No jäta need puudega inimesed välja. Nõukaaja oli nende elu kordades hullem. Keegi ei sättinud linnaruumi ega asutusi nii, et puudega inimesed seal asju saaks ajada. Kes iseseisvalt hakkama ei saanud, see läks hooldekodusse ja elab seal tänase päevani. Kes suutis töötada, sai korteri nagu teised ja elab seal tänase päevani.Külaline kirjutas: ↑26 Okt 2024 23:47Aga jälle sama küsimus mis teemaalgatuseski- miks soovitada võimatut? Inimene, kes suudab ehk kõrvale panna 20 eurot kuus ei saa ju kuhugi minna. Kuidagi väga küüniliseks on läinud inimesed.. Keegi ei tea, miks need nõukaaja igatsejad ( ja kas nad on kõik puudega, mina tõin näite lihtsalt, kuna puudega inimesed on praegu kõige hullemas majanduslikus seisus ja seda mitte oma tahtel nagu näiteks mitmelapselised, kes on oma tahtel lapsed saanud ja nüüd raskustes) nii rahulolematud on, et jookseks kindlasti venelaste sissetungi korral neid lilledega tervitama ja hakkaks vbolla nendega koostööd tegema või leiaks ehk siis võimaluse emigreeruda Venemaale. Mingi majanduslik põhjus kumab nende inimeste postitustest kõikjal läbi.. jah võibolla on tegemist joodikutega, kes oma sotstoetused maha joovad, kuid mõnda profiili fb-s vaadates on küll aru saada, et ta ei ole alkoholilembene. Selle asemel, et tunnistada- jah eesti majanduspoliitika on väga per..s ning ehk midagi ette võtta (no nagu mujal maailmas minnakse tänavatele õigust nõudma jne) , selle asemel siunatakse tundmatuid inimesi, kellel on tõesti võibolla tõsiselt raske.Külaline kirjutas: ↑26 Okt 2024 21:32 Venemaal pole nõukogude aega enam ammu. Nõukaaja igatsejal tuleks kolida Kuubale, Venezueelasse, Hiinasse või Boliiviasse. Nautigu seal õitsvat sotsialismust ja kommunismust.
Venemaale elama, alustades nullist.
-
Külaline
-
Külaline
Ja miks see inimene, kes korterit ära ei jõudnud oodata, peaks täna nõukaaega igatsema? Mida head ta peale ühiskorteri ja lõputu ootamise sai?Külaline kirjutas: ↑26 Okt 2024 21:49Ei saanud kõik korterit. Ei jõudnud ära oodata. Linnas oli korteri järjekord 20+ aastat. Maal sai kolhoosis kiiresti korteri.Külaline kirjutas: ↑26 Okt 2024 21:14Seal ei olnud mingit vahet. Lastekodulaps puudega või mitte läks peale õpingute lõpetamist tööle, lõi perekonna ja sai korteri nagu kõik teised inimesed. Kui oli tõsine puue, siis läks hooldekodusse. Kõik ju kusagil elasid, kuhu see elamispind kadus? Jah neil, kes elasid sõjaeelsetes majades, mis endistele omanike tagastati, tuli uus elukoht leida. Puudega inimesed, pensionärid on esimesed, kes saavad korter munitsipaal- või sotsiaalkorteritesse. Kellele veel need siis mõeldud on?Külaline kirjutas: ↑26 Okt 2024 20:45
Vanemad ..äkki nt oligi lastekodulaps, see puudega inimene? Ja sai lastekodust mingile tööle kuhugi.. Või siis oli vanematel keegi "lemmiklaps" ja pärandit jagamisele ei läinudki.
Noja võibolla töötaski ta kuskil KEK-i, ETKVL-i, kolhoosi-sovhoosi heaks. Teema pole minust, vaid lihtsalt neist inimestest, kes ka siin foorumis on öelnud, et nad vihkavad praegust riiki ja tahaksid et nõuka aeg kestaks.
-
Külaline
Teema pole minust! Kuid see teema on kindlasti ka sellest inimesest, kes seal teemas igatses nõukaaega. Seal teemas olid tegelikult tal väga loogilised selgitused sellele, miks siis oli tal elu parem kui nüüd ja kuidas unistuste purunemine tema niigi nõrga psüühhika täielikult ära rikkus.Külaline kirjutas: ↑27 Okt 2024 09:01Küsiks hoopis vastu - kui inimene teab, et tal muud lahendust ei ole, kui elada siin ja leppida olukorraga, siis milleks vinguda ja viriseda, kui see nagunii ei aita? Ehk siis täpselt samamoodi sinu jutule - et milleks soovitada elama minna Venemaale, kui seda teha ei saa vastan - milleks viriseda Eesti riigikorra üle, kui see virin midagi ei muuda?Külaline kirjutas: ↑26 Okt 2024 23:47Aga jälle sama küsimus mis teemaalgatuseski- miks soovitada võimatut? Inimene, kes suudab ehk kõrvale panna 20 eurot kuus ei saa ju kuhugi minna. Kuidagi väga küüniliseks on läinud inimesed.. Keegi ei tea, miks need nõukaaja igatsejad ( ja kas nad on kõik puudega, mina tõin näite lihtsalt, kuna puudega inimesed on praegu kõige hullemas majanduslikus seisus ja seda mitte oma tahtel nagu näiteks mitmelapselised, kes on oma tahtel lapsed saanud ja nüüd raskustes) nii rahulolematud on, et jookseks kindlasti venelaste sissetungi korral neid lilledega tervitama ja hakkaks vbolla nendega koostööd tegema või leiaks ehk siis võimaluse emigreeruda Venemaale. Mingi majanduslik põhjus kumab nende inimeste postitustest kõikjal läbi.. jah võibolla on tegemist joodikutega, kes oma sotstoetused maha joovad, kuid mõnda profiili fb-s vaadates on küll aru saada, et ta ei ole alkoholilembene. Selle asemel, et tunnistada- jah eesti majanduspoliitika on väga per..s ning ehk midagi ette võtta (no nagu mujal maailmas minnakse tänavatele õigust nõudma jne) , selle asemel siunatakse tundmatuid inimesi, kellel on tõesti võibolla tõsiselt raske.Külaline kirjutas: ↑26 Okt 2024 21:32 Venemaal pole nõukogude aega enam ammu. Nõukaaja igatsejal tuleks kolida Kuubale, Venezueelasse, Hiinasse või Boliiviasse. Nautigu seal õitsvat sotsialismust ja kommunismust.
Üldiselt, väga kummaline teemaalgatus. Saan aru, et sina olid see, kes seal Balti keti teemas nuttis nõukogude aega taga? Kuidas terve sinu elu kukkus kokku - kõik plaanid läksid luhta jne. Seal teemas olid sul ikka tõsiselt kummalised kommentaarid.
Teemaalgatuse mõte- miks te soovitate seda, mis pole kuidagi reaalne. See on suht sama, kui näiteks mina soovitaksin teil Kuu peale kolida! Ja kui soovitate, siis soovitage ka, kuidas seda teha!
Ja mina saan selle kurtja mõttest aru, et ta tahab, et inimesed avaksid kord silmad ja võtaks midagi ette selle jama vastu, mis riigis toimub. Võibolla on temasugused hoopis rahva agiteerijad midagi muutma?
-
Külaline
Sul on see nõukavärk ikka nii hinges. Isegi soovitusi tohib anda ainult kooskõlas viisaastakuplaaniga ja soovituste tegijad peavad olema eelnevalt parteikomitees registreeritud!Anonymous kirjutas: ↑27 Okt 2024 10:16Teema pole minust! Kuid see teema on kindlasti ka sellest inimesest, kes seal teemas igatses nõukaaega. Seal teemas olid tegelikult tal väga loogilised selgitused sellele, miks siis oli tal elu parem kui nüüd ja kuidas unistuste purunemine tema niigi nõrga psüühhika täielikult ära rikkus.
Teemaalgatuse mõte- miks te soovitate seda, mis pole kuidagi reaalne. See on suht sama, kui näiteks mina soovitaksin teil Kuu peale kolida! Ja kui soovitate, siis soovitage ka, kuidas seda teha!
Ja mina saan selle kurtja mõttest aru, et ta tahab, et inimesed avaksid kord silmad ja võtaks midagi ette selle jama vastu, mis riigis toimub. Võibolla on temasugused hoopis rahva agiteerijad midagi muutma?
-
Külaline
Ma olen tähele pannud, et nõukaaega igatsevad need, kes siis vähesest haridusest hoolimata head raha teenisid. Pärast taasiseseisvumist oli keeruline lihttöö eest head palka saada. Ja nüüd nad nostalgitsevad, kuidas nad kooli pooleli jätsid ja kuskile kolhoosi või sovhoosi tööle läksid, 300 rubla teenisid ja millestki puudust ei tundnud. Sellest nad aru ei saa, et vähe ärksam inimene siiski tundis paljudest asjadest puudust.
-
Külaline
Soovitada saab ainult soovitaja enda kogemuse, isikuomaduste ja hakkamasaamise põhjalt ehk siis, mida soovitaja ise sellises olukorras teeks. Kas ja kui palju see soovitus teise inimese jaoks reaalne on ja teda edasi aitab ei ole küll kuidagi soovitaja probleem. Aidata saab inimest, kes tahab abi kuid enamus neist nõukaaja taganutjatest ja venelambidest seda tegelikult ei tahagi. Kes midagi väga tahab, leiab selleks ka võimaluse. Kui võimalust ei leia (ega otsitagi) pole järelikult piisavalt tahtmist. Tahtmine vinguda ja kurta ongi nende puhul eesmärk omaette.Külaline kirjutas: ↑27 Okt 2024 10:16 Teema pole minust! Kuid see teema on kindlasti ka sellest inimesest, kes seal teemas igatses nõukaaega. Seal teemas olid tegelikult tal väga loogilised selgitused sellele, miks siis oli tal elu parem kui nüüd ja kuidas unistuste purunemine tema niigi nõrga psüühhika täielikult ära rikkus.
Mis jama sinu arvates meie riigis niiväga toimub siis? Võrreldes näiteks venemaaga? Kurtjatest "saad aru" aga seda ei suuda kuidagi mõista, enda elu parendamise osas on ka inimesel endal mingi vastutus. Ava enda silmad vahelduseks, meie elul siin riigis ei ole suurt viga midagi.
-
Külaline
Päris hea teemaarendus!Külaline kirjutas: ↑26 Okt 2024 15:44Ja see on sinuarust normaalne? Et meil saab puudega inimene vaid niipalju raha, et parimal juhul saab mitme kuuga 100 eurot säästa?Külaline kirjutas: ↑26 Okt 2024 15:41 Ega Venemaale kolimine ei ole teistmoodi, kui ükskõik kuhu mujale maale. Ikka peab sul olema raha või ettevõtlikkust. Puudega inimene 100 eurot taskus ei saa mitte kusagil hakkama. Ei Venemaal ega mujal.
-
Külaline
No ma ei tea... Polnud selle 300 rublagagi midagi normaalset osta ega võimalust adekvaatselt elada. Ümbritseva veel hullema vaesusega võrreldes mingil määral ehk küll, aga suures plaanis siiski mitte.Külaline kirjutas: ↑27 Okt 2024 10:31 Ma olen tähele pannud, et nõukaaega igatsevad need, kes siis vähesest haridusest hoolimata head raha teenisid. Pärast taasiseseisvumist oli keeruline lihttöö eest head palka saada. Ja nüüd nad nostalgitsevad, kuidas nad kooli pooleli jätsid ja kuskile kolhoosi või sovhoosi tööle läksid, 300 rubla teenisid ja millestki puudust ei tundnud. Sellest nad aru ei saa, et vähe ärksam inimene siiski tundis paljudest asjadest puudust.
-
Külaline
Vastupidi! Tal ei andnud ühtegi selgitust selle kohta. Ainult halas, et teda väga hea ja kindlalt etteplaneeritud tulevik kukkus kokku. Et kõik need asjad, mis ta oli plaaninud, jäid riigikorra vahetumise pärast ära. Kui talt selgitust küsiti, et mis tal siis planeeritud oli, ja mis ta elust ära jäi, siis oli vait ega vastanud küsimustele. Ju siis vist karjäär kommunistliku noorena katkes? Tulevased lapsed ei saanudki oktoobrilasteks ja pioneerideks astuda. Või mis?Külaline kirjutas: ↑27 Okt 2024 10:16Teema pole minust! Kuid see teema on kindlasti ka sellest inimesest, kes seal teemas igatses nõukaaega. Seal teemas olid tegelikult tal väga loogilised selgitused sellele, miks siis oli tal elu parem kui nüüd ja kuidas unistuste purunemine tema niigi nõrga psüühhika täielikult ära rikkus.Külaline kirjutas: ↑27 Okt 2024 09:01Küsiks hoopis vastu - kui inimene teab, et tal muud lahendust ei ole, kui elada siin ja leppida olukorraga, siis milleks vinguda ja viriseda, kui see nagunii ei aita? Ehk siis täpselt samamoodi sinu jutule - et milleks soovitada elama minna Venemaale, kui seda teha ei saa vastan - milleks viriseda Eesti riigikorra üle, kui see virin midagi ei muuda?Külaline kirjutas: ↑26 Okt 2024 23:47
Aga jälle sama küsimus mis teemaalgatuseski- miks soovitada võimatut? Inimene, kes suudab ehk kõrvale panna 20 eurot kuus ei saa ju kuhugi minna. Kuidagi väga küüniliseks on läinud inimesed.. Keegi ei tea, miks need nõukaaja igatsejad ( ja kas nad on kõik puudega, mina tõin näite lihtsalt, kuna puudega inimesed on praegu kõige hullemas majanduslikus seisus ja seda mitte oma tahtel nagu näiteks mitmelapselised, kes on oma tahtel lapsed saanud ja nüüd raskustes) nii rahulolematud on, et jookseks kindlasti venelaste sissetungi korral neid lilledega tervitama ja hakkaks vbolla nendega koostööd tegema või leiaks ehk siis võimaluse emigreeruda Venemaale. Mingi majanduslik põhjus kumab nende inimeste postitustest kõikjal läbi.. jah võibolla on tegemist joodikutega, kes oma sotstoetused maha joovad, kuid mõnda profiili fb-s vaadates on küll aru saada, et ta ei ole alkoholilembene. Selle asemel, et tunnistada- jah eesti majanduspoliitika on väga per..s ning ehk midagi ette võtta (no nagu mujal maailmas minnakse tänavatele õigust nõudma jne) , selle asemel siunatakse tundmatuid inimesi, kellel on tõesti võibolla tõsiselt raske.
Üldiselt, väga kummaline teemaalgatus. Saan aru, et sina olid see, kes seal Balti keti teemas nuttis nõukogude aega taga? Kuidas terve sinu elu kukkus kokku - kõik plaanid läksid luhta jne. Seal teemas olid sul ikka tõsiselt kummalised kommentaarid.
-
Külaline
Loen vastuseid ja ei saagi aru, kas vastumeelsemad on need nõukaaja ihalejad või need, kes selliseid elule jalgu jäänud inimesi igati mõnitavad. Vähe ärksamad ja ambitsioonikamad küll, aga inimliku poole pealt täielikud psühhopaadid.
-
Külaline
Kui ma nüüd õigesti mäletan, siis ta oli just lõpetamas ametikooli ja oli juba olemas suunamine koos elukohaga kuhugi müüjaks. Ja siis kukkus kõik kokku ning ta ei saanudki seda elukohta. Aga kus ta siis elas ja mis tööd tegi, seda ta mu meelest ei avaldanud. Müüja amet ju ei kadunud kuhugi. Muutus ainult tavaliseks lihtsamaks tööks ilma letialuse kauba privileegideta.Anonymous kirjutas: ↑27 Okt 2024 11:48Vastupidi! Tal ei andnud ühtegi selgitust selle kohta. Ainult halas, et teda väga hea ja kindlalt etteplaneeritud tulevik kukkus kokku. Et kõik need asjad, mis ta oli plaaninud, jäid riigikorra vahetumise pärast ära. Kui talt selgitust küsiti, et mis tal siis planeeritud oli, ja mis ta elust ära jäi, siis oli vait ega vastanud küsimustele. Ju siis vist karjäär kommunistliku noorena katkes? Tulevased lapsed ei saanudki oktoobrilasteks ja pioneerideks astuda. Või mis?
-
Külaline
Huvitav, kuidas me nii erinevalt mäletame? Jutt algaski tal ju sellest, kuidas ta kiitles, et tema ei osalenud Balti ketis - et nii nõme üritus. Jooksis teiste lastega samal ajal õues ringi ja kuskilt aknast tuppa vaadates nägi, kuidas telekas see üritus käis. Mingi hetk hiljem tunnistas, et oli siis 16-aastane. Mis tundub imelik vanus lastega õues ringi jooksmiseks. Aga see selleks. Mingisugusest ametikooli lõpetamisest seal küll juttu ei olnud.Külaline kirjutas: ↑27 Okt 2024 12:23Kui ma nüüd õigesti mäletan, siis ta oli just lõpetamas ametikooli ja oli juba olemas suunamine koos elukohaga kuhugi müüjaks. Ja siis kukkus kõik kokku ning ta ei saanudki seda elukohta. Aga kus ta siis elas ja mis tööd tegi, seda ta mu meelest ei avaldanud. Müüja amet ju ei kadunud kuhugi. Muutus ainult tavaliseks lihtsamaks tööks ilma letialuse kauba privileegideta.Anonymous kirjutas: ↑27 Okt 2024 11:48Vastupidi! Tal ei andnud ühtegi selgitust selle kohta. Ainult halas, et teda väga hea ja kindlalt etteplaneeritud tulevik kukkus kokku. Et kõik need asjad, mis ta oli plaaninud, jäid riigikorra vahetumise pärast ära. Kui talt selgitust küsiti, et mis tal siis planeeritud oli, ja mis ta elust ära jäi, siis oli vait ega vastanud küsimustele. Ju siis vist karjäär kommunistliku noorena katkes? Tulevased lapsed ei saanudki oktoobrilasteks ja pioneerideks astuda. Või mis?
Konkreetset selgitust selle kohta, mis tema elust siis riigikorra vahetumise tõttu ära jäi, ta ei andnudki. Lihtsalt võis eeldada, et see oli seotud õppimise ja kutsevalikuga. Tegelikult oli asi hoopis ilmselt selles, et inimeste rahaline elujärg oli sellel ajal lihtsalt väga halb. Nii ilmselt ka tema vanematel. Ja eks see tekitas kibestumust.
-
Külaline
Kuskil teemas rääkis jah, et pidi saama nõukaajal müüjaks teise linna, koos ametikorteriga. Aga kui riigikord vahetus, siis ametikorterit enam ei oleks antud ja mingil segasel ( vist olid mingid kiiksuga vanemad tal ja jubedad peresuhted, vaesusest kodus küll ma ei mäleta et oleks rääkinud, pigem vastupidi-kiitles et kõik oli olemas ja oleks võinud rohkemgi olla kui ta vanemad oleks normaalsed? olnud) põhjusel ei saanud ta korteriüüriks raha ja väikelinnas polnud tööd, et ise raha teenida. Ja see kõik mõjus ta vaimsele tervisele- äkki on siis autist, kes muutustega ei kohane?- laastavalt. Ning kas ta ongi üldse tööl käia saanud kunagi, äkki on kogu elu virelenud ainult puuderahade peal? Samas on tal olnud väidetavalt ka abielu või kooselu, aga äkki oli mehel siis elamispind ja lahku minnes jäi see vaene naine jälle kuskile üürikasse. Ta ei rääkinud jah endast kõike, kartis äkki et keegi tunneb või sai aru, et mida iganes ta ka selgitab, teda ei mõista keegi.Külaline kirjutas: ↑27 Okt 2024 12:23Kui ma nüüd õigesti mäletan, siis ta oli just lõpetamas ametikooli ja oli juba olemas suunamine koos elukohaga kuhugi müüjaks. Ja siis kukkus kõik kokku ning ta ei saanudki seda elukohta. Aga kus ta siis elas ja mis tööd tegi, seda ta mu meelest ei avaldanud. Müüja amet ju ei kadunud kuhugi. Muutus ainult tavaliseks lihtsamaks tööks ilma letialuse kauba privileegideta.Anonymous kirjutas: ↑27 Okt 2024 11:48Vastupidi! Tal ei andnud ühtegi selgitust selle kohta. Ainult halas, et teda väga hea ja kindlalt etteplaneeritud tulevik kukkus kokku. Et kõik need asjad, mis ta oli plaaninud, jäid riigikorra vahetumise pärast ära. Kui talt selgitust küsiti, et mis tal siis planeeritud oli, ja mis ta elust ära jäi, siis oli vait ega vastanud küsimustele. Ju siis vist karjäär kommunistliku noorena katkes? Tulevased lapsed ei saanudki oktoobrilasteks ja pioneerideks astuda. Või mis?
-
Külaline
Keegi pole siin "neid elule jalgujäänuid" mitte kuidagi mõnitanud. Kui takka ei kiideta, on tegu mõnitamisega?Külaline kirjutas: ↑27 Okt 2024 12:13 Loen vastuseid ja ei saagi aru, kas vastumeelsemad on need nõukaaja ihalejad või need, kes selliseid elule jalgu jäänud inimesi igati mõnitavad. Vähe ärksamad ja ambitsioonikamad küll, aga inimliku poole pealt täielikud psühhopaadid.
-
Külaline
"Ju siis vist karjäär kommunistliku noorena katkes? Tulevased lapsed ei saanudki oktoobrilasteks ja pioneerideks astuda. Või mis?"Külaline kirjutas: ↑27 Okt 2024 12:42
Keegi pole siin "neid elule jalgujäänuid" mitte kuidagi mõnitanud. Kui takka ei kiideta, on tegu mõnitamisega?
Kui see sinu meelest on normaalne suhtlemisviis, siis nagu ma ütlesin - oled psühhopaat.
-
Külaline
Arvestades konteksti, täiesti õigustatud küsimus. Pealegi kordi leebem, kui kaaskodanike psühhopaatideks tituleerimine. Pinnud-palgid jmt... või mis su enda vabandus on?Külaline kirjutas: ↑27 Okt 2024 13:11"Ju siis vist karjäär kommunistliku noorena katkes? Tulevased lapsed ei saanudki oktoobrilasteks ja pioneerideks astuda. Või mis?"Külaline kirjutas: ↑27 Okt 2024 12:42
Keegi pole siin "neid elule jalgujäänuid" mitte kuidagi mõnitanud. Kui takka ei kiideta, on tegu mõnitamisega?
Kui see sinu meelest on normaalne suhtlemisviis, siis nagu ma ütlesin - oled psühhopaat.
-
Külaline
Miks see mõnitamine on? Oktoobrilapsed, pioneerid ja kom noored ju olid nõukaaja nähtus. Ehk siis ilmestavad väga ilusti seda aega. Kui inimene igatseb nii väga nõukaaega, siis ilmselgelt peab ta lugu ka nendest organisatsioonidest.Külaline kirjutas: ↑27 Okt 2024 13:11"Ju siis vist karjäär kommunistliku noorena katkes? Tulevased lapsed ei saanudki oktoobrilasteks ja pioneerideks astuda. Või mis?"Külaline kirjutas: ↑27 Okt 2024 12:42
-
Külaline
Ega neil organisatsioonidel midagi viga ju polnudki, kui see poliitiline ideoloogia! Lastel oli tasuta organiseeritud tegevusi.Külaline kirjutas: ↑27 Okt 2024 15:58Miks see mõnitamine on? Oktoobrilapsed, pioneerid ja kom noored ju olid nõukaaja nähtus. Ehk siis ilmestavad väga ilusti seda aega. Kui inimene igatseb nii väga nõukaaega, siis ilmselgelt peab ta lugu ka nendest organisatsioonidest.Külaline kirjutas: ↑27 Okt 2024 13:11"Ju siis vist karjäär kommunistliku noorena katkes? Tulevased lapsed ei saanudki oktoobrilasteks ja pioneerideks astuda. Või mis?"Külaline kirjutas: ↑27 Okt 2024 12:42
-
Külaline
Kes vaatas viimast Märgatud Eestis saadet, sai veenduda selles, et kui pole korralikku sissetulekut, saab ikka küll jalad taguotsa alt välja võtta, asjad kokku pakkida ja ükskõik kuhu riiki ära kolida.
-
Külaline
Kuhu siis koliti? Mul pole kahjuks võimalik seda saadet vaadata.Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2024 09:44 Kes vaatas viimast Märgatud Eestis saadet, sai veenduda selles, et kui pole korralikku sissetulekut, saab ikka küll jalad taguotsa alt välja võtta, asjad kokku pakkida ja ükskõik kuhu riiki ära kolida.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], dmy, libakägu, Tapper ja 8 külalist