Vanadekodu, mida võib tõesti kiita

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Vanadekodu, mida võib tõesti kiita

Postitus Postitas Külaline »

Jagage palun kogemusi vanadekodude kohta.
Mul on inimene, kes ise sellest midagi kuulda ei taha, aga kahjuks päris üksi elamine hästi enam välja ei vea.
Külaline

Ma kunagi perekooli tegin sarnase teema ja sain ka häid nõuandeid. Kõige keerulisem saab olema see plaan minna vanadekodusse pensionärile "maha müüa". Mul see ei õnnestunudki. Leidsime hooldaja, kes käis tal mõned korrad nädalas poolteise tunni kaupa kodus. Teine murekoht on muidugi raha. See oli tookord päris kulukas ja on ka täna. Kui oled tegus inimene, kel eluasemelaen kaelas, siis vanadekodumaks saab olema suur väljakutse.
Külaline

Minu lemmik on see: https://www.pihlakodu.ee/viimsi-pihlakodu/
Kui asjad pahasti, loodan, et seal kohti on.
Külaline

Kus piirkonnas oled, ehk Lõuna-Eestist leiab midagi.
Külaline

Meie memm on Tartus Eluringis. Talle väga meeldib. Tegevusi palju, töötajad sõbralikud, toidud head. Igal nädalal üritame teda ka välja tuua, kas siis poja või lastelaste koju lõunale või kohvikusse või mõnele üritusele, aga vahel ta isegi ei taha - olevat kas bingo päev või kellegi kohaliku sünnipäev või mingi viktoriin või etendus. On ka aed, kus saab toimetada, kui tahab.
Tema pension ja KOVi toetus katab kulu ära.
Külaline

Lihula Südamekodu. Ainult head kogemused.
cat
Kontakt:

Postitus Postitas cat »

Mina jäin rahule Iru hooldekoduga.Minu 90 aastane vanatädi elas seal mõned aastad enne oma surma.Ta müüs enda korteri maha et hooldekodu arveid maksta. Tal oli seal omaette tuba. (see on lisatasu eest) Ta oli hästi hooldatud ja puhas. Vänatädi liikus ise kuid oli poolpime.Ainult vänatädi ise ei olnud rahul.Rääkis et tegi oma "elu suurima vea" kui hooldekodusse elama läks.Hooldekodus on siiski haigla kord.Elad nagu haiglas siis. Ainult perearst ei taha nii vana patsienti enam külastada.Minu silmis on see muidugi häiriv. Kui vanuril on paha olla, siis arst võiks vähemalt vererõhku mõõta.
Külaline

cat kirjutas: 05 Dets 2024 23:02Hooldekodus on siiski haigla kord.Elad nagu haiglas siis. Ainult perearst ei taha nii vana patsienti enam külastada.Minu silmis on see muidugi häiriv. Kui vanuril on paha olla, siis arst võiks vähemalt vererõhku mõõta.
Ei tea, kas hooldekodul ja vanadekodul on midagi erinevat, aga nt meie vanadekodus küll mingit haigla korda pole. Selle vahega, et perearsti poolt määratud tabletid tuuakse õigel ajal kätte ja neid tuleks võtta. Vanake ei saa ära unustada. Ja alati on keegi lähedal, kes jälgib ja näeb, kuidas inimene end tunneb.
Muidu ela nagu tahad, võib väljas käia koos lähedastega ja aega veeta väljaspool asutust, kaua tahab. Tahab, läheb poodi või niisama jalutama - kui annab enne teada.
Perearstid ei tee vist ammu enam koduvisiite, ei käi ka eakaid vaatamas, ise viime memme arsti juurde, kui vaja peaks olema. Aga saab ka kasutada kohalikku transporti, kui lähedased elavad kaugel.
Kui midagi ootamatut juhtuma peaks, tuleb kiirabi.
cat
Kontakt:

Postitus Postitas cat »

Külaline kirjutas: 06 Dets 2024 01:42
cat kirjutas: 05 Dets 2024 23:02Hooldekodus on siiski haigla kord.Elad nagu haiglas siis. Ainult perearst ei taha nii vana patsienti enam külastada.Minu silmis on see muidugi häiriv. Kui vanuril on paha olla, siis arst võiks vähemalt vererõhku mõõta.

Muidu ela nagu tahad, võib väljas käia koos lähedastega ja aega veeta väljaspool asutust, kaua tahab. Tahab, läheb poodi või niisama jalutama - kui annab enne teada.
Irus nii ikka ei ole et ela nagu tahad. Näiteks on seal keelatud alkohol mis mind ei üllata.Pudel konjakit võeti vanatädi käest koheselt ära.Kusjuures vanatädil pole alkoholiga kunagi probleemi olnud. Lähedastest mitte keegi ei teadnud et ta üldse alkoholi tarbib.Ta ise ütles et ta tahtis konjakit ainult külalistele pakkuda.Ta ise arvas et see on vangla kus ta asub.
Viimati muutis cat, 08 Dets 2024 15:24, muudetud 2 korda kokku.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

[/quote]

Irus nii ikka ei ole et ela nagu tahad. Näiteks on seal keelatud alkohol.Pudel konjakit võeti vanatädi käest koheselt ära.Kusjuures vanatädil pole alkoholiga kunagi probleemi olnud. Lähedastest mitte keegi teadnud et ta üldse alkoholi tarbib.Ta ise ütles et ta tahtis konjakit ainult külalistele pakkuda.Ta ise arvas et see on vangla kus ta asub.
[/quote]

Mis sellest pudelist sai, kas anti sugulastele, või kulistas sanitar ise nahka? Sel juhul on see vargus ja vanainimese ära kasutamine ja sellest tuleb juhtkonnale teada anda. Mina arvan ka, et see meenutab vangla režiimi, mina ka seal olla ei tahaks.
cat
Kontakt:

Postitus Postitas cat »

Tolmukübe kirjutas: 06 Dets 2024 09:44
Irus nii ikka ei ole et ela nagu tahad. Näiteks on seal keelatud alkohol.Pudel konjakit võeti vanatädi käest koheselt ära.Kusjuures vanatädil pole alkoholiga kunagi probleemi olnud. Lähedastest mitte keegi teadnud et ta üldse alkoholi tarbib.Ta ise ütles et ta tahtis konjakit ainult külalistele pakkuda.Ta ise arvas et see on vangla kus ta asub.
[/quote]

Mis sellest pudelist sai, kas anti sugulastele, või kulistas sanitar ise nahka? Sel juhul on see vargus ja vanainimese ära kasutamine ja sellest tuleb juhtkonnale teada anda. Mina arvan ka, et see meenutab vangla režiimi, mina ka seal olla ei tahaks.
[/quote]

Ei seda sugulastele küll ei pakutud.Ju töötajad jõid selle ise ära siis.Aga andi teada et leiti "midagi hirmsat."
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 0 külalist