PäPePe uus artikkel

vana hea klassika
Tallinna vanake

PäPePe uus artikkel

Postitus Postitas Tallinna vanake »

https://epl.delfi.ee/artikkel/120302297 ... hoopis-nii

Visioon on vägev. Tuletab meelde kunagisi aegu, kui peatselt terendavat kommunismi lubati. Mis mind aga murelikuks teeb, on lõpulõik: "Loome uue kauaoodatud parkimisnormi, et tuhat uut korterit teie koduasumis ei võrdu tuhande uue autoga. Ei arhitektid (teadjad) ega arendajad (turg) ei pea seniseid ülemõistuse kõrgeid nõudmisi mõistlikuks.

Seega oleme teinud algust vana hansalinna pööramist tagasi Läände. Elu linnas läheb paremaks. Aeglasemalt kui sooviks, aga Euroopa suunas ja aina tõusvas tempos."

Ehk siis sisuliselt on plaanis täna Mustamäel, Õismäel ja Lasnamäel valitsevat olukorda, kus niipea kui parkimiskohast minema sõidad, varitseb seda juba mitu teist autojuhti, veelgi hullemaks teha. Uusarendustesse korteri ostjad, olge valvel.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Artiklist: Järgmise aasta jooksul alustame peatänava projekteerimist, loome rattaringluse, istutame sadu puid, ehitame inimestele liikumiseks uusi teid ja parke, samuti mänguväljakuid ning palju muud.

Kas majad lähevad lammutamisele või kuidas, kuhu uusi parke rajatakse?
Külaline

"Loome uue kauaoodatud parkimisnormi, et tuhat uut korterit teie koduasumis ei võrdu tuhande uue autoga. Ei arhitektid (teadjad) ega arendajad (turg) ei pea seniseid ülemõistuse kõrgeid nõudmisi mõistlikuks."
Kes see "ootas kaua" sellist normi?? Kas pole tegelik elu on siiski selline, et igal perel on auto ja igas korteris elab 1 pere? Tundub täiesti lambist välja mõeldud kitsendus inimeste elu halvemaks tegemiseks oma kinnisidee harrastamiseks?
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juun 2024 09:56 "Loome uue kauaoodatud parkimisnormi, et tuhat uut korterit teie koduasumis ei võrdu tuhande uue autoga. Ei arhitektid (teadjad) ega arendajad (turg) ei pea seniseid ülemõistuse kõrgeid nõudmisi mõistlikuks."
Kes see "ootas kaua" sellist normi?? Kas pole tegelik elu on siiski selline, et igal perel on auto ja igas korteris elab 1 pere? Tundub täiesti lambist välja mõeldud kitsendus inimeste elu halvemaks tegemiseks oma kinnisidee harrastamiseks?
Täpselt. Ega ma ei kahtlegi, et arendajad eelistaks ka mitte kulutada autokohtade projekteerimisele ja välja ehitamisele. Ikka maksimaalne maht korterite alla on nende eesmärk. Ja see PPP on kas arendajate poolt kinni makstud või oma kastirattahulluses või mõlemat. Muide, kus seda kastiratast peaks hakkama hoidma, kui parkimiskohti pole? See ju igavene kolakas, esikusse ja rõdule seda ei lohista.
Külaline

Milline küll oleks linnapilt kui neid kastirattaga ringi rallijaid palju oleks :x
Külaline

jah, läkski https://www.err.ee/1609191457/borsil-no ... -pankrotti
Külaline

Kui nüüd olla päriselt avara maailmapildiga ja soovida päriselt teha häid otsuseid, tuleks hoopis nõuda iga korteri juurde minimaalselt kahe parkimiskoha ehitamist. Minimaalselt. Et oleks kohti elanikel ja külalistel. Kusjuures need parkimiskohad tuleks planeerida nii, et nad oleks vaheldumisi rohealadega, saaks peatuda kullerid ja mahuks sõitma kiirabid-päästesõidukid.

Nõukaaja pärand on valdavalt küll oäkk, aga laiad puiesteed ning nähtused nagu Laagna tee on siiski midagi positiivset. Ehk siis kokkuvõttes kerge üleplaneerimine avaruse suunas, mis võimaldab arenguruumi ka tulevikus.
Külaline

Väga hea idee. Linna sees olevaks arenduseks ei ole vaja inimesel autot. Väga kahju vaadata kus maja näiteks 1000 m2 ja parkimiskohtade alla pannakse 2000 m2. Seda ala oleks võimalik kasutada parkideks, mänguvâljakuteks, välijõusaalideks. Linnas saab kasutada ühistransporti või jalgratast.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 07:52 Väga hea idee. Linna sees olevaks arenduseks ei ole vaja inimesel autot. Väga kahju vaadata kus maja näiteks 1000 m2 ja parkimiskohtade alla pannakse 2000 m2. Seda ala oleks võimalik kasutada parkideks, mänguvâljakuteks, välijõusaalideks. Linnas saab kasutada ühistransporti või jalgratast.
Huvitav, kus see linnas sees elav inimene siis oma autot hoidma peab? Meil mõned inimesed nt hoiavad töökoha aluses parklas Tallinna kesklinnas, kuna kodu juures pole kohta. Normaalne? Ei ütleks. See, et sinul pole autot vaja, ei tähenda, et see üldiselt nii oleks.

Ja mis puudutab parke ja mänguväljakuid, siis esiteks saab uusarendustes rajada hulga parkimiskohti hoone alla. Kallis on küll arendajatele, tõsi, aga see ei peaks olema põhikriteerium. Ja muus osas tulekski liigendada need parkimiskohad mänguväljakute ja välijõusaalidega. Samuti on hea mõte mõned puud istutada, et ka autodel oleks varju päikese eest.
Külaline

Ja mina mõtlesin, et puud on inimestele kasulikud...
Külaline

Pärtel on väga kitsa silmaringiga. Ta ei näe oma kastirattast kaugemale.
Loomulikult on linna rohkem rohealasid vaja. Aga siis tõelisi puudega, mitte seda, et kuhugi pannakse ming kast, kus on sees puu, mis varsti ära sureb. Minu arust on praegu suund, et kui kuskil on mõni lapike rohelist, siis tuleb sinna kindlasti mingi klaasist kolemaja.
Uus arendustesse tuleb kindlasti rajada ka autoparklad. Näiteks võiks need olla maa-alused parklad, mis on ka varjendi eesmärgiga.
Kõik ei ela ju oma töökoha kõrval, et käivad jala ja sageli ei ole ühistranspordiga liiklemine otstarbekas (nt ülemäärane aja kulu)
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 08:01
Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 07:52 Väga hea idee. Linna sees olevaks arenduseks ei ole vaja inimesel autot. Väga kahju vaadata kus maja näiteks 1000 m2 ja parkimiskohtade alla pannakse 2000 m2. Seda ala oleks võimalik kasutada parkideks, mänguvâljakuteks, välijõusaalideks. Linnas saab kasutada ühistransporti või jalgratast.
Huvitav, kus see linnas sees elav inimene siis oma autot hoidma peab? Meil mõned inimesed nt hoiavad töökoha aluses parklas Tallinna kesklinnas, kuna kodu juures pole kohta. Normaalne? Ei ütleks. See, et sinul pole autot vaja, ei tähenda, et see üldiselt nii oleks.

Ja mis puudutab parke ja mänguväljakuid, siis esiteks saab uusarendustes rajada hulga parkimiskohti hoone alla. Kallis on küll arendajatele, tõsi, aga see ei peaks olema põhikriteerium. Ja muus osas tulekski liigendada need parkimiskohad mänguväljakute ja välijõusaalidega. Samuti on hea mõte mõned puud istutada, et ka autodel oleks varju päikese eest.
Mille jaoks linnas Sul autot vaja on ? Kuhu Sa ei jõua ühistranspordiga? Pikemateks sõitudeks saab ju alati auto rentida?

Ei, oled valesti aru saanud. Mitte arendaja jaoks ei ole see kallis. See on inimese jaoks kallis, kes selle korteri ostab. Väga kummaline kisada, et inimestel ei ole isegi raha enam kodu osta, sest kõik nii kallis aga siis küsitakse mingeid ulme maa-aluseid parklaid 100 kohaga.

Näed ja ei mürista. Hakkame puid istutama mitte inimestele vaid selleks, et autodele varju pakkuda.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 09:46 Pärtel on väga kitsa silmaringiga. Ta ei näe oma kastirattast kaugemale.
Loomulikult on linna rohkem rohealasid vaja. Aga siis tõelisi puudega, mitte seda, et kuhugi pannakse ming kast, kus on sees puu, mis varsti ära sureb. Minu arust on praegu suund, et kui kuskil on mõni lapike rohelist, siis tuleb sinna kindlasti mingi klaasist kolemaja.
Uus arendustesse tuleb kindlasti rajada ka autoparklad. Näiteks võiks need olla maa-alused parklad, mis on ka varjendi eesmärgiga.
Kõik ei ela ju oma töökoha kõrval, et käivad jala ja sageli ei ole ühistranspordiga liiklemine otstarbekas (nt ülemäärane aja kulu)
Sa saad ju aru, et mida rohkem parkimiskohti rajada, mida mugavamaks auto omamine thea, seda rohkem kasutavad inimesed autot ja seda absurdsemaks see ühistranspordi ajakulu läheb? Kui linnas elavad inimesed kasutaksidki ühistransporti, siis oleks liiklus palju mõistlikum ja jõuaksid ka ühistraspordiga palju kiiremini kohale kui hetkel, kus 1 inimene=1 auto liikluses osalevad?
Külaline

Mille jaoks linnas Sul autot vaja on ? Kuhu Sa ei jõua ühistranspordiga? Pikemateks sõitudeks saab ju alati auto rentida?

Ei, oled valesti aru saanud. Mitte arendaja jaoks ei ole see kallis. See on inimese jaoks kallis, kes selle korteri ostab. Väga kummaline kisada, et inimestel ei ole isegi raha enam kodu osta, sest kõik nii kallis aga siis küsitakse mingeid ulme maa-aluseid parklaid 100 kohaga.

Näed ja ei mürista. Hakkame puid istutama mitte inimestele vaid selleks, et autodele varju pakkuda.
Mina elan linnas, küll äärelinnas ja talvel sõidan tööle 4 päeval 5 ühistranspordiga. Suvel isegi 5/5, kuna suvel selles konkreetses trennis, kuhu autoga sõidan, nädala sees ei käi.

Aga autot läheb mul siiski vaja pea igapäevaselt. Minul pigem küll seetõttu, et elan majas, kuid mitte ainult. Elie näiteks käisin puukoolis, ostsin koti mulda, koti kasvuturvast ja 150cm kõrge roositoe. Käe otsas sellist kraami naljalt ei tari.

Üleeile käisin ehituspoodides, kuhu bussiga jäädki sõitma. Samuti ostsin Bauhausist petuuniaid, mida käe otsas oleks ebugav vedada

Nädalavahetusel käisime paari pereliikmega surnuaias haudu korrastamas.

Enne seda käisin Prismas ja Lidlis poes. Mõlemad asuvad Lasnamäel ja bussiga esiteks jäädki sinna sõitma ja teiseks ei taha poekotte käe otsas vedada.

Jne, jne.

Nii et mina ei saa aru, mis jutt see on, et linnas pole autot vaja? Ma ei jaksaks ega viitsiks ealeski mingeid Citybeesid ega Bolte nii palju rentida.

Ja puid tuleks istutada igal juhul, nii inimestele kui millele iganes varju pakkumiseks. Hoonetele ka, muide.

Arendajad koorivad niikuinii maksimumhinna, mida turg talub, vahet pole, mis sinna kuludena sisse on läinud.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 10:20

Mina elan linnas, küll äärelinnas ja talvel sõidan tööle 4 päeval 5 ühistranspordiga. Suvel isegi 5/5, kuna suvel selles konkreetses trennis, kuhu autoga sõidan, nädala sees ei käi.

Aga autot läheb mul siiski vaja pea igapäevaselt. Minul pigem küll seetõttu, et elan majas, kuid mitte ainult. Elie näiteks käisin puukoolis, ostsin koti mulda, koti kasvuturvast ja 150cm kõrge roositoe. Käe otsas sellist kraami naljalt ei tari.

Üleeile käisin ehituspoodides, kuhu bussiga jäädki sõitma. Samuti ostsin Bauhausist petuuniaid, mida käe otsas oleks ebugav vedada

Enne seda käisin Prismas ja Lidlis poes. Mõlemad asuvad Lasnamäel ja bussiga esiteks jäädki sinna sõitma ja teiseks ei taha poekotte käe otsas vedada.

Jne, jne.

Nii et mina ei saa aru, mis jutt see on, et linnas pole autot vaja? Ma ei jaksaks ega viitsiks ealeski mingeid Citybeesid ega Bolte nii palju rentida.

Ja puid tuleks istutada igal juhul, nii inimestele kui millele iganes varju pakkumiseks. Hoonetele ka, muide.

Arendajad koorivad niikuinii maksimumhinna, mida turg talub, vahet pole, mis sinna kuludena sisse on läinud.
Kõige hädavahalikum asi eluks on loomulikult bauhausi petuunia. MOTT. Totaalne reostaja oled. Sõidad ühe lille ja roositoe pärast igapäevaselt linna risti-põiki läbi. Jube.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 10:50

Jne, jne.

Kõige hädavahalikum asi eluks on loomulikult bauhausi petuunia. MOTT. Totaalne reostaja oled. Sõidad ühe lille ja roositoe pärast igapäevaselt linna risti-põiki läbi. Jube.
See toodi sulle näiteks, kui sa aru ei saanud. Aga no kui enda ninast kaugemale ei näe, siis tunnen kaasa.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 11:05
Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 10:50

Jne, jne.

See toodi sulle näiteks, kui sa aru ei saanud. Aga no kui enda ninast kaugemale ei näe, siis tunnen kaasa.
See ei ole näide, see ongi igapäevane elu. Iga päev tekitatakse endale mingi vajadus, mida siis autoga ja üksi täidetakse. Mu naabrid ei suuda 30 m kaugusele poodigi jalgsi minna. Poekotte ei suudeta tassida??? No mida, nagu päriselt? Lasnamägi on kaugel??
Külaline

Jeah... Mul on suguvõsas pere, kes müüs oma auto maha, sest "ikkagi linnas" jne blablabla. Nüüd istuvad autodega sugulaste kukil, kui midagi vaja on. Aga siiani taovad rinnale, et autot pole vaja. Kuni sugulased ja sõbrad neid tassivad, siis polegi.
Olge ilma autota, aga pole mõtet oma valikuid teistele peale suruda.
Minul pole seda aega, et endale transporti otsida, sest tööd on vaja teha ja igale poole ühistransport ei lähegi.
Siintoodud näited puude vajalikkusest linnas on suurem rohepööre, kui autodest loobumine. Puud on VÄGA vajalikud ja kuni me seda globaalselt ei tunnista, pole mõtet mingist maailmapäästmisest rääkida. Euroopa süsinikuheide KOKKU on alla 10% maailma omast. Tegelikult vaid 8%, jätsin isegi õhku vahele, et leebem tunduks. Kui palju see küll väheneks, kui Euroopast kõik autod kaotada? Mõelge veidi. Ma ütleks, et mõelge oma peaga, aga mõned siin väga ärrituvad, kui neile mõtlemiseks oma isiklikku pead soovitada.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 11:23 Jeah... Mul on suguvõsas pere, kes müüs oma auto maha, sest "ikkagi linnas" jne blablabla. Nüüd istuvad autodega sugulaste kukil, kui midagi vaja on. Aga siiani taovad rinnale, et autot pole vaja. Kuni sugulased ja sõbrad neid tassivad, siis polegi.
Minul pole seda aega, et endale transporti otsida, sest tööd on vaja teha ja igale poole ühistransport ei lähegi.
Siintoodud näited puude vajalikkusest linnas on suurem rohepööre, kui autodest loobumine. Puud on VÄGA vajalikud ja kuni me seda globaalselt ei tunnista, pole mõtet mingist maailmapäästmisest rääkida. Euroopa süsinikuheide KOKKU on alla 10% maailma omast. Tegelikult vaid 8%, jätsin isegi õhku vahele, et leebem tunduks. Kui palju see küll väheneks, kui Euroopast kõik autod kaotada? Mõelge veidi. Ma ütleks, et mõelge oma peaga, aga mõned siin väga ärrituvad, kui neile mõtlemiseks oma isiklikku pead soovitada.
Huvitav, mul vastupidi, autodega inimesed tahavad pidevalt teeneid pakkuda. Mul tõesti pole neid vaja. A ju tahavad "head inimesed" olla.
Ja siis jäävad iga kord kohutavalt hiljaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 11:38
Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 11:23 Jeah... Mul on suguvõsas pere, kes müüs oma auto maha, sest "ikkagi linnas" jne blablabla. Nüüd istuvad autodega sugulaste kukil, kui midagi vaja on. Aga siiani taovad rinnale, et autot pole vaja. Kuni sugulased ja sõbrad neid tassivad, siis polegi.
Huvitav, mul vastupidi, autodega inimesed tahavad pidevalt teeneid pakkuda. Mul tõesti pole neid vaja. A ju tahavad "head inimesed" olla.
Ja siis jäävad iga kord kohutavalt hiljaks.
Mina ei jää hiljaks, vähemalt teen kõik selleks, et mitte jääda. Teiste inimeste ajast tuleb lugu pidada.
See ülaltoodud "30 m poodi autoga" on ilmselt liialdus ja kirjutajal lapsi pole. Mul on poest tulles kotis juba ainuüksi piimatooteid väjemalt 7 liitrit, lisaks kuivained, puu- ja juurviljad, kartuleid nagu ka kümne kaupa ei osta jne. Poekotid on riidest, kilekotid surevad enne koju jõudmist lihtsalt ära. Poodi on umbes kilomeeter. Oleks ma 90 kg kaaluv mees, saaks hakkama, aga ma ei ole ja ei tahagi olla.
Kui aega on ja nimekiri lühike, siis loomulikult jalutan.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Kägu369, Lumi ja 12 külalist