Kas olete kaubanduses petta saanud?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

See on haiglane paranoia, et kõik üritavad petta. Ei ürita, selle asja nimi on kaubandus. Kas maxima kassapidajad on petturid, kui rimis on kurk odavam? Tee eeltöö ära ja mine osta sealt kus on odavam, keegi ei keela.
annaleen
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas annaleen »

Külaline kirjutas: 14 Dets 2024 20:29
Külaline kirjutas: 14 Dets 2024 20:28

Ja kuidas see jutt siinsesse teemasse haagib? Vastus on, et mitte kuidagi. Ju siis nemad tootsid selle AI-ga, sest täpselt AI tekst see on.
Kuule isehakanud jurist, jää juba vait.
Sa kuuled midagi või?
Külaline

Imestaksin pigem siis kui mitu kuud hiljem ikka sama hind oleks.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 14 Dets 2024 16:16 Läksin täna apteeki, rohi oli 9e pealt 15e peale läinud, apteek ei hoiatanud, ja osades teistes apteekides on veel vana partii vana hinnaga. Mina seda ei teadnud, nii et ostsin uue hinnaga. Mina sinna apteeki rohkem ei lähe. Vbl nad ei peagi hoiatama, aga mina ei pea nende juures ostmas ka käima.
Apteegil ei olnud mitte mingit kohustust sind teavitada, et konkurentide juures on ravim odavama hinnaga. Ikka ise pead teine kord kodutöö ära tegema. Mõistan sind, aga nii see elu kord on.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Dets 2024 21:58
Tolmukübe kirjutas: 14 Dets 2024 16:16 Läksin täna apteeki, rohi oli 9e pealt 15e peale läinud, apteek ei hoiatanud, ja osades teistes apteekides on veel vana partii vana hinnaga. Mina seda ei teadnud, nii et ostsin uue hinnaga. Mina sinna apteeki rohkem ei lähe. Vbl nad ei peagi hoiatama, aga mina ei pea nende juures ostmas ka käima.
Apteegil ei olnud mitte mingit kohustust sind teavitada, et konkurentide juures on ravim odavama hinnaga. Ikka ise pead teine kord kodutöö ära tegema. Mõistan sind, aga nii see elu kord on.
Apteegid ostavad kõik retseptiravimid ühe maaletooja käest ja ravimite hinnad ongi samad, ainult hinnad mis neil varieeruvad on muu jama mida nad müüvad nagu kreemid jne jne asjad.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Dets 2024 21:04 See on haiglane paranoia, et kõik üritavad petta. Ei ürita, selle asja nimi on kaubandus. Kas maxima kassapidajad on petturid, kui rimis on kurk odavam? Tee eeltöö ära ja mine osta sealt kus on odavam, keegi ei keela.
Nii ongi, kõik üritavad petta. KÕIK.
See ongi kaubanduse point.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Dets 2024 00:51
Külaline kirjutas: 14 Dets 2024 21:04 See on haiglane paranoia, et kõik üritavad petta. Ei ürita, selle asja nimi on kaubandus. Kas maxima kassapidajad on petturid, kui rimis on kurk odavam? Tee eeltöö ära ja mine osta sealt kus on odavam, keegi ei keela.
Nii ongi, kõik üritavad petta. KÕIK.
See ongi kaubanduse point.
Sa ei tea selle sõna tähendust aga pole hullu. Ära siis tarbi ja elu lill.
Külaline

Apteeker peab teadma toimeainet ravimis. Aga kas ka ravimi hindu?
Ta küll näeb ravimi hinda, aga kas ta peaks nformeerima, et see ravim on nüüd 6e kallim, kui varem oli, kui ta mäletab hinda. See võib ka mõnd inimest riivata, et kas ta peab mind vaeseks?
Külaline

annaleen kirjutas: 14 Dets 2024 21:16
Külaline kirjutas: 14 Dets 2024 20:28

Ja kuidas see jutt siinsesse teemasse haagib? Vastus on, et mitte kuidagi. Ju siis nemad tootsid selle AI-ga, sest täpselt AI tekst see on.
Sa kuuled midagi või?
Ma arvan, et pigem unustas koma panna. "Kuule, isehakanud jurist". Tahtis kuupeale saata.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Dets 2024 09:32
annaleen kirjutas: 14 Dets 2024 21:16

Sa kuuled midagi või?
Ma arvan, et pigem unustas koma panna. "Kuule, isehakanud jurist". Tahtis kuupeale saata.
Pigem on kirjaoskamatu, kelle eest tuleb seletada, mida ta öelda tahtis. Ise pole võimeline ennast väljendama.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Dets 2024 09:22 Apteeker peab teadma toimeainet ravimis. Aga kas ka ravimi hindu?
Ta küll näeb ravimi hinda, aga kas ta peaks nformeerima, et see ravim on nüüd 6e kallim, kui varem oli, kui ta mäletab hinda. See võib ka mõnd inimest riivata, et kas ta peab mind vaeseks?
Suurtemates apteekides on tuhandeid ravimeid, loomulikult ei tea keegi neid hindu ja hinnamuutusi peast, see ei ole võimalik ega vajalik. Hindade jälgimiseks on olemas raviminfo portaal, kuid ka see ei kuva eelnevaid hindu vaid hetkeseisu.
Külaline

Kui nii hinnatundlik oled, siis tee veebis tellimus, telli apteeki väljastamine. Vaata ka millega lisasoodustust pakutakse. OK, maal see ehk ei tööta.
Lenaa
Kontakt:

Postitus Postitas Lenaa »

Kas sa küsisid, miks on rohi niipalju kallim ja kas kuskil odavamalt veel saab? Apteekril endal ei ole küll mingit kohustust sind konkurendi juurde saata ja otsida odavamat kohta, kus veel vana partiid järel on, selleks on igaühel kasutada raviminfo.ee leht. Olen isegi selle lehe soovitusel väikelinna teise otsa apteeki sõitnud, sest seal oli veel ühte defitsiitset rohtu alles, mis mujal otsas juba oli. Järgmine kord tead. Ja see pole mingi pettus, iga apteek müüb seda kaupa, mis hinnaga sisse osteti.
Külaline

Heh, siin vastavad vist peamiselt tallinlased, kes arvavad, et elu peabki olema anonüümne konveierilint. Tegelikult apteekrid ei ole võrreldavad Maxima kassapidajatega. Kui inimene regulaarselt oma kodulähedases apteegis samu ravimeid ostmas käib, siis apteeker ikka teab küll, eriti kui on kliendikaart vms, millega ostuajalugu ka näeb. Muidugi nad otseselt ei ole kohustatud vestlema iga kliendiga, et näe, see rohi on jälle kallim. Aga kui on püsiklient ja on nt müügil ka odavam alternatiiv, siis võiks küll.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Dets 2024 09:29 Heh, siin vastavad vist peamiselt tallinlased, kes arvavad, et elu peabki olema anonüümne konveierilint. Tegelikult apteekrid ei ole võrreldavad Maxima kassapidajatega. Kui inimene regulaarselt oma kodulähedases apteegis samu ravimeid ostmas käib, siis apteeker ikka teab küll, eriti kui on kliendikaart vms, millega ostuajalugu ka näeb. Muidugi nad otseselt ei ole kohustatud vestlema iga kliendiga, et näe, see rohi on jälle kallim. Aga kui on püsiklient ja on nt müügil ka odavam alternatiiv, siis võiks küll.
Sa ilmselt ei ole apteeker. Retseptiravimite puhul saab küll vaadata mida varasemalt ostetud on ja palju selle eest makstud aga teemaalgatuses manitud "rohi" ei anna mittemingit vihjet, millega tegu võiks olla. Teinekord peetakse ka mingit taimset köhasiirupit või liigesekreemi ravimiks, sellist ostuajalugu apteeker ei näe. Lisaks ei anna see lause, et ravimi hind on jälle tõusnud, kliendile tegelikult mitte midagi, kui tegu on ravimiga, mida inimene nagunii kasutama peab. Hinnad muutuvad iga päev seega igale kliendile ohata, et oeh näete, jälle kallim, oleks nagu veidi imelik ka, seda enam, et ravimite hindu ei määra apteek ega apteeker vaid hinnamuudatused tulevad tavaliselt tootja poolt ning nendel on fikseeritud juurdehindlus, millele tehakse järelevalvet ravimiameti poolt, mitte ei tegeleta apteegis mingi omaloominguga. Odavamaid analooge võib loomulikult pakkuda aga kõikidel toimeainetel seda ei ole.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 17 Dets 2024 09:29 Heh, siin vastavad vist peamiselt tallinlased, kes arvavad, et elu peabki olema anonüümne konveierilint. Tegelikult apteekrid ei ole võrreldavad Maxima kassapidajatega. Kui inimene regulaarselt oma kodulähedases apteegis samu ravimeid ostmas käib, siis apteeker ikka teab küll, eriti kui on kliendikaart vms, millega ostuajalugu ka näeb. Muidugi nad otseselt ei ole kohustatud vestlema iga kliendiga, et näe, see rohi on jälle kallim. Aga kui on püsiklient ja on nt müügil ka odavam alternatiiv, siis võiks küll.
Jah, ma olengi seal püsiklient ja tegemist oli retseptiravimiga, see ei ole ka mingi suure käibega apteek. Mõtlesin, et ostan nende käest, et saavad endale ka kasumit, aga nii, nagu juhtus, ma enam sinna ei lähe. Minu pärast võivad poe kinni panna. Suure käibega apteek tellib korraga rohkem sisse, selge, et neil veel vanast partiist tooteid järgi. Tee teisele head, saad ise vastu pead. Eks tuleb muidugi raviminfost üle vaadata, aga ega selle peale ei tule, et vahepeal kallineb. Noh, nüüdsest vaatan alati igaks juhuks ennem üle, hea õppetund.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 17 Dets 2024 12:19
Jah, ma olengi seal püsiklient ja tegemist oli retseptiravimiga, see ei ole ka mingi suure käibega apteek. Mõtlesin, et ostan nende käest, et saavad endale ka kasumit, aga nii, nagu juhtus, ma enam sinna ei lähe. Minu pärast võivad poe kinni panna. Suure käibega apteek tellib korraga rohkem sisse, selge, et neil veel vanast partiist tooteid järgi. Tee teisele head, saad ise vastu pead. Eks tuleb muidugi raviminfost üle vaadata, aga ega selle peale ei tule, et vahepeal kallineb. Noh, nüüdsest vaatan alati igaks juhuks ennem üle, hea õppetund.
Kas sa ise muidu saad aru, mida sinu arust see apteeker tegema oleks pidanud? Enne sinule ostu vormistamist ise ravimiinfost googeldama ja sulle teada andma, et kuskil on odavam? Või mis on see põhjus, miks sa "enam sinna ei lähe"? Siin ei ole ju asi selles, et ta ei pakkunud sulle samas apteegis müüdavat odavamat alternatiivi (seda peab apteeker tegema alati).
WD40

Postitus Postitas WD40 »

Külaline kirjutas: 14 Dets 2024 20:48
Sa muidu seal Maximas, kus sa töötad, ütled alati igale kliendile kassas, kui toode on kallimaks läinud? Ei? No pätid, ma ütlen!
Mulle eile Rimi kassapidaja ütles, et kui teil kaarti pole, siis hind läheb kalliks. Küsis sabasseisjatelt kaardi ja tõmbas läbi, täitsa omal algatusel.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Dets 2024 12:28
Kas sa ise muidu saad aru, mida sinu arust see apteeker tegema oleks pidanud? Enne sinule ostu vormistamist ise ravimiinfost googeldama ja sulle teada andma, et kuskil on odavam? Või mis on see põhjus, miks sa "enam sinna ei lähe"? Siin ei ole ju asi selles, et ta ei pakkunud sulle samas apteegis müüdavat odavamat alternatiivi (seda peab apteeker tegema alati).
[/quote]
Sa ei tea ju mitte kui midagi sellest apteegindusest. Kõik retseptiravimid on neil kassas kirjas, kõigil on hind küljes ja retseptiravimid on kõigis kettides ühe hinnaga. Ainukesed tooted mille hinda saab apteegikett ise määrata on need kreemid ja apteegitooted. Ühe keti apteek tõesti ei näe kas konkurendil on mõnda ravimit sees, aga hind on sama. Mitte midagi ei pea kusagilt ravimiinfost guugeldama. Geneerilised on odavamad, aga üldiselt tavainimesel ongi raske ise teada kui palju valikuid üldse on, sest osad tooted tulevad juurde, osad kaovad, osadel on tarneraskused.
Külaline

WD40 kirjutas: 17 Dets 2024 12:33
Külaline kirjutas: 14 Dets 2024 20:48
Sa muidu seal Maximas, kus sa töötad, ütled alati igale kliendile kassas, kui toode on kallimaks läinud? Ei? No pätid, ma ütlen!
Mulle eile Rimi kassapidaja ütles, et kui teil kaarti pole, siis hind läheb kalliks. Küsis sabasseisjatelt kaardi ja tõmbas läbi, täitsa omal algatusel.
Ma olen ka andnud oma kaarti, punktid saan endale.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Kirile ja 6 külalist