Ameeriklased on sellest arenguetapist välja kasvanud, täiskasvanuks saanud ja julgevad ise otsuseid teha. Meil on liiga oluline, mida teised arvavad. Mida arvab naaber, sõbrad, ajakirjandus. Sisu pole oluline, mulje ja maine on.Külaline kirjutas: ↑10 Nov 2024 10:45 Ameeriklased ei olegi nii kergesti manipuleeritavad kui meie rahvas: olen küll ideedeta tühisus, aga valige ikka, muidu tuleb EKRE/Trump![]()
Harris või Trump?
-
Külaline
-
Külaline
Ära nüüd hoogu satuKülaline kirjutas: ↑10 Nov 2024 00:07
Sajad miljonid ameeriklased nii ei arvanud. Kes oled sina maailma võimsama riigi rahva valikut arvustama. Pealegi eesti suurimat liitlast.
-
Külaline
Selline mõtteviis saigi USA presidendivalimistel hävitava kaotuse osaliseks. Vasakpoolsetele nii tüüpiline sildistamine. Empaatiat jätkub ainult endasarnaste suhtes, "need teised" on kõik "sallijate" õeluse ja julmuse objektiks. Vist ameeriklased seda ikka ei uskunud ja valisid Trumpi.Külaline kirjutas: ↑10 Nov 2024 12:02 Postitus on kustutatud
USA kohta ei tea, kuid Eestis on nii, et mõlemat äärmust - täielikku konservatiivi või täielikku woke-inimest - on tegelikult väike hulk. Jah, meedia võib neid ühe või teise poole "näidiseksemplare" küll esile tuua ja omavahel purelema ajada, kuid need on enamasti ühed ja samad ja neid pole palju.Külaline kirjutas: ↑10 Nov 2024 13:34Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑10 Nov 2024 12:54Selline mõtteviis saigi USA presidendivalimistel hävitava kaotuse osaliseks. Vasakpoolsetele nii tüüpiline sildistamine. Empaatiat jätkub ainult endasarnaste suhtes, "need teised" on kõik "sallijate" õeluse ja julmuse objektiks. Vist ameeriklased seda ikka ei uskunud ja valisid Trumpi.Külaline kirjutas: ↑10 Nov 2024 12:02 Postitus on kustutatud
Tunduvalt sagedamini kohtab Eestis ikka inimesi, keda ei ole võimalik ei ühe ega teise mailmavaate alla mahutada, tegelikult. Kellele meeldivad mingid elemendid konseravtiivsusest või mõned elemendid liberaalsusest või siis on nendest mõlema maailmavaate elementidest tehtud mingi oma maitsele vastav mix, st. võetud need, mis meeldivad ja kõrvale jäetud need, mis ei meeldi.
-
Külaline
Loomulikult, sest USAs on kaheparteisüsteem - kas vabariiklased või demokraadid, Eestis aga palju rohkem võimalusi kujundada oma maailmavaadet.käguan kirjutas: ↑10 Nov 2024 14:16 Tunduvalt sagedamini kohtab Eestis ikka inimesi, keda ei ole võimalik ei ühe ega teise mailmavaate alla mahutada, tegelikult. Kellele meeldivad mingid elemendid konseravtiivsusest või mõned elemendid liberaalsusest või siis on nendest mõlema maailmavaate elementidest tehtud mingi oma maitsele vastav mix, st. võetud need, mis meeldivad ja kõrvale jäetud need, mis ei meeldi.
-
Külaline
Ja tõstke makse, sest ekre raiskas raha ära. Hea, et neist lahti saime. Ukraina oleks kaotatud ja eestimaa oleks putinile kingitud.Külaline kirjutas: ↑10 Nov 2024 10:45 Ameeriklased ei olegi nii kergesti manipuleeritavad kui meie rahvas: olen küll ideedeta tühisus, aga valige ikka, muidu tuleb EKRE/Trump![]()
-
Külaline
Valituks osutus ülekaalukalt. Lisaks sai mõlemad seadusandlikud kojad enda kätte.Külaline kirjutas: ↑10 Nov 2024 11:41Ära nüüd hoogu satuKülaline kirjutas: ↑10 Nov 2024 00:07
Sajad miljonid ameeriklased nii ei arvanud. Kes oled sina maailma võimsama riigi rahva valikut arvustama. Pealegi eesti suurimat liitlast.Polnud sadat miljonitki, miski 70 miljonit kõigest. Arvestades USA rahvaarvu, enamus teda ei valinud.
Kommunisti tütart Kaja valisid 30 000 inimest.sellest piisas, et sõjaprintsessiks sai. Prrsidendilaadne toode ei saanud üldse hääli, aga eesti rahvas ulus vaimustusest.
Iga rahvas väärib oma valitsust.
-
Külaline
Just kuulasin Äripäeva raadiot ja seal väideti, et Trumpil on nüüd isegi suurem võim kui Putinil, teeb mida tahab.
-
Külaline
Ongi. Ja ei tasu unustada, et selle mandaadi sao ta rahvalt. Huvitav miks rahvas demokraadid kõiljalt minema peksid?Külaline kirjutas: ↑10 Nov 2024 17:37 Just kuulasin Äripäeva raadiot ja seal väideti, et Trumpil on nüüd isegi suurem võim kui Putinil, teeb mida tahab.
-
Külaline
Huvitav jah, et sul täpselt neid mõtteid ja seda küsimust viimaste EV riigikogu valimiste järel ei tekkinud....Külaline kirjutas: ↑10 Nov 2024 17:39 Ongi. Ja ei tasu unustada, et selle mandaadi sao ta rahvalt. Huvitav miks rahvas demokraadid kõiljalt minema peksid?
-
Külaline
Tundub, et siinsed Trumpi fännid on kõik suured ekre pooldajad. Kahjuks teie õuele suurt õnne ei saabu, sest ekre toetus on marginaalne ning pole näha, et see tulevikus muutuda võiks. Jäänud on sinna ainult mingid näotud tegelased nagu perekond Helme, Epler, Kingo jne.. Trump võib oma naeruväärsete tantsuliigutustega südameid võita, aga Eesti inimesed õnneks nii lollid pole, Epler ja Helme taielgu homohümni saatel palju tahes.
-
PNHED41
No just. Samasugune sõim ja solvangud kaasnes Eestis EKRE valimisega. Aga näe, seal USAs nad valisid ära. Annab lootust ka siinsetele konservatiivsetele valijatele.
-
Külaline
-
Külaline
Siin sa eksid. Mulle ei meeldi ekre ega siinsed liberaalid, aga see, et Trump võitis, meeldib küll. Ma arvan, et minusuguseid on palju.Külaline kirjutas: ↑10 Nov 2024 17:44 Tundub, et siinsed Trumpi fännid on kõik suured ekre pooldajad. Kahjuks teie õuele suurt õnne ei saabu, sest ekre toetus on marginaalne ning pole näha, et see tulevikus muutuda võiks. Jäänud on sinna ainult mingid näotud tegelased nagu perekond Helme, Epler, Kingo jne.. Trump võib oma naeruväärsete tantsuliigutustega südameid võita, aga Eesti inimesed õnneks nii lollid pole, Epler ja Helme taielgu homohümni saatel palju tahes.
Täitsa tore (ja samas piinlik) on vaadata, kuidas liberaalid vingerdavad ja Trumpi valijaid kõiki poetagusteks ja harimatuteks sildistavad.
Liberaalid ei meeldi mulle nende halvustava suhtumise pärast, ükskõik, kui väga läbi lillede nad seda ka ei väljenda. Hästi on näha ERR ja meediaväljaannete kallutatus. Ärge tulge rääkima, et mõni neist on sõltumatu. Liberaalid on viisakuse maski taha pugenud kiusajad, sellised, kes koolis õpetajatele poevad, kuid teisi lapsi mõnitavad. Ekres on sellised, kes kooliklassiga paralleeli tõmmates, seal omal ajal rusikatega kallale läksid. Sinna vahele jäi hulk lapsi, keda ei huvitanud üks ega teine äärmus.
Aga sa võid end ekrega edasi lohutada.
-
Külaline
Ma ka ei poolda EKREt üldse mitte, eluaegne isamaa valija. Trumpiga mul olid omad kahtlused, aga demokraatide kandidaat oli ju nii möku, et presidendiks kindlasti ei kõlba. Kuskohast ta üldse välja kargas? Eelvalimistel valiti Biden ja kui tema osutus seniilseks, siis järgmine oleks pidanud olema kõige loogika järgi valimistel teiseks jäänud kandidaat.
Kui ma nüüd õigesti mäletan, siis Harris proovis saada presidendi kandidaadiks demokraatliku partei poolt, kuid kaotas juba esimeses osariigis eelvalimised teisele kandidaadile. Kuidas selline saab olla tõsiseltvõetav?
Demokraadid mängisid ennast ise auti, täitsa ilma Trumpi abitagi.
Kui ma nüüd õigesti mäletan, siis Harris proovis saada presidendi kandidaadiks demokraatliku partei poolt, kuid kaotas juba esimeses osariigis eelvalimised teisele kandidaadile. Kuidas selline saab olla tõsiseltvõetav?
Demokraadid mängisid ennast ise auti, täitsa ilma Trumpi abitagi.
-
Külaline
Aga sa ise ei meeldi jällegi kellelegi.Külaline kirjutas: ↑11 Nov 2024 11:33Aga mulle meeldib EKRE.
-
Külaline
Sa nii nunnu.
Sina meeldid mulle küll.
-
Külaline
Parem kui ei meeldiks.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], kaegu ja 6 külalist