Kaua teil kodutehnika vastu peab?
Kaua teil kodutehnika vastu peab?
Minul Samsungi telekal läheb 14-s aasta juba. Eelmine läks 10a-ga hingusele. Sugulasel poeg tõi Soomest ja pidas üle 20a vastu, marki ei mäleta, äkki Finlux? Võin ka eksida.
-
Külaline
Telekad on samsungid olnud, praegune on teine alates analoogtelevisiooni kadumisest. Esimene minu meelest väga kaua vastu ei pidanud, vast mõned aastad peale garantiiaja lõppu, lihtsalt lõpetas pildi näitamise. Kokku nad 20 aastat kindlasti pole olnud.
Kõige pikaealisem on mul UPO mikrolaineahi, sai kusagilt auhinnaks võidetud, töötab 25+ aastat, võibolla ise 30. Järgmine vanuselt on Moulinex köögikombain, ka 25+, aga tema kõike enam ei suuda teha, see detail kuhu igasugused riivid jms kinnitatakse on praoga, kergemaid asju ajab ringi, aga raskemaid mitte.
Siis tuleb muu köögitehnika, UPO keraamiline pliit, UPO nõudepesumasin, mõlemad 20+ aastat. Nõudepesumasin on ka paar korda mingeid palstdetaili osi poetanud, aga peseb edasi. UPO külmik on varukülmikuna käigus, pealtnäha ka töökorras, aga kui ta veel põhiline oli, siis suutis ae-ajalt kõik kapis oleva ära jäätada, selliseks lühiajaliseks kasutuseks kui korraga on vaja palju kraami külmas hoida käib küll. UPO pesumasin oli minu UPOdest kõige lühema eaga, umbes 15a vanuses ütles elektroonika üles, enne seda sai veel küttekeha vahetatud ja mingit pisiremonti tehtud. 15+ aastat on kõigus olnud ka väike Beko sügavkülmik, iga paari aasta tagant sulatan kui piisavalt tühjaks saab.
Videomakk ja VHS mängija ja ma ei tea mis veel töötavad ka ilmselt, aga juba kümmekond aastat pole kasutanud. Marki ei mäleta.
AEG pesumasin pidas vastu täpselt kuu peale laiendatud garantii lõppemist (kokku 5a), siis murdus võll, esimene ja viimane kord kui ma garantii pikendamise eest maksin.
Kõige pikaealisem on mul UPO mikrolaineahi, sai kusagilt auhinnaks võidetud, töötab 25+ aastat, võibolla ise 30. Järgmine vanuselt on Moulinex köögikombain, ka 25+, aga tema kõike enam ei suuda teha, see detail kuhu igasugused riivid jms kinnitatakse on praoga, kergemaid asju ajab ringi, aga raskemaid mitte.
Siis tuleb muu köögitehnika, UPO keraamiline pliit, UPO nõudepesumasin, mõlemad 20+ aastat. Nõudepesumasin on ka paar korda mingeid palstdetaili osi poetanud, aga peseb edasi. UPO külmik on varukülmikuna käigus, pealtnäha ka töökorras, aga kui ta veel põhiline oli, siis suutis ae-ajalt kõik kapis oleva ära jäätada, selliseks lühiajaliseks kasutuseks kui korraga on vaja palju kraami külmas hoida käib küll. UPO pesumasin oli minu UPOdest kõige lühema eaga, umbes 15a vanuses ütles elektroonika üles, enne seda sai veel küttekeha vahetatud ja mingit pisiremonti tehtud. 15+ aastat on kõigus olnud ka väike Beko sügavkülmik, iga paari aasta tagant sulatan kui piisavalt tühjaks saab.
Videomakk ja VHS mängija ja ma ei tea mis veel töötavad ka ilmselt, aga juba kümmekond aastat pole kasutanud. Marki ei mäleta.
AEG pesumasin pidas vastu täpselt kuu peale laiendatud garantii lõppemist (kokku 5a), siis murdus võll, esimene ja viimane kord kui ma garantii pikendamise eest maksin.
-
Külaline
Läpakas on mul ca 11 aastat vana. Mingi suvakas Packadbell firma. Töötab siiamaani. Küll vahel on aeglane aga lihtsamad toimingud teeb kõik edukalt ära.
Muid nii vanu asju ei tule meelde, et oleks.
Telekas mul hetkel kusjuures ongi Finlux mingi vanem variant. Smart ja paberõhuke pole aga ikkagi flatscreen. Sain tuttava käest tasuta, kui kaks kätt taskus suhtest lahkusin. Nüüd ma sellest igivanast läpakast vaatangi telekat. Hdm-iga on läpakas telekaga ühendatud.
Muid nii vanu asju ei tule meelde, et oleks.
Telekas mul hetkel kusjuures ongi Finlux mingi vanem variant. Smart ja paberõhuke pole aga ikkagi flatscreen. Sain tuttava käest tasuta, kui kaks kätt taskus suhtest lahkusin. Nüüd ma sellest igivanast läpakast vaatangi telekat. Hdm-iga on läpakas telekaga ühendatud.
-
Külaline
Mul on valdavalt ikka üsna vastupidav kodutehnika. Ühe teleka, Sony 42" flat screeni, ostsin aastal 2008 uuena ja kärab siiani. Teise, suurema, oma 10 aastat tagasi kasutatuna ja see on ka jätkuvalt igati toimiv. Pesumasin on mul vist aastast 2009 ja toimib, läpakas ka mingi 15 aastat vana juust. Seda tahaks küll välja vahetada, on pisut aeglane tänasteks vajadusteks ja Win 11 ka ei saa peale panna. Aga ma lihtsalt ei viitsi teemaga tegeleda, on olulisemaidki asju. Muruniiduk on mul vist üldse 20 aastat vastu pidanud. Briggs & Stratton mootorid ruulivad asja pärast.
-
Külaline
1990 aastast umbes 2010 aastani tehtud kodumasinad ongi väga vastupidavad. Nagu vanainimene - vanasti ikka osati asju teha. Tegelt on nii, et ka uusi masinaid tegevad töölised ja muu rahvas tahavad palka saada, seepärast asjad lagunevad.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Tuuletu ja 10 külalist