Kas see on 1. aus kirjutis Ukrainas toimuvast?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Jube.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Okt 2024 17:05 See, et Venemaa pole siiani suutnud võita, tähendab, et neil läheb ülimalt sh***sti. Ja see vastab tõele, et nad on kaotanud tohutult tehnikat, sõdureid ja ressursse ja see kõik on üks suur mõttetu raiskamine olnud. See on tõsi, et Ukraina on ennast ületanud, sest tegemist oli ikkagi eheda post-sovjeti riigiga, kellelt poleks oodanud rohkem kui paar kuud vastupanuvõimet.
Selles on sul õigus. Ja siiralt. Slava ukraina.
Aga asjast ka. Usa, EL ja Hiina, India jagavad praegu maailma. Usa põhimõtteliselt kasutab selleks Ukrainat. Ja inimesed surevad. Usa on saanud mis tahtis. EL nõrk. Tiblastan nõrk. Nüüd vaja tegeleda Hiinaga vot see sindrinahk on tugevam kui arvati. Ja unustati täitsa India ära. Kas tõesti arvate,et vanade relvade ja relva kasutamisele piiarngute panemine on niisama. Ja igal relval on tegelikult hinnalipik küljes. Noo muidugi mitte Eesti omadel.
Kallase Kaja on ju EL välisasjade boss nüüd. Ta hääl peaks ju Ukraina teemal õlama kõvemini kui Eestis. Aga see istub nüüd vaiki. Huvitav miks? Ei piuksugi.
Ja lygege see asi läbi. Või ka Neivelt rumal nagu te kõiki teisi peate? Siit tuleb ametnikkonnale Brüsselisse kõrgepalgalisi töökohti nagu muda. Hetkel pesitseb Brüsselis ligi 500 kõrgeltmakstud ametniku

https://www.facebook.com/profile.php?id ... cale=et_EE
Noobel Soobel

Postitus Postitas Noobel Soobel »

Külaline kirjutas: 26 Okt 2024 15:48
Egalitaar kirjutas: 26 Okt 2024 13:16
Massid ei saa ju aru, või ei taha aru saada, et neile kägu aetakse. Mälu on ka lühike. Kui paljudel on veel meeles meie meedia hõiskamine, et venelastel on kohe varsti tankid, raketid ja laskemoon otsas? Kui seda uskuda siis praegu peaks Venemaa sõdima puunuiade ja kivikirvestega... :lol:

Sõjaajaloo huvilisena jälgin mõlema osapoole allikaid, ja mõlemad ajavad võrdselt jama.
Aga kummaline, kui palju meie seas on sellise jama uskujaid! Mäletate, kui sõja algul oli Perekoolis teema, et kohe-kohe saab sõda läbi, sest vene armee on näljas, söövad koeri ja loomaaialoomi? Inimesed tõsimeeli uskusid ja kui sa julgesid kahelda, läks kisa lahti, et Kremli troll on foorumisse tulnud. Ei tea, kas nad täna häbenevad ka oma lollust või ei saa siiamaani midagi aru.
Mäletan, oi kui hästi mäletan.
Kusjuures kohe, kui püüdsid midagi selgitada või Venemaa kasuks mainida, said koheselt putinikallistaja templi otsaette.

Kõige masendav seltskond ongi need, kes ise midagi ei loe ega uuri, samas tembeldavad idioodiks teise, kes loeb, uurib, tuhnib erinevates allikates, et oma maailmapilti laiendada ja püüab asjadest aru saada.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Okt 2024 18:49 Siinsed kommenteerijad oleks nagu ekrelased?
Täiesti rumal arvamus. Oma EKREga võid Halloweenil lapsi hirmutada, mitte siin täiskasvanud inimesi sildistada. Õnneks on veel normaalse intellektiga inimesi, kes päriselt ka ise uurivad ja järeldusi teevad. Jätkake!
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Okt 2024 19:18
Külaline kirjutas: 26 Okt 2024 19:06
Anonymous kirjutas: 26 Okt 2024 19:01Vabandust, kuidas kellegi parteiline kuuluvus Ukraina sõjalisse olukorda puutub?
Ju ta peab silmas julgust tõtt kirjutada.
Vist jah. Aga üldiselt on mõtlevale inimesele algusest peale, tegelikult juba 2014. aastast saadik selge olnud, et see kõik käib meie peade kohal, on initsieeritud ja provotseeritud, ja kusagil seal saavad kokku need, kes selle pealt teenivad. Relvaäri lõikab praegu kõige suuremat kasu. Kuni relvalaod on tühjaks müüdud, ei saa sõda lõppeda. Ukrainlased oleksid äärepealt juba tükk aega tagasi rahu teinud, võtke oma Krimm ja aitab tapatalgutest, aga siis sekkus lääs. Läänes oli liiga palju relvahankeid õhus, mida ei saanud lasta raisku minna. Lisaks on oluline piirid lõpuks ometi korralikult maha märkida. Las Ukraina võetakse veel Natosse, siis näeme, kuidas Nato lahingud siin meie õue peal käima lähevad. Ettevalmistusi tehakse juba väga ammu. Nagu öeldakse, kui esimeses vaatuses on püss seinal, siis viimases peab see ka pauku tegema. Meil on püss ammugi seinal valmis, ja ühel päeval teeb see pauku.
Siin on teile kogu see Ukraina sõda. Nii ukri kui vene noored mehed on ainult kahuriliha ja kaasuv kahju, mis ei kaalu üles suuremaid hüvesid. Mida meiega ei jagata, otse loomulikult.
See on mingi vandenõuteooria. Et siis Biden helistas Putinile ja ütles, et karga Ukrainale kallale, siis saame me hakata oma relvi Ukrainale müüma, meil laod täis ja raha vaja :D
Külaline

Lausa meie eliitmeedias oli artikkel kui Biden ütles, et väike rünnak Ukrainale on ok.
Külaline

Anonymous kirjutas: 26 Okt 2024 21:57Usa põhimõtteliselt kasutab selleks Ukrainat.
See on puhas Putini retoorika, et Ukraina on USA käpiknukk ja et USA teostab oma (verist) poliitikat Ukraina "kätega". Ehtne Kremli jutupunktide esitaja tundud olevat, äkki saad isegi palka GRU käest, et siin kommenteerid?
Külaline

Kuidas meie ajupestud Bideni võitu tahtsid ja juubeldasid kui ätt ametisse sai. Äkilise, ettearvamatu Trumpiga ei oleks ehk sõda tulnudki.
Külaline

Anonymous kirjutas: 27 Okt 2024 00:28Lausa meie eliitmeedias oli artikkel kui Biden ütles, et väike rünnak Ukrainale on ok.
Ei olegi ära kustutatud
https://www.delfi.ee/artikkel/95685985/ ... le-kutsuda
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Okt 2024 23:34
Külaline kirjutas: 26 Okt 2024 18:49 Siinsed kommenteerijad oleks nagu ekrelased?
Täiesti rumal arvamus. Oma EKREga võid Halloweenil lapsi hirmutada, mitte siin täiskasvanud inimesi sildistada. Õnneks on veel normaalse intellektiga inimesi, kes päriselt ka ise uurivad ja järeldusi teevad. Jätkake!
See idikas on ajamasinasse kinni jäänud ja ei mõista, et EKRE-ga hirmutamine enam ei tööta. Järgmisteks valimisteks mõtlevad oravanärakad koos puudlite eesti200-ga midagi muud välja. Nende poliitika ongi vastandumine. Ja siis see idikas taob seda mantrat. Kusjuures ma olen mõtlema hakanud kummad on hullemad. Oravanärakad või Eesti 200 limukad. Viimased on üritanud ikka kõik mis võimalik oma jopedele kätte mängida. Nüüd üritavad salaja mingit Pärnu miljardi tehast mingi imeliku poistebändiga ajada. Aga asja point on slles, et sellele poistebändile peab RMK konkima miljon tihu aastas poolmuidu puitu. Ja nii kümneid aastaid. Muust ma ei hakkagi rääkima. Uurige edasi. Need igasugused nortalid ja muu mudru millede edukus baseerumgi riigi lüpsmisel
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Okt 2024 00:35
Anonymous kirjutas: 27 Okt 2024 00:28Lausa meie eliitmeedias oli artikkel kui Biden ütles, et väike rünnak Ukrainale on ok.
Ei olegi ära kustutatud
Kogu Postimehe seltskond on GRU agendid kes räägivad Kremli jutupunkte. Kahtlustan, et Zelenski samuti kuna ta ei võtnud sissetungi hoitusi tõsiselt ja veel 2 päeva ennem sissetungi esines rahvale üleskutsega mitte paanitseda. Ei kuulutanud välja mobilisatsiooni jne. Ma arvan, et suhtlus Kremliga käib kõigil EKRE kaudu. Ja näiteks maailma suurim rahapesu tegelikult ei toimunudki eestis. Selle mõtles ekre välja
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Okt 2024 00:28
Anonymous kirjutas: 26 Okt 2024 21:57Usa põhimõtteliselt kasutab selleks Ukrainat.
See on puhas Putini retoorika, et Ukraina on USA käpiknukk ja et USA teostab oma (verist) poliitikat Ukraina "kätega". Ehtne Kremli jutupunktide esitaja tundud olevat, äkki saad isegi palka GRU käest, et siin kommenteerid?
Just seda USA ja peavoolumeedia soovibki, et sinusugused usuks. Oled kõik kenasti alla neelanud.

USA huvi on alati sõdida, sest siis nad saavad relvi müüa. Lisaks on nende suhtumine, et kõik, kes on Venemaa vastu, on USA sõbrad. Alguses ju läkski kõik nende tahtmist mööda, aga siis tulid BRICS-riigid kokku ja rikkusid onu Sami ilusa plaani ära. Nüüd nad siis norivad tüli Hiinaga. Jõudu neile selles...
Külaline

Ei olegi ära kustutatud
Tsitaat artiklist
Biden avaldas arvamust, et Putin tungib Ukrainasse sisse.

„Kas ma arvan, et ta paneb lääne, USA ja NATO proovile nii kuidas vähegi võimalik? Jah, ma arvan, et ta teeb seda,” ütles Biden Valges Majas toimunud pressikonverentsil ajakirjanikele, lisades: „Kuid ma arvan, et ta maksab selle eest tõsist ja kallist hinda. Ta ei mõista praegu, kui suurt hinda tal tuleb selle eest maksta. Ja ma arvan, et ta kahetseb tehtut.”
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Okt 2024 02:58
Postitus on kustutatud
Mulle meenus, et omal ajal PK foorumis oli ka üks vene (kremli) troll, kes jutustas kremli jutupunkte. Ta on nüüd siia kolinud. Kirjutas hästi eesti keeles, aga oli venelane, seda ta tunnistas.
Külaline

Siin foorumis on üks pisike teema sõjast. Ma olen jälginud paar aastat milnet foorumit, seal on sadade lehekülgede kaupa juttu sellest sõjast, jäädki lugema. Aga kokkuvõtvalt. Hästi pole lugu kummalgi. Miks toob venelane P-Korea sõdureid rindele? Sest venelasi, kes tahaksid sõdida, hakkab nappima. Inflatsioon riigis on meeletu. Lihtne venelane elab kehvemini kui enne sõda.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Okt 2024 10:08 Siin foorumis on üks pisike teema sõjast. Ma olen jälginud paar aastat milnet foorumit, seal on sadade lehekülgede kaupa juttu sellest sõjast, jäädki lugema. Aga kokkuvõtvalt. Hästi pole lugu kummalgi. Miks toob venelane P-Korea sõdureid rindele? Sest venelasi, kes tahaksid sõdida, hakkab nappima. Inflatsioon riigis on meeletu. Lihtne venelane elab kehvemini kui enne sõda.
Jah, nii on. Isegi meie "eliitajakirjandus" kirjutab sellest: https://www.delfi.ee/artikkel/120331570 ... e-kaotanud
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Okt 2024 10:01
Ei olegi ära kustutatud
Tsitaat artiklist
Biden avaldas arvamust, et Putin tungib Ukrainasse sisse.

„Kas ma arvan, et ta paneb lääne, USA ja NATO proovile nii kuidas vähegi võimalik? Jah, ma arvan, et ta teeb seda,” ütles Biden Valges Majas toimunud pressikonverentsil ajakirjanikele, lisades: „Kuid ma arvan, et ta maksab selle eest tõsist ja kallist hinda. Ta ei mõista praegu, kui suurt hinda tal tuleb selle eest maksta. Ja ma arvan, et ta kahetseb tehtut.”
Tiblat inimelu ei huvita. See on selge. Ja seda oleks pidanud teadma ka USA ja teised riigid. Ajalugu on seda näidanud. Ja nüüd küsimus. Kui kallist hinda siis tiblastan maksnud on? Krimm nende. 4 suurimat oblastit kus on maavarad jne nende. Jahh ei läinud nii nagu ta lootis. Kuigi nibin nabin läks kuna Ukraina korrumpeerunud seltskond oli praktiliselt riigi maha müünud. Ei arvestatud sellega, et rahvas. Lihtne rahvas hakkab vastu.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Okt 2024 10:08 Siin foorumis on üks pisike teema sõjast. Ma olen jälginud paar aastat milnet foorumit, seal on sadade lehekülgede kaupa juttu sellest sõjast, jäädki lugema. Aga kokkuvõtvalt. Hästi pole lugu kummalgi. Miks toob venelane P-Korea sõdureid rindele? Sest venelasi, kes tahaksid sõdida, hakkab nappima. Inflatsioon riigis on meeletu. Lihtne venelane elab kehvemini kui enne sõda.
Venelane kes ei tahaa sõdida sellist pole olemas. Tema käest ei küsita. Kui asi läheb hapuks tuleb mobilisatsioon nagu Ukainas. Tuleb käsk ja vanka loivab oma kaltsude ja moonakotikesega rindele surema. Sina kes sa oled ajudeta lollpea äraräägi meile mainstreamile meeldivad ja truualamliku juttu siin. Loe huultelt maksud ei tõuse :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Okt 2024 10:03
Külaline kirjutas: 27 Okt 2024 02:58

Postitus on kustutatud
Mulle meenus, et omal ajal PK foorumis oli ka üks vene (kremli) troll, kes jutustas kremli jutupunkte. Ta on nüüd siia kolinud. Kirjutas hästi eesti keeles, aga oli venelane, seda ta tunnistas.
jahajjahh tasuline propagandist on rääkinud. ütle millepoolest me ajupesus venelastest erineme. mõlemad pooled ajavad haiget ila ja matsirahvas kuuleb, usub
Külaline

Anonymous kirjutas: 27 Okt 2024 10:52Venelane kes ei tahaa sõdida sellist pole olemas. Tema käest ei küsita. Kui asi läheb hapuks tuleb mobilisatsioon nagu Ukainas. Tuleb käsk ja vanka loivab oma kaltsude ja moonakotikesega rindele surema.
Mõneti on sul õigus. Sõda ja venelane on nagu meri ja tuul. Seda näitab Suure Isamaasõja ülistamine veel siiani ja lasteaialastele automaadi kokkupanemise õpetamine. Patriootlik kasvatus. Aga teisalt saab arukam osa venelastest aru, et sõjas on võimalik surma saada ja kõik oma nahka turule viima ei tõtta. Eks nende burjaatide ja muu taoliste mass on otsakorral, et peab P-korea sõdureid hakkama rindele saatma.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot] ja 9 külalist