Heade mõtete linna järjekordne hea mõte

vana hea klassika
Külaline

Heade mõtete linna järjekordne hea mõte

Postitus Postitas Külaline »

https://www.youtube.com/watch?v=OPsELKbX99Y
Kole on see nimi!
Külaline

Väga lahe nimi on.
Külaline

Kurb et minu sünnilinnast on saanud hipsterite ja hipide kommuun! Mõeldakse välja aina uusi ja ajuvabamaid "etno", "öko", "kunsti" ja "kultuuri" projekte, mis 50+ inimestele ja tundub, et ka mõnele terve mõistusega nooremale (kes pole ajupestud) täiesti totakad tunduvad. Käisin kevadel viimati seal ja ma ei tundnud seda linna enam ära..nii vastikuks ja võõraks on see muutunud. Kunagisest koduagulist Supilinnast läbi jalutada oli nii kohutavalt nukker tunne...see pole enam see Tartu, mida mina mäletan, see polnud enam Supilinn, mida ma mäletasin oma esimestest eluaastatest peale.. See rahvas, see õhustik, need majad..see oli täiesti võõras.
Külaline

Anonymous kirjutas: 05 Dets 2024 00:02Kunagisest koduagulist Supilinnast läbi jalutada oli nii kohutavalt nukker tunne...see pole enam see Tartu, mida mina mäletan, see polnud enam Supilinn, mida ma mäletasin oma esimestest eluaastatest peale.. See rahvas, see õhustik, need majad..see oli täiesti võõras.
Kui hakkajad inimesed poleks tahtnud Supilinna maju renoveerida, oleks su šokk sealt läbi jalutades veel suurem - lagunenud vundamendid, mädanenud voodrilauad/palgid, sissevajunud katused. Need sealsed majad ei saa ju püsida remontimata!
Supilinna poleks varsti enam olemaski, kui kõik oleks jäänud nii, nagu sinu lapsepõlves.
Selge ju, et linn muutub, ka vanad asumid, kuna uued põlvkonnad kohandavad need endale elamisväärseks ja meeldivaks.
Vaevalt sinagi tahaksid elada 100+ aastat vanas puitmajas, mis pole kordagi värskendust saanud. Mille lagunev vundament kisub maja viltu ja läbisadav katus mädandab palke.
Supilinnale kehtivad ka oma reeglid, mingit korrusmaja sinna õnneks ehitada ei saa.
Keegi ehitas liigse korruse peale, pidigi maha lammutama.
Külaline

Ma olen küll teadnud seda Joentagana nime all, aga ei saa aru, milles probleem on teemaalgatajal, Puskini meeldis rohkem? Ju kool ise valis.
Külaline

Anonymous kirjutas: 05 Dets 2024 13:26Ma olen küll teadnud seda Joentagana nime all, aga ei saa aru, milles probleem on teemaalgatajal, Puskini meeldis rohkem? Ju kool ise valis.
Vau, sina juba aastaid teadnud :lol:
Külaline

Anonymous kirjutas: 05 Dets 2024 16:33Vau, sina juba aastaid teadnud :lol:
Jah, *kohendab sigaretipitsi* mõned meist teavad rohkem kui teised. *pahv*
Külaline

Millal Tartu puritaanide kants on olnud? Ülikoolilinn on iseenesest mõistagi noorte inimeste energiat täis ja juba sajandeid.
Külaline

Anonymous kirjutas: 06 Dets 2024 10:15Postitus on kustutatud
Ja siis? Miks seda tänapäeva koolile nimeks peab panema?
Külaline

Anonymous kirjutas: 06 Dets 2024 14:46Ja siis? Miks seda tänapäeva koolile nimeks peab panema?
Jah, tänapäeva koolile passib selline ilus nimi nagu Cxösily-Puhvendorm.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Dets 2024 14:46
Anonymous kirjutas: 06 Dets 2024 10:15Postitus on kustutatud
Ja siis? Miks seda tänapäeva koolile nimeks peab panema?
Mõnele meeldib. Mina kuulsin kord rannas, kuidas üks omapärane isa kutsus oma poegi: Hüvatõiv ja Tõeleid, tulge siia.
Külaline

Anonymous kirjutas: 06 Dets 2024 14:53Hüvatõiv
see on midagi söödavat või?
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Dets 2024 14:58
Anonymous kirjutas: 06 Dets 2024 14:53Hüvatõiv
see on midagi söödavat või?
Ei tea, minu poegadel on teised nimed.
Külaline

Anonymous kirjutas: 06 Dets 2024 14:53Mõnele meeldib. Mina kuulsin kord rannas, kuidas üks omapärane isa kutsus oma poegi: Hüvatõiv ja Tõeleid, tulge siia.
Kas tütardele ka selliseid jaburdusi pannakse?
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Dets 2024 15:08
Anonymous kirjutas: 06 Dets 2024 14:53Mõnele meeldib. Mina kuulsin kord rannas, kuidas üks omapärane isa kutsus oma poegi: Hüvatõiv ja Tõeleid, tulge siia.
Kas tütardele ka selliseid jaburdusi pannakse?
Ikka pannakse - nt Kärg ja Põim.

https://elu24.postimees.ee/909040/kaido ... eks-majjai
Külaline

Anonymous kirjutas: 06 Dets 2024 15:15Kärg
Mis Kärg? Pannud parem Lilleõis või Mesimumm :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Dets 2024 15:21
Anonymous kirjutas: 06 Dets 2024 15:15Kärg
Mis Kärg? Pannud parem Lilleõis või Mesimumm :lol:
Minu arust Kärg ja Põim on täitsa kenad sellega võrreldes, mis poegadele pani: Põvvat, Mõtus Lõmaš ja Majjai.
Külaline

https://www.maavald.ee/maausk/maausust/ ... id-nimesid
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Dets 2024 16:05 https://www.maavald.ee/maausk/maausust/ ... id-nimesid
Sealt valikust oleks vahva nimi Tont lapsele panna. Ei tea, kas see on tüdruku- või poisinimi.
Külaline

Anonymous kirjutas: 06 Dets 2024 15:32Minu arust Kärg ja Põim on täitsa kenad sellega võrreldes, mis poegadele pani: Põvvat, Mõtus Lõmaš ja Majjai.
Ma lugesin, et see Mõjjai tähendab kobrat. Nii hull päris ei olnud.
https://elu24.postimees.ee/909040/kaido ... eks-majjai
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Kirile, Triibu ja 10 külalist