Avaldus politseile!

vana hea klassika
Külaline

Avaldus politseile!

Postitus Postitas Külaline »

Huvitav, kas politseil on kohustus avada menetlus, kui kaebaja on ilmsete vaimsete häiretega?
Külaline

Politseil on kohustus asjaolusid kontrollida.
Külaline

Kui see vaimsete probleemidega inimene on teovõimeline, siis jah, tal on õigus politseile avaldusi esitada. Kas politsei selle ka menetlusse võtab sõltub asjaoludest, mida politsei ise kontrollib ja hindab. Kui leiab, et pole alust, lükatakse see tagasi.
Külaline

No minu kohta on näiteks tehtud süüdistus, et olen varastanud teatud inimeselt miljon eurot. Kutsuti politseisse kohale ja küsiti, kas olen varastanud. Vastasin ei ja asi suleti. Täiesti tõestisündinud lugu!
Külaline

Oleneb mis on kaebuse põhjus, st politsei ei pruugi midagi teha. Kui kaebad nagu moosipurk on keldrist varastatud, siis seda uurima keegi ei hakka.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Külaline kirjutas: 07 Okt 2024 21:05 Oleneb mis on kaebuse põhjus, st politsei ei pruugi midagi teha. Kui kaebad nagu moosipurk on keldrist varastatud, siis seda uurima keegi ei hakka.
Kui on sisse murtud, siis on vähemalt politsei huvitatud. Meil varastati hoidiseid, aga seejuures murti keldriaken lahti, ja pärast eraldi lukud. Tulid kohale, tegid fotod jmt.
Külaline

Mismõttes "ilmsete", kellele ilmsete? Kui päris psühhoosis on politseijaoskonnas, siis kutsutakse talle kiirabi. Et sa arvad, see pole mingi argument. Kontrollida tuleb, ja kui kaebus on aluseta, ei juhtu midagi ju. Kui kaebaja on politseile tuntud ja teada, et ta teeb mõttetuid kaebusi, siis on teine asi.
Külaline

Mul oli kunagi aastate kaupa stalker. Siis ei olnud stalkimine veel "moes", ma ei teadnud, kes see üldse oli. Ta segas mu elu ülimal määral ja mina ei julgenud politseisse minna, kartsin, et peavad mind napakaks ja ei tee väljagi. Seda enam, et mingit füüsilist viga ega ähvardust ei olnud. Aga lõpuks ikkagi läksin ja võetigi hoopis tõsiselt ja uuriti välja ka, kes see oli. Ning stalkimine katkes. Ma polnud ka vaimsete häiretega ja loodetavasti see paistis välja, aga ma tahan öelda, et vähemalt tol ajal, kui valekaebusi ja igasugust jama oli vähem, tegi politsei oma tööd. Jõudis teha.
Külaline

Vaimsed häired ei tähenda, et see isik ei võiks sattuda kuritöö ohvriks.
Külaline

Olles vaimsete häirete teemas pisut enam sees, võin öelda järgmist.

Valdav enamik vaimse häire diagnoosiga inimestest on süüdivad ja elavad oma igapäevaelu - käivad tööl või õpivad, kasvatavad lapsi, osalevad huviklubides ja MTÜdes nagu teisedki. Kujutelm, nagu oleks vaimse häirega inimesed tingimata mingid valgetes öösärkides ja karjuvad hullud kusagil kinnises palatis, ei vasta kohe kindlasti mitte tõele. Enamikul on olemas mingid viisid, mis neid aitavad: nt tarvitavad ravimeid, käivad teraapias, liiguvad looduses vms. Mõned seigad nende juures võivad olla ebatavalised, ka võib neil kergemini nt katus pealt sõita, lähevad kergemini närvi näiteks. Aga igaühel on isemoodi.

Teiseks. Ka vaimsete häiretega inimesed võivad sattuda kuriteo ohvriks. Kusjuures tegelikult on tõenäosus, et nemad ise satuvad ohvriks, palju-palju kordi suurem kui vastupidine. Nende habras psüühika meelitab tihti ligi mitte nii heade kavatsustega tegelasi. Nad satuvad kergemini kannatajateks kooli- ja töökiusus.

Olen näinud isiklikult juhtumeid, kus isegi kehalise puudega, aga vaimselt täiesti tervet inimest üritatakse tema kehapuude alusel sildistada ebaadekvaatseks. See on osa manipuleerimistaktikast eesmärgiga tühistada selle inimese ütlused. Seega olen seda meelt, et menetleda tuleks inimese kaebusi olenemata tema tervislikust seisundist.
Külaline

Ma kunagi sattusin ühe naisega kokku. Mingi 2 kuud oli selline kerge suhe ja oli igati adekvaatne ja laia silmaringiga, töötas raamatupidajana muide, hea töökoht.
Ühel õhtul märkasin, et diivani alla oli laotatud fooliumit nii ruutmeetri ulatuses. Küsisin et milleks. Vastas et siis alumiselt korruselt ei saa teda kiiritada, kui telekat vaatab. Mõtlesin et ok, mingi nali vist. Ilmselt niiskuse pärast või midagi...
Aga siis ühel hommikul läks päris nali lahti. Panin raadio mängima. Ütles et pane parem kinni, see Savisaar hakkab muidu jälle oma meestele sealt käsklusi jagama. Savisaar elas siis veel ja küsisin et kas varem on jaganud või. Selle peale hakkas jumala tõsiselt rääkima, et eelmine nädal hakkas raadio ise tööle ja Savisaar andis käsklusi vene keeles. Mehed ronisid rõduuksest sisse, haarasid asju sülle ja põgenesid uuesti aknast hüpates välja. Ja siis räägib midagi täiesti tavalist ja mõistlikku edasi. Kõik muu jutt on täiesti adekvaatne, kõiki mineviku sündmusi mäletab ja kirjeldab adekvaatselt. Asi toimus muidu 4. korrusel.
Siis alles sain aru, et midagi on tõsiselt hapu.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Okt 2024 10:34 Ma kunagi sattusin ühe naisega kokku. Mingi 2 kuud oli selline kerge suhe ja oli igati adekvaatne ja laia silmaringiga, töötas raamatupidajana muide, hea töökoht.
Ühel õhtul märkasin, et diivani alla oli laotatud fooliumit nii ruutmeetri ulatuses. Küsisin et milleks. Vastas et siis alumiselt korruselt ei saa teda kiiritada, kui telekat vaatab. Mõtlesin et ok, mingi nali vist. Ilmselt niiskuse pärast või midagi...
Aga siis ühel hommikul läks päris nali lahti. Panin raadio mängima. Ütles et pane parem kinni, see Savisaar hakkab muidu jälle oma meestele sealt käsklusi jagama. Savisaar elas siis veel ja küsisin et kas varem on jaganud või. Selle peale hakkas jumala tõsiselt rääkima, et eelmine nädal hakkas raadio ise tööle ja Savisaar andis käsklusi vene keeles. Mehed ronisid rõduuksest sisse, haarasid asju sülle ja põgenesid uuesti aknast hüpates välja. Ja siis räägib midagi täiesti tavalist ja mõistlikku edasi. Kõik muu jutt on täiesti adekvaatne, kõiki mineviku sündmusi mäletab ja kirjeldab adekvaatselt. Asi toimus muidu 4. korrusel.
See on skisofreenia. Kui tablette korralikult võtab, siis neid luulusid ei peaks olema.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Okt 2024 10:43
Külaline kirjutas: 09 Okt 2024 10:34 Ma kunagi sattusin ühe naisega kokku. Mingi 2 kuud oli selline kerge suhe ja oli igati adekvaatne ja laia silmaringiga, töötas raamatupidajana muide, hea töökoht.
See on skisofreenia. Kui tablette korralikult võtab, siis neid luulusid ei peaks olema.
Võimalik, aga kes teab mis ühel hetkel pähe võib tulla. Lõikab une pealt kõri läbi või midagi. Mina ghostisin.
63XS

Postitus Postitas 63XS »

Kuidas politsei määratleb vaimsed häired? Kus ei ole ju arstid!
Külaline

Anonymous kirjutas: 09 Okt 2024 10:34Ühel õhtul märkasin, et diivani alla oli laotatud fooliumit nii ruutmeetri ulatuses. Küsisin et milleks. Vastas et siis alumiselt korruselt ei saa teda kiiritada, kui telekat vaatab.
Tõmbasin praegu kohvi omale kurku :D
Saan aru küll, et haigus ja pole ilus naerda, aga no...
Külaline

Kuidas üldse toimub politseile avalduse esitamine? Tuleb kuskile osakonda minna või saab ka kohale kutsutud politseinikele?
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Okt 2024 16:07 Kuidas üldse toimub politseile avalduse esitamine? Tuleb kuskile osakonda minna või saab ka kohale kutsutud politseinikele?
Ei pea kuskile minema, netilehel täidad ära avalduse ja ongi kõik.
Külaline

Minu peale kaebas mingi suvaline inimene, et tahan asutuse direktori kukutada ja miljoni euroga jalga lasta. Töötan riigiasutuses suhteliselt tagasihoidlikul kohal. Pihta saaks ma panna paar pastakat ja vetsupaberit, aga ühtki rahalist tehingut ma teha ei saa, neid teeb raamatupidaja minu juhi allkirja alusel. Asutuse direktoriga pole ka elus kokku puutunud, ma ei tea, kuidas ma teda kukutada saaks. Aga sellegipoolest politseinikud vestlesid minuga. Natuke imelik minu arust, aga no las olla.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Okt 2024 10:59
Külaline kirjutas: 09 Okt 2024 10:43
Võimalik, aga kes teab mis ühel hetkel pähe võib tulla. Lõikab une pealt kõri läbi või midagi. Mina ghostisin.
Jah, see on skisofreenia, tabab nii lolle kui ka tarku. Skisofreenikuga koos elada, kui ta rohtudega ennast vaos ei pea, on õudusunenägu ja temal endal on endaga elada veelgi õudsem. Lisaks on skisofreenia päritav. Aga huvitaval kombel tapavad skisofreenikud vist pigem ennast kui kedagi teist. Harva on kuulda skisofreenikutest mõrvarite kohta. Või teab keegi paremini?
Külaline

Ja seda ka veel, et läheb selline skiso politseisse ja patrab seal imeasju kokku. Pealtnäha on ta, nagu juba märgitud, täiesti normaalne. Ja kui kui jutu sisu pole just üle võlli, st kiiritamine, ufod jms, siis võib ta jätta täiesti adekvaatse mulje ning politsei peab asuma tegutsema.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 8 külalist