Inimeste veidrad prioriteedid
-
Külaline
Inimeste veidrad prioriteedid
Abivajajate saadetest on jäänud silma, et osadel inimestel on väga kummalised prioriteedid. Raha on suitsu, kunstküünte ja -ripsmete jaoks, kuid näiteks hambaraviks või lapse sünnipäevakingiks enam ei jagu.
Milliseid veidraid prioriteete olete ise näinud-kuulnud ja kes need inimesed on, kes selliseid omamoodi valikuid teevad?
Mul näiteks üks tuttav rääkis, et ta mees ostis nende viimase raha eest autole uued valuveljed. Ja nüüd peavad kuu lõpuni käima ema käest toitu toomas, sest selle jaoks enam raha ei ole. Tegu on Tallinnas elava kahekümnendate alguses paariga, kel on üks laps. Mõlemad vanemad käivad tööl. (Ema iluteenindaja, isa ehituses.)
Milliseid veidraid prioriteete olete ise näinud-kuulnud ja kes need inimesed on, kes selliseid omamoodi valikuid teevad?
Mul näiteks üks tuttav rääkis, et ta mees ostis nende viimase raha eest autole uued valuveljed. Ja nüüd peavad kuu lõpuni käima ema käest toitu toomas, sest selle jaoks enam raha ei ole. Tegu on Tallinnas elava kahekümnendate alguses paariga, kel on üks laps. Mõlemad vanemad käivad tööl. (Ema iluteenindaja, isa ehituses.)
-
Külaline
Mõnel määral on see eelarvamus ja mõnikord ei pea paika, vaid on lihtsalt enese südametunnistuse rahustamiseks, miks ma ei aita- ah, ta on ise süüdi. Kuigi jah, kahe suitsupaki raha eest saaks juba kingituse, kuna ma ise pole sõltlane, siis on mul seda kerge öelda...Külaline kirjutas: ↑10 Dets 2024 13:23 Raha on suitsu, kunstküünte ja -ripsmete jaoks, kuid näiteks hambaraviks või lapse sünnipäevakingiks enam ei jagu.
-
Külaline
Minul on ka päris paljude arvates veidrad prioriteedid. Aga mina ise arvan, et niikaua kui ma kellegi teise käest raha küsima ei lähe ja lapsed ei kannata, siis on prioriteedid igaühe enda asi.
Aga jah, kui jõulupakki kerjatakse, siis muidugi enam ei ole..
Aga jah, kui jõulupakki kerjatakse, siis muidugi enam ei ole..
-
Külaline
Prioriteetide küsimus. Noor mees, ju siis valuvelg oli olulisem kui täis kõht. Ma ise pole kunagi pidanud nälga tundma ja raha teha ma oskan.
-
Külaline
Silikoonrinnad ja ilusüstid, aga naeratada ei julgeta, sest hambad vajavad hoolt (ja breketeid).
Mehel on üks riietekomplekt väljaskäimiseks, aga iga nädalavahetus on ta pubis, baaris, kõrtsis.
Mehel on üks riietekomplekt väljaskäimiseks, aga iga nädalavahetus on ta pubis, baaris, kõrtsis.
-
Külaline
Klassika. See ongi kolmas eesti - iluteenindaja ja ehitaja.Külaline kirjutas: ↑10 Dets 2024 13:23 Mõlemad vanemad käivad tööl. (Ema iluteenindaja, isa ehituses.)
Mis ametit siis ise ka pead?
-
Külaline
Eriti nõme suhtumine. Tahaks ka teada, mis ametit sa ise pead siis..
-
Külaline
Ma just praegu siin panen endale kunstküüsi. Lamp maksis 3.56 ja eelkõvastatud geelikleepsud 50 senti leht. Alist tellisin. Kust te teate, et nende rahahädaliste küüned ka u 5 eurosed pole?
-
Külaline
Okei, küüned saab tõesti ise odavalt panna. Aga huuled ja botoxist läikivad otsaesised maksavad rohkem kui see viiekas. Olen ka alati imestanud neid alla miinimumi elavaid tibiseid, kellel on raha ilusüstide jaoks.Külaline kirjutas: ↑10 Dets 2024 23:03 Ma just praegu siin panen endale kunstküüsi. Lamp maksis 3.56 ja eelkõvastatud geelikleepsud 50 senti leht. Alist tellisin. Kust te teate, et nende rahahädaliste küüned ka u 5 eurosed pole?
Ei mahu pähe, kuidas saavad prioroteedid nii metsas olla.
-
Külaline
Ma pole ühtegi väga hädas olevat pereema näinud täissüstituna või muid kalleid iluteenuseid tarbinuna.Külaline kirjutas: ↑10 Dets 2024 23:11Okei, küüned saab tõesti ise odavalt panna. Aga huuled ja botoxist läikivad otsaesised maksavad rohkem kui see viiekas. Olen ka alati imestanud neid alla miinimumi elavaid tibiseid, kellel on raha ilusüstide jaoks.Külaline kirjutas: ↑10 Dets 2024 23:03 Ma just praegu siin panen endale kunstküüsi. Lamp maksis 3.56 ja eelkõvastatud geelikleepsud 50 senti leht. Alist tellisin. Kust te teate, et nende rahahädaliste küüned ka u 5 eurosed pole?
Ei mahu pähe, kuidas saavad prioroteedid nii metsas olla.
See tundub veidi üleekspluateeritud linnalegendina, et kõik panevad kunstripsmeid ja käivad pidevalt kalleid iluprotseduure tegemas, kuigi laste kingituste jaoks raha ei jätku.
Tõesti tunnete kedagi sellist isiklikult?
Või räägite lihtsalt sama juttu, mis foorumites oma 20 aastat juba ringelnud ja nn tibide malliks kujunenud?
-
Külaline
Ei tea ühtegi sellist. Kunstküünte ja kunstripsmetega neiukesi tean küll, kellel pole hambad korras, aga iluoperatsioonid on ikkagi sellises hinnaklassis, et väga vaesed neid ei tee. ja sellised suudavad ka hammaste eest hoolitseda. Meeste puhul olen rohkem märganud, et hambaid on puudu, aga uhke auto on ikka istumise all. Siin võib tõesti prioriteetitdest rääkida, et hambaid ei peeta lihtsalt oluliseks ja osadele ka ei meeldi hambaarsti juures käia. Kardavad või siis on häbi minna, kui juba asi käest ära läks.Silikoonrinnad ja ilusüstid, aga naeratada ei julgeta, sest hambad vajavad hoolt (ja breketeid).
-
Külaline
Mõnikord jällegi on sellel kritiseerijal endal veidrad prioriteedid. Või kuidas võtta.
Näiteks minu abikaasa armastab osta raamatuid ja ajakirju. Mitte, et ta neid nüüd massiliselt ostaks, aga National Geographicut tellib juba aastaid ja aeg-ajalt marketis sisseoste tehes pistab ka mõne teadus- või ajalooteemalise ajakirja ostukärusse. Minu ema see aga häirib ja ta on mitu korda tulnud mulle etteheiteid tegema, et miks minu mees selliseid asju ostab, et need olla kallid (tema meelest siis) ja raha tuleks kulutada muu peale.
Rõhutan üle, et me ei ela mu ema kulul, vaid me mõlemad käime tööl ja teenime ise. Ning teisalt, mu ema on eluaeg armastanud kulutada palju oma välimusele, tema ostab pidevalt meigitarbeid jms. Ega mu mees tema meigitarvetest sisimas ilmselt midagi ei arva, kuid ta on liiga intelligentne selleks, et hakata ämmale sel teemal etteheiteid tegema ja talle prioriteetidest jahvatama. Nii et see, mida keegi peab "prioriteediks" ja mida mitte, on väga subjektiivne.
P.S. Mu teismeline tütar kannab ka kunstküüsi, sõbrannadega armastavad nendega mängida - sätivad, lakivad, kaunistavad. Eks ta ole
Minu arust see teab mis kallis hobi pole, välismaistest e-poodidest saab väga odava hinnaga seda kraami.
Näiteks minu abikaasa armastab osta raamatuid ja ajakirju. Mitte, et ta neid nüüd massiliselt ostaks, aga National Geographicut tellib juba aastaid ja aeg-ajalt marketis sisseoste tehes pistab ka mõne teadus- või ajalooteemalise ajakirja ostukärusse. Minu ema see aga häirib ja ta on mitu korda tulnud mulle etteheiteid tegema, et miks minu mees selliseid asju ostab, et need olla kallid (tema meelest siis) ja raha tuleks kulutada muu peale.
Rõhutan üle, et me ei ela mu ema kulul, vaid me mõlemad käime tööl ja teenime ise. Ning teisalt, mu ema on eluaeg armastanud kulutada palju oma välimusele, tema ostab pidevalt meigitarbeid jms. Ega mu mees tema meigitarvetest sisimas ilmselt midagi ei arva, kuid ta on liiga intelligentne selleks, et hakata ämmale sel teemal etteheiteid tegema ja talle prioriteetidest jahvatama. Nii et see, mida keegi peab "prioriteediks" ja mida mitte, on väga subjektiivne.
P.S. Mu teismeline tütar kannab ka kunstküüsi, sõbrannadega armastavad nendega mängida - sätivad, lakivad, kaunistavad. Eks ta ole
-
Külaline
Mitu neid komplekte peab siis olema?Külaline kirjutas: ↑10 Dets 2024 15:07 Silikoonrinnad ja ilusüstid, aga naeratada ei julgeta, sest hambad vajavad hoolt (ja breketeid).
-
Külaline
Miks ehitajaid mõnitate?
-
Külaline
Iluteenindajaid siis võib mõnitada või? Mis see ehitaja parem on, et teda ei või?
-
Külaline
Ehitajad teevad rasket vajalikku tööd.
-
Külaline
Sa oled see Perekooli troll, kelle arust ehitajad ongi ainukesed töötegijad maailmas, sest muidu poleks ju kellelgi kuskil elada. Ja kõige targemad ka, sest ise oled ka ehitaja. Ehitajal pole vaja ei haridust ega mõistust, ikka on kõigist kõige parem.
-
Külaline
Pole selliseid ülbikuid veel näinud, kui on ehitajad. Kuskil foorumis lugesin, et mingi jorss vahutas, et peab 6 h 139 euro eest tööd tegema. Inimene saab 23 eurot tunnis, mingeid oskusi ega haridust pole, aga nõudmised on sellised, et ma alla 200 eurot päeva eest, kus pool aega jorutan, pool aega midagi nokitsen, ei lähegi tööle. Kusjuures 80 protsenti keerab ainult mingit käkki kokku.
-
Külaline
Hakka ise ehitajaks, sul kõik boonused veel lisaks.Külaline kirjutas: ↑12 Dets 2024 19:16Pole selliseid ülbikuid veel näinud, kui on ehitajad. Kuskil foorumis lugesin, et mingi jorss vahutas, et peab 6 h 139 euro eest tööd tegema. Inimene saab 23 eurot tunnis, mingeid oskusi ega haridust pole, aga nõudmised on sellised, et ma alla 200 eurot päeva eest, kus pool aega jorutan, pool aega midagi nokitsen, ei lähegi tööle. Kusjuures 80 protsenti keerab ainult mingit käkki kokku.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Kirile ja 7 külalist