siia kohad piiratud? Miks sinna ei suunata?
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Dets 2024 23:29 Tundub, et Lootuse küla on vist ainuke asutus Eestis, kus päriselt ka abi saab. Kust kaudu aga sinna saada, seda ma ei tea.
No see Sõnajalgade proua sealt abi ei saanud. Ta oli kõigest alkohoolik. Kes sinna peaks suunama, arst?
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Dets 2024 23:30
Külaline kirjutas: 17 Dets 2024 23:29 Tundub, et Lootuse küla on vist ainuke asutus Eestis, kus päriselt ka abi saab. Kust kaudu aga sinna saada, seda ma ei tea.
No see Sõnajalgade proua sealt abi ei saanud. Ta oli kõigest alkohoolik. Kes sinna peaks suunama, arst?
See on inimese tahtes ikka kinni. Ju see sõnajala proua ei tahtnud abi saada. Või ei suutnud abi vastu võtta.

Siin eelnevalt keegi kirjutas, et koos emaga ostib abi noor inimene.

Mul oma emaga kogemus. Paar korda käis wismaris. Perearsti tüütas ka aga sellel oli samaoodi ahah jutt ja sealt muud abi ei saanud.
Meil siin polegi sellist abi kahjuks. Vaata ise kuidas saad.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Dets 2024 23:38
Külaline kirjutas: 17 Dets 2024 23:30
See on inimese tahtes ikka kinni. Ju see sõnajala proua ei tahtnud abi saada. Või ei suutnud abi vastu võtta.

Siin eelnevalt keegi kirjutas, et koos emaga ostib abi noor inimene.

Mul oma emaga kogemus. Paar korda käis wismaris. Perearsti tüütas ka aga sellel oli samaoodi ahah jutt ja sealt muud abi ei saanud.
Meil siin polegi sellist abi kahjuks. Vaata ise kuidas saad.
Sinu fantaasialood on alati ebaelulised
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Dets 2024 16:21
Külaline kirjutas: 16 Dets 2024 21:31 Kofeiin on üks tugevamalt sõltuvust tekitavaid aineid. Heroiini ja nikotiini kõrval.
Tüüpiline narkomaani õigustus "aaaaga te joote kohvi". Mine metsa tead, väike kogus kofeiini on isegi kasulik, mida ühegi narkootikumi kohta ütelda ei saa.
Dziisas, joo vähem kohvi, on närvid tervemad.. Ma olen küll vilets narkomaan, sest pole veel niikaugele jõudnud, et proovida. See ei vähenda fakti, et kofeiin on üks tugevamaid sõltuvust tekitavaid aineid koos võõrutusnähtude ja kõige muu sinna juurde kuuluvaga.
Tarbi, keda huvitab, aga tunnista..
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Dets 2024 16:59
Ära seleta. Aine on aine. Suits ja alkohol pole piinlik, aineid teha on piinlik ning mina sellistega tegemist ei tee.
https://et.wikipedia.org/wiki/Uimasti
Suits on küll vähemalt sama piinlik kui triip. Alkoholi puhul jah oleneb kogusest.
Külaline

See ei vähenda fakti, et kofeiin on üks tugevamaid sõltuvust tekitavaid aineid koos võõrutusnähtude ja kõige muu sinna juurde kuuluvaga.
Kofeiin ei ole üks tugevamaid sõltuvust tekitavaid aineid. Sul on valeandmed. Kofeiin võib osadel inimestel tõesti võõrutusnähte tekitada, aga reeglina läheb see üle mõne päevaga. Ja need võõrutusnähud ei ole võrreldavad narkootikumide omaga.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Dets 2024 07:03
See ei vähenda fakti, et kofeiin on üks tugevamaid sõltuvust tekitavaid aineid koos võõrutusnähtude ja kõige muu sinna juurde kuuluvaga.
Kofeiin ei ole üks tugevamaid sõltuvust tekitavaid aineid. Sul on valeandmed. Kofeiin võib osadel inimestel tõesti võõrutusnähte tekitada, aga reeglina läheb see üle mõne päevaga. Ja need võõrutusnähud ei ole võrreldavad narkootikumide omaga.
Eitamine on muide ka üks sõltuvuse sümptom.

It has long been recognized that caffeine is a psychostimulant with milder pharmacological effects that prototypical psychostimulants, like amphetamine and cocaine.
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/P ... %20cocaine.

Caffeine is the most commonly used drug in the world. Although consumption of low to moderate doses of caffeine is generally safe, an increasing number of clinical studies are showing that some caffeine users become dependent on the drug and are unable to reduce consumption despite knowledge of recurrent health problems associated with continued use.

https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC3777290/

Ta ei tee su tervisele eriti midagi. Aga ta on üks kõige laiemalt levinud sõltuvust tekitav aine.
WD40

Postitus Postitas WD40 »

Külaline kirjutas: 17 Dets 2024 19:29
"Kole on see teadmatuse-udu" nagu kirjutas Jannsen.
Külaline

WD40 kirjutas: 18 Dets 2024 08:21

Pole nagu kunagi kuulda olnud, et näiteks kohvi pärast oleks keegi sunnitud oma vanaema ka maha müüma või kohvi üledoosi kätte ära surnud. Seevastu narkootikumide nimel sooritatud suured kuriteod ja surmad on kahjuks tavanähtus.
WD40

Postitus Postitas WD40 »

Külaline kirjutas: 18 Dets 2024 13:13

Pole nagu kunagi kuulda olnud, et näiteks kohvi pärast oleks keegi sunnitud oma vanaema ka maha müüma või kohvi üledoosi kätte ära surnud. Seevastu narkootikumide nimel sooritatud suured kuriteod ja surmad on kahjuks tavanähtus.
Harimatus.
Mis põhjusel energiajookide müük alaealistele on keelatud?
Külaline

WD40 kirjutas: 18 Dets 2024 13:30
Külaline kirjutas: 18 Dets 2024 13:13
Harimatus.
Mis põhjusel energiajookide müük alaealistele on keelatud?
Noored inimesed ei oska enam eesti keelt. Ei teata mida tähendab ateljee ja mida tähendab uimasti ja mis vahe on uimastil ja narkootikumidel. Ainete vahe on ja seepärast on ka erinevad sõnade tähendused. Aga selline teiste lolliks tembeldamine näitab ikka sinu teadmatust.
Energiajoogid ei ole narkootikumid vaid samuti uimastid, sest põhiaine neil on kofeiin.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: elke, libakägu, roosaroos ja 6 külalist