Eesti riigiäpp tuleb kolmekeelne – miks ja kui kaua veel?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 07 Nov 2024 19:43 Aga miks sa näitad vaid maaelu- kas siis linnasid Venemaal polegi? Väiksemaid linnasid näiteks..
Külasta neid väikelinnu googlemapsi vahendusel, kas 90ndate alguse Paldiski tunduks kutsuva kohana? (kui oled noorem siis vaata näiteks filmi Lilya4Ever alguse poolset elukeskkonda, saab päris hea pildi)
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Nov 2024 20:02
Külaline kirjutas: 07 Nov 2024 19:43
Hetkel sa küll "haukusid vale puu all"-googelda, mis see kõnekäänd tähendab. Aga miks sa näitad vaid maaelu- kas siis linnasid Venemaal polegi? Väiksemaid linnasid näiteks..
Ja kuskohast ma teada saaks, mis summas seal on palgad või pensionid ja hinnatase?
Google ei aita? Vene foorumid? Kohalikega suhtlemine?
Kui ise endale huvipakkuvaid andmeid ei oska leida, siis ega teised foorumlased pea ka lusikaotsaga putru nokavahele toppima.

Sellest savionnide kommentaarist ja siin mõnedest eelnevatest, venemaa head elu kiitvatest kommentaaridest jääb vägisi mulje, et venemaa elu-oluga ollakse kursis vaid propagandavideote ja mõnede keskklassi moskoovikute vlogide tasandil. Fakt on see, et elujärg keskmisel venemaalasel on kehvem kui meil siin. Millegipärast istuvad ju ka need, kel vene pass taskus siin vait kui kuldid rukkis ja ei tee putini kojukutsuvaid huikeid kuulmagi.
Selles see asi ongi ,et ma ei tunne sealt kedagi. Ning enamus vene veebilehti on suletud siin.. ei oska tõesti otsida. Te ju siin tundute nii kõiketeadjad olevat, jagage siis oma teadmisi :lol: :P Tegelikult ei ole ma näinud mitte ühtegi propagandavideot ja vlogisid ei jälgi üldse.
Ja kuskohast sa nii kindlalt tead, et vene passiga inimesi siin on? Mõni võibolla tõesti, aga ju neilgi on sama probleem- et neil pole isegi mitte tagasikolimiseks rahalist võimalust.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Nov 2024 20:09
Külaline kirjutas: 07 Nov 2024 19:43 Aga miks sa näitad vaid maaelu- kas siis linnasid Venemaal polegi? Väiksemaid linnasid näiteks..
Külasta neid väikelinnu googlemapsi vahendusel, kas 90ndate alguse Paldiski tunduks kutsuva kohana? (kui oled noorem siis vaata näiteks filmi Lilya4Ever alguse poolset elukeskkonda, saab päris hea pildi)
Ma olen küll vaid paari videot näinud 90-ndate Paldiskist, aga jaa, mulle meeldis küll. Seda filmi pole näinud, aga 90-ndatel oli veel isegi üsna talutav elu, muidugi mitte nii hea, kui 80-ndate alguses ja keskel.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Nov 2024 20:23 Selles see asi ongi ,et ma ei tunne sealt kedagi. Ning enamus vene veebilehti on suletud siin.. ei oska tõesti otsida. Te ju siin tundute nii kõiketeadjad olevat, jagage siis oma teadmisi :lol: :P Tegelikult ei ole ma näinud mitte ühtegi propagandavideot ja vlogisid ei jälgi üldse.
Ja kuskohast sa nii kindlalt tead, et vene passiga inimesi siin on? Mõni võibolla tõesti, aga ju neilgi on sama probleem- et neil pole isegi mitte tagasikolimiseks rahalist võimalust.
Eestis on vene kodanikke üle 80 000. Seda ei ole võimalik vähegi kohalikke uudiseid jälgides mitte teada. Neid on kutsutud koju juba päris pikka aega, mitmesuguste toetustega kusjuures, ei peaks ise maksma midagi ja aidatakse ka töökoha leidmisel. Nad EI TAHA minna. Aga tean peret, kes läksid just toetuste ja lubaduste peale aastal 2008, kahe väikese lapsega. Paar aastat hiljem hakkasid otsima võimalusi tagasi tulla, tuleksid ka praegu kui kuidagi võimalik oleks. 2012 käisin neil seal külaski. Vene kolkaelu on kole. Kusjuures tegu on ikkagi linnaga st peatänavad on isegi asfalteeritud.

Liitu odnoklassnikute mõne kogukonnagrupiga ja tutvu inimestega, saad siis uurida kuidas neil seal elu ja palgad on ning mida teha, et oma ihaldatud maale saaksid. Kui sul siin on toimetulekuga probleeme, siis seal need probleemid ei kao mitte kuhugi.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Nov 2024 20:26
Ma olen küll vaid paari videot näinud 90-ndate Paldiskist, aga jaa, mulle meeldis küll. Seda filmi pole näinud, aga 90-ndatel oli veel isegi üsna talutav elu, muidugi mitte nii hea, kui 80-ndate alguses ja keskel.
Sa ei tea millest räägid.
Külaline

Ma olen küll vaid paari videot näinud 90-ndate Paldiskist, aga jaa, mulle meeldis küll. Seda filmi pole näinud
Selline see elukeskkond oli 90ndate Paldiskis - kui see on sinu jaoks meeldiv, kutsuv, kodune ja ihaldusväärne, mis siis ikka.... :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=NhLv3Tu4mPs ja ma ei pea siin isegi silmas filmi sisu, vaid just filmitud keskkonda, maju, tänavaid jmt
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Nov 2024 21:51
Ma olen küll vaid paari videot näinud 90-ndate Paldiskist, aga jaa, mulle meeldis küll. Seda filmi pole näinud
Selline see elukeskkond oli 90ndate Paldiskis - kui see on sinu jaoks meeldiv, kutsuv, kodune ja ihaldusväärne, mis siis ikka.... :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=NhLv3Tu4mPs ja ma ei pea siin isegi silmas filmi sisu, vaid just filmitud keskkonda, maju, tänavaid jmt
Selline või siis sarnane elukeskkond oli ka mujal. Elasin 90-datel lühidalt nii Lasnamäel kui Kristiines ja eks sealgi oli selliseid urkaid, kuhu normaalne inimene sattuda ei sooviks.
Milleks seda Paldiskit just negatiivse näitena tuuakse? Normaalne linn, üritab omal elu ja hinge sees hoida. Linnal on pikk imeilus rannajoon ja tegutsevad firmad. Ja see, et elanikkond koosneb peamiselt venekeelsetest ei ole küll kuidagi nende endi süü.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Nov 2024 21:58 Selline või siis sarnane elukeskkond oli ka mujal. Elasin 90-datel lühidalt nii Lasnamäel kui Kristiines ja eks sealgi oli selliseid urkaid, kuhu normaalne inimene sattuda ei sooviks.
Milleks seda Paldiskit just negatiivse näitena tuuakse? Normaalne linn, üritab omal elu ja hinge sees hoida. Linnal on pikk imeilus rannajoon ja tegutsevad firmad. Ja see, et elanikkond koosneb peamiselt venekeelsetest ei ole küll kuidagi nende endi süü.
Tänast Paldiskit ei tookski, see ei ole absoluutselt võrreldav. Varasema tõin näiteks kuna sellest on olemas antud filmis üsna põhjalik videomaterjal. Kuna omal ajal oli see suletud vene linn, oli sealsetes ehitistes ja linnaruumis ka rohkem seda "venemaa hõngu", mida mõned siinsed kogeda ihkavad. Vene kolka-väikelinna külastades tekkis täiesti deja-vu tunne ja seda justnimelt 90ndate Paldiski, mitte tänapäevase suhtes.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Nov 2024 07:58
Külaline kirjutas: 07 Nov 2024 21:58 Selline või siis sarnane elukeskkond oli ka mujal. Elasin 90-datel lühidalt nii Lasnamäel kui Kristiines ja eks sealgi oli selliseid urkaid, kuhu normaalne inimene sattuda ei sooviks.
Tänast Paldiskit ei tookski, see ei ole absoluutselt võrreldav. Varasema tõin näiteks kuna sellest on olemas antud filmis üsna põhjalik videomaterjal. Kuna omal ajal oli see suletud vene linn, oli sealsetes ehitistes ja linnaruumis ka rohkem seda "venemaa hõngu", mida mõned siinsed kogeda ihkavad. Vene kolka-väikelinna külastades tekkis täiesti deja-vu tunne ja seda justnimelt 90ndate Paldiski, mitte tänapäevase suhtes.
Aga need ehitised mulle väga meeldivad! Ma elaksin suurima heameelega neis paneelmajades ja mulle meeldib see mööbel, need vaibad..
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Nov 2024 10:37 Aga need ehitised mulle väga meeldivad! Ma elaksin suurima heameelega neis paneelmajades ja mulle meeldib see mööbel, need vaibad..
Hakka astuma! Palju see viisa maksab? Millestki elad sa ju praegu ka.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Nov 2024 10:37
Aga need ehitised mulle väga meeldivad! Ma elaksin suurima heameelega neis paneelmajades ja mulle meeldib see mööbel, need vaibad..
Koridorides juuakse viina ja suitsetatakse, mängitakse muusikat, lärmatakse, situtakse ja kustakse. Keegi midagi öelda ei julge, sest muidu saad peksa. Vaata seriaali "slova patsana", saad selgeks kuidas elu seal käib.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Nov 2024 11:07

Koridorides juuakse viina ja suitsetatakse, mängitakse muusikat, lärmatakse, situtakse ja kustakse. Keegi midagi öelda ei julge, sest muidu saad peksa. Vaata seriaali "slova patsana", saad selgeks kuidas elu seal käib.
Selliseid "patsaane" on igas rahvuses ! Ja selliseid asju juhtub ka tänapäeva Eestis maakohtades või väikelinnades! Nii et mage argument.. siit võib jälle välja lugeda ainult postitaja pimestavat veneviha!
Külaline

Mujal riikides peab pärast kuute kuud palkama endale ise tõlgi, kui arsti või ametniku juures hakkama ei saa. Hädavajadus paneb kohalikku keelt õppima. Ainult Eesti vaatab alt üles kõigile võõrkeelsetele. Vastik kadakasakslik alandlikkus ja kintsu kaapimine. :roll:
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Nov 2024 11:26
Selliseid "patsaane" on igas rahvuses ! Ja selliseid asju juhtub ka tänapäeva Eestis maakohtades või väikelinnades! Nii et mage argument.. siit võib jälle välja lugeda ainult postitaja pimestavat veneviha!
Ega ikka ei leidu küll. Selliseid kuritegelikke salkasid mis terveid linnu valitsevad, eestimaal ei leidu. Ja üldse kuskil mujal ei leidu. Sellist lausjoomist, liiderlikkust, julmuse kultust, bürokraatiat ja altkäemaksu kultuuri ei leidu. See ei ole riik, see on maffia.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Nov 2024 11:49

Ega ikka ei leidu küll. Selliseid kuritegelikke salkasid mis terveid linnu valitsevad, eestimaal ei leidu. Ja üldse kuskil mujal ei leidu. Sellist lausjoomist, liiderlikkust, julmuse kultust, bürokraatiat ja altkäemaksu kultuuri ei leidu. See ei ole riik, see on maffia.
Kohe näha, et keegi pole linnaäärsetest uusarendustest või mõnest edukast talust kaugemale pääsenud.. Soovitaksin käia Põlvamaa või Võrumaa kolkakülades või kunagistes kolhoosikeskustes..alevikes, alevites jne. Seal on omamoodi riik riigis, kust ei puudu ei pätikultuur, liiderlikkus, kui ka võlad ja sularahas tasumine abitööde eest! Ja kus on sageli ka nö "boss" kelle sõna maksab ja kui sõnadest ei aita, siis maksab jõud
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Nov 2024 11:57
Kohe näha, et keegi pole linnaäärsetest uusarendustest või mõnest edukast talust kaugemale pääsenud.. Soovitaksin käia Põlvamaa või Võrumaa kolkakülades või kunagistes kolhoosikeskustes..alevikes, alevites jne. Seal on omamoodi riik riigis, kust ei puudu ei pätikultuur, liiderlikkus, kui ka võlad ja sularahas tasumine abitööde eest! Ja kus on sageli ka nö "boss" kelle sõna maksab ja kui sõnadest ei aita, siis maksab jõud
See kõik on lapse lalin võrreldes tibladega. Kus sa ilmselt pole ise liikunud üldse. Koli vähekeseks sinna ja räägime siis edasi. Mul on see kogemus olemas, oskan hinnata nii üht kui teist.
Külaline

Inimene liigub põhiliselt Lõuna-Eestis ja Tartus ning pole tiblade läheduses elanud ega kuigivõrd kokku puutunud ja ei oska võrrelda.
Külaline

Sellisel juhul ei peaks ju nõukanostalgikutel üldse mingit probleemi olema. Nimeta siin siis täpselt millises karumustikas nad leiavad selle endise kolhoosikeskuse, kus nende elu ideaalmaastik ehedal kujul veel alles on. Selle asemel, et siin kisada "russofooooobia. eestis on ka niiiii" aita venelembid otsa peale ja suuna pettunud kaaskodanikud nende jaoks haljale aasale.
Külaline

Inimene liigub põhiliselt Lõuna-Eestis ja Tartus ning pole tiblade läheduses elanud ega kuigivõrd kokku puutunud ja ei oska võrrelda.Tõepoolest lapse lalin võrreldes tibladega.
Külaline

Anonymous kirjutas: 07 Nov 2024 20:23Ja kuskohast sa nii kindlalt tead, et vene passiga inimesi siin on? Mõni võibolla tõesti, aga ju neilgi on sama probleem- et neil pole isegi mitte tagasikolimiseks rahalist võimalust.
Kus sa küll elanud oled? Praegu hakatakse lausa põhiseadust muutma nende vene ja valgevene passiga kodanike pärast. Mõne üksiku pärast seda ometi ette ei võetaks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline