Mida mittetöötavad pensionärid
-
Külaline
Ja kui ei ole, mis siis?
-
Külaline
Mina loen, vaatan telekat, surfan internetis. Natuke igav on, aga väga hea, et tööl ei pea käima ja raha tuleb.
-
Külaline
Minu vanemad on 80+. Kui on vähegi ilus ilm (ei torma ega saja lausvihma vmt), siis lähevad igal hommikul välja ja teevad paaritunnise jalutuskäigu, nt kõnnivad mõne km kaugusel olevasse raamatukokku ja tagasi või kusagile parki ja tagasi jmt. Pärast seda on söök ja lõunauinak. Õhtupoolikul siis loevad raamatuid, mängivad lauamänge, vaatavad telekat, lahendavad ristsõnu jmt. Mõned korrad kuus käivad ka külas või teatris. Ilusamal aastaajal käivad vahel Rootsi kruiisil. Kevadest sügiseni möllavad oma maakodus. Mingit megasuurt põllumajandust neil pole, enda tarbeks kasvatavad tomateid, ja mõne põõsa mustsõstraid ja vaarikaid. Rohivad seal, teevad sauna, käivad mere ääres. Aa, spaades armastavad ka käia talvel.
-
Külaline
Jeerum, neil on nii kiire, et...! (ma mõtlen oma vanemaid 75+)
maja suur, aga tegemist aias ja majas on alati ja jõudu jääb vähemaks, teha tuleb tasapisi, kasvõi õues lund lükata võib jaokaupa terve päeva. Isa otsib arvutist muusikat ja teeb playliste endale, istub töökojas ja meisterdab. Ema eriti ei surfa, tema veab raatukogust raamatuid. Õhtul vaatavad kõik uudistesaated läbi. Pole neil elus igav olnud, mõlematele väga meeldib rahulik kodune elu- peaasi, et tervis on ok ja oma ilus kodu olemas.
-
Külaline
Vanemad inimesed on juba aegalsemad, iga tegevus võtab neil kauem aega. Kui ma helistan oma 80+ emale, siis ta loeb alati ette tööd, mida ta teeb. Kui on päev, kus poes käib, siis see ongi selle päeva tegevus. Kuigi poeni on maad umbes 500 meetrit, võtab kogu see käimine tal kaua aega. Söögi tegemine võtab ka oma aja. Ta teeb korraliku toidu valmis ja soojendab seda mitu päeva. Sel toidu valmistamise päeval muid asju ette ei võta. Ja no maja kütmine, lume lükkamine, suvel väike aiandus ja muru on ju ka. Ta ise tahab kõike teha, tahab ise hakkama saada, aga see kõik võtab ju aega. Õhtuti istub ja vaatab telekat või lahendab ristsõnu. Saa ise vanemaks, siis saad aru, et ega ei olegi need päevad enam väga pikad ja palju sinna sisse ei mahu.
-
Külaline
Hull värk see eestlaste eraklik loomus. Lõunamaadel elab mitu põlvkonda koos, lapsed-loomad hoitud ja rasked tööd tehtud. Mei on juba uih-aih kui 25-aastane vallaline noor vanematekodus elab.
-
Külaline
Reisivad, loevad, külastavad erinevaid üritusi, suhtlevad sõpradega, käivad kohvikus, aia olemasolul möllavad seal, lahendavad ristsõnu, teevad käsitööd, hoiavad lapselapsi ja lapselapselapsi, molutavad mõnuga... Teevad kõike seda, mida tööinimene ajapuudusel ei jõua.
-
Külaline
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], libakägu ja 10 külalist