Mis mõttes "ei ela"? Kui talvel on soe ruum, hoiab see inimese elus, ei sure ju. Muidugi on segasummasuvila (kui kõik on kodus, on kõik ühes ruumis koos ja omatte olemist kellegi pole; pereliikmete asjad tuleb kuhugi mahutada/toppida jne.) ja tänapäeva ideaalkodust on kaugel, aga elatud saab.
Haige ja julm ametnike Eesti
-
Külaline
Mis mõttes "ei ela"? Kui talvel on soe ruum, hoiab see inimese elus, ei sure ju. Muidugi on segasummasuvila (kui kõik on kodus, on kõik ühes ruumis koos ja omatte olemist kellegi pole; pereliikmete asjad tuleb kuhugi mahutada/toppida jne.) ja tänapäeva ideaalkodust on kaugel, aga elatud saab.
Praegune olukord on selline, et abi ja sots.toetusi vajavaid raskes olukorras inimesi tuleb järjest juurde lähitulevikus. Kas on siis õiglane, et neile pole elamispinda anda, sest seal istuvad aastaid ja aastaid need, kes on abi saanud, aga pole midagi teinud, et ise ka lõpuks hakkama saada? Mugav ju, odav ju. Minu meelest on küll ok, kui selline pere nagu loos- töövõimeline inimene lapsega+pensionär (kes on üks töövõimeline ja teine saab igakuiselt raha)- saab teatud aja seal elada, aga siis vabastatakse linna üüripind uutele abivajajatele. Meil ei ole eluaegseks elamiseks mõeldud sotsmaju (vist ehitatakse neid munitsipaalkortereid juurde?).
-
Külaline
Kui vaja ja muud võimalust ei leia, siis elab ikka küll. Või mis muud variandid oleks, kodutu kolme lapsega, 1-toaline või peaks ikka sots maja ka iggale lapsele oma toa võimaldama?Külaline kirjutas: ↑16 Dets 2024 13:14 3 lapsega ikka ühetoalises ei ela eks. Pole vaja alati fantaseerima hakata kuidas nõukaajal oli jne.
-
Külaline
Ah jäta nüüd, kui tahame elada euroopalikes väärtustes siis tulebki leida.Külaline kirjutas: ↑16 Dets 2024 13:48Kui vaja ja muud võimalust ei leia, siis elab ikka küll. Või mis muud variandid oleks, kodutu kolme lapsega, 1-toaline või peaks ikka sots maja ka iggale lapsele oma toa võimaldama?Külaline kirjutas: ↑16 Dets 2024 13:14 3 lapsega ikka ühetoalises ei ela eks. Pole vaja alati fantaseerima hakata kuidas nõukaajal oli jne.
-
Külaline
Meil ei ole võimalusi üleliia heldetesks sot.toetusteks, mille peal rahulikult elada, tegelikult hea ka, neid õpitud abitusega hädalisi tekiks muidu liiga palju. Tagatakse hädavajalik ja piiratud ajaks, selles asja mõte ongi. Mida, ja kuidas linn kommunikeeris, et nüüd enam ei saa kasutada odavat pinda ja kas oleks saanud paremini, see on teine teema.
-
Külaline
OK, aga kas seda PEAB tegema ilmtingimata lapse sünnipäeval, mis on ühtlasi jõululaupäev? Kuidagi ei saanud neid kevadeni korterisse jätta, nagu nad palusid? Soojal ajal ju normaalsem kolida ka.Lenaa kirjutas: ↑16 Dets 2024 13:38 Praegune olukord on selline, et abi ja sots.toetusi vajavaid raskes olukorras inimesi tuleb järjest juurde lähitulevikus. Kas on siis õiglane, et neile pole elamispinda anda, sest seal istuvad aastaid ja aastaid need, kes on abi saanud, aga pole midagi teinud, et ise ka lõpuks hakkama saada? Mugav ju, odav ju. Minu meelest on küll ok, kui selline pere nagu loos- töövõimeline inimene lapsega+pensionär (kes on üks töövõimeline ja teine saab igakuiselt raha)- saab teatud aja seal elada, aga siis vabastatakse linna üüripind uutele abivajajatele. Meil ei ole eluaegseks elamiseks mõeldud sotsmaju (vist ehitatakse neid munitsipaalkortereid juurde?).
Minu jaoks ikkagi kumab sellistest otsustest läbi ametnike julmus ja hoolimatus. Nad peaksid justkui inimesi aitama, kuid pigem just panevad neile raskel hetkel jala taha.
-
Külaline
No Tallinna linnal on raha laristamiseks päris palju. Kui palju Tallinna linnas juba tänavaid asfalteeritakse ja siis kohe uuesti üles kaevatakse ja jälle asfalteeritakse.Külaline kirjutas: ↑16 Dets 2024 14:02 Meil ei ole võimalusi üleliia heldetesks sot.toetusteks, mille peal rahulikult elada, tegelikult hea ka, neid õpitud abitusega hädalisi tekiks muidu liiga palju. Tagatakse hädavajalik ja piiratud ajaks, selles asja mõte ongi. Mida, ja kuidas linn kommunikeeris, et nüüd enam ei saa kasutada odavat pinda ja kas oleks saanud paremini, see on teine teema.
-
Külaline
Seda tehakse erarahaga.Külaline kirjutas: ↑16 Dets 2024 14:05No Tallinna linnal on raha laristamiseks päris palju. Kui palju Tallinna linnas juba tänavaid asfalteeritakse ja siis kohe uuesti üles kaevatakse ja jälle asfalteeritakse.Külaline kirjutas: ↑16 Dets 2024 14:02 Meil ei ole võimalusi üleliia heldetesks sot.toetusteks, mille peal rahulikult elada, tegelikult hea ka, neid õpitud abitusega hädalisi tekiks muidu liiga palju. Tagatakse hädavajalik ja piiratud ajaks, selles asja mõte ongi. Mida, ja kuidas linn kommunikeeris, et nüüd enam ei saa kasutada odavat pinda ja kas oleks saanud paremini, see on teine teema.
-
Külaline
Pool aastat oli aega.Külaline kirjutas: ↑16 Dets 2024 14:02OK, aga kas seda PEAB tegema ilmtingimata lapse sünnipäeval, mis on ühtlasi jõululaupäev? Kuidagi ei saanud neid kevadeni korterisse jätta, nagu nad palusid? Soojal ajal ju normaalsem kolida ka.Lenaa kirjutas: ↑16 Dets 2024 13:38 Praegune olukord on selline, et abi ja sots.toetusi vajavaid raskes olukorras inimesi tuleb järjest juurde lähitulevikus. Kas on siis õiglane, et neile pole elamispinda anda, sest seal istuvad aastaid ja aastaid need, kes on abi saanud, aga pole midagi teinud, et ise ka lõpuks hakkama saada? Mugav ju, odav ju. Minu meelest on küll ok, kui selline pere nagu loos- töövõimeline inimene lapsega+pensionär (kes on üks töövõimeline ja teine saab igakuiselt raha)- saab teatud aja seal elada, aga siis vabastatakse linna üüripind uutele abivajajatele. Meil ei ole eluaegseks elamiseks mõeldud sotsmaju (vist ehitatakse neid munitsipaalkortereid juurde?).
Minu jaoks ikkagi kumab sellistest otsustest läbi ametnike julmus ja hoolimatus. Nad peaksid justkui inimesi aitama, kuid pigem just panevad neile raskel hetkel jala taha.
-
Külaline
Millise erarahaga?Külaline kirjutas: ↑16 Dets 2024 14:07Seda tehakse erarahaga.Külaline kirjutas: ↑16 Dets 2024 14:05No Tallinna linnal on raha laristamiseks päris palju. Kui palju Tallinna linnas juba tänavaid asfalteeritakse ja siis kohe uuesti üles kaevatakse ja jälle asfalteeritakse.Külaline kirjutas: ↑16 Dets 2024 14:02 Meil ei ole võimalusi üleliia heldetesks sot.toetusteks, mille peal rahulikult elada, tegelikult hea ka, neid õpitud abitusega hädalisi tekiks muidu liiga palju. Tagatakse hädavajalik ja piiratud ajaks, selles asja mõte ongi. Mida, ja kuidas linn kommunikeeris, et nüüd enam ei saa kasutada odavat pinda ja kas oleks saanud paremini, see on teine teema.
-
Külaline
Arendajate
-
Külaline
Tänavaid asfalteerib siiski linn. Ainult uusarenduse maja esine asfalteeritakse arendaja rahaga.
-
Külaline
OK, võis ju olla, aga kui inimesed üritasid, kuid ei suutnud selle aja jooksul midagi leida. Kuhu nad siis nüüd keset talve minema peavad? Ja kuidas ei ole sotsiaalsüsteem neid alt vedanud?
-
Külaline
Mingu maale, nagunii tööl ei käi.
-
Külaline
Tüüpiline halesüdamekene. Nad teadsid seda ju ette! Pikalt oli tähtaeg teada. Lapse sünnipäev oleks emale endale pidanud tõuke andma, et otsida selleks ajaks uus koht.Külaline kirjutas: ↑16 Dets 2024 14:02 OK, aga kas seda PEAB tegema ilmtingimata lapse sünnipäeval, mis on ühtlasi jõululaupäev? Kuidagi ei saanud neid kevadeni korterisse jätta, nagu nad palusid? Soojal ajal ju normaalsem kolida ka.
-
Külaline
Neid üksikvanemaid on palju, kes on pidanud või peavad hakkama saama absoluutse miinimumiga ning on ennast üles töödanud või teevad seda hetkel enda ja oma laste nimel, mina kaasaarvatud. Kui ei ole mingit motivatsiooni 10 aasta jooksul naaatukenegi oma elujärge parandada, siis minu arvates on tervitatav, et linn inimesi tagant tõukab, muidu on oht, et jäädakse igavesti abituks. Kurb muidugi, et jõuluõhtuks peab välja kolima aga võiks siis meenutada eelnevate aastate jõule, kus kodu on olemas olnud ja seda praktiliselt niisama ning olla tänulik, mitte minna meediasse kaebama. Ühe üksikvanema laps on 16-aastane, praktiliselt juba täisealine, kellel on võimalik samuti anda panus kas kooil kõrvalt või vaheaegadel töötades, nagu paljud noored teevad.
-
Külaline
Ta ju otsiski. Aga kui ei leia? Kusjuures ma pole mingi halesüdameke ja olen täiesti nõus, et ennast peab ka ise aitama. Aga selline tegevus, nagu kirjeldatud, on lihtsalt hoolimatus ja isegi julmus.Külaline kirjutas: ↑16 Dets 2024 14:35Tüüpiline halesüdamekene. Nad teadsid seda ju ette! Pikalt oli tähtaeg teada. Lapse sünnipäev oleks emale endale pidanud tõuke andma, et otsida selleks ajaks uus koht.Külaline kirjutas: ↑16 Dets 2024 14:02 OK, aga kas seda PEAB tegema ilmtingimata lapse sünnipäeval, mis on ühtlasi jõululaupäev? Kuidagi ei saanud neid kevadeni korterisse jätta, nagu nad palusid? Soojal ajal ju normaalsem kolida ka.
-
Külaline
Ma pigem ei usu mingite "eriti julmade" ametnike olemasolu. Ilmselt on enamus ametnikke üsna tavalised inimesed, mitte kuidagi erilsiselt saatanlikud tüübid. Külllap on ametnikele ka suuremal või vähemal määral tööga kaasnev stress see, et nad peavad edastama inimestele ebameeldivaid sõnumeid (näiteks, et on tehtud otsus sotseluruumi lepingut temaga mitte jätakata) ja kuulama inimeste nurinat ja rahulolematust selle otsuse peale, mõnel juhul ka suhtlema ajakirjanikega jne. Ma ei usu, et ametnik peale sellist tööpäeva käsi hõõrub ja õelalat itsitab (jälle sain kellegi elu halvemaks teha, jess!), nagu mõni ehk ette kujutab.Külaline kirjutas: ↑16 Dets 2024 14:02OK, aga kas seda PEAB tegema ilmtingimata lapse sünnipäeval, mis on ühtlasi jõululaupäev? Kuidagi ei saanud neid kevadeni korterisse jätta, nagu nad palusid? Soojal ajal ju normaalsem kolida ka.
Raamistik, milles tegutsetakse, on selline, nagu on. No näiteks, et ühiskona tasemel pole peetud vajalikuks püsivate üürielumajade ehitust. Kui ei ole peetud vajalikuks selle raha kulutada - no siis neid ei ole, eks.
Mis imet see ametnik teha saabki? Variant on ainult kas lasta praegu sostpindade järjekorras seisvatel inimestel kauem oodata (mis tekitab nende rahulolematust ja nurinat) - või visata osa praegusi elanikke sotspindadelt välja, et teha uutele abivajajatele ruumi (mis omakorda tekitab vanade olijate rauhulolematust, meeleheidet ja süüdistusi ebainimlikus kohtlemises).
Võib jah, nuriseda detailide kallal: "No aga miks ametnik käsib välja kolida just jõuluks, miks mitte jaanipäevaks...", aga see ei muuda asju põhimõtteliselt.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑16 Dets 2024 14:41Võta siis oma juurde, kui nii kahju on.Külaline kirjutas: ↑16 Dets 2024 14:35
Ta ju otsiski. Aga kui ei leia? Kusjuures ma pole mingi halesüdameke ja olen täiesti nõus, et ennast peab ka ise aitama. Aga selline tegevus, nagu kirjeldatud, on lihtsalt hoolimatus ja isegi julmus.
-
Külaline
Lapsel on isa ka, kellel on eeldatavasti kodu olemas.Külaline kirjutas: ↑16 Dets 2024 14:41Ta ju otsiski. Aga kui ei leia? Kusjuures ma pole mingi halesüdameke ja olen täiesti nõus, et ennast peab ka ise aitama. Aga selline tegevus, nagu kirjeldatud, on lihtsalt hoolimatus ja isegi julmus.Külaline kirjutas: ↑16 Dets 2024 14:35Tüüpiline halesüdamekene. Nad teadsid seda ju ette! Pikalt oli tähtaeg teada. Lapse sünnipäev oleks emale endale pidanud tõuke andma, et otsida selleks ajaks uus koht.Külaline kirjutas: ↑16 Dets 2024 14:02 OK, aga kas seda PEAB tegema ilmtingimata lapse sünnipäeval, mis on ühtlasi jõululaupäev? Kuidagi ei saanud neid kevadeni korterisse jätta, nagu nad palusid? Soojal ajal ju normaalsem kolida ka.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: elke, libakägu, roosaroos ja 6 külalist