Stopp nupp

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Ma käin iga päev Tallinnas bussiga tööle ja siiamaani vahel lastakse kõlarist seda "vajuta nupule" juttu.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Nov 2024 17:34 Ma käin iga päev Tallinnas bussiga tööle ja siiamaani vahel lastakse kõlarist seda "vajuta nupule" juttu.
Nojah aga kui satud esmakordselt sõitma selles bussis, kus kõlarist teavitust pole, ei saagi seda teada.
Külaline

Anonymous kirjutas: 13 Nov 2024 17:34Ma käin iga päev Tallinnas bussiga tööle ja siiamaani vahel lastakse kõlarist seda "vajuta nupule" juttu.
Kas igas peatuses?
Külaline

No kuidas saab nii saamatu ja hädine olla?!
Külaline

Väga hea küsimus! Sõitsin eelmisel nädalal üle kümne aasta vist Tallinnas bussiga nr 42 ja ka ei teadnud, kuidas käituda. Buss nimelt peatus kõigis peatustes, ka siis, kui keegi maha ei läinud ega peale ei tulnud. Mingeid teavitusi ei olnud. Nii et mina sain küll aru, et ei ole vaja mingit stop-nuppu vajutada. Ei vajutanud ka ja maha sain õiges peatuses.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Nov 2024 16:36
teavitatakse muudatusest häälteavitusega „Tähelepanu! Väljumiseks vajuta STOP-nuppu!“.
aga seda teavitust ei ole enam.
Ma sõidan umbes korra aastas ühistranspordiga va rong, hiljuti kasutasin bussi. Ja üsna mitu kordi öeldi valjuhääldajatest et mahaminekuks kasutage stopp nuppu (täpset sõnastust ei mäleta). Üldiselt inimesed kasutasid ka, olid sellised peatused kus keegi peale ei tahtnud tulla. Seal kus keegi stopp nuppu ei vajutanud buss küll peatus ja tegi ainult eest teise ukse lahti.
No ja kui teemaalgataja üldse aru ei saanud, et nuppu peab vajutama, siis järgmiseks peatuseks oli see vast selge. Asi siis Tallinnas üks peatusevahe tagasi kõmpida, pole ju 10+ kilomeetrit.
Külaline

Kui sa pole Tallinnast, siis soovitan enne peatust alati nuppu vajutada. Tallinlasena mul on juba kujunenud tunnetus, millal on vaja ja millal mitte. Näiteks kui bussis on vähe rahvast, varahommikul, hilisõhtul. Teatud peatustest tuleb alati inimesi peale, mõnes väga harva.

Vahel muidugi tuleb ka minul ette "magama jäämist". Hiljuti saatsin tuttavat varahommikul bussiga nr 15 lennujaama ja olin kindel, et lennujaamas peatub. Võta näpust - buss pani hooga peatusest läbi. Krabasin ruttu nuppu ja olin juba leppinud, et tuleb järgmisest peatusest jalgsi tagasi tulla. Kuid buss siiski peatus a la 10 meetrit peale lennujaama peatust. Juhikabiinist kostus venekeelset sõimu kostituseks. Väliskülalise ees oli piinlik, et meil selline Ida-Euroopa täies ilus siin. Minu viga küll, et nupuga hiljaks jäin, aga sellegi poolest ei tohiks üks lennujaama liini bussijuht röökida nagu Vasja Siberi külas. Sõitku parem rahus edasi järgmisesse peatusesse.
Külaline

Täna lõpuks oli ühel Tallinna bussil ukse peal kirjas: peatumiseks vajuta stopp nuppu.
Külaline

Eelmisel nädalal sõitsin nr 7 bussis ja mitte mingit teavitust polnud. Väljas pime ka, päris hädas olin, et võõras kohas õiget peatust ära tunda. Bussis sees ei töötanud ka peatusi näitav ekraan.
Külaline

Kas uutes trammides üldse peatusi kunagi ei öelda? Pimedas on päris raske aru saada kus oled.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot] ja 15 külalist