Esmamulje
-
Külaline
Esmamulje
Öeldakse, et esmamulje kujuneb mõne hetkega. Aga mis paneb mind mõtlema, on see mille alusel see kujuneb? Kas see sõltub sellest mis iseloomuga mina olen, kui kriitiline või salliv. Või sõltub sellest, kuidas teine inimene suhtleb, käitub, on? Kui ma olen suur eneseimetleja ja kriitiline teiste suhtes, siis teine võib olla igati ok, ma ikka annan talle hinnangu lähtudes endast.
-
Külaline
Arvan, et see sõltub sellest, mismoodi mina maailma ja inimestesse suhtun. Tavaliselt meile ju meeldivad inimesed, kes näivad kandvat neid väärtusi, mida me ise enda jaoks oluliseks peame. Või siis ei meeldi need inimesed, kellel on mingi välimuse või iseloomuomadus, mis meile enda juures ei meeldi ja millesse me seetõttu topelt kriitiliselt suhtume nii enda kui teiste puhul. Kokkuvõttes esmamulje on subjektiivne. Üks inimene ühtmoodi käitudes võib mõnele jätta sümpaatse ja mõnele ebasümpaatse mulje sõltuvalt hindaja taustast.
-
Külaline
Esmamulje kujuneb välimuse ja stereotüüpide põhjal, mis mul on. Nii ütleb psühholoogia, seda on uuritud väga palju.
Päris hetkega saadud esmamulje on vist küll väga petlik. Aga oma kogemuste põhjal öelduna, siis sellised lühema kokkupuute põhjal tehtud järeldused on enam vähem täppi läinud. Välimus palju ei ütle, aga näoilmed ja liigutused, siin vist hakkab intuitsioon juba tööle. Suud lahti tehes paljastub aju ja koos sellega kõige olulisem - inimene ise.
Samas ei tohi unustada, et meie keskel on petiseid-psühhopaate, ärakasutajaid, kelle spetsialiteet on just nimelt endast hea esmamulje jätmine.
Samas ei tohi unustada, et meie keskel on petiseid-psühhopaate, ärakasutajaid, kelle spetsialiteet on just nimelt endast hea esmamulje jätmine.
-
Külaline
Oli teema, kus räägiti, mis naiste juures ei meeldi. Nt kunstripsmed, pikad kunstküüned. Imelik on see, et kes neid kannavad, tahavad olla ilusamad. Aga teistele mõjub see nii, et nad annavad neile negatiivse hinnangu esmalt.
-
Külaline
Osadele ju jälle meeldivad need kunstripsmed ja küüned, eks siis omasuguste tähelepanu püüavadki. Need, kellele ei meeldi, nendega nad ei klapiks ju nagunii.Külaline kirjutas: ↑26 Okt 2024 07:38 Oli teema, kus räägiti, mis naiste juures ei meeldi. Nt kunstripsmed, pikad kunstküüned. Imelik on see, et kes neid kannavad, tahavad olla ilusamad. Aga teistele mõjub see nii, et nad annavad neile negatiivse hinnangu esmalt.
-
Külaline
See see esmane mulje põhineb ju eelarvamustel. Kas pole? Sellel mida ja kuidas oled varem kogenud. On sel teise inimesega üldse seost.
-
Külaline
Inimese esmamulje põhineb tõesti stereotüüpidel. Aga see ei ole sugugi vale, sest stereotüübid on nagu statistika: seal on koos mitme põlvkonna kogemus paljude juhtumite põhjal. Loomulikult on seal veavõimalus, aga kui sa ei tea inimesest mitte midagi, aga ta vastab teatud stereotüübile, siis on sul infot palju rohkem kui mitte midagi. Suuremal osas juhtumitest on stereotüübil tõetera sees.Külaline kirjutas: ↑27 Okt 2024 08:18 See see esmane mulje põhineb ju eelarvamustel. Kas pole? Sellel mida ja kuidas oled varem kogenud. On sel teise inimesega üldse seost.
-
Külaline
Korduvalt kogenud, et esmamulje on tõest ütlemata kaugel. Läheb ikka aeg aja suhtlemist, ennem kui inimesest vähegi tõese pildi saab.
-
Külaline
Minul just vastupidi, aja jooksul selgub, et enda veenmine iga inimese toreduses, headuses on valeks osutunud. Esmamulje oli õige!
-
Külaline
Siit teisest teemast loetud- Susan on kogu aeg nii põlgliku näoga.
Ei tea kas Susan ongi põlglik, üleolev.või ilme petab?
Ei tea kas Susan ongi põlglik, üleolev.või ilme petab?
-
Külaline
Tihtipeale on just psühhopaadid väga sarmikad ja oskavad jätta endast ülihea esmamulje. Samuti oskavad nad ennast palju kiita, rääkides sellest, kui empaatilised ja hoolivad nad ikka on ja kuidas alati tahavad teisi abistada ja toetada. Muidugi petavad nad sellega ümbritsevad ära. Tõde selgub alles pikema aja möödudes. Aga mõnikord ka mitte - paljud inimesed tahavad oma esmamuljest kümne küünega kinni hoida, nad ei ole valmis muutma oma esimest hinnangut, kui peaks selguma, et see polnudki tõsi.
Minu arvates on oluline lähtuda inimesele hinnangu andmisel mitte ainult esmamuljest, vaid suutlikkus vajadusel oma muljet ka korrigeerida. Seda viimast oskust paljudel inimestel pole.
Minu arvates on oluline lähtuda inimesele hinnangu andmisel mitte ainult esmamuljest, vaid suutlikkus vajadusel oma muljet ka korrigeerida. Seda viimast oskust paljudel inimestel pole.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Triibu, xqwerty ja 5 külalist