Ideaalses maailmas see nii oleks, et arvestad ka teiste, eriti laste, tunnetega. Seda nimetatakse solidaarsuseks.Külaline kirjutas: ↑26 Nov 2024 16:09 Kas tõesti keegi teeb oma lastele kingitusi, mõeldes enne läbi mida teised pered endale lubada saavad? Absurditeater
Päkapikud toovad suuri asju
-
Külaline
-
Külaline
Kaua ja kuidas see solidaarsus siis kestma peaks? Kas ainult sussinänniga on oluline või ka muul ajal ja edaspidises elus? Ei tee oma lapsele kallimat sünnipäevakinki kui ükski klassikaaslane? Ei vii last kallimasse laagrisse, ei käi reisil, kui mõni klassikaaslane ei saa minna?Külaline kirjutas: ↑26 Nov 2024 21:29Ideaalses maailmas see nii oleks, et arvestad ka teiste, eriti laste, tunnetega. Seda nimetatakse solidaarsuseks.Külaline kirjutas: ↑26 Nov 2024 16:09 Kas tõesti keegi teeb oma lastele kingitusi, mõeldes enne läbi mida teised pered endale lubada saavad? Absurditeater
Hiljem ei ehita see laps maja, kuna vana sõber elab endiselt korteris?
Igaühe elu käib ikka oma võimete ja võimaluste järgi.
Saan aru sellest, kui aiarühmas või koolis lepitakse kokku mingi summa, mille eest kingitus ühisesse jõuluvana kotti pannakse ja mille siis peo jooksul kõik lapsed avavad. Need võiks küll olla enam-vähem samas hinnaklassis.
Aga mida keegi oma kodus sussi sisse paneb, on küll vaid pere enda otsustada.
No pered ongi erinevad.Külaline kirjutas: ↑26 Nov 2024 16:41Tõesti peab veel teismelistele ka päkapikuteatrit tegema?!?![]()
Minu teismelised näiteks ei tahagi. Paar aastat tagasi tuli jutuks, et kas päkapikud ka veel oodatud on ja vastus oli kindel ei. Mul oli väga hea meel, sest pidevalt nuputada, et mida sinna panna ja keset ööd üles karata, et pagan küll, unustasin, oli nii tüütu.
Meie päkapikud on nagu jõuluaegsed pereliikmed, peavad (väiksemate) lastega kirjavahetust ja räägivad oma tegemistest ja maailma asjadest, nende puhul ei tuleks kõne allagi, et osa õdesid-vendi saavad nänni ja osa mitte. Väiksemate meelest oleks see ka kindlasti kurb. Meil õdedega käisid ka päkatsid, kuni kodust välja kolisime, mingist east küll käisid emal-isal vastu ka. Ja tegelikult on igas vanuses väga tore ärgata, kui väike üllatus ootab.
-
Külaline
Solidaarsus peaks kestma terve elu ja hõlmama kõike, mitte ainult mingeid tühiseid kingitusi. See on mõtteviis, et jagad teistega, kui sul endal midagi ebamõistlikult palju üle on.Külaline kirjutas: ↑27 Nov 2024 00:30Kaua ja kuidas see solidaarsus siis kestma peaks?Külaline kirjutas: ↑26 Nov 2024 21:29Ideaalses maailmas see nii oleks, et arvestad ka teiste, eriti laste, tunnetega. Seda nimetatakse solidaarsuseks.Külaline kirjutas: ↑26 Nov 2024 16:09 Kas tõesti keegi teeb oma lastele kingitusi, mõeldes enne läbi mida teised pered endale lubada saavad? Absurditeater
/.../
Tänapöeval paistab, et paljud üldse ei teagi, mida see tähendab ajades selle segi sotsialismiga.
Ah kohe peaks või? Miks peaks? Mina arvan et ei pea. Ja muidugi on see sotsialism.Külaline kirjutas: ↑27 Nov 2024 10:28Solidaarsus peaks kestma terve elu ja hõlmama kõike, mitte ainult mingeid tühiseid kingitusi. See on mõtteviis, et jagad teistega, kui sul endal midagi ebamõistlikult palju üle on.
Tänapöeval paistab, et paljud üldse ei teagi, mida see tähendab ajades selle segi sotsialismiga.
-
Külaline
Mida siis ise ka viimati teistega jagasid?Külaline kirjutas: ↑27 Nov 2024 10:28Solidaarsus peaks kestma terve elu ja hõlmama kõike, mitte ainult mingeid tühiseid kingitusi. See on mõtteviis, et jagad teistega, kui sul endal midagi ebamõistlikult palju üle on.
-
Külaline
Kas tõesti veel teismeslised usuvad? Sussi sisse pannakse seni, kuni lapsed päkapikke usuvad.Külaline kirjutas: ↑26 Nov 2024 16:41Tõesti peab veel teismelistele ka päkapikuteatrit tegema?!?![]()
Minu teismelised näiteks ei tahagi. Paar aastat tagasi tuli jutuks, et kas päkapikud ka veel oodatud on ja vastus oli kindel ei. Mul oli väga hea meel, sest pidevalt nuputada, et mida sinna panna ja keset ööd üles karata, et pagan küll, unustasin, oli nii tüütu.
-
Külaline
Poetadki samasuguse mandariini nagu väikestele, miks peaks neile midagi teistmoodi olema?iiR kirjutas: ↑26 Nov 2024 10:32Kui minu pisike mudilane tuleks kurtma, et miks temal mandariin, aga rühmakaaslasel mingi XL lego, siis vabalt võiksin öelda, et mõnele lapsele küllap toovad emad-isad ise kingitusi päkapikkude asemel, sest päkapikk suuri ja kalleid asju ei too.
Ühtlasi palun ideid, mida väikest!!!! poetada teismeliste sussi sisse, kuna pisikestele on päkapikuteema ülioluline, siis peab detsembris alustav päkapikutamine ka suuremaid õvesid hõlmama.
-
Külaline
Hahahaaa.. Aga siis ei tohiks ju oma lastele üldse mitte midagi osta? Sest neid lapsi maailmas, kes ei saa mitte kunagi mitte midagi rohkem kui hädavaevu eluspüsimiseks on tarvis, on väga palju rohkem kui neid, kes sussi sisse ühe kommi saavad.Külaline kirjutas: ↑26 Nov 2024 21:29Ideaalses maailmas see nii oleks, et arvestad ka teiste, eriti laste, tunnetega. Seda nimetatakse solidaarsuseks.Külaline kirjutas: ↑26 Nov 2024 16:09 Kas tõesti keegi teeb oma lastele kingitusi, mõeldes enne läbi mida teised pered endale lubada saavad? Absurditeater
Või on nii, et solidaarsed peavad olema ainult sinust jõukamad inimesed. Kuni sinuni. Allapoole on nagunii lootusetu
Või, mis geograafilis/majanduslikku piirkonda see solidaarsus sinu meelest hõlmama peaks.
Oeh, ei pea, aga kui väikestele vahel toovad pisikese auto või näpunuku või kleepsu vms, siis oleks suurematele ka mittesöödav jublakas hea.Külaline kirjutas: ↑27 Nov 2024 14:32Poetadki samasuguse mandariini nagu väikestele, miks peaks neile midagi teistmoodi olema?iiR kirjutas: ↑26 Nov 2024 10:32Kui minu pisike mudilane tuleks kurtma, et miks temal mandariin, aga rühmakaaslasel mingi XL lego, siis vabalt võiksin öelda, et mõnele lapsele küllap toovad emad-isad ise kingitusi päkapikkude asemel, sest päkapikk suuri ja kalleid asju ei too.
Ühtlasi palun ideid, mida väikest!!!! poetada teismeliste sussi sisse, kuna pisikestele on päkapikuteema ülioluline, siis peab detsembris alustav päkapikutamine ka suuremaid õvesid hõlmama.
Aga ei ole üldse tarvis nüüd nii kinni jääda sellesse meie pere oi-mai-gaad-teismelistele-tehakse-päkapiuteatrit-kõrvalepõikesse, lihtsalt mõtlesin, et äkki mõnel teisel minusugusel keskmisest ogaramal päkapikuentusiastil veel saavad suuremad lapsed ka nänni ja on häid ideid jagada lihtsalt, mille peale ma ise pole tulnud.
-
Külaline
Ma saan asjast aru nii, et iga pere tõesti ise otsustab, mida oma lastele kinkida v kui kallile reisile viia. Aga päkapikundus on ju selline spetsiifiline asi, mille "leiutaja" määras mängureegiltega kindlaks, et see on lapse tubliduse ja hea käitumise mõõdupuu. Ja selles osas võiks ju solidaarne olla, et lastes ei tekiks segadust omavahel neil teemadel arutledes. Et kui üks on riiukukk ja saab suuri kingitusi sussi sisse ja teine pingutab naba paigast, et tubli olla ja saab ühe lutsuka, siis eks ta üks segane signaal on väikse lapse ajule.
-
Külaline
Suurtele võib ju ka vabalt kleepse panna või patsikumme või tinteka täitetinte või muud koolis vajalikku pisividinat.
-
Külaline
Päkapikundus ja jõulud on üks vana ja armas komme uskuda millessegi heasse. Umbes nii olen seletanud oma lastele, kes on just-just teada saanud, et päris päkapikke polegi olemas.
Väikseimaga seisab see vestlus ilmselt kas sel või järgmisel aastal ees. Aga see ei tähenda ju päkapikutamise lõopu! Just panin jõulukalendri pakiautomaati ülikoolis õppivale lapsele, peale kirjutasin lapse nime ja “päkapikult”. Päkapikk poetab salaja kommi ka minu 90ndaid käiva ema padja alla kui ma mõnikord tema poolt tööpäeva järel läbi käin. Need kommid-kalendrid pole kellelegi vajalikud, vaid on lihtsalt tugevate peresidemetega pere omavahelise hoolimise kinnitus ja ma tean, et need on teretulnud.
See, mida sussi sisse pista, on iga pere siseasi - meil liiguvad ainult maiustused voi “paha lapse puhul” ka kiri päkapikult. Ma isiklikult ei poolda külluslikke päkapikususse ja rahast nõretavaid jõulukinke. Aga need on minu tunded ja kuidas teised teevad, pole minu asi. Küll aga olen enne keskööd sõitnud pidžaamale mantel üll tõmmatult bensukasse magusa järele. Kui keegi suudab pakkuda komplekti päkapikukraami korraga ja on ostjaid, siis ideena päris hea.
Väikseimaga seisab see vestlus ilmselt kas sel või järgmisel aastal ees. Aga see ei tähenda ju päkapikutamise lõopu! Just panin jõulukalendri pakiautomaati ülikoolis õppivale lapsele, peale kirjutasin lapse nime ja “päkapikult”. Päkapikk poetab salaja kommi ka minu 90ndaid käiva ema padja alla kui ma mõnikord tema poolt tööpäeva järel läbi käin. Need kommid-kalendrid pole kellelegi vajalikud, vaid on lihtsalt tugevate peresidemetega pere omavahelise hoolimise kinnitus ja ma tean, et need on teretulnud.
See, mida sussi sisse pista, on iga pere siseasi - meil liiguvad ainult maiustused voi “paha lapse puhul” ka kiri päkapikult. Ma isiklikult ei poolda külluslikke päkapikususse ja rahast nõretavaid jõulukinke. Aga need on minu tunded ja kuidas teised teevad, pole minu asi. Küll aga olen enne keskööd sõitnud pidžaamale mantel üll tõmmatult bensukasse magusa järele. Kui keegi suudab pakkuda komplekti päkapikukraami korraga ja on ostjaid, siis ideena päris hea.
-
Külaline
Sussi sisse mingi väikese asjakese või maiuse poetamine on lihtsalt tore ja hea komme suuremate laste puhul. Samuti panevad lapsed vanematele vahel midagi sussi või saapa sisse. Panen mina mõnikord mehele ja tema mulle. Päkapikkudega pole sel enam midagi pistmist.
Nagu eelmine kommenteerija kirjutas, olen minagi pea poole öö ajal lähimasse tanklasse sõitnud, kui miskipärast on sussikraam unustatud koju varuda. Sest lihtsalt on soov lähedasele pisike kingitus teha.
-
Külaline
Mulle paneb mees öösel sussi sisse kommiKülaline kirjutas: ↑27 Nov 2024 13:49Kas tõesti veel teismeslised usuvad? Sussi sisse pannakse seni, kuni lapsed päkapikke usuvad.Külaline kirjutas: ↑26 Nov 2024 16:41Tõesti peab veel teismelistele ka päkapikuteatrit tegema?!?![]()
-
Külaline
Osalt olen nõus. Samas lasteaialapsed ei tee vahet, et üks kommipakk on kallim kui teine või üks lutsukas odavam kui mingi mänguasi, neile on lihtsalt oluline, et päkapikk on käinud. See kingitustel vahe tegemine tuleb natuke hiljem ning siis tegelikult saab juba lapsele selgitada ka, et "päkapikud" on lihtsalt tore jõuluaja komme, mis teeb kõigile rõõmu aga päriselt päkapikke olemas ei ole ning susse täidavad emmed-issid endale jõukohaselt.Külaline kirjutas: ↑27 Nov 2024 17:35 Ma saan asjast aru nii, et iga pere tõesti ise otsustab, mida oma lastele kinkida v kui kallile reisile viia. Aga päkapikundus on ju selline spetsiifiline asi, mille "leiutaja" määras mängureegiltega kindlaks, et see on lapse tubliduse ja hea käitumise mõõdupuu. Ja selles osas võiks ju solidaarne olla, et lastes ei tekiks segadust omavahel neil teemadel arutledes. Et kui üks on riiukukk ja saab suuri kingitusi sussi sisse ja teine pingutab naba paigast, et tubli olla ja saab ühe lutsuka, siis eks ta üks segane signaal on väikse lapse ajule.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: libakägu ja 11 külalist