Päkapikud toovad suuri asju
-
Külaline
Päkapikud toovad suuri asju
Mulle jäid netis silma päkapikukastide reklaamid. Ettevõte on kokku pannud 24 kingitusest koosneva kasti, et saaksid lapsele iga päev sealt midagi sussi sisse panna. Ja kast sisaldas suuri kommipakke, suuri mänguasju (lauamängud, meisterduskomplektid). Kas tõesti toovad päkapikud tänapäeval suure mitmesajagrammise kommipaki ja suure mänguasja? Täiesti jaburaks minnakse kätte. Esiteks see suhkrukogus, teiseks see suur asjade hunnik ja kolmandaks ebavõrdsus laste vahel - lasteaias ikka räägivad ju omavahel, et mis sussi sees oli ja kui üks sai terve paki kommi või suure mänguasja ja teised mandariini või pulgakommi, siis tekib küsimus, et kas teised on halvemad lapsed või?
Sorry, lihtsalt oli vaja välja elada ennast korraks. Asi ei ole selles, et ma ei saaks rahaliselt lubada oma lastele iga päev kommipakki või mänguasja, aga see ei ole lihtsalt mõislik. Aga mingid tarbimishullud ajavad asja lihtsalt üle võlli.
Sorry, lihtsalt oli vaja välja elada ennast korraks. Asi ei ole selles, et ma ei saaks rahaliselt lubada oma lastele iga päev kommipakki või mänguasja, aga see ei ole lihtsalt mõislik. Aga mingid tarbimishullud ajavad asja lihtsalt üle võlli.
-
Külaline
Ma ei hakka reklaamima ettevõtet, mis minu meelest nõmedat teenust pakub. Kas tõesti on tänapäeva vanemad nii äpud, et ei suuda sussi sisse ise šokolaadi osta? Sest reklaam oli midagi sellist et "mine päkapikuajale vastu täiesti stressivabalt." Mulle ei tekita mingit stressi poes lisaks tavalisele toidukaubale korvi panna mõned šokolaadimedalid, pulgakommid, tutti-fruttid ja muud väiksed maiused. Stressi tekitavad hoopis need inimesed, kes ajavad selle päkapikutamise nii üle võlli, et lapsed hakkavad eeldama, et iga päev peab detsembris suure kingituse saama. Ja need lapsed, kes saavad ühe kommi sussi seest? Nemad pole siis sama head lapsed olnud või?
-
Külaline
Las teevad, las müüvad, ära osta kui ei meeldi. Mina küll ei arva, et oma lastele kingitusi tehes peaks arvestama lasteaiakaaslaste või üldse kellegi tunnetega. Nii ei saakski elada - alati leidub keegi, kes on vaesem ja võib end halvasti tunda. Aastaid tagasi tegi üks ema sotsiaalmeedias üleskutse, mis leidis palju kõlapinda, et ärge kinkige oma lastele iPade või iPhone, sest muidu tema lapsed tunnevad end kehvasti
Ei tule mulle keegi ette kirjutama, mida mina oma lastele kingin. Elu ongi ebaõiglane, parem on see juba lapsena selgeks saada.
Õnneks on mu oma lapsed juba teismelised ja päkapikundust meie enam ei harrasta.
Õnneks on mu oma lapsed juba teismelised ja päkapikundust meie enam ei harrasta.
-
Külaline
On see alles hiigelkast, kas nägid ikka õigesti?
-
Külaline
Ja mis selle kõige juures on veel naljakas- need on tavalised pappkastid (vähemalt ma mingites poodides olen neid müügis näinud) ja peal pole mingit silti- kui just pood pole ise pannud :O Mõtlesin ka, et appi kui ajuvaba, kes krt neid ostab 
-
Külaline
Tegelikult ei pane ju keegi sussi sisse suurt kommikotti või Lego komplekti, mille kokkupanekuks kuluks mitu päeva. Vabalt võid selle reklaami lingi siia panna, tahaks ka näha.
See ei ärgita ühtki normaalset vanemat oma lapsele kilo komme sisse söötma
See ei ärgita ühtki normaalset vanemat oma lapsele kilo komme sisse söötma
-
Külaline
Ehk need on suurperedele, jagavad paki oma 7 lapse vahel ära.
-
Külaline
Mu lapsed käisid marti jooksmas, ja pisut üllatust tekitas see, et päris mitmes majas ulatati ühele mardisandile terve kommipakk. Lõpuks olid mardid tervete pakkide jagamisega juba nii ära "hellitatud", et kui ühes majas pakkus mutike igale lapsele vaid ühe šokolaadikommi, vaadati nõutute nägudega, et noh, rohkem ei olegi?
Oma kodus võib igaüks teha nagu ise tahab. Oma lapsed said sussi sisse ikkagi ühe kommi, või siis mingi väikse üllatuse. Iga jumala päev terveid kommipakke või meisterdamiskomplekte kinkida küll ei jaksaks, eriti kui lapsi on mitu. Seda enam, et lasteaias organiseeritakse tihtipeale samuti lõunaunejärgne kommide sussi sisse jagamine. Et siis, kuu aega saavad lapsed sussikommi kaks korda päevas. (Ja lisaks sellele võimalikult ka tavapärastel juhtudel.)
Oma kodus võib igaüks teha nagu ise tahab. Oma lapsed said sussi sisse ikkagi ühe kommi, või siis mingi väikse üllatuse. Iga jumala päev terveid kommipakke või meisterdamiskomplekte kinkida küll ei jaksaks, eriti kui lapsi on mitu. Seda enam, et lasteaias organiseeritakse tihtipeale samuti lõunaunejärgne kommide sussi sisse jagamine. Et siis, kuu aega saavad lapsed sussikommi kaks korda päevas. (Ja lisaks sellele võimalikult ka tavapärastel juhtudel.)
Mu meelest ka jabur ja need vanemad, kes nii liigheldelt päkapikutavad, kaevavad ise omale auku, sest u 8-9-aastaseks saades on lapsed juba nii ära harjutatud aina suuremat ja ägedamat ja rohkem saama, et nad ei tunne enam päris rõõmu mitte millegi üle. Iga aasta peaks justkui eelmise üle trumpama, aga nii palju nii kalleid vidinaid pole olemaski, mida ülepäkapikutatud lapsukestele muudkui tõusvas joones anda anda anda.
Aga muidugi on see lõpuks iga pere oma teema.
Kui minu pisike mudilane tuleks kurtma, et miks temal mandariin, aga rühmakaaslasel mingi XL lego, siis vabalt võiksin öelda, et mõnele lapsele küllap toovad emad-isad ise kingitusi päkapikkude asemel, sest päkapikk suuri ja kalleid asju ei too.
Ühtlasi palun ideid, mida väikest!!!! poetada teismeliste sussi sisse, kuna pisikestele on päkapikuteema ülioluline, siis peab detsembris alustav päkapikutamine ka suuremaid õvesid hõlmama.
Aga muidugi on see lõpuks iga pere oma teema.
Kui minu pisike mudilane tuleks kurtma, et miks temal mandariin, aga rühmakaaslasel mingi XL lego, siis vabalt võiksin öelda, et mõnele lapsele küllap toovad emad-isad ise kingitusi päkapikkude asemel, sest päkapikk suuri ja kalleid asju ei too.
Ühtlasi palun ideid, mida väikest!!!! poetada teismeliste sussi sisse, kuna pisikestele on päkapikuteema ülioluline, siis peab detsembris alustav päkapikutamine ka suuremaid õvesid hõlmama.
-
Külaline
Lõpptulemus: Dudley's birthday tantrum: https://www.youtube.com/watch?v=FKsbwqMtUZw
-
Külaline
Ebavõrdsus on küll midagi, mida ei saa maailmast ära kaotada ning sellest pole midagi kui lastel tekib sellekohane arusaam juba väiksena. Ma kindlasti ei õigusta suuri kommipakke või kinke sussi sisse, mis ei tulene otseselt sellest, et võimalusi ei oleks, vaid lihtsalt ei pea seda ka ise mõistlikuks/tervislikuks. Kindlasti on lapsi kes saavad minu lastega võrreldes kallimaid kingitusi nt jõuludeks/sünnipäevaks ja kindlasti on neid, kes saavad odavamaid või ei saa üldse. Kui lapsel tekivad küsimused, siis tulebki enda jaoks mõistlik põhjendus välja mõelda ja see lapsele võimalikult hästi serveerida, mitte eeldada, et kogu Eesti väikelaste vanemad juhinduvad ühe pere võimalustest. Laias laastus on see ikkagi iga vanema enda valik mida päkapikud tema lapsele toovad ja mingisugune kriitika teiste vanemate poolt, et saadud asi on liiga suur/kallis/odav/mõttetu vm on põhjendamatu.
Just nimelt, mul ka kohe seostus see teema Dudleyga.Külaline kirjutas: ↑26 Nov 2024 10:37 Lõpptulemus: Dudley's birthday tantrum: https://www.youtube.com/watch?v=FKsbwqMtUZw
Ma arvan, et jutt käib sellest https://disainipiigad.ee/sussisisse/ Ausalt öeldes ei ütleks küll, et need konkreetselt siin mingid väga suured kingitused oleks sussi sisse panemiseks.
-
Külaline
Vaatasin seda, jumalast mõistlikud asjad ju. 50gr orgaanilisi kummikomme ei võrdu mitmesaja grammise kommipakiga ehk siis äkki TA ikkagi seda silmas ei pidanud. Kui pidas, siis minumeelest pole siin küll millegi üle kobiseda.Mauno kirjutas: ↑26 Nov 2024 11:27 Ma arvan, et jutt käib sellest https://disainipiigad.ee/sussisisse/ Ausalt öeldes ei ütleks küll, et need konkreetselt siin mingid väga suured kingitused oleks sussi sisse panemiseks.
-
Külaline
Minu arust ka normaalsed asjad. Kui TA tõesti seda silmas pidas, siisKülaline kirjutas: ↑26 Nov 2024 13:14Vaatasin seda, jumalast mõistlikud asjad ju. 50gr orgaanilisi kummikomme ei võrdu mitmesaja grammise kommipakiga ehk siis äkki TA ikkagi seda silmas ei pidanud. Kui pidas, siis minumeelest pole siin küll millegi üle kobiseda.Mauno kirjutas: ↑26 Nov 2024 11:27 Ma arvan, et jutt käib sellest https://disainipiigad.ee/sussisisse/ Ausalt öeldes ei ütleks küll, et need konkreetselt siin mingid väga suured kingitused oleks sussi sisse panemiseks.
-
Külaline
Minu arust on imelk minestada, kui keegi teeb reklaami oma tootele. Kuidas see minu asi on, kas keegi seda ostab või ei osta ja mida teised oma lastele sussi sisse panevad. Reklaamitakse väga palju asju, mida mina tahaks, aga ei saa, ilusaid autosid näiteks.
-
Külaline
Kas tõesti keegi teeb oma lastele kingitusi, mõeldes enne läbi mida teised pered endale lubada saavad? Absurditeater
-
Külaline
Tõesti peab veel teismelistele ka päkapikuteatrit tegema?!?
Minu teismelised näiteks ei tahagi. Paar aastat tagasi tuli jutuks, et kas päkapikud ka veel oodatud on ja vastus oli kindel ei. Mul oli väga hea meel, sest pidevalt nuputada, et mida sinna panna ja keset ööd üles karata, et pagan küll, unustasin, oli nii tüütu.
-
Külaline
Mul on kolm teismelist last (väikese vanusevahega) ja juba mitu aastat mõtlen jõulude ajal, et küll on hea, et see päkapikutamine, jõulukalendrid jmt teemad lastele enam pinget ei paku. Iga asi omal ajal. Aga kui ongi väikeseid õdesid-vendi, kes veel päkalikku ootavad ja suuremat ka päris ilma ei taha jätta, siis midagi erilist välja mõtlema küll ei hakkaks. Ikka mõni väike šokolaad, paar kommi vmt. Olen põhimõtteliselt TAga nõus, et päkapikud toovad midagi väikest ja sümboolset. Päris kingitused tulevad ikka siis, kui jõulud käes.Külaline kirjutas: ↑26 Nov 2024 16:41Tõesti peab veel teismelistele ka päkapikuteatrit tegema?!?![]()
Minu teismelised näiteks ei tahagi. Paar aastat tagasi tuli jutuks, et kas päkapikud ka veel oodatud on ja vastus oli kindel ei. Mul oli väga hea meel, sest pidevalt nuputada, et mida sinna panna ja keset ööd üles karata, et pagan küll, unustasin, oli nii tüütu.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: elke, libakägu, roosaroos ja 6 külalist