Palun koogiretseptiabi!
-
Emigrant
Palun koogiretseptiabi!
Ma olen eestlane välismaal ja tahan teha kooki selle retsepti järgi:
https://retseptisahtel.ee/laimikook-mis ... =serp_auto
Ma olen juba kaua Eestist ära olnud ja seepärast ei ole mul kahjuks halli aimugi, mis tähendab "1 pakk küpsiseid ja 1 pakk kondenspiima". Kas keegi oskaks mulle palun selle müsteeriumi grammidesse ja milliliitritesse konverteerida? Ja mis tüüpi küpsised need olema peaks, kas tavalised võiküpsised kõlbavad? Kas Eestis on tavaliselt küpsisepakid kõik sama kaaluga, kui suured need on siis?
Kondenspiima purk on kohalikust Ida-Euroopa poekesest juba välja tuhnitud, sellel on kirjas 397g =304 ml. Mitu purki ma ostma pean?
Tervisi teile sinna kodumaale!
https://retseptisahtel.ee/laimikook-mis ... =serp_auto
Ma olen juba kaua Eestist ära olnud ja seepärast ei ole mul kahjuks halli aimugi, mis tähendab "1 pakk küpsiseid ja 1 pakk kondenspiima". Kas keegi oskaks mulle palun selle müsteeriumi grammidesse ja milliliitritesse konverteerida? Ja mis tüüpi küpsised need olema peaks, kas tavalised võiküpsised kõlbavad? Kas Eestis on tavaliselt küpsisepakid kõik sama kaaluga, kui suured need on siis?
Kondenspiima purk on kohalikust Ida-Euroopa poekesest juba välja tuhnitud, sellel on kirjas 397g =304 ml. Mitu purki ma ostma pean?
Tervisi teile sinna kodumaale!
-
Külaline
Eestis ei ole kõik küpsisepakid ühe kaaluga. See retsept on puudulik. Mine mõne Eesti toidupoe veebipoodi ja vaata sealt küpsiste kohta infot. Ma ise pakun, et kasutab neid Kalevi kandilisi küpsiseid.
-
Külaline
Ma just pigem arvan, et on kasutatud diadegstive tüüpi küpsiseid, sest sellised koogid üldiselt sellel põhjal tehakse. Kuigi jaa, pildil on küpsisepõhi liiga tume diag jaoks.Külaline kirjutas: ↑31 Okt 2024 12:13 Eestis ei ole kõik küpsisepakid ühe kaaluga. See retsept on puudulik. Mine mõne Eesti toidupoe veebipoodi ja vaata sealt küpsiste kohta infot. Ma ise pakun, et kasutab neid Kalevi kandilisi küpsiseid.
Ma otsiks mingi muu retsepti.
-
Külaline
Näiteks see:
https://tuuliretseptid.ee/2019/01/troop ... kose.html/
Aga kookose jätaks ära ja kasutaks tavalist kondenspiima.
https://tuuliretseptid.ee/2019/01/troop ... kose.html/
Aga kookose jätaks ära ja kasutaks tavalist kondenspiima.
-
Külaline
Suhkruga kondenspiimapurk kaalub ca 400 g. Küpsisepakid varieeruvad 165 - 200 g, kui sellesse kaaluvahemikku jääda, siis retsept töötab. Sobivad kõik muredad küpsised, samuti võiküpsised. Ise paneksin küpsiseid 200 g, see pole üldse liiga suur kogus. Huvitav retsept, meeldivalt lihtne, kutsub valmistama.
-
Emigrant
Ohoh, aitäh sulle! Homme annan teada, kuidas välja kukkus.Külaline kirjutas: ↑31 Okt 2024 15:50 Suhkruga kondenspiimapurk kaalub ca 400 g. Küpsisepakid varieeruvad 165 - 200 g, kui sellesse kaaluvahemikku jääda, siis retsept töötab. Sobivad kõik muredad küpsised, samuti võiküpsised. Ise paneksin küpsiseid 200 g, see pole üldse liiga suur kogus. Huvitav retsept, meeldivalt lihtne, kutsub valmistama.
-
Külaline
Ma kasutaks Digestive küpsiseid, kuna need ei ole nii magusad.
-
Külaline
"Suhkruga kondenspiimapurk kaalub ca 400 g."
Seda küll. Aga kuna toodud retseptis oli juttu kondenspiima pakist, siis võidi mõelda ka 250-grammiseid pakke, mida meil müüakse.
Selga kandiliste küpsiste pakid on kõik 180 g. Kalevi omad 165 g.
Igatahes tobe tetsept.
Seda küll. Aga kuna toodud retseptis oli juttu kondenspiima pakist, siis võidi mõelda ka 250-grammiseid pakke, mida meil müüakse.
Selga kandiliste küpsiste pakid on kõik 180 g. Kalevi omad 165 g.
Igatahes tobe tetsept.
-
Külaline
Kuna hapukoore kogus on 400 g, siis paneks ka kondenspiima 400 g. Samas jälle tekitab küsimusi 5 min küpsetamisaeg, selle ajaga ei jõua toiduained läbi kuumeneda. Ei tea, peaks ka koogiteo ette võtma, vaatan mis välja tuleb. Olen sarnast retsepti näinud, aga sügavkülmutatud kooki, mitte küpsetatud. Küpsetatud koogist eeldaks ikka munade sisaldust täidises, mis täidise tahkeks teeb nagu toorjuustukookides.
-
Külaline
P6hja kypsetatakse 5 min, siis jahutatakse ja muud ained taidiseks peale, kook ise on kylm.Külaline kirjutas: ↑01 Nov 2024 09:04 Kuna hapukoore kogus on 400 g, siis paneks ka kondenspiima 400 g. Samas jälle tekitab küsimusi 5 min küpsetamisaeg, selle ajaga ei jõua toiduained läbi kuumeneda. Ei tea, peaks ka koogiteo ette võtma, vaatan mis välja tuleb. Olen sarnast retsepti näinud, aga sügavkülmutatud kooki, mitte küpsetatud. Küpsetatud koogist eeldaks ikka munade sisaldust täidises, mis täidise tahkeks teeb nagu toorjuustukookides.
-
Emigrant
Tere jälle! Suur tänu kõigile nõu ja kaasa mõtlemise eest!.
Kook on tehtud ja ära söödud. Tuli väga maitsev, aga ka vääääääga rammus. Ahjus oli igatahes kauem kui 5 min ja sisu muutus ka ikkagi paksuks, mitte ei olnud püdel nagu enne küpsetamist. Laimimahla võib rohkem ka panna, sest see kondenspiima ja 30% hapukoore kombo, jeerum kui magus ja rasvane see on.
Järgmine kord äkki proovin mingi kodujuustu vms või ma ei tea, lahja jogurtiga hapukoore asemel. Kuigi ma ausalt öeldes imestan, mis asi selle ahjus paksuks küpsema pani. Kogu aeg pabistasin, et muna ei ole, äkki sisu jääbki vedelaks. Ei tea, kas lahjema koostisainega ka ära küpseks.
Igatahes, sööjad sõid ja ägisesid, aga siinsele rahvale väga magusad küpsetised meeldivad, nii et olin igati popp oma huvitava välismaise koogiga.
Kook on tehtud ja ära söödud. Tuli väga maitsev, aga ka vääääääga rammus. Ahjus oli igatahes kauem kui 5 min ja sisu muutus ka ikkagi paksuks, mitte ei olnud püdel nagu enne küpsetamist. Laimimahla võib rohkem ka panna, sest see kondenspiima ja 30% hapukoore kombo, jeerum kui magus ja rasvane see on.
Järgmine kord äkki proovin mingi kodujuustu vms või ma ei tea, lahja jogurtiga hapukoore asemel. Kuigi ma ausalt öeldes imestan, mis asi selle ahjus paksuks küpsema pani. Kogu aeg pabistasin, et muna ei ole, äkki sisu jääbki vedelaks. Ei tea, kas lahjema koostisainega ka ära küpseks.
Igatahes, sööjad sõid ja ägisesid, aga siinsele rahvale väga magusad küpsetised meeldivad, nii et olin igati popp oma huvitava välismaise koogiga.
-
Külaline
Ma kasutaks toorjuustu. See mahendab kondenspiima magusust. Toorjuust aitab ka vähese küpsetamisega tahenemisele kaasa.Emigrant kirjutas: ↑01 Nov 2024 23:50 Tere jälle! Suur tänu kõigile nõu ja kaasa mõtlemise eest!.
Just, sarnast retsepti olen teinud digestive küpsiste ja toorjuustuga.
Aga tore, et kook õnnestus!
Aga tore, et kook õnnestus!
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: kaegu ja 3 külalist