Sellised jahu sees elavad putukad - mis putukad on?
-
Külaline
Sellised jahu sees elavad putukad - mis putukad on?
Kirjeldus: elavad jahutoodete sees, sibavad jahutoodete sahtli põhjas ja pakenditel ringi, on tillukesed, maksimaalselt 1mm pikkuse ja kuni 0,5 mm lause kerega. Need ei ole jahumardikad, jahuleedikud ega ka mitte jahukärsakad. Valged pinnad kus on jahutooteid kihavad neid pisikestest putuk-täpikestest.
Oskab keegi öelda, mis putukatega võiks tegu olla?
Oskab keegi öelda, mis putukatega võiks tegu olla?
-
Külaline
On seal vahet, mis nad täpselt on? Tõrje ilmselt ikka sama nagu leedikatega.
-
Külaline
Need pole läbiküpsetatuna üldse tapvad.Külaline kirjutas: ↑21 Okt 2024 23:32 Postitus on kustutatud
Ilmselt väga paljud on igasugu jahusöödikutega elu jooksul kordi kokku puutunud. Ongi jama, väga vastik jama, aga suht ohutu jama.
Nõukaajal olid nt leedikud täiesti tavalised, keegi neid ei kartnud eriti. Tõrjuti, kuidas osati - nagu sääski või kärbseid, vahel saadi lahti, vahel mitte. Aga võisid suvalise jahukotiga uuesti tulla.
Meil talus osteti kuivaineid suurtes ca 20-kilostes kottides ja eks neid putukaid ikka vahel tuli kaasa.
Praegu mul õnneks pole ammu ühtki leedikut olnud, aga ikka paljud on nendega tänapäevalgi väga hädas.
Nad võivad su koju sattuda täiesti ootamatult ka ühe kilose jahukotiga.
Ilma pildita on raske midagi öelda. Neid jahu sees elavaid mardikaliike on rohkem kui üks või kaks.
-
Külaline
Mina sain need leedikud papagoitoiduga loomapoest. Ja polegi täitsa lahti saanud, kuigi tõrjun neid ja on üsna vähe, aga siis jälle mingi aja pärast näen, et kleeplindi peale mõni kinni jäänud.
-
Külaline
Tavaliselt tekivad sellised probleemid neil, kellele meeldib igasuguseid varusid kodus hoida.
Viskaks ära sellise jahu ja edaspidi hoiaks kodus maksimaalselt 2 pakki igasuguseid kuivained.
Viskaks ära sellise jahu ja edaspidi hoiaks kodus maksimaalselt 2 pakki igasuguseid kuivained.
-
Külaline
Toidukoid ehk leedikud.
Lahtisaamiseks tuleb kõik kuivained ära visata (uued pakendis asjad panna klaas/plastpurkidesse korraliku kaanega), kapi üle pesta.
Rõvedad elukad ja neid võib iga kell poest koos jahu jms saada endale.
Lahtisaamiseks tuleb kõik kuivained ära visata (uued pakendis asjad panna klaas/plastpurkidesse korraliku kaanega), kapi üle pesta.
Rõvedad elukad ja neid võib iga kell poest koos jahu jms saada endale.
-
Külaline
Aa, ok, siis pole leedikud.
Aga vahet pole, tõrje on sama- kuivained eemaldada või õhukindlalt pakendada, pinnad pesta jne. Egas sinu nime teadasaamine midagi ei muuda.
Aga vahet pole, tõrje on sama- kuivained eemaldada või õhukindlalt pakendada, pinnad pesta jne. Egas sinu nime teadasaamine midagi ei muuda.
-
Külaline
Olen neist lahti saanud feromoonilõksudega, aga tulevad poest jälle sisse. Müslid näiteks, Veski Mati omadel oli vist kõigil munad sees. Nüüd olen kõik sulgenud koralikult, tegelikult ega nad pakenditest eriti läbi ei näri. Mõned sain uuesti hamstritoiduga. Uskumatu kui paljud tooted on nende munadega saastunud! Ükskord lendasid parvedes Prisma riiulite ees.Külaline kirjutas: ↑22 Okt 2024 14:41 Toidukoid ehk leedikud.
Lahtisaamiseks tuleb kõik kuivained ära visata (uued pakendis asjad panna klaas/plastpurkidesse korraliku kaanega),
-
Külaline
No need ongi nagu kärbsed ja sääsed, kõikjal alati olemas. Õnn on, kui kellegi koju pole jõudnud.
-
Külaline
Mina olin see “ööök” ja ma tõesti pole kunagi sellise asjaga kokku puutunud. Jahu ostame umbes 2 korda aastas kilose paki. Täiesti uskumatu lugeda, et poest selliseid jälkusi koju võib tuua, aga tundub, et paljudel kogemusi.
-
Külaline
Ma ka polnud kuskil 40.eluaastaniKülaline kirjutas: ↑23 Okt 2024 00:43 Mina olin see “ööök” ja ma tõesti pole kunagi sellise asjaga kokku puutunud. Jahu ostame umbes 2 korda aastas kilose paki. Täiesti uskumatu lugeda, et poest selliseid jälkusi koju võib tuua, aga tundub, et paljudel kogemusi.
-
Külaline
Saavad ikka, pähklite või kommidega näiteks.Külaline kirjutas: ↑23 Okt 2024 07:53 Kui ei osta ja kodus ei hoia mingeid tange-jahusid, siis ei saagi neid koju sigineda, loogiline tegelikult.
-
Külaline
Minu poolt aitäh sellele, kes soovitas feromoonpüüniseid!
-
Külaline
Mina kasutan neid pidevalt, aga päris lahti pole ikkagi saanud mitu aastat juba.Külaline kirjutas: ↑25 Okt 2024 20:13 Minu poolt aitäh sellele, kes soovitas feromoonpüüniseid!
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 2 külalist