Facebooki beebigruppi sissepääsemiseks vaja esitada ID kaart ja rasedakaart?
-
Külaline
Facebooki beebigruppi sissepääsemiseks vaja esitada ID kaart ja rasedakaart?
Olen esmakordaelt emaks saamas ja kuna oma tutvusringkonnas parasjagu beebiootel emasid pole, siis mõtlesin, et oleks tore liituda kommuuniga, kus on samas kuus sündivate laste elad koos. Saatsin liitumistaotluse ja mõne tunni pärast kirjutas mulle grupi administraator palvega, et saadaksin talle oma ID kaardi esiküljest pildi ja lisaks rasedakaardilt kohast, kus on nimi ja tähtaeg või Terviseportaalist väljavõtte, et olen rase. Siis alles pidavat mind gruppi vastu võetama. Ma olin pehmelt öeldes tummaks löödud..
Siin on kindlasti palju lapsevanemaid, kes on sellistes kommuunides olnud ja oskavad ehk öelda, et kas see ongi tavapärane praktika? Seljuhul milleks selliseid isiklikke andmeid vaja on? Ei ole kohanud, et näiteks koeraomanike kommuuniga liitudes pean tõestama, et mul koer on või aiandusgrupiga liitudes, et mul aed on.
Siin on kindlasti palju lapsevanemaid, kes on sellistes kommuunides olnud ja oskavad ehk öelda, et kas see ongi tavapärane praktika? Seljuhul milleks selliseid isiklikke andmeid vaja on? Ei ole kohanud, et näiteks koeraomanike kommuuniga liitudes pean tõestama, et mul koer on või aiandusgrupiga liitudes, et mul aed on.
-
Külaline
Puhta peast rasedad need tädid seal 
-
Külaline
Sest nendesse gruppidesse imbub igasugu friike. Mehi, pervosid ja libarasedaid.Külaline kirjutas: ↑23 Okt 2024 14:00 Olen esmakordaelt emaks saamas ja kuna oma tutvusringkonnas parasjagu beebiootel emasid pole, siis mõtlesin, et oleks tore liituda kommuuniga, kus on samas kuus sündivate laste elad koos. Saatsin liitumistaotluse ja mõne tunni pärast kirjutas mulle grupi administraator palvega, et saadaksin talle oma ID kaardi esiküljest pildi ja lisaks rasedakaardilt kohast, kus on nimi ja tähtaeg või Terviseportaalist väljavõtte, et olen rase. Siis alles pidavat mind gruppi vastu võetama. Ma olin pehmelt öeldes tummaks löödud..
On meeles üks juhtum, kus üks valelik libarase tekitas suurt meelehärmi. Kus siis valetas, et on rase ja et siis laps suri ära jne. Vist isegi korraldati mingi rahaline korjandus talle vms.
-
Külaline
Administraatoriteks on tavaliselt lihtsalt üliuudishimulikud, äratõusnud egoga nina teiste asjadesse toppivad indiviidid. Mina enda isiklikke andmeid päris kindlasti suvaliste inimestega ei jaga. Kas sulle ei põhjendatud siis üldse kuidagi, miks selline nõudmine, mille alusel see toimub, kuidas neid isiklikke andmeid kasutatakse ja hiljem ka kaitstakse? Tänaval suvalistele küsijale annaksid need andmed?
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑23 Okt 2024 14:28 Administraatoriteks on tavaliselt lihtsalt üliuudishimulikud, äratõusnud egoga nina teiste asjadesse toppivad indiviidid. Mina enda isiklikke andmeid päris kindlasti suvaliste inimestega ei jaga. Kas sulle ei põhjendatud siis üldse kuidagi, miks selline nõudmine, mille alusel see toimub, kuidas neid isiklikke andmeid kasutatakse ja hiljem ka kaitstakse? Tänaval suvalistele küsijale annaksid need andmed?
Ei põhjendatud. Lihtsalt öeldigi, et see on eeldus gruppi pääsemiseks. Ei andnudki neid andmeid ja ei vastanud midagi. Suures hämmingus tulingi siia arutlema, et kas nii need asjad käivadki.
-
Külaline
Väga õige, muidu koguneb trollide armee nagu siin on.
-
Külaline
Mida nendes gruppides siis räägitakse, et see peaks mehi ja mitterasedaid tõmbama sinna? Mida on meestel/mitterasedatel peale hakata lapsekasvatusnõuannete ja nt vankrivaliku aruteluga?Külaline kirjutas: ↑23 Okt 2024 14:19Sest nendesse gruppidesse imbub igasugu friike. Mehi, pervosid ja libarasedaid.Külaline kirjutas: ↑23 Okt 2024 14:00 Olen esmakordaelt emaks saamas ja kuna oma tutvusringkonnas parasjagu beebiootel emasid pole, siis mõtlesin, et oleks tore liituda kommuuniga, kus on samas kuus sündivate laste elad koos. Saatsin liitumistaotluse ja mõne tunni pärast kirjutas mulle grupi administraator palvega, et saadaksin talle oma ID kaardi esiküljest pildi ja lisaks rasedakaardilt kohast, kus on nimi ja tähtaeg või Terviseportaalist väljavõtte, et olen rase. Siis alles pidavat mind gruppi vastu võetama. Ma olin pehmelt öeldes tummaks löödud..
On meeles üks juhtum, kus üks valelik libarase tekitas suurt meelehärmi. Kus siis valetas, et on rase ja et siis laps suri ära jne. Vist isegi korraldati mingi rahaline korjandus talle vms.
-
Külaline
Mida siinsetes surnud teemades räägitakse, aga näe kui aktiivsed sellised siin kemplema on.
-
Külaline
A sa tee avalik ja avatud FB grupp ja vaata, mis juhtub.
-
Külaline
anda vabatahtlikult isiklikud andmed netti ringlema.... , selleks peab olema väga naiivne.
-
Külaline
Osalt isegi mõistan. Selline grupp ilmselt tõmbab ligi kõikvõimalikke vaktsiinivastaseid ja muid sharlatane, kes haavatate naiste pealt raha loodavad teenida. Ja lihtsalt hulle, ilmselt siis ka pervosid.
Andmeid, mida seal jagatakse, on ilmselt ka delikaatsemat laadi, kui et millal on parim aeg tulpide istutamiseks ja mida teha, kui kutsikas närib jalanõusid. Ei taha ju, et iga naabrinaine näeb ja klatsib. On inimesi, kes imbuvad igasse gruppi, et hiljem klatsida.
Samas, kas just ID kaart vajalik on, see oleks nagu liiast. Aga mingeid andmeid küsiks küll.
Andmeid, mida seal jagatakse, on ilmselt ka delikaatsemat laadi, kui et millal on parim aeg tulpide istutamiseks ja mida teha, kui kutsikas närib jalanõusid. Ei taha ju, et iga naabrinaine näeb ja klatsib. On inimesi, kes imbuvad igasse gruppi, et hiljem klatsida.
Samas, kas just ID kaart vajalik on, see oleks nagu liiast. Aga mingeid andmeid küsiks küll.
Kui keegi suvaline hakkab netis taolisi andmeid nõudma saada kohe kukele!Külaline kirjutas: ↑23 Okt 2024 14:00 ja mõne tunni pärast kirjutas mulle grupi administraator palvega, et saadaksin talle oma ID kaardi esiküljest pildi ja lisaks rasedakaardilt kohast, kus on nimi ja tähtaeg või Terviseportaalist väljavõtte, et olen rase. Siis alles pidavat mind gruppi vastu võetama. Ma olin pehmelt öeldes tummaks löödud..
-
Külaline
Pervode pärast jah.
Ühes grupis selline postitus (juures oli pilt -ilmselgelt feik - varjunimega, seda ma siia ei pane) :
Soovime hoiatada kõiki beebigruppe ühe isiku eest, kes liitub gruppidega naise varjunime all, kuid hiljem hakkab kasutama oma kontot sobimatute ja ahistavate tegevuste jaoks. Kuigi me ei tea täpset nime, kasuta ta vähemalt kahte kindlat varjunime – ühte enda jaoks ja teist väidetava "naise" nime all.
Eilse päevaga alustas see isik meie grupi adminnide terroriseerimist nilbete sõnumite ja piltidega. Ta kasutas grupivestlust, kuhu tal õnnestus pääseda, ilmselt oma ihade rahuldamiseks. Kuna meie grupi vestlustes jagatakse sageli tundlikku ja isiklikku infot, peame vajalikuks hoiatada ka teisi gruppi selle MEHE eest, kes saadab endast pilte
Oleme saanud teate, et keegi ähvardab kasutada meie nimesid, elukohti ja muud isiklikku, mida oleme jaganud. Sellised tegevused on tõsised.
Palun vältige jagamast isiklikku teavet, kuni oleme olukorra lahendamise osas selgusele jõudnud. Jätkame olukorra jälgimist ja vajadusel teavitame õiguskaitset
Palume kõigil olla väga tähelepanelik ja vajadusel piirata uute liikmete vastuvõtmist kuni olukorra selgumiseni. kui märkate sarnaseid asju või mõnda nende varjunimedest, palume koheda ja teavitada vastavaid ametke näiteks neti politseile - Andero Sepp
Ühes grupis selline postitus (juures oli pilt -ilmselgelt feik - varjunimega, seda ma siia ei pane) :
Soovime hoiatada kõiki beebigruppe ühe isiku eest, kes liitub gruppidega naise varjunime all, kuid hiljem hakkab kasutama oma kontot sobimatute ja ahistavate tegevuste jaoks. Kuigi me ei tea täpset nime, kasuta ta vähemalt kahte kindlat varjunime – ühte enda jaoks ja teist väidetava "naise" nime all.
Eilse päevaga alustas see isik meie grupi adminnide terroriseerimist nilbete sõnumite ja piltidega. Ta kasutas grupivestlust, kuhu tal õnnestus pääseda, ilmselt oma ihade rahuldamiseks. Kuna meie grupi vestlustes jagatakse sageli tundlikku ja isiklikku infot, peame vajalikuks hoiatada ka teisi gruppi selle MEHE eest, kes saadab endast pilte
Oleme saanud teate, et keegi ähvardab kasutada meie nimesid, elukohti ja muud isiklikku, mida oleme jaganud. Sellised tegevused on tõsised.
Palun vältige jagamast isiklikku teavet, kuni oleme olukorra lahendamise osas selgusele jõudnud. Jätkame olukorra jälgimist ja vajadusel teavitame õiguskaitset
Palume kõigil olla väga tähelepanelik ja vajadusel piirata uute liikmete vastuvõtmist kuni olukorra selgumiseni. kui märkate sarnaseid asju või mõnda nende varjunimedest, palume koheda ja teavitada vastavaid ametke näiteks neti politseile - Andero Sepp
-
Teadjanaine
Üldiselt FB on kõige kehvem koht sellise kommuuni jaoks. FB on ikka muu tilulilu, mitte delikaatse terviseinfo arutamiseks. Jah, ma tean, et see on mugavam kui muud platvormid. Aga kõik, mis sa sinna jagad, nemad sinu kohta talletavad ja üsna kindlalt on see isikustatud. Saadad läbi Messengeri oma ID-kaardi pildi, nad talletavad selle ka. See admin vbl tõesti tahab kontrollida, et sa pole pervo mees, aga botid skännivad kõiki vestlusi ja eriti pilte ja seega annad oma info ka FB kasutusse.
Selline isikutuvastuse nõudmine näitab, et admin on laisk ja rumalavõitu. Libakontod või lihtsalt kahtlased kontod on väga kergesti ära tuntavad. Tavalised karmid nõuded on, et profiil peab olema nähtav, mõned ei võta ka selliseid, kus foto on mingi lillede või loomade pilt, st peab olema inimese nägu, mõni nõuab, et sõbralist oleks nähtav jne. Mina tavaliselt pean ka seda liiga isiklikuks ja selliste nõudmistega gruppidest loobun. Mingi passi jm isikuandmete nõudmiseks pole absoluutselt alust. Enamasti adminid töötavadki nii, et kui keegi raporteerib, siis see isik eemaldatakse ja ise jälgitakse, et profiilid oleks normaalsed. Tavaline etikett on ka nt kommentaarides kirjutada, et kas võin sulle PN saata. Mõnedes gruppides on postitused enne avaldamist adminnil kontrollida.
See kõik muidugi nõuab aega ja tööd, kui on laisem admin, siis teeb sedasi endal elu lihtsamaks.
Aga jah, lihtsalt power trippivaid nuuskmõmmikuid on muidugi ka. Ma olen saanud ühes hobialases grupis ühe ameeriklasest mehe käest sõimata, et miks mu profiil kinni on. Olin ühe ta postituse alla kommentaari jätnud küsimusega, ta vastas, et kes kurat sa oled üldse, ma ei vasta sulle midagi, kui ma ei tea, kes sa oled, info peab näha olema, äkki mul on vaja sind kohtusse kaevata! Täpselt nii kirjutaski. Ehk siis vihastas seaks, et mul pole märgitud elukohta, haridust, tööd ja profiili näevad ainult sõbrad. Milline häbematus, mingi võõras naine ei olegi nõus mulle oma personaalset infot näitama! Mõned vist tõesti arvavad, et FB on mingi kohustuslik ametlik asjandus, u nagu sünnitunnistus, kui ei ole, siis oled kahtlane kontingent.
Ja nemad seal muudkui koguvad ja salvestavad ja on ka ise tunnistanud, et andmeid on juba nii palju, et nad ei suuda enam hallata, kus ja mida täpselt milleks kasutatakse.
Ma ausalt väga ei pahandakski, kui EL päriselt munad kasvatataks ja keelakski FB Euroopas ära.
Selline isikutuvastuse nõudmine näitab, et admin on laisk ja rumalavõitu. Libakontod või lihtsalt kahtlased kontod on väga kergesti ära tuntavad. Tavalised karmid nõuded on, et profiil peab olema nähtav, mõned ei võta ka selliseid, kus foto on mingi lillede või loomade pilt, st peab olema inimese nägu, mõni nõuab, et sõbralist oleks nähtav jne. Mina tavaliselt pean ka seda liiga isiklikuks ja selliste nõudmistega gruppidest loobun. Mingi passi jm isikuandmete nõudmiseks pole absoluutselt alust. Enamasti adminid töötavadki nii, et kui keegi raporteerib, siis see isik eemaldatakse ja ise jälgitakse, et profiilid oleks normaalsed. Tavaline etikett on ka nt kommentaarides kirjutada, et kas võin sulle PN saata. Mõnedes gruppides on postitused enne avaldamist adminnil kontrollida.
See kõik muidugi nõuab aega ja tööd, kui on laisem admin, siis teeb sedasi endal elu lihtsamaks.
Aga jah, lihtsalt power trippivaid nuuskmõmmikuid on muidugi ka. Ma olen saanud ühes hobialases grupis ühe ameeriklasest mehe käest sõimata, et miks mu profiil kinni on. Olin ühe ta postituse alla kommentaari jätnud küsimusega, ta vastas, et kes kurat sa oled üldse, ma ei vasta sulle midagi, kui ma ei tea, kes sa oled, info peab näha olema, äkki mul on vaja sind kohtusse kaevata! Täpselt nii kirjutaski. Ehk siis vihastas seaks, et mul pole märgitud elukohta, haridust, tööd ja profiili näevad ainult sõbrad. Milline häbematus, mingi võõras naine ei olegi nõus mulle oma personaalset infot näitama! Mõned vist tõesti arvavad, et FB on mingi kohustuslik ametlik asjandus, u nagu sünnitunnistus, kui ei ole, siis oled kahtlane kontingent.
Ja nemad seal muudkui koguvad ja salvestavad ja on ka ise tunnistanud, et andmeid on juba nii palju, et nad ei suuda enam hallata, kus ja mida täpselt milleks kasutatakse.
Ma ausalt väga ei pahandakski, kui EL päriselt munad kasvatataks ja keelakski FB Euroopas ära.
-
Külaline
Mis tohutud salaandmed teil id-kaardil on? Ettevõtjate isikukood, aadress, nimi kõik avalik.
-
Külaline
Tahad proovida, lae oma id kaardi esiküljest pilt siia üles ja vaatame, mis kõik sellega ära teha saab. Püha lihtsameelsus!Külaline kirjutas: ↑23 Okt 2024 17:35 Mis tohutud salaandmed teil id-kaardil on? Ettevõtjate isikukood, aadress, nimi kõik avalik.
-
Külaline
Mida siis täpsemalt? Nime ja isikukoodi muide ei loeta tundlikeks isikuandmeteks.
-
Külaline
Aga kata kinni id-kaardil või töötle juba pildilt ära andmed, mida ei soovi jagada, a`la dokumendi number ja isikukood.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], kaegu ja 6 külalist