Juuksur ja vaimne tervis
-
Külaline
Juuksur ja vaimne tervis
Uudis võtab sõnatuks. Juuksurid vaimset tervist märkama. Mismoodi seda ette kujutatakse???
Läheb inimene juuksurisse, ongi näiteks väsinud, võib-olla ka mingi väiksem probleem töö juures või kodus. Tahaks vaikselt olla ja korraks lõõgastuda. Ja siis aktiivne juuksur hakkab urgitsema, inimene ei taha vastata. Ja siis juuksur sai enda arust mingile suurele probleemile lähedale. Mis siis edasi saab? Teatab kuhugi või?
Või millised need vaimsed probleemid välja peavad nägema, et juuksur oleks abiks suitsiidi ennetamisel. Ja kuidas ta seda teeb. Need, kes päriselt suitsiidile mõtlevad, neist ei saa tihti kodusedki aru, kus see juuksuri idee nüüd tuli.
Mul küll ei ole probleeme, tavaline igapäevaelu oma murede ja rõõmudega. No ei kujuta ettegi, et keegi hakkaks urgitsema, pärima, isegi siis, kui tundun murelikuna.
Mida teie arvate, mis see veel on, kust see tuli, kas on vajalik ja kas on üldse teostatav.
Läheb inimene juuksurisse, ongi näiteks väsinud, võib-olla ka mingi väiksem probleem töö juures või kodus. Tahaks vaikselt olla ja korraks lõõgastuda. Ja siis aktiivne juuksur hakkab urgitsema, inimene ei taha vastata. Ja siis juuksur sai enda arust mingile suurele probleemile lähedale. Mis siis edasi saab? Teatab kuhugi või?
Või millised need vaimsed probleemid välja peavad nägema, et juuksur oleks abiks suitsiidi ennetamisel. Ja kuidas ta seda teeb. Need, kes päriselt suitsiidile mõtlevad, neist ei saa tihti kodusedki aru, kus see juuksuri idee nüüd tuli.
Mul küll ei ole probleeme, tavaline igapäevaelu oma murede ja rõõmudega. No ei kujuta ettegi, et keegi hakkaks urgitsema, pärima, isegi siis, kui tundun murelikuna.
Mida teie arvate, mis see veel on, kust see tuli, kas on vajalik ja kas on üldse teostatav.
-
Külaline
Seda vist saab kasutada siis, kui sul on oma juuksur. Nagu üks kuulsus ütles et juuksuris räägitskse oma elu sündmustest ja klatsitakse teisi. Kui sa nüüd ei taha rääkida ja klatsida...siis võib olla sul depressioon. Aga ehk oled muutnud oma suhtumist, et enam ei soovi kõigest rääkida ja klatshida teisi. Oled
kasvanud. Samas vaevalt paari kuuga? Minul oma juuksurit pole. Minust ei saa ükski juuksur aru, kas ma olen depressioonis või mitte. Tal pole võrdlust.
kasvanud. Samas vaevalt paari kuuga? Minul oma juuksurit pole. Minust ei saa ükski juuksur aru, kas ma olen depressioonis või mitte. Tal pole võrdlust.
-
Külaline
Minu juuksur on õnneks tibla, Eesti keeli küsib ainult "kas randiga?" Ja pärast ütleb "kakskjummend"
-
Külaline
See asi on põhinev kahel faktil. Inimesel on oma juuksur, keda ta tunneb juba aastaid. Ja et juuksuris räägitakse ikka oma elust.
Kas on nii? Kuidas teil?
Kas on nii? Kuidas teil?
-
Külaline
Kui leiaks juuksuri, kes teeb oma tööd vaikides ja küsib ainult asjakohaseid küsimusi, näiteks kui palju tukka lühemaks lõigata vms, siis oleksin täiega õnnelik. Seni on olnud kõik lobapidamatuse all kannatajad, nii et peale juuksuris käiku olen alati surmväsinud vestlemisest ükskõik mis suvalistel teemadel. Eriti õudne, kui on vaja teha lõikus + värv, siis oled pantvangis 2 h, räägib surnuks.
-
Külaline
Väga imelik. Minu juuksur on küll tunduvalt delikaatsem. Tema ei alusta ise kunagi juttu, aga kui klient alustab, siis lööb kaasa. Nii palju kui kõrvalt olen kuulanud, on kõik juuksurid seal sellised. Vahel kuulan teiste klientide jutte, need on päris naljakad, aga juuksurid ei vaidle kunagi vastu, alati toetavad seda naljakat juttu. Eelmine kord näiteks üks klient ütles, et tema arust paljud kannavad parukaid, ta ise ilmus ka kohale, mingi tuustist parukas oli peas. Juuksur ütles, et jaa, kannavad küll. SIis klient ütles, et Anne Veskil on ka parukas peas, juuksur ütles, et jaa, võib-olla tõesti.Külaline kirjutas: ↑26 Okt 2024 08:56 Kui leiaks juuksuri, kes teeb oma tööd vaikides ja küsib ainult asjakohaseid küsimusi, näiteks kui palju tukka lühemaks lõigata vms, siis oleksin täiega õnnelik. Seni on olnud kõik lobapidamatuse all kannatajad, nii et peale juuksuris käiku olen alati surmväsinud vestlemisest ükskõik mis suvalistel teemadel. Eriti õudne, kui on vaja teha lõikus + värv, siis oled pantvangis 2 h, räägib surnuks.
-
Külaline
Me käime vist ühe ja sama juuksuri juuresKülaline kirjutas: ↑26 Okt 2024 08:56 Kui leiaks juuksuri, kes teeb oma tööd vaikides ja küsib ainult asjakohaseid küsimusi, näiteks kui palju tukka lühemaks lõigata vms, siis oleksin täiega õnnelik. Seni on olnud kõik lobapidamatuse all kannatajad, nii et peale juuksuris käiku olen alati surmväsinud vestlemisest ükskõik mis suvalistel teemadel. Eriti õudne, kui on vaja teha lõikus + värv, siis oled pantvangis 2 h, räägib surnuks.
Huvitav kas mul on nägu selline või mis, aga hoopis minule kiputakse oma muresid kaebama. Teinekord võhivõõrad. Tulid just meelde kaks juuksurit kes oma elu lahkasid. Kirsiks tordil on psühholoog, kes oma hädasid mulle kurtma hakkas.

-
Külaline
Mida parukaga inimene juuksuris üldse tegi?Külaline kirjutas: ↑26 Okt 2024 09:22Väga imelik. Minu juuksur on küll tunduvalt delikaatsem. Tema ei alusta ise kunagi juttu, aga kui klient alustab, siis lööb kaasa. Nii palju kui kõrvalt olen kuulanud, on kõik juuksurid seal sellised. Vahel kuulan teiste klientide jutte, need on päris naljakad, aga juuksurid ei vaidle kunagi vastu, alati toetavad seda naljakat juttu. Eelmine kord näiteks üks klient ütles, et tema arust paljud kannavad parukaid, ta ise ilmus ka kohale, mingi tuustist parukas oli peas. Juuksur ütles, et jaa, kannavad küll. SIis klient ütles, et Anne Veskil on ka parukas peas, juuksur ütles, et jaa, võib-olla tõesti.Külaline kirjutas: ↑26 Okt 2024 08:56 Kui leiaks juuksuri, kes teeb oma tööd vaikides ja küsib ainult asjakohaseid küsimusi, näiteks kui palju tukka lühemaks lõigata vms, siis oleksin täiega õnnelik. Seni on olnud kõik lobapidamatuse all kannatajad, nii et peale juuksuris käiku olen alati surmväsinud vestlemisest ükskõik mis suvalistel teemadel. Eriti õudne, kui on vaja teha lõikus + värv, siis oled pantvangis 2 h, räägib surnuks.
-
Külaline
Seda uudist lugedes mõtlesin isegi esimese hooga, et olen 1. aprilli följetonile sattunud.Külaline kirjutas: ↑26 Okt 2024 08:06 Uudis võtab sõnatuks. Juuksurid vaimset tervist märkama. Mismoodi seda ette kujutatakse???
-
Külaline
Kõrvalt kuulasin, et tema teeb ennast korda, aga juba kahe nädala pärast on väljakasv näha ja soeng korratu. Kuna tema töötab teenindussektoris, siis peab olema kogu aeg "hoolitsetud", siis paneb pähe paruka. Ja kohale ilmus siis paari kuu pärast koos oma parukaga, et saaks jälle paar nädalat "korras" olla nii palju, et oleks töö juures korralik väljanägemine. Minu arust ei hooli sellest suva müüjast nii palju keegi, et vahtida tema väljasvu, aga inimestel on erinev arusaam asjadest.Mida parukaga inimene juuksuris üldse tegi?
-
Külaline
Mind on elus teistest enam aidanud minu küünetehnik. Ma ei suutnud otsustada, kas vahetada töökohta või mitte, tema oli see, kes ladus mulle ette pluss-
ja miinusküljed selle otsuse juures. Tema abiga tegib otsuse ja see oli õige!
ja miinusküljed selle otsuse juures. Tema abiga tegib otsuse ja see oli õige!
-
Külaline
Üldiselt on asjalood nii, et regulaarselt juuksuris käiv inimene ei ole depressioonis. Depressioonis olev inimene ei saa voodistki välja, heal päeval suudab juuksed võibolla natuke kammida, pesus käimine on juba ülisuur ettevõtmine.
Aga noh, kui keegi arvab, et mingi põhiharidusega isik suudab peale värvimiskoolituse läbimist hakata diagnoose panema, siis olgu nii.
Aga noh, kui keegi arvab, et mingi põhiharidusega isik suudab peale värvimiskoolituse läbimist hakata diagnoose panema, siis olgu nii.
-
Külaline
Depressiooni on erinevat. Ja juuksurid pole sugugi kõik põhiharidusega. Keegi pole rääkinud ka mingist diagnoosi panekust.Külaline kirjutas: ↑27 Okt 2024 09:54 Üldiselt on asjalood nii, et regulaarselt juuksuris käiv inimene ei ole depressioonis. Depressioonis olev inimene ei saa voodistki välja, heal päeval suudab juuksed võibolla natuke kammida, pesus käimine on juba ülisuur ettevõtmine.
-
Külaline
Naeratavast depressioonist ei ole midagi kuulnud?Külaline kirjutas: ↑27 Okt 2024 09:54 Üldiselt on asjalood nii, et regulaarselt juuksuris käiv inimene ei ole depressioonis. Depressioonis olev inimene ei saa voodistki välja, heal päeval suudab juuksed võibolla natuke kammida, pesus käimine on juba ülisuur ettevõtmine.
See just kõige ohtlikum ongi.
Väliselt paistab inimene igati ok aga seesmiselt on suremas. Sellised tihtipeale ka sooritavad enesetapu.
-
Külaline
Ja juuksur nüüd tuvastab ära selle ja hoiab enesetapu ära? Mismoodi, huvitav?Külaline kirjutas: ↑27 Okt 2024 10:04Naeratavast depressioonist ei ole midagi kuulnud?Külaline kirjutas: ↑27 Okt 2024 09:54 Üldiselt on asjalood nii, et regulaarselt juuksuris käiv inimene ei ole depressioonis. Depressioonis olev inimene ei saa voodistki välja, heal päeval suudab juuksed võibolla natuke kammida, pesus käimine on juba ülisuur ettevõtmine.
See just kõige ohtlikum ongi.
Väliselt paistab inimene igati ok aga seesmiselt on suremas. Sellised tihtipeale ka sooritavad enesetapu.
-
Külaline
Jah, tõepoolest - et mismoodi see juuksur nüüd kliendi võimaliku enesetapu siis ka ära hoiab???
Teatab, kuhu vaja, ja järgmisel päeval on kliendi postkastis reklaamleheke psühhi kontaktiga, et helista, meie hoolime sinu heaolust ja õnnest!
Teatab, kuhu vaja, ja järgmisel päeval on kliendi postkastis reklaamleheke psühhi kontaktiga, et helista, meie hoolime sinu heaolust ja õnnest!
-
Külaline
See on nii, et juuksur siis soovitaks minna arstile, et inimene tegeleks oma probleemiga.
Huvitav millal hakatakse koolitama märkamaks kehakaalu tõusu. Et siis soovitab ka juuksur minna selle probleemiga arstile.
Huvitav millal hakatakse koolitama märkamaks kehakaalu tõusu. Et siis soovitab ka juuksur minna selle probleemiga arstile.
-
Külaline
Ja siis märkab juuksur su näol aknet ja käsib minna nahaarsti juurde. Siis märkab juuksur sul küüneseent ja käsib minna küüneseenearsti juurde. SIis märkab juuksur sinu lonkamist ja käsib minna ortopeedi juurde. Jne-jne-jne. Mis kuradi ülemusi need juuksurid nüüd äkitselt inimestele mängivad? Inimene läheb juuksuri juurde juukseid lõikama, miks kohtleb juuksur teda lollakana, kes ise pole võimeline otsustama, kuhu ja millise arsti juurde ta minema peaks? P.S. Kes ajaks psühhiaatri juurde juuksurit ennast?Külaline kirjutas: ↑27 Okt 2024 21:34 See on nii, et juuksur siis soovitaks minna arstile, et inimene tegeleks oma probleemiga.
-
Külaline
Idee nüüd selles küll pole. Keegi kedagi ei käsi.Külaline kirjutas: ↑27 Okt 2024 21:41Ja siis märkab juuksur su näol aknet ja käsib minna nahaarsti juurde. Siis märkab juuksur sul küüneseent ja käsib minna küüneseenearsti juurde. SIis märkab juuksur sinu lonkamist ja käsib minna ortopeedi juurde. Jne-jne-jne. Mis kuradi ülemusi need juuksurid nüüd äkitselt inimestele mängivad? Inimene läheb juuksuri juurde juukseid lõikama, miks kohtleb juuksur teda lollakana, kes ise pole võimeline otsustama, kuhu ja millise arsti juurde ta minema peaks? P.S. Kes ajaks psühhiaatri juurde juuksurit ennast?Külaline kirjutas: ↑27 Okt 2024 21:34 See on nii, et juuksur siis soovitaks minna arstile, et inimene tegeleks oma probleemiga.
Mul pole midagi selle vastu, et klienditeenindajad saavad veidi psühholoogia alast koolitust. Ehk oskavadki toredamini suhelda.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 17 külalist