Mis teie arvate, kas naine peab oma mehele süüa tegema?
-
Külaline
Mis teie arvate, kas naine peab oma mehele süüa tegema?
Küsimus on siis ajendatud sellest artiklist: https://www.ohtuleht.ee/melu/1117196/em ... ehele-suua
Must mees pidi Nigeeriast naise tooma, sest Eestis naised ei "austa" mehi. No mina "austaks" hea meelega, kui mees peab mind üleval, ma istuks hea meelega kodus ja teeks süüa ja koristaks tube. See oleks palju vähem koormav kui mu praegune väga vastutusrikas amet. Aga millegipärast ei taha Eesti mehed nagu sellist diili pakkuda. Siis kui soovitakse teenindamist, siis peaks mind üleval pidama ja kui lahku läheme, siis vara pooleks tegema, sest mina ei saa ju midagi endale koguda ega ennast kindlustada, kui ma kodus istun ja meest austan. Millegipärast Eesti mehed selle austamise all peavad silmas seda, et naiselt võtame mitu nahka: mehega peab võrdselt teenima ja siis ka koduse elu enda kanda võtma. Siis on hea naine. Selles mõttes need mustad on nagu normaalsemad, et kui sellist traditsioonilist perekonda tahad, siis tuleb ise raha ka teenida ja seda naisega jagada. Aga meil on kuidagi see meeste arusaam natuke vildakas. Kõike korraga ju ei saa.
Must mees pidi Nigeeriast naise tooma, sest Eestis naised ei "austa" mehi. No mina "austaks" hea meelega, kui mees peab mind üleval, ma istuks hea meelega kodus ja teeks süüa ja koristaks tube. See oleks palju vähem koormav kui mu praegune väga vastutusrikas amet. Aga millegipärast ei taha Eesti mehed nagu sellist diili pakkuda. Siis kui soovitakse teenindamist, siis peaks mind üleval pidama ja kui lahku läheme, siis vara pooleks tegema, sest mina ei saa ju midagi endale koguda ega ennast kindlustada, kui ma kodus istun ja meest austan. Millegipärast Eesti mehed selle austamise all peavad silmas seda, et naiselt võtame mitu nahka: mehega peab võrdselt teenima ja siis ka koduse elu enda kanda võtma. Siis on hea naine. Selles mõttes need mustad on nagu normaalsemad, et kui sellist traditsioonilist perekonda tahad, siis tuleb ise raha ka teenida ja seda naisega jagada. Aga meil on kuidagi see meeste arusaam natuke vildakas. Kõike korraga ju ei saa.
-
Külaline
Ei sa austa siis kah. Seda on ju Heinmetsa pealt näha. Kogu aeg on vähe.
Kodus võiks perele (kus on ka lapsed) süüa teha see, kes seda paremini oskab teha. Käpardit pole ju mõtet pliidiraua taha lasta
Sellest koduperenaise rollist on siin teemasid tehtud ja saag käima tõmmatud. A la istuks hea meelega kodus kui mees mind ülal peaks. Sellel on oma head ja vead. Miinuseks on see, kui oled mehe poolt ülalpeetav, pole päevagi elus tööl käinud ja kui saad 45, siis vahetab mees sind noorema mudeli vastu välja. Kuidas edasi? Aga see vist ei ole selles teemas arutlemiseks?
Sellest koduperenaise rollist on siin teemasid tehtud ja saag käima tõmmatud. A la istuks hea meelega kodus kui mees mind ülal peaks. Sellel on oma head ja vead. Miinuseks on see, kui oled mehe poolt ülalpeetav, pole päevagi elus tööl käinud ja kui saad 45, siis vahetab mees sind noorema mudeli vastu välja. Kuidas edasi? Aga see vist ei ole selles teemas arutlemiseks?
-
Külaline
No vot jah, ainult kodusistumisest ei piisa, mees peab ikka ära ka kindlustama, enne kui sellega saaks nõustuda. Osades maades see nii ka on, et oma partnerit, kellega abielus olid, pead ka peale lahutust toetama, sellest pääsed alles siis, kui ta uuesti abiellub. Maksma pead olenevalt sissetulekust. Minu arust meie seadused seda naise kodusistumist kuidagi ei toeta.taivopalm kirjutas: ↑25 Okt 2024 10:06 Kodus võiks perele (kus on ka lapsed) süüa teha see, kes seda paremini oskab teha. Käpardit pole ju mõtet pliidiraua taha lasta![]()
-
Külaline
No siis ei saa ju seda "austamist" ka nõuda, kui naine peab samamoodi elu eest rabama, et ennast vanaduseks kindlustada. Aga mõned mehed on nagu ikka sinna kinni jäänud, et naise koht on kodus ja köögis, aga raha teenigu muidugi ka.taivopalm kirjutas: ↑25 Okt 2024 10:06 Kodus võiks perele (kus on ka lapsed) süüa teha see, kes seda paremini oskab teha. Käpardit pole ju mõtet pliidiraua taha lasta![]()
-
Külaline
No ootame pool aastat. Saab naine eesti elu maigu suhu ja pakaa köök.
-
Külaline
Iga inimene on õppimisvõimeline, kui ta ainult piisavalt tahab. See, et ei oska süüa (või mida iganes muud) teha, on lihtsalt hale vabandus. Meeldimine on teine asi. Kui inimesele meeldib düüa teha ja ta seda hea meelega teeb, siis muidugi lasku käia. Aga muidu tuleks need kodused tööd ikka kuidagi võrdsemalt ära jaotada.
-
Külaline
Mina arvan ka, et paneb varsti plagamaKülaline kirjutas: ↑25 Okt 2024 10:20 No ootame pool aastat. Saab naine eesti elu maigu suhu ja pakaa köök.
-
Külaline
Õpitud abitus on see. Inimest ei lasta pliidi tahagi, sest ta ju "ei oska". Aga las sellised naised siis rabavad üksi, ise on lollid.Külaline kirjutas: ↑25 Okt 2024 10:21Iga inimene on õppimisvõimeline, kui ta ainult piisavalt tahab. See, et ei oska süüa (või mida iganes muud) teha, on lihtsalt hale vabandus.
-
Külaline
Eks esineb ka seda, et naised ei lase meestel ja lastel teatud asju teha, sest nad ei tee nii hästi, tekitavad palju segadust vms, aga on küllaldaselt vanema põlvkonna mehi, kelle arust suhe tähendab seda, et naine teeb neile süüa. Ükskord lugesin mingi maamehe tutvumiskuulutust, et otsin naist, vahet pole kui vana, peaasi, et kotlette oskab teha. Selliste arust ongi nii.Külaline kirjutas: ↑25 Okt 2024 10:29Õpitud abitus on see. Inimest ei lasta pliidi tahagi, sest ta ju "ei oska". Aga las sellised naised siis rabavad üksi, ise on lollid.Külaline kirjutas: ↑25 Okt 2024 10:21Iga inimene on õppimisvõimeline, kui ta ainult piisavalt tahab. See, et ei oska süüa (või mida iganes muud) teha, on lihtsalt hale vabandus.
-
Külaline
Mees võib naise võtta ainult siis kui omal maja olemas ja kinni makstud.
Lahutuse korral lendab naine kui püssikuul ja pole mingit targutamist.
Kõik muu on lollus. Abielu on räigelt kahjulik tehing, mida naised kasutavad ainult hõlptulu hankimiseks.
Kõik muu on lollus. Abielu on räigelt kahjulik tehing, mida naised kasutavad ainult hõlptulu hankimiseks.
-
Külaline
Kes sul keelab võtta naine, kes saab ise endaga hakkama. Aga ära siis jutusta ka mingist "austamisest", mees olemisest ja söögitegemisest. Olegi siis naisega kõiges võrdne, ka kodutöödes ja laste kasvatamises.Külaline kirjutas: ↑25 Okt 2024 10:52 Mees võib naise võtta ainult siis kui omal maja olemas ja kinni makstud.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑25 Okt 2024 10:58Kes sul keelab võtta naine, kes saab ise endaga hakkama. Aga ära siis jutusta ka mingist "austamisest", mees olemisest ja söögitegemisest. Olegi siis naisega kõiges võrdne, ka kodutöödes ja laste kasvatamises.Külaline kirjutas: ↑25 Okt 2024 10:52 Mees võib naise võtta ainult siis kui omal maja olemas ja kinni makstud.
Ise hakkama saaja naine ei vaja meest, sest, vabandage banaalsuse pärast, saab ise endaga hakkama;)))
Ülejäänud naised kasutavad meest nagu tõukeratast - et kiiremini edasi saada. Mingit olulist vahet neil ei ole. Võtta tuleb see kellel on suuremad tissid.
Eks kodune pereelu ongi kokkulepete küsimus. Kui mees on hea kokk, siis tehku kodus perele süüa.Kui naisele meeldib süüa teha, siis tehku tema või siis tehku kordamööda, kui mõlemad on head kokad. Kokkuleppe küsimus. Oluline on see, et kodustesse töödesse panustatakse enam vähem võrdselt. Naine teeb süüa ja mees riisub aias lehti. Iga pere ise ju otsustab, kuidas neile paremini sobib.Külaline kirjutas: ↑25 Okt 2024 10:21Iga inimene on õppimisvõimeline, kui ta ainult piisavalt tahab. See, et ei oska süüa (või mida iganes muud) teha, on lihtsalt hale vabandus. Meeldimine on teine asi. Kui inimesele meeldib düüa teha ja ta seda hea meelega teeb, siis muidugi lasku käia. Aga muidu tuleks need kodused tööd ikka kuidagi võrdsemalt ära jaotada.
jah, peab küll. Aga ainult sellel juhul kui naine on sööklas kokk ja mees on seal klient... 
Ja pole vaja üldistada, mehi ja nende arvamusi on seinast seina. Mina näiteks teeks parem ise süüa, sest mulle meeldib kokata ja minu tehtud rooge kiidetakse.
Ja pole vaja üldistada, mehi ja nende arvamusi on seinast seina. Mina näiteks teeks parem ise süüa, sest mulle meeldib kokata ja minu tehtud rooge kiidetakse.
Ta üldistab. Täpselt samuti nagu üldistab teemaalgataja ise. Jube lihtne on maailm must-valgeks võõbata, sest siis on seda justkui lihtsam mõista. Paraku on reealne elu keerulisem. See nn. hurmur tuleb teisest kultuuriruumist. Kujutage ette mis siis juhtuks kui meile tuleks posu islamliusulisi nagu näiteks tuli Rootsi? Nende arvamus naistest ja pereelust on kordades radikaalsem ja arusaamatum.Külaline kirjutas: ↑25 Okt 2024 11:16Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑25 Okt 2024 11:07Külaline kirjutas: ↑25 Okt 2024 10:58
Kes sul keelab võtta naine, kes saab ise endaga hakkama. Aga ära siis jutusta ka mingist "austamisest", mees olemisest ja söögitegemisest. Olegi siis naisega kõiges võrdne, ka kodutöödes ja laste kasvatamises.
Ise hakkama saaja naine ei vaja meest, sest, vabandage banaalsuse pärast, saab ise endaga hakkama;)))
Ülejäänud naised kasutavad meest nagu tõukeratast - et kiiremini edasi saada. Mingit olulist vahet neil ei ole. Võtta tuleb see kellel on suuremad tissid.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑25 Okt 2024 10:21Kas naised on sündinud toidutegemisoskusega või on ikka neilgi õppida vaja olnud? Miks mehed ei ole õppinud siis, kui mõnedele meestele tundub siiski jõukohane olevat söögitegemine...
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑25 Okt 2024 11:56Parimad kokad ongi sageli mehed. Ise olen naine ja pean seda tunnistama. Võib-olla pagaritena on naised siiski paremad, aga soolased toidud tulevad meestel paremini välja enamasti. Nii et soolased toidud teeb isa, magustoidud ja koogid ema. Ideaalne kooslus ju.Külaline kirjutas: ↑25 Okt 2024 10:21Kas naised on sündinud toidutegemisoskusega või on ikka neilgi õppida vaja olnud? Miks mehed ei ole õppinud siis, kui mõnedele meestele tundub siiski jõukohane olevat söögitegemine...
-
Külaline
No see hakkaski selle musta öeldu puhul paljudele vastu, et naine peab meest austama ja austus väljendubki selles, et ta peab teenijatüdruku rolli endale võtma. Ja see mees uhkeldas veel ka sellega, et nende peres pole mingit võrdsust, sest tema on mees ja peabki seisma kõrgemal. Kui naisesse on kodus suhtumine nagu teenijasse, sest muidu pole ju mehe vastu austust, siis see ei lähe paljude tänapäeva inimeste arusaamadega kokku. Austus peab muidugi olema, aga see ei ole ometi sama, mis see, et ei tohi oma arvamust avaldada ja pead meest teenima. Paljud mehed tahavad sellist naist ja toovad siis naise ühiskondadest, mis on vaesemad kui meie omad ja arvavad, et siis annab seda austust osta, aga pärast on pettunud, et naine ei austanud tegelikult siin midagi ega kedagi, otsis lihtsalt paremat elujärge. Rootsis oli mõnikümmend aastat tagasi see naiste toomine Aasiast väga populaarne, aga siis ikkagi said need mehed aru, et ei osta rahaga mingit austust.
-
Külaline
Ei üldistanud ma midagi ja ei tee seda musta ka maha. Tema arusaam on see, et naine olgu kodus ja tehku süüa, tema teenib raha. Väga okei. Aga sama suhtumine on siin ka paljudel meestel, ainult et sedapidi, et naine tehku süüa ja kantseldagu lapsi, olgu vait, aga raha teenigu samamoodi nagu mees. Kõike korraga ei saa, tahtsin öelda.Ta üldistab. Täpselt samuti nagu üldistab teemaalgataja ise. Jube lihtne on maailm must-valgeks võõbata, sest siis on seda justkui lihtsam mõista. Paraku on reealne elu keerulisem. See nn. hurmur tuleb teisest kultuuriruumist. Kujutage ette mis siis juhtuks kui meile tuleks posu islamliusulisi nagu näiteks tuli Rootsi? Nende arvamus naistest ja pereelust on kordades radikaalsem ja arusaamatum.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Triibu, xqwerty ja 6 külalist