Iga päev üks heategu
-
Külaline
Iga päev tõenäoliselt ei tule heategu. Aga ma töötan meditsiinis ja minu tööst on elupäästvat abi paljudele inimestele. Lisaks ostan aegajalt paarikümneeurose toidukoti kellelegi (juhuslik valik), kes soovi avaldab kuulutuse peale.
-
Külaline
Ma küll otseselt ei valetaks, et nii täiuslikult tegid. Aga aitas ju su aega kõvasti kokku hoida ning need mõned tegemata kohad ei ole tegelikult pikas perspektiivis olulised - keda huvitab su kunagine täiuslik muru!Külaline kirjutas: ↑19 Okt 2024 13:55See on natuke tõsi küll. Mina mäletan, et enda ema oli selline. Koristasin enda arust kodus elades kõik ülihästi ära ja siis ema tuli, ohkas ja hakkas kõike üle tegema. Solvusin hingepõhjani ja minu kodus elamise lõpuni ta aina kurtis, kui lohakas on tema teismeline tütar, laisk nagu lohe, midagi kodus ei aita teha, ainult oma tuba koristab. Oma pojaga käitun täiesti teisiti. Alati olen kiitnud, kui midagigi proovib teha. Muruniitmine ja lumelükkamine on täiesti tema peal. Mis siis, et muruniitmise puhul osad ebameeldivad kohad jätab tegemata ja tutid on püsti, ikka kiidan, et aitäh, nii ilusti tegid ja nii palju oli sinust abi. . Väga delikaatselt proovin natuke suunata, et vaata, siit proovi ka teha. Aga naised tihti keeravad pekki oma laste motivatsiooni midagi aidata ja meeste oma ka.Külaline kirjutas: ↑19 Okt 2024 13:49 Osade naiste puhul on ilgelt närvi ajab joon see, et ainult nad ise teavad kuidas midagi tegema peab ja siis nad lisaks veel virisevad et miks keegi muu seda ei tee. Mul vahepeal naine on ka selline. Käsib näiteks et pese vannituba ära, pesen ära nagu omast arust üli korralikult enda standardi järgi ja veel väheke püüdlikumalt igaks juhuks, aga pärast on tänuks ainult ving ja hala, et see või teine asi valesse kohta asetatud, või vale lõhn või veel midagi ebaolulist üleüldse. Ja vot siit tulebki see, et kui sa paremini tead, siis tee ise, saad täpselt nii kui vaja on. Aga pärast pole vaja viriseda, et keegi ei aita
-
Külaline
Panin jälle õunu tänavale, möödujatele. Iga nädal, alates õunte valmimiset olen viinid õunu töö juurde.
-
Külaline
Tänapäeval on heateo mõiste ikka väga tugevalt devalveerunud, kui selleks peetakse oma pere eest hoolitsemist või töökaaslastele õunte viimist.
-
Külaline
See pole heategu, sa tõstad looduse annid ühest kohast teise. S6lle tehakse heategu, et ära viiakse.Külaline kirjutas: ↑19 Okt 2024 16:56 Panin jälle õunu tänavale, möödujatele. Iga nädal, alates õunte valmimiset olen viinid õunu töö juurde.
Meil kah majas üks pani koridoriaknale. Kui küike ära ei viidud, surus koridori paberikorvi. Isegi õue biojäätmetesse ei viitsinud viia.
-
Külaline
Näed siis.Külaline kirjutas: ↑19 Okt 2024 19:22See pole heategu, sa tõstad looduse annid ühest kohast teise. S6lle tehakse heategu, et ära viiakse.Külaline kirjutas: ↑19 Okt 2024 16:56 Panin jälle õunu tänavale, möödujatele. Iga nädal, alates õunte valmimiset olen viinid õunu töö juurde.
Meil kah majas üks pani koridoriaknale. Kui küike ära ei viidud, surus koridori paberikorvi. Isegi õue biojäätmetesse ei viitsinud viia.
Ei ole mõtet näha vaevagi. Et korjad ja pesed ja paned välja.
Rehaga kokku ja komposti.
-
Külaline
Ära lase ennast häirida, muidugi on õunte jagamine heategu. Ma kuulutasin kohalikus FB grupis, et annan ära moosiõunu ja 10 kilekotitäit õunu viidi ära mõne tunniga ning soovijaid oli veelgi. Oleks võinud õunad komposti visata, aga kõigil neil peredel oleks õunamoos keetmata jäänud.Külaline kirjutas: ↑19 Okt 2024 20:49Näed siis.Külaline kirjutas: ↑19 Okt 2024 19:22See pole heategu, sa tõstad looduse annid ühest kohast teise. S6lle tehakse heategu, et ära viiakse.Külaline kirjutas: ↑19 Okt 2024 16:56 Panin jälle õunu tänavale, möödujatele. Iga nädal, alates õunte valmimiset olen viinid õunu töö juurde.
Ei ole mõtet näha vaevagi. Et korjad ja pesed ja paned välja.
Rehaga kokku ja komposti.
-
Külaline
Mul oli varutud 2 purki d-vitamiini, andsin need ühele inimesele, kes elab vaeselt ja siirdus just apteeki seda ostma, tal oli veres d-vitamiini tase madal ja perearst soovitas juurde osta. Ütlesin talle, et mul on kodus veel ja kipub ülearu olema, et mitu pereliiget ostsid ja nüüd on kaks purki üle. Et ta ei pea mulle midagi maksma ja teeb mulle heateo, kui need purgid endale võtab. Nüüd lähen ostan endale uued.
-
Külaline
Sa saad töö eest palka.Külaline kirjutas: ↑19 Okt 2024 15:58 Iga päev tõenäoliselt ei tule heategu. Aga ma töötan meditsiinis ja minu tööst on elupäästvat abi paljudele inimestele. Lisaks ostan aegajalt paarikümneeurose toidukoti kellelegi (juhuslik valik), kes soovi avaldab kuulutuse peale.
-
Külaline
Üldisekt nõus, aga samas, kui see õunte andja teeb seda heast südamest, uskudes, et teeb kellelegi heateo, siis nii ju ongi. Keegi sai tasuta õunu. Ka imepisike heategu on heategu.Külaline kirjutas: ↑19 Okt 2024 17:14 Tänapäeval on heateo mõiste ikka väga tugevalt devalveerunud, kui selleks peetakse oma pere eest hoolitsemist või töökaaslastele õunte viimist.
Teisalt jälle teise inimese märkamine ja hädas abistamine ei peaks liigituma heateo alla. See on elementaarne ja kuulub normaalse ühiskonna juurde. Näiteks keegi on tänaval kukkunud ja sa aitad ta püsti. See pole heategu vaid hädasolija märkamine. Samas loen ma heateoks seda, kui autoga teele jäädes mulle appi tullakse.
-
Külaline
Kust need heateod siis tulema peaksid, kui siin iga asja peale öeldakse, et see ei ole ja see ei ole? Iga päev ei satu kellegi ukse taha orvuks jäänud laps ega leita haige jalaga kutsikat.
-
Külaline
Aga inimesed ei teegi. Praegu peetakse juba heateoks, kui sind sebral alla ei aeta.Külaline kirjutas: ↑20 Okt 2024 17:25 Kust need heateod siis tulema peaksid, kui siin iga asja peale öeldakse, et see ei ole ja see ei ole? Iga päev ei satu kellegi ukse taha orvuks jäänud laps ega leita haige jalaga kutsikat.
Mina nt oma ühistus iga sügis ja kevad kuulutan, et tulge appi lehti riisuma. Null tulijat. Null. Samuti sumpavad kõik pigem lumes, kui ukseesise lumest ära lükkaks. Naabri omast rääkimata.
-
Külaline
Jah, sina õigustad oma eksitsentsi ainult kriitika ja vingumisegaKülaline kirjutas: ↑19 Okt 2024 14:39 Ei ole kunagi selliseid totakaid algatusi või põhimõtteid järginud ja ei hakka ka järgima! Las hipsterid ja muidu lumehelbekesed või uhhuud teevad seda!
Nii nõme on see tänapäeva ühiskond oma põhimõtetega, ma tunnen et ei sulandu sellesse mitte kunagi!
-
Külaline
Mina korjasin ühe tänava kastist väga maitsvaid kuldrenette ja jätsin asemel pisikese sokolaaditahvli. Aitäh, et keegi ikka viitsib jagada õunu!Külaline kirjutas: ↑19 Okt 2024 16:56 Panin jälle õunu tänavale, möödujatele. Iga nädal, alates õunte valmimiset olen viinid õunu töö juurde.
-
Külaline
Lumes sumpamine on oma valik ju. Ja ma saan aru, et sa riisud need lehed nagunii ära. Milleks siis end appi minemisega vaevata? See pole heategu, kui ma kamandamise peale pika hambaga appi lähen.Külaline kirjutas: ↑20 Okt 2024 17:38Aga inimesed ei teegi. Praegu peetakse juba heateoks, kui sind sebral alla ei aeta.Külaline kirjutas: ↑20 Okt 2024 17:25 Kust need heateod siis tulema peaksid, kui siin iga asja peale öeldakse, et see ei ole ja see ei ole? Iga päev ei satu kellegi ukse taha orvuks jäänud laps ega leita haige jalaga kutsikat.
Mina nt oma ühistus iga sügis ja kevad kuulutan, et tulge appi lehti riisuma. Null tulijat. Null. Samuti sumpavad kõik pigem lumes, kui ukseesise lumest ära lükkaks. Naabri omast rääkimata.
-
Külaline
Enam ei riisu. Linna maa, mina sealpool üldse ei käi, paar suve pole niidetud kah eriti. Las mädaneb, pole kah enam minu asi.Külaline kirjutas: ↑20 Okt 2024 18:48Lumes sumpamine on oma valik ju. Ja ma saan aru, et sa riisud need lehed nagunii ära. Milleks siis end appi minemisega vaevata? See pole heategu, kui ma kamandamise peale pika hambaga appi lähen.Külaline kirjutas: ↑20 Okt 2024 17:38Aga inimesed ei teegi. Praegu peetakse juba heateoks, kui sind sebral alla ei aeta.Külaline kirjutas: ↑20 Okt 2024 17:25 Kust need heateod siis tulema peaksid, kui siin iga asja peale öeldakse, et see ei ole ja see ei ole? Iga päev ei satu kellegi ukse taha orvuks jäänud laps ega leita haige jalaga kutsikat.
-
Külaline
Ega seda riisumist ja niitmist oska enam hinnata, kas hea või halb. Elurikkuse pärast.
Mul tuttaval maja ja aed. Ütleb et ta ei tee aias midagi. Tal on elurikkuse aed. Mingi teerada on majani tallatud.
Mul tuttaval maja ja aed. Ütleb et ta ei tee aias midagi. Tal on elurikkuse aed. Mingi teerada on majani tallatud.
-
Külaline
Lehtede riisumine ning lume lükkamine on kojamehe töö.Külaline kirjutas: ↑20 Okt 2024 17:38Aga inimesed ei teegi. Praegu peetakse juba heateoks, kui sind sebral alla ei aeta.Külaline kirjutas: ↑20 Okt 2024 17:25 Kust need heateod siis tulema peaksid, kui siin iga asja peale öeldakse, et see ei ole ja see ei ole? Iga päev ei satu kellegi ukse taha orvuks jäänud laps ega leita haige jalaga kutsikat.
-
Külaline
Sa ei olnud võimeline välja lugema "linna maa"? Ei pea minu kojamees seal lehti riisuma.Külaline kirjutas: ↑20 Okt 2024 21:52Lehtede riisumine ning lume lükkamine on kojamehe töö.Külaline kirjutas: ↑20 Okt 2024 17:38Aga inimesed ei teegi. Praegu peetakse juba heateoks, kui sind sebral alla ei aeta.Külaline kirjutas: ↑20 Okt 2024 17:25 Kust need heateod siis tulema peaksid, kui siin iga asja peale öeldakse, et see ei ole ja see ei ole? Iga päev ei satu kellegi ukse taha orvuks jäänud laps ega leita haige jalaga kutsikat.
-
Külaline
Mõtlen, millised tegevused on üldse heateod? Mul pole õnnestunud eluski vist ühtegi päris tõelist heategu teha. Ainult väikesed ja "tühised" teod, nagu siingi juba öeldud. Üleliigse annetamine, vahel tööl olnud hoolivam ja teinud rohkem, kui töökohustus ette näeb, käinud naabri kassi toitmas kui naabrid reisil.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 17 külalist