Inimeste veidrad prioriteedid

vana hea klassika
Külaline

Inimeste veidrad prioriteedid

Postitus Postitas Külaline »

Abivajajate saadetest on jäänud silma, et osadel inimestel on väga kummalised prioriteedid. Raha on suitsu, kunstküünte ja -ripsmete jaoks, kuid näiteks hambaraviks või lapse sünnipäevakingiks enam ei jagu.

Milliseid veidraid prioriteete olete ise näinud-kuulnud ja kes need inimesed on, kes selliseid omamoodi valikuid teevad?

Mul näiteks üks tuttav rääkis, et ta mees ostis nende viimase raha eest autole uued valuveljed. Ja nüüd peavad kuu lõpuni käima ema käest toitu toomas, sest selle jaoks enam raha ei ole. Tegu on Tallinnas elava kahekümnendate alguses paariga, kel on üks laps. Mõlemad vanemad käivad tööl. (Ema iluteenindaja, isa ehituses.)
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Dets 2024 13:23 Raha on suitsu, kunstküünte ja -ripsmete jaoks, kuid näiteks hambaraviks või lapse sünnipäevakingiks enam ei jagu.
Mõnel määral on see eelarvamus ja mõnikord ei pea paika, vaid on lihtsalt enese südametunnistuse rahustamiseks, miks ma ei aita- ah, ta on ise süüdi. Kuigi jah, kahe suitsupaki raha eest saaks juba kingituse, kuna ma ise pole sõltlane, siis on mul seda kerge öelda...
Külaline

Minul on ka päris paljude arvates veidrad prioriteedid. Aga mina ise arvan, et niikaua kui ma kellegi teise käest raha küsima ei lähe ja lapsed ei kannata, siis on prioriteedid igaühe enda asi.
Aga jah, kui jõulupakki kerjatakse, siis muidugi enam ei ole..
Külaline

Anonymous kirjutas: 10 Dets 2024 13:23Mul näiteks üks tuttav rääkis, et ta mees ostis nende viimase raha eest autole uued valuveljed. Ja nüüd peavad kuu lõpuni käima ema käest toitu toomas, sest selle jaoks enam raha ei ole.
Prioriteetide küsimus. Noor mees, ju siis valuvelg oli olulisem kui täis kõht. Ma ise pole kunagi pidanud nälga tundma ja raha teha ma oskan.
Külaline

Silikoonrinnad ja ilusüstid, aga naeratada ei julgeta, sest hambad vajavad hoolt (ja breketeid).

Mehel on üks riietekomplekt väljaskäimiseks, aga iga nädalavahetus on ta pubis, baaris, kõrtsis.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Dets 2024 13:23 Mõlemad vanemad käivad tööl. (Ema iluteenindaja, isa ehituses.)
Klassika. See ongi kolmas eesti - iluteenindaja ja ehitaja.
WD40

Postitus Postitas WD40 »

Külaline kirjutas: 10 Dets 2024 16:01
Külaline kirjutas: 10 Dets 2024 13:23 Mõlemad vanemad käivad tööl. (Ema iluteenindaja, isa ehituses.)
Mis ametit siis ise ka pead?
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Dets 2024 16:01
Eriti nõme suhtumine. Tahaks ka teada, mis ametit sa ise pead siis..
Külaline

Ma just praegu siin panen endale kunstküüsi. Lamp maksis 3.56 ja eelkõvastatud geelikleepsud 50 senti leht. Alist tellisin. Kust te teate, et nende rahahädaliste küüned ka u 5 eurosed pole?
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Dets 2024 23:03 Ma just praegu siin panen endale kunstküüsi. Lamp maksis 3.56 ja eelkõvastatud geelikleepsud 50 senti leht. Alist tellisin. Kust te teate, et nende rahahädaliste küüned ka u 5 eurosed pole?
Okei, küüned saab tõesti ise odavalt panna. Aga huuled ja botoxist läikivad otsaesised maksavad rohkem kui see viiekas. Olen ka alati imestanud neid alla miinimumi elavaid tibiseid, kellel on raha ilusüstide jaoks.

Ei mahu pähe, kuidas saavad prioroteedid nii metsas olla.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Dets 2024 23:11
Külaline kirjutas: 10 Dets 2024 23:03 Ma just praegu siin panen endale kunstküüsi. Lamp maksis 3.56 ja eelkõvastatud geelikleepsud 50 senti leht. Alist tellisin. Kust te teate, et nende rahahädaliste küüned ka u 5 eurosed pole?
Okei, küüned saab tõesti ise odavalt panna. Aga huuled ja botoxist läikivad otsaesised maksavad rohkem kui see viiekas. Olen ka alati imestanud neid alla miinimumi elavaid tibiseid, kellel on raha ilusüstide jaoks.

Ei mahu pähe, kuidas saavad prioroteedid nii metsas olla.
Ma pole ühtegi väga hädas olevat pereema näinud täissüstituna või muid kalleid iluteenuseid tarbinuna.
See tundub veidi üleekspluateeritud linnalegendina, et kõik panevad kunstripsmeid ja käivad pidevalt kalleid iluprotseduure tegemas, kuigi laste kingituste jaoks raha ei jätku.
Tõesti tunnete kedagi sellist isiklikult?
Või räägite lihtsalt sama juttu, mis foorumites oma 20 aastat juba ringelnud ja nn tibide malliks kujunenud?
Külaline

Silikoonrinnad ja ilusüstid, aga naeratada ei julgeta, sest hambad vajavad hoolt (ja breketeid).
Ei tea ühtegi sellist. Kunstküünte ja kunstripsmetega neiukesi tean küll, kellel pole hambad korras, aga iluoperatsioonid on ikkagi sellises hinnaklassis, et väga vaesed neid ei tee. ja sellised suudavad ka hammaste eest hoolitseda. Meeste puhul olen rohkem märganud, et hambaid on puudu, aga uhke auto on ikka istumise all. Siin võib tõesti prioriteetitdest rääkida, et hambaid ei peeta lihtsalt oluliseks ja osadele ka ei meeldi hambaarsti juures käia. Kardavad või siis on häbi minna, kui juba asi käest ära läks.
Külaline

Mõnikord jällegi on sellel kritiseerijal endal veidrad prioriteedid. Või kuidas võtta.

Näiteks minu abikaasa armastab osta raamatuid ja ajakirju. Mitte, et ta neid nüüd massiliselt ostaks, aga National Geographicut tellib juba aastaid ja aeg-ajalt marketis sisseoste tehes pistab ka mõne teadus- või ajalooteemalise ajakirja ostukärusse. Minu ema see aga häirib ja ta on mitu korda tulnud mulle etteheiteid tegema, et miks minu mees selliseid asju ostab, et need olla kallid (tema meelest siis) ja raha tuleks kulutada muu peale.

Rõhutan üle, et me ei ela mu ema kulul, vaid me mõlemad käime tööl ja teenime ise. Ning teisalt, mu ema on eluaeg armastanud kulutada palju oma välimusele, tema ostab pidevalt meigitarbeid jms. Ega mu mees tema meigitarvetest sisimas ilmselt midagi ei arva, kuid ta on liiga intelligentne selleks, et hakata ämmale sel teemal etteheiteid tegema ja talle prioriteetidest jahvatama. Nii et see, mida keegi peab "prioriteediks" ja mida mitte, on väga subjektiivne.

P.S. Mu teismeline tütar kannab ka kunstküüsi, sõbrannadega armastavad nendega mängida - sätivad, lakivad, kaunistavad. Eks ta ole :) Minu arust see teab mis kallis hobi pole, välismaistest e-poodidest saab väga odava hinnaga seda kraami.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Dets 2024 15:07 Silikoonrinnad ja ilusüstid, aga naeratada ei julgeta, sest hambad vajavad hoolt (ja breketeid).

Mehel on üks riietekomplekt väljaskäimiseks, aga iga nädalavahetus on ta pubis, baaris, kõrtsis.
Mitu neid komplekte peab siis olema?
Külaline

Anonymous kirjutas: 10 Dets 2024 16:01Klassika. See ongi kolmas eesti - iluteenindaja ja ehitaja.
Miks ehitajaid mõnitate?
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Dets 2024 18:01
Anonymous kirjutas: 10 Dets 2024 16:01Klassika. See ongi kolmas eesti - iluteenindaja ja ehitaja.
Miks ehitajaid mõnitate?
Iluteenindajaid siis võib mõnitada või? Mis see ehitaja parem on, et teda ei või?
Külaline

Anonymous kirjutas: 12 Dets 2024 19:02Iluteenindajaid siis võib mõnitada või? Mis see ehitaja parem on, et teda ei või?
Ehitajad teevad rasket vajalikku tööd.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Dets 2024 19:06
Anonymous kirjutas: 12 Dets 2024 19:02Iluteenindajaid siis võib mõnitada või? Mis see ehitaja parem on, et teda ei või?
Sa oled see Perekooli troll, kelle arust ehitajad ongi ainukesed töötegijad maailmas, sest muidu poleks ju kellelgi kuskil elada. Ja kõige targemad ka, sest ise oled ka ehitaja. Ehitajal pole vaja ei haridust ega mõistust, ikka on kõigist kõige parem.
Külaline

Pole selliseid ülbikuid veel näinud, kui on ehitajad. Kuskil foorumis lugesin, et mingi jorss vahutas, et peab 6 h 139 euro eest tööd tegema. Inimene saab 23 eurot tunnis, mingeid oskusi ega haridust pole, aga nõudmised on sellised, et ma alla 200 eurot päeva eest, kus pool aega jorutan, pool aega midagi nokitsen, ei lähegi tööle. Kusjuures 80 protsenti keerab ainult mingit käkki kokku.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Dets 2024 19:16
Pole selliseid ülbikuid veel näinud, kui on ehitajad. Kuskil foorumis lugesin, et mingi jorss vahutas, et peab 6 h 139 euro eest tööd tegema. Inimene saab 23 eurot tunnis, mingeid oskusi ega haridust pole, aga nõudmised on sellised, et ma alla 200 eurot päeva eest, kus pool aega jorutan, pool aega midagi nokitsen, ei lähegi tööle. Kusjuures 80 protsenti keerab ainult mingit käkki kokku.
Hakka ise ehitajaks, sul kõik boonused veel lisaks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], dmy, kaegu, silli ja 6 külalist